Автоимунен тиреоидит на Хашимото (5)

• 92 149
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Хайде да се запиша и аз при вас! Wink
птица, ако съм знаела, че има такава тема... Ще ми бъде от полза и то много, благодаря! Hug
Та накратко - аз съм с Хашимото вече и аз не знам от колко време...Първата диагноза за увеличена щитовидна жлеза в картона ми е записана, когато съм била на 7...
Вече от 3 години съм на Еутирокс, преди това хормоните ми бяха в норма, но аз не се чувствах никак добре...
Сега съм с хипофункция. Досега бях на 75 мг., миналата седмица ходих на преглед и регулирахме дозата на 2 пъти седмично по 75 мг., а в останалото време по 50 мг.
Досега не сме правили опити за бебе, но ни се иска да почнем тази година. Докторката ми каза да изчакам до есента, понеже хормона трябвало да се задържи в норма поне 1 година, а при мен дълго време играеше нагоре и надолу. Следващият ми преглед е юни месец (ходя при доц. Николова). Дотогава се надявам да ми паднат антителата, че при последното изследване пак бяха високи, но не се знае дали е само от щитовидната, защото имах възпаление на кръстта в същото време.
Ами това е от мен. Надявам се да си бъдем полезни, с каквото мога ще се включвам и аз! Grinning

# 331
  • ВАРНА
vessita, поздравления! лека бременност!
  bouquet

# 332
Хайде да се запиша и аз при вас! Wink

Ми хайде запиши се, де Grinning

Хубава ни е темичката, и акъл си даваме, и успокоение, и кураж.
По въпросите за бебе има вече доста опит натрупан Wink, ще те посъветват от личен опит Peace

# 333
Моля да споделят момичетата с опит наистина ли поне година трябва да е хормона в норма ,за да се забременява.На мен докторката не ми го е казвала това.

Мелисита,добре дошла   HugТемата наистина е много полезна,аз редовно си я чета за кураж.Иначе как се бях притеснила първите дни,не е за разказване.

момичета,аз бях питала и преди,но никой не ми отговори,ако знае някой възможно ли е да съм свалила ТСХ наполовина за 10-14 дни?Или да не разчитам на толкова скоро направени резултати?

# 334
Melisita,добре дошла   bouquet
И аз гледах предаването за импулсната терапия,пускам ви линк,някъде към средата на предаването говорят за това:
http://www.bnt.bg/bg/productions/95/edition/1576/zdrave_5_mart_2009

# 335
Здравейте момичета,
И аз от вчера съм с терзания и имам нужда да споделя с хора, които ще ме разберат.
Хашимото си го имам от дете, но като приключих с лечението тогава и забравих за проблема. Тъй като от година и половина не успявам да забременея реших, че трябва отново да се изследвам и се оказа ТСХ-то 3,11 и МАТ 600.Това беше преди месец и половина.Вчера установих, че съм бременна и си направих веднага изследвания, но нещата не са се променили като стойности и това ме притеснява. Чувала съм страхотии за деца с изостанало умствено развитие, спонтанни аборти и тн. Както се казва ПОМОЩ - успях по чудо да си запиша час за довечера при Тодорова, но до тогава ще ме гризе до полуда. Не знам колко точно да се притеснявам и дали адекватно лечение ще се отрази достатъчно бързо?

# 336
Честито vessita!   baloni Пожелавам ти лека бременност и леко раждане на едно здраво и красиво бебенцце!!!!  passifier Много се радвам за теб , дано се случи на всички, които чакат и се надяват  Hug

Пипилоте, какво става с теб? Повтори ли си изследванията?

Мария Крумова, първо, честита ти бременност   bouquet Пожелавам ти всичко да бъде наред с теб и бебчето.  Hug  Не се тревожи предварително, защото това вреди на теб и на плода!!!! Искам да те успокоя колкото мога, моят доктор ме е предупредил, че ако искам да забременявам просто ще ми повиши дозата на Л-тироксина. Моето ТСХ е към 3,9 някъде, ТАТ и МАТ са ми доста височки, но сега не ми се търси и преписва от листа с изследванията. Освен това времето се затопля с всеки изминал ден, което влияе добре на хормона.  Успех, Тодорова е много добър лекар, така че ще си в добри ръце, само СПОКО!

