Нашите бани-7 тема

• 73 492
  • 304
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря ви момичета.  Hug Hug Hug
Около душ кабината няма да е тъмно, а ще е така http://i537.photobucket.com/albums/ff333/kapkavl/Apartament_66.jpg?t=1234451432
Душ кабината е затворен тип.
Ето я   Wink

bubagirl80, страхотна баня  Grinning
Да си я ползвате със здраве и удоволствие.

# 61
  • София
    Здравейте!  Grinning
    Момичета, скоро ще се нанасяме в ново жилище, но след ипотеката и всички разходи покрай нея се стопи всичко, което имахме за обзавеждане. Но сме решили да сложим настилки и да оправим банята и сме вътре, после бавно и едно по едно.  Peace
Имам няколко въпроса, затова ви моля ако имате възможност да ми отговорите, защото тук всички наистина сте наясно с тези неща, свързани с банята... а ние не съвсем:
1.  Вярно ли е, че е по-добре да се поставят плочки не до тавана, а малко преди него, защото това пречи по някакъв начин, получавала се влага и плочките се издували скоро?
2. С цел по-нисък бюджет - без окачен таван дали става?
3. Когато купуваме душ кабина какво е важно да гледам? В квартирата имаме една ужасна, постоянно тече, коритото също и механизмите за плъзгане на вратата се почистват много трудно и сега имат ужасен вид...
4. Каква прилична тоалетна - мъжът ми иска от тези, които са прикрепени към стената, от къде може да се намери нещо средно качество, с приличен вид?
5. Душ кабина с корито или без-не съм сигурна как се нарича това, което поставят вместо нея нещо като лайсна на пода...?
6.Нали съм консерва и харесвам венге и екрю - какъв цвят е добре за фугите да се използва?Еднакъв за двата цвята плочки или не?
7.Още един много важен въпрос - моя близка ми каза, че е възможно да ни направят отстъпка в накакъв магазин на КАИ, каза че имат и испански и български плочки - тази фирма добра ли е или не...?
Благодаря предварително! Съжалявам за многото въпроси.
  bouquet

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 19:59 от happymammy

# 62
Момичета,  с какво мога да махна петно от силикон върху плочката?

# 63
happymammy
1. Вярна е, също така при слягането на блока ще се напукат.
2. Разбира се, че става.
4. Коло модел идол/панда е на прилична цена, но трябва да имаш предвид, че тоалетната се закрепя за структура, която поема тежестта. При мен е закрепена за структурата на вграденото казанче.
5. Предполагам, че имаш предвид праг. Според мен е въпрос на вкус.
6. На мен лично ми харесва с два цвята фуга.
Успех.  Wink

LaValetta, ако е при теб силикона прочети какво пише на него. Аз съм махала с ацетон.

# 64
  • Варна
оо да потвърдя
купихме си гранитогрес , цената беше около 32 лева
ходих над 6 пъти -в един магазин-свършил , след 2 седмици -пак-но идете в другия магазин
поръчах в трети , те пък забравили да го пренесат до склада
не ми стигна един кашон -чаках около 40 минути да го изровят
да не говорим че днес момчето ги слага и каза , че имало и по -зле
ама ми показа колко са криви ooooh!
не че продавачите са виновни , но организацията им беше под всякаква критика
Да, права си самите продавачи са мили и нямат никаква вина, дори знам, че и те понасят негативно отношение от шефовете си, просто самата фирма куца. Рибата се вмирисва от към главата.  Sick
Това е всеобщия български проблем, клиентите нямат права, било то в магазин за плочки, било то в заведение сервиращо ти салата с вмирисано сирене или последното, което ми се случи - извадих стъкла солидни явно от натрошен буркан от зелената си салата. Shocked

# 65
  • София
justice ,благодаря за полезната информация! Това за новия блок, че се сляга и плочките ще се напукат, дано не стане така при нас. Ами нали има и такъв вариант за покупка на ново  жилище до ключ и се предава с готова баня... не би трябвало...
Налага се да се нанесем по-скоро, няма как без баня просто...

# 66
    1.  Вярно ли е, че е по-добре да се поставят плочки не до тавана, а малко преди него, защото това пречи по някакъв начин, получавала се влага и плочките се издували скоро?
От 20 год. и два ремонта живея в апартамент,чиито плочки в банята са точно до тавана.Издути плочки не съм видяла.
За душ кабина не мога да те посъветвам,самата аз събирам информация за предстоящ ремонт.

