Автоимунен тиреоидит на Хашимото (5)

• 92 036
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
didikeh всъщност му дадох цялата купчина с изследвания и рецептата най-отгоре - но да сме честни не съм му казала

# 76
didikeh всъщност му дадох цялата купчина с изследвания и рецептата най-отгоре - но да сме честни не съм му казала
Ако хормоните са ти в норма дори и да имаш възли или си с Хашимото не се приемат лекарства.

# 77
Благодаря много.
Изследвала съм само TSH и беше 2,176 което минава за нормално, други хормони не съм пускала. САмо МАТ е мноооого висок.
Ще си живея така и след месец два ще си пусна пак изследване да видим как ще са.

А можеш ли да ми кажеш кафето в този случай влияе ли ми  - да го подменям ли с безкофеиново или ИНКА примерно

# 78
  • ВАРНА
Благодаря много.
Изследвала съм само TSH и беше 2,176 което минава за нормално, други хормони не съм пускала. САмо МАТ е мноооого висок.
Ще си живея така и след месец два ще си пусна пак изследване да видим как ще са.

А можеш ли да ми кажеш кафето в този случай влияе ли ми  - да го подменям ли с безкофеиново или ИНКА примерно

ей такива въпроси ме убиват просто! как би могъл някой да каже кое как ти влияе?
пробвай - и с кофеин, и без кофеин и реши как се чувстваш по-добре. на мен от безкофеиново, например, ми става лошо. на някои пък им прилошава от кофеина. а сега, де?!

# 79
Въпросът ми верно звучи идиотски.
Понеже на няколко пъти четах съвети че трябва да се спре кафето и реших че вреди по някакъв начин на антитела хормони и бог знае какво и за това питах.

А отговора ти е точно на място имайки предвид колко идиотски звучи въпроса ми

# 80
птица,1-2 ден е така.аз прегрешавах с количествата: ябълките колкото дини,орехите с големината на кокосови,лъжиците мед с черпака,но после дори ми оставаше житото..а за водата си купих от аптеката дестилирана и съм доволна.
 kaninova ,аз бях с възли(8 на брой),но много бързо растяха и ме оперираха(хормони,тат,мат ми бяха в норма).вече ще стане почти година от операцията ми ,имам по-малко от една десета от щитовидната,но тази малък участък е без нови образования,функционира и ако е рекъл господ след като мине периода за рецидив,може съвсем да смъкна еутирокса.оставения ми участък биопсично е с тиреодит на хашимото.но успокой се,още повече ,че си под наблюдение!за всяка болка има лек!очакваме хубави новини от теб!
хубава вечер,момичета!

# 81
благодаря момичета за отговорите,
ето моя мъж донесе след работа изследванията от лабораторията и от ехографа пише /превеждам буквално/ "двете "крила" на Щит.Ж са увеличени и показват една хомогенна структура при  едно уплътнение. Големината на дясната ЩЖ е 6,6, а на лявата 5,9 мл. В дясната щж има 13 мм голям възел  и 5 мм Цисте. В лявата Щж има 9 мм възел, който е както echоreich( ехо-богат)така и echoarm (ехо-беден)/тези думи ги няма в речника/.
 Няма отлагания. В предполагаемата област съседна на Щит.ж. няма сонографско обхващаво пространственно изискване" 

докато бях вчера на ехограф, лекарят гледащ ме на  ехото, каза, че нямам свръх или намалена функция на ЩЖ. и ми каза всяка година по един път преглед и че всяка втора/трета европейка имала такива щж.

за хормоните и кръвната картина - имам само следните резултати
FT3-4,8 (3,1-6,8)
FT4-1,0 (0,7-1,7)
Östradiol (E2) - 190
Progesteron 0,9
THS 1,5 (0,3-4,0)
Prolactin 15,6 (6,0-29,9)
това са хормоните, които са ми изследвани , ако трябва още нещо, утре ще искам от домашната лекарка да ми даде направление

някой питаше за козметикаtа п/в косопада -производство са на фирмата "DUCRAY"
Anaphase е шампоана - 29,90 евро
Anastim са 8 ампули - 33,78 евро  /за един месец идва 100 евро/
Anacaps - витамини 19,90 евро

както писах имам чувството, че всичко започна през октомври, след като пих хормонално за да ми дойде....
моля, кажете ми какво може да ми има, какво може да следва, според вас, че честно, сдухвам се  Cry, гледам да казвам "майната му", обаче като преглъщам и това там напомня за себе си. Какво да ям? четох одеве, че за да се махнат възлите трябва да ям богата на йод храна? - верно ли или..  Майка ми от БГ ми каза да си купя билката еньовче и да си правя гъргара по няколко пъти на ден - тя така навремето се излекувала....
  моята гинеколожка-българка ми препоръча един българин доктор по вътрешни болести, от които много с подобни проблеми били доволни..., дали е правилно при такъв да отида или...да търся ендокринолог? но обикновенно с чужденците/ имам чувството/, че си правят експерименти и ми се иска да бъде българин...
  много въпроси май ви затрупах, за което се извинявам, Embarassed но съм се панирала  Sad

# 82
kaninova успокой се.До колкото ми е известно при Хашимото жлезата е с нехомогенна структура,което го изключва като вариант.Добре е наистина да намериш добър лекар ,който да ти постави диагноза.А затрудненото преглъщане може да е от възлите и уголемената жлеза.За друг път знай,че не е добре да приемаш хормонални препарати преди да си си изследвала хормоните.