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 15:02 от Mlyna

# 337
Благодаря за топлото посрещане! Hug
maria.krumova, моята лекарка ми каза, че стойности за TSH около 2 били перфектни, при горна граница до 5. Моите изследвания преди да ми дигнат дозата бяха за TSH - 6,18. Сега бях стигнала до 0,8 и затова ми намалиха дозата на Еутирокса.
И аз съм слушала страхотии за бременността и износването и т.н. И гинеколожката ми ме стресна първоначално, вика ми в рискова група си с това заболяване, но ако хормона е в норма, всичко щяло да бъде наред. Важното е по време на бремеността да се контролират нивата постоянно.
мерри, аз също реагирах така в началото - защо аджеба трябва да чакам цяла година, след като хормона сега е в норма? Но лекарката каза, че за да се избегне всякакъв риск, свързан с бременността е по-добре нивата да са в норма поне 1 година.
erota, импулсната терапия какво точно представлява? Бях чела една статия, че според някои лекари хашимотото се дължи на неправилни мозъчни импулси, които се подават към хипофизата и че лечението трябвало да бъде насочено към настройването на мозъчните импулси. Да не става въпрос за това?
птица, радва се, че си насреща. Когато имам въпросче ще питам!

# 338
Мелисита,да,за това става въпрос.Доколкото разбрах при Хашимото импулсната терапия  помага антителата да разпознават жлезата и да не я атакуват.
http://www.thyroid-bg.com/Introduction_BG.htm

# 339
Не се увличайте особено по импулсната терапия и не възлагайте големи надежди на нея. Обясненията са прекрасни, звучат логично, НО... Първо, май въпросните двама доктори, не са никакви доктори, а инженери. Лошо няма в това, по важното е, че аз досега за излекувани с този метод не знам. Отвреме-навреме се появява в нета някой, уж лекуващ се и много доволен, и после зачезва. Може и те самите да си правят реклама. Освен това било много болезнено като процедура. Като пари не знам,а и те не са толкова важни, ако има някакъв шанс. Но все си мисля, че ако може с подобен метод да се лекува Хашимото, все щяхме да чуем и в други страни да го прилагат, Опра щеше да се излекува, а не да стане пак 100 кила...

# 340
Мдам...аз принципно съм доста скептично настроена към подобен род процедури. Thinking

# 341
maria.krumova,
не се притеснявай, ТСХ все пак ти е добре като за бременна, моето беше 5 като забременях... Хубавото е, че имаш скоро среща с лекар... Сигурна съм, че ще се успокоиш...и не мисли какво би могло да се случи, все едно да не ходим по улицата...

мерри, никой не ми е казвал да изчаквам година, а и ако чаках, никога нямаше да забременея, защото аз цяла година не съм видялла постоянен хормон:)
Колкото до риска, май знаех повече от моята гинеколожка или тя просто ми спестяваше много, защото накрая каза, че съм късметийка...Дай Боже повече като мен:)))
Успех и кураж на бременните момичета  bouquet

Mlyna,
утре отивам да повтарям, мерси за заинтересоваността:)))))))) Пък да видим...

Melisita Hug

# 342
PIPILOTE, назначиха ми Дуфастон, но аз отказвам да го пия. Ще потърся и друго мнение.

# 343
Marise, няма лошо да имаш повече мнения по въпроса...
А теб какво те притеснява...?
  bouquet

# 344
Здравейте, първо и аз искам да честитя на Весита и й пожелавам успешна и безпроблемна бременност!!!! На Млуна казвам, че нищо не пия, ще си сменям лекаря, между другото ТСН ми е 3,16 /изслдвания от 20.01.2009г. /според мен е височко за забременяване, както и да е, от другата седмица тръгвам при новите лекари -Д-р Тодорова и един доцент във ВМА-София. Ще видим, дано да помогнат..... Оносно импулсната терапия искам да Ви кажа, че май не действа- целия курс излиза 1 800 лева и не е 100 % сигурно, че ще те излекуват. ПРави се разрез отгоре на небцето и ти давали водка за дезинфекция - как Ви звучи това  #2gunfire  Аз съм проучила нещата. А пък аз от своя страна искам да питам дали някой е чувал някакви отзиви за т н лечителка АНЕТА ГАНЧЕВА? От три дена ходя при нея и утре ще ми е последния със сигурност. Взема по 20 лева на сеанс и се ходи всеки ден, докато не уж оздравееш  hahaha смятайте за какви пари става на въпрос - ако се наложи да ходиш 5-6 месеца например - по 20 кинта всеки ден...О Боже  ooooh! ами ако не ти помогне, в което вече съм почти сигурна, к во? - пия една студена вода и това е newsm09

Общи условия

Активация на акаунт