Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвят еклерите за торта?
Как се прави крем за еклери?
Каква е идеалната основа за торта?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвят еклерите за торта?
Приготвянето на еклерите започва с кипване на вода и олио в дълбока тенджера. След като заври, цялото количество брашно се добавя наведнъж и се разбърква енергично, докато сместа стане гладка. След като сместа леко се охлади, яйцата се добавят едно по едно, като след всяко добавяне сместа се разбърква добре. Когато тестото стане гъсто и лепкаво, малки топчета се оформят с мокра ръка и се подреждат върху тава за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 200°C за около 30 минути или докато станат златистокафяви. След като изстинат, еклерите могат да бъдат напълнени с крем по избор.
-
Как се прави крем за еклери?
Кремът за еклери се приготвя с какаово нишесте, прясно мляко и захар. Нишестето се сварява с мляко и захар, докато се сгъсти. За млечния крем жълтъците се разбиват със захарта, добавя се брашното и водата, след което сместа се загрява заедно с млякото. Когато кремът е готов и охладен, към него се добавят разтопен желатин и разбити на сняг белтъци.
-
Каква е идеалната основа за торта?
-
Как се добавя желатин към кремове и какви стъпки трябва да следвам?
-
Как се украсява една торта след приготвянето й?