# 67
happymammy, няма за какво  Wink
За напукването имах предвид, ако са до тавана.
До ключ, обикновено лепят плочките до 2м, освен ако нямате друга уговорка.

# 68
  • София
Ааа, не, де да беше и нашето жилище "до ключ", но не е. Имах предвид това, че зная, че има и такива жилища и затова се учудих на това с напукването... ами дано имаме късмет Grinning

# 69

Не съм специалист, но в търсене на информация по темата стигнах до следните съображения:
1. Най-общо е въпрос на вкус (до тавана или не), но според съвременните тенденции за повече уют в банята по-скоро се бяга от плочките, доколкото е възможно Simple Smile
2. Специалисти твърдят, че е хубаво да има наистина въздух, т.е. плочките да не са до тавана с цел по-добро "дишане" на стената там, където има мазилка. Стереотипно старо правило на майсторите било плочките да са един ред над горния ръб на вратата.
3. Доста често височината на стените не е равна и се твърди, че плочки до тавана биха подчертали това. (тук май по-голямо значение има подбора на цветовете на плочките с/о мазилката/латекса)

Естествено, че става, може в зависимост от размера на банята да помислите за допълнително осветление (още 1 кабел/освет.тяло), за да "компенсирате" липсата на лунички в окачения таван

4. Каква прилична тоалетна - мъжът ми иска от тези, които са прикрепени към стената, от къде може да се намери нещо средно качество, с приличен вид?
Тук по-скъпото е вграденото казанче минимум 350 лв (ако е качествено и на добър производител - Геберит, Грое, Виега), отколкото конзолната WC - такива по-лесно се намират на по-прилични цени (100-250 лв). Иначе има по-евтини казанчета за вграждане, но не знам каква е гаранцията за качество. Ако някой има с тях по-дългогодишен безремонтен опит, нека сподели.

# 70
justice , благодаря  Hug!

# 71
Да се включа и аз в темите с баните.
Може ли да ми помогнете с ориентировъчни цени на тези решетки-сифони!
http://www.aco.bg/cps/rde/xchg/SID-3F5701DA-B73D200C/bg_aco_bulg … /hs.xsl/2917.html

# 72
3. Когато купуваме душ кабина какво е важно да гледам? В квартирата имаме една ужасна, постоянно тече, коритото също и механизмите за плъзгане на вратата се почистват много трудно и сега имат ужасен вид...
5. Душ кабина с корито или без-не съм сигурна как се нарича това, което поставят вместо нея нещо като лайсна на пода...?
6.Нали съм консерва и харесвам венге и екрю - какъв цвят е добре за фугите да се използва?Еднакъв за двата цвята плочки или не?
7.Още един много важен въпрос - моя близка ми каза, че е възможно да ни направят отстъпка в накакъв магазин на КАИ, каза че имат и испански и български плочки - тази фирма добра ли е или не...?

Отговарям на въпросите, на които мога  Laughing
1. Ние сме правили бани и досега плочки сме слагали до тавана. Не е имало проблеми. Един свестен майстор никога не би подчертал ако височината на банята в различните точки е различна. На нашата баня и на тоалетната, плочките ще са също до тавана.  Peace
2. Защо да не става? С окачен таван дори е по-добре. Не се събира влага.  Peace
3. .........
4. В Практикер гледайте - много често пускат промоции на много добри цени.
5. .........
6. Зависи от много неща...Но най-вече как ще си направите проекта за банята и какви са плочките
7. КАИ са българска фирма. Не съм запозната с отстъпките. Лично ние не харесахме нищо от предлаганите плочки. Но сме слагали плочки на тази фирма в баня (розов ирис мисля беше модела) и се получи много хубаво. Нямали сме проблеми със самите плочки  Peace

# 73
  • София
Благодаря!   bouquet

# 74
Да се включа и аз в темите с баните.
Може ли да ми помогнете с ориентировъчни цени на тези решетки-сифони!
http://www.aco.bg/cps/rde/xchg/SID-3F5701DA-B73D200C/bg_aco_bulg … /hs.xsl/2917.html

Виж Тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365875.0;all
и тук:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=12631

Общи условия

Активация на акаунт