# 83
kaninova, резултатите според мен са в норма от това кеото виждам така си мисля, това което са ти казали за увеличената жлеза, и лиспата на каквато и да е Хашимотска находка може само да те радва. Има нещо което не е наред и според мен е от тревожноста която изпитваш, чуджа държава зная как е. Аз имам по-голямо доверие на чуждите специалисти, имам основание и опит с тях. Не знам как да те успокоя, искам само да знаеш, че всичко си зависи от теб.Ако имаш възможност си ела до България, ако това ще ти вдъхне повече спокойствие. Сега се сетих за операцията на майка ми преди 3 години, в ендокринологията едно светило ни поиска 500лв за операцията и каза на мама да идва след великден, да я режат,тя е астматик и е алергична дори и към мен  Mr. Green, без изследвания да я режат си е все едно аз да оперирам.Така или иначе операцията се състоя в частна клиника в Плевен на същата сума, с алергени от Александровска, при неверотяни условия и грижи, извадиха киста голяма колкото картоф. Мама е добре бог здраве да и дава, не пие хормини жлезата е здрава. Тя имаше подобни на теб симптоми.Просто исках да ти покажа какви са нашите лекари понякога и някои. Сестра ми която е Германия е оперирана за 9 месеца от миома и рак на шийката на матката без 1 евроцент да е дала, последната операция беше Юли 2008, днес ми каза, че ще ставам леля Hug Heart Eyes! Сама си направи изводите от това кеото написах, и за лекарите и за живота на другите, за борбения дух, за това, че само с лекарска помощ не става, трябва формулата от предния ми пост. Желая ти много и от сърце да се вземеш в ръце и скоро да ни зарадваш с усмивка.  Hug
Моля да ме извинят останалите, днес денят е такъв. От утре съм си отново icyangel ...

# 84
Благодаря за успокоението момичета,
..аз съм в австрийско вече години наред и тук съм женена и наскоро родих ..и не плащам  също прегледи и нищо, само държавна такса за лекарствата. тук е по-друга системата отколото в БГ.
icyangel - радвам се, че така благоприятно са се развили нещата при майка ти и сестра ти. И Честито Леля...ех и аз мечтая брат ми да ме направи леля,.../ама нещо все не попадал на свястната  Wink/

а тези възли и цистата, дали ще се махнат някога иил остават завинаги или....се оперират...

# 85
 С това трябваше да започнеш, може би от раждането е косопада, майките "първескини" казват винаги са леко тревожни. Знаех си, че има обяснение. Киста и възел има хора си живеят и с тях, от страх, други обаче ги оперират. Лакарите си знаят, ние си решаваме.
Имаш бебче радвай се на това, дала си живот в теб е имало  - малко същество под сърцето.  Hug Hug Hug

# 86
  • Пловдив
Скоро не съм писала по скоро ви чета ,защото мисля че не съм толкоз компетентна .Радвам се че ви има защото научавам много неща от вас.В момента имам следния проблем:висок пулс 90-98 и все едно че някой ме стиснал за връта кръвното ми е ниско 60-85.(тое такова по принцип),но този пулс ме притеснява.Преди четири дни си пуснах изследвания TSH1,060/0,49-4,670/;фт4-18,10/9,14-24,00/ МАТ584.8,/0.0-12,0/.Този проблем го чувствам2-3 дни.Не съм се претеснила нещо, но вечер не спа по 2-3 часа съм будна ,мислех че е от пълнолунието.Имал ли е някой подобен проблем и с какво мога да си помогна?
Eдна Хашисмотка Laughing

# 87
doroti , аз съм със същия пулс и кръвно налягане от средното ми образование до наши дни Laughing а Хашимото ми го откриха Май 2008, резултатите са ти добри, освен МАТ. За мен високия пулс е нормално нещо и не го приемам за симптом на заболяването, но аз спортувам от как се помня  Mr. Green
 Попитай личния си лекар или лекуващия едно  Hug за по-сигурно   Peace

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 12:57 от icyangel

# 88
Вижте на какво попаднах http://www.cybermed.ru/articles/detail.php?ID=8105
По принцип, реклама на някаква частна клиника, но има интересна информация.  Който знае руски, да чете, за другите ще попреведа по-нататък някой ден. Не, че е нещо супер ново за нас или с всичко съм съгласна, но аз например не знаех, че и зъбите страдат от болната жлеза. "Малкият диригент на големия организъм", хм.

# 89
 Птица, интересна информация си ни предоставила, но аз за зъбите не съм съгласна.  Naughty.

Общи условия

Активация на акаунт