Автоимунен тиреоидит на Хашимото (5)

• 92 142
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Птица, липсваше ми  Embarassed Здравият ти разум и трезвата ти преценка винаги са ме радвали! smile3525

# 346
  • Пловдив
Mlyna, благодаря ти  Hug :hug
vessita , maria.krumova честита бременност , пожелавам Ви най-леките девет  месеца и по  едно прекрасно бебче на финала  newsm10 newsm10
За мен  Тодорова е добър специалист  .Благодарение на нея успях да стигна до термин и да родя , жалко само че отидох при нея в 32 седмица , трябваше доста по-рано да го направя .

Ерота, наистина моето бебе  е първо в темата за инс резистентност , силно се надявам да повлека крак  и още много бебчета да се родят Praynig Praynig

И да Ви попитам ,защото много има още да уча за щитовидната жлеза - започнах хапчета за нея някъде 5 или 6 месец, но и преди това съм имала проблем ,а ендото не се е сетила да ме изследва (ама се сещаше да ме вика на преглед два пъти в месеца и да си плащам ) .Фатално ли е за бебето , че чак толкова късно съм започнала лечение? newsm78 newsm78

# 347
Птица, липсваше ми  Embarassed Здравият ти разум и трезвата ти преценка винаги са ме радвали! smile3525
Embarassed Embarassed Embarassed ти пък ме засрами  bouquet

Анели, нещо не разбрах. Късно си започнала с тироксина за жлезата и се тревожиш дали бебето е добре? Ако е това, бъди спокойна Peace Неведнъж сме го обсъждали тук, че май веднага след раждането всички бебета се изследват. А наскоро попаднах и на точна информация - от 2002 или 2004 г. е официално въведен такъв скрининг за новородените. Щом не са те потърсили, значи всички е наред с детето.
Нали знаете, че има още няколко теми за щитовидната жлеза в Здравния. В тях обсъждат и другите заболявания, но и за нашето излиза понякога полезна информация.

Относто връзката ТСХ и забременяване, износване и състояние на детето, от споделеното тук останам с впечатлението, че ниските стойности на ТСХ (под или около 2) са необходими и благоприятни за забременяване, докато по време на бременността е важно да бъдат в норма. Т.е. и по-високи може да са, до 5 или 6 в зависимост от лабораторията. Разбира се, винаги има и изключения, и пак всичко е наред! Така че спокойно Stop Чакайте си детето с радост, слушайте си доктора и всичко ще е ОК!

# 348
  • Бургас
Благодаря на всички ви за топлите думи и хубавите пожелания!

Относно импулсната терапия - в една от предишните теми пак беше станало въпрос за нея и тогава бях посочила един линк към сходна тема в друг форум, ето това http://www.bulpress.net/article/4482. Прочетете мненията под статията - от №30 надолу. В тях се споменава възрастен човек от с.Гълъбово.  newsm78  Аз се бях навила да ходя при него (още повече,че Стара загора ми е по-близо от София и някак ми звучи по-обнадеждаващо), но на този етап ще поизчакам.

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 21:33 от vessita

# 349
  • България
Според мен при опити за бременност ТСХ трябва да е около 1. При бременност ТСХ трябва да е максимум 2, а Т4 трябва да е към горната граница. Това съм го чела и д-р Начев го потвърди.

От друга страна днес ендокрин. ми каза, че и двете по време на бременност трябва да са по средата. Вече незнам на кого да вярвам. Добре че поне на този етап терапията им съвпада.

# 350
Здравейте! Някой да има координатите на Професор Коев от Ендокринологията?

# 351
От опит личен и споделен виждам, че теорията често се разминава с практиката... Много често момичетата не знаят, че имат проблем, в други случаи забременяват с по-високо ТСХ (не казвам, че така трябва, но се случва... На мен се случи, не че не се притеснявах... през цялото време... От друга страна, са важни антителата именно за износването през бременността...)
Но нали и друг път сме си казвали, че винаги може да се случи всичко, независимо болен ли си или не...
Най-нормалната човешка и майчина реакция е да се притесниш за това, което може да се случи, но пък от всичко изписано тук се вижда, че се чудото се случва при всякакви условия и ситуации... и независимо от това, какво ти говорят лекарите...
Те дават един оптимален вариант и за тях това е нормално...
Аз се радвам, че въпреки всичко, нещата при мен се получиха. Пожелавам го на всички. Нагледен пример съм за различни ситуации през бременността и след нея:))
Наистина трябва да се следват предписанията към оптималните стойности, но, от друга страна, всичко е Божа работа...

Няма да навлизам в някакви подробности, защото, който е чел, сигурно са му се изправили косите, на мен също се бяха наострили, но не бива да гледаме само тази страна на заболяването, не че има положителна, но ето колко момичета тук са стигнали до крайни положителни резултати и споделят това. За да се види, че има светлина в тунела и всичко е възможно и да не сме толкова неуверени в това, което ни предстои... Трябва да вярваме и с вяра, търпение, лекарска помощ и хубави мисли, не само със страх в сърцето, да посрещаме всяка следваща стъпка напред...

Уф, извинете, не искам да звуча като някакъв гуру Mr. Green Embarassed
Само искам да вдъхна надежда и спокойствие:)))

molestosa, не мога да помогна:(

Hug  bouquet

# 352
Пипилоте, напълно съм съгласна !

# 353
Ерота,честит рожден ден  bouquetДа си жива и здрава,много късмет и положителни емоции.

Пипилоте,благодаря ти за споделеното.За мен ,а и за другите момичета,които искат да забременеят е много важно да сме информирани.

# 354
  • София и там където не се пуши
PIPILOTE - браво, ти си от патилите бремелинки и хубаво е че споделяш.

# 355
Мерри,благодаря ти много ,мила   bouquet Изненада ме приятно  Hug
Днес имам РД,почерпете се момичета:

# 356
  • Пловдив
Ерота, честит рожден ден newsm59 ! Желая ти много здраве  и сбъднати мечти!

Момичета , не забравяйте , че всеки организъм е различен  и независимо от стойностите на хормонните бременност настъпва.Чудеса се случват ! Мен ме бяха отписали , док казваше че години лечение ще ми трябва евентуално да забременея.Напук на всичко за по-малко от половин година аз вече бях Peace Peace

Хубав ден!

# 357
erota ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН     bouquet
На всички искащи бебче ,не се отчайвайте.Мислете позитивно.Всичко ще се подреди. Успех.

# 358
Ерота, честит рожден ден Hug

# 359
http://a248.e.akamai.net/f/80/71/6h/www.ftd.com/pics/products/X164_c.jpg
Честит рожден ден Ерота, newsm51, да си жива и здрава! Носи винаги позитивното в душата си, както досега! Пожелавам ти любов, красота и нова фигура  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт