Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 295 114
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 1 005
Много благодаря за отговорите! Защо мощността е толкова важна? Гледам, че на двата модела Philips не е голяма - на единият е 550 W, а на другият, който е и малко по-скъп е 500 W.  newsm78
Разгледай машинките в Амазон. За 250 лв може да си вземеш нещо доста по-добро от предланите тук. Например това http://www.amazon.co.uk/Kenwood-BM450-Bread-Ingredients-Dispense … s=best+breadmaker
Има радиатор за печенето, бъркалката се сгъва и не прави дупка в хляба и ваничката е със специално покритие. А, и диспенсър за твърди добавки към хляба.

# 1 006
Благодаря, milittana!    bouquet Забелязах, че в Амазон има по-изгодни оферти, но се чудя дали ще има сервиз в България за тях. Съжалявам, ако е обсъждан въпросът преди, може би трябва да погледна назад.

# 1 007
Благодаря, milittana!    bouquet Забелязах, че в Амазон има по-изгодни оферти, но се чудя дали ще има сервиз в България за тях. Съжалявам, ако е обсъждан въпросът преди, може би трябва да погледна назад.
Ами точно този модел се продаваше до преди седмици и в БГ, та трябва да има сервиз и части за него. А и амазон предлага някакво сервизиране, но аз не бих разчитала - твърде сложно би ми било. Забележи, че цената му тук беше 400 лева  Wink Ето http://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/kenwood/bm-450-p32970518/

# 1 008
Да, за цените на стоките, както всичко останало - в България е на много по-високи цени, като за най-умните потребители. Аз затова лаптоп си купувам само от чужбина, защото тук ми го предлагаха  5 пъти по-скъп. Но поне има възможност да потърси човек съвет и много благодаря на отзовалите се!
Ще пиша на какво сме се спрели и също ще дам отзиви като започна да използвам за други новаци в хлебопекарните като мен  Simple Smile. Хубава вечер на всички!   bouquet

# 1 009
Май ще пускат скоро в Лидъл Силвър крест-а - кажете да купувам или не? Simple Smile. Видях и В Кауфланд има някакви хлебопекарни с тяхна си марка (не беше нещо поднато и известно за мен) - за тях някой има ли мнение - марката не я помня за жалост.

# 1 010
щом е евтина - купувай. Laughing

# 1 011
Лидълската е същата като едновремешната "Аласка" и един стар модел "Мулинекс". Разликата е само в дизайна на кутията.
Нормална машина с нормални програми, а и има 3 години гаранция все пак...  Simple Smile

# 1 012
И опция да ползваш близо месец и да върнеш Grinning

# 1 013
Дам, лидълските ги пускат от понеделник (23-ти март) на цена от 99 лв.
Хайде, който си купи да споделя после отзиви.   chef

# 1 014
  • София
Здравейте, реших да си взема хлебокарна, че ми писна от този некачествен хляб / но това си е друга тема/ . Та искам да ви попитам, към каква марка ще ме насочите, на какво да обръщам внимание на този ел. уред. Една позната ми препоръча задължително да е с отложен старт.............. а вие ???
Другото което ме интересува има ли особеност при поставянето на продуктите????

И не на последно място наистина ли хляба става невероятен Shocked Shocked?????

Ако имате желание, може да споделите и някоя рецептичка Praynig

Моето семейство започна преди няколко години да се храни с домашно приготвен хляб в пекарна, защото е по-вкусен от купения пакетиран хляб, макар че вече в София има много магазинчета от тип "пекарна", които предлагат собствен не-лош хляб. Затова отговарям на зададените въпроси от личен опит. Хлябът става хубав, но не е невероятен. Вече не използвам машината, а си меся хляба на ръка, пека си го във фурната и става по-вкусен. Машината събира прах в мазето.

Много е важен отложеният старт; това според мен е най-голямото удобство на уреда хлебопекарна.

Има особеност при поставяне на продуктите - т.е. производителите препоръчват да се слагат в последователността, посочена в рецептата от книжката, която се предлага с пекарната. Нашата пекарна е Мулинекс - според мен е средна хубост, като всички останали.

Трябва да знаеш и някои недостатъци на машината (специално за мен, за други може да не е недостатък):

1. Трудно вадя хляба от нея, защото витлата, с които меси, остават в хляба при печене, и също хлябът залепва по стените на съда, в който се пече.

2. Ако използвам машината само за месене на тесто, после ми е трудно да я почистя - затова си меся на ръка, като месенето на ръка за мен не е много трудно и ме анагажира по-малко в сравнение с месенето в машина - иммено заради почистването на машината, т.е. по-лесно ми е да си измия ръцете:).

3. Машината е голяма и заема много място в кухнята, събира мърсотия, трябва да се чисти под нея, тежка е, и т.н.

С други думи, както казах в началото, според мен най-голямото удобство е отложеният старт. Хлябът ще ти е пресен, когато се прибереш от работа. Друг е въпросът, че не било полезно да се консумира топъл хляб. Другото удобство, което предлага машината, е че тя сама управлява връзката между втасването на тестото и началото на изпичането на хляба. Т.е. ако нямаш време да опечеш тестото сама, непосредствено след като втаса, че и да чакаш тестото да втаса, се оставяш на машината да изпълни всички тези стъпки.

# 1 015
Ashia, благодаря за споделеното мнение! Тези недостатъци определено трябва да се имат предвид! Малкото пространство е съществено при мен, за жалост.

# 1 016
За нея недостатъци, за мен - плюсове.  Laughing

1. Трудно вадя хляба от нея, защото витлата, с които меси, остават в хляба при печене, и също хлябът залепва по стените на съда, в който се пече.  --- Когато пропорциите на продуктите и инструкциите са спазени, хлябът се вади много лесно.

2. Ако използвам машината само за месене на тесто, после ми е трудно да я почистя ------ Напротив, много лесно се чисти, обикновено само забърсвам с домакинска хартия или влажна кърпа. Ако се наложи, измивам набързо с топла вода и мека гъба.

3. Машината е голяма и заема много място в кухнята, събира мърсотия, трябва да се чисти под нея, тежка е, и т.н. ---- Това не ми се коментира. Не се сещам кой друг уред не заема място и не трябва да се чисти. newsm78

За месенето на ръка ---- Ами аз точно затова си купих машина за хляб, защото не искам да меся на ръка. Болки в гърба, цялата кухня в брашно, излишна загуба на време. Не отричам, че ръчно омесените печива са по-добри от машинно омесените, но всеки си прави сметката кое му е по-важно и дали е склонен да направи лек компромис с качеството за сметка на здравето, времето, труда и т.н. То и прането на ръка е по-качествено, ама гледаме пералнята да изпере...

Работното пространство и при мен е малко ---- още едно предимство на машината. Заема много по-малко място, отколкото ми е нужно при месене на ръка. За цапането вече казах.

А за сравнение между хляба в магазина и този на домашната хлебопекарна изобщо не може да става дума. Поне от моите познати, всеки, който опита домашния хляб, след това си купи машина.  Laughing

# 1 017
Подкрепям Как` Сийка.
Когато сме си вкъщи и имам възможност, махам бъркалките преди второто втасване на тестото, но го правя от естетическа гледна точка, иначе и с бъркалките да остане, не сме имали проблеми да се извади хляба. При това често го правя без мазнина, но просто разклащам леко казанчето и пада.
Машината не е чак толкова голяма и тежка, хем моята е с 2 бъркалки, чисти се лесно. Относно работното пространство - нашата е на терасата и изобщо не ми пречи. Аз също понякога меся на ръка, но за целта ми трябва доста свободно време и мога да го правя единствено събота или неделя, честно казано огромна разлика между машинно и ръчно омесения не виждам, освен повечето замърсени съдове и ангажимента да следя втасването и печенето при ръчното месене. С машината просто зареждам продуктите. Правих и козунаци с нея, като я ползвах само за месенето, станаха.
Относно ползата от домашен хляб - огромна е. Насищаме се с по-малко количество хляб и домашния хляб не се разваля бързо като купешкия, който би трябвало да съдържа консерванти и т.н. Знам какво брашно и мазнина ползвам, добавям трици, семена, ядки и т.н. и детето прояде кората на хляба, а на купешкия не я искаше.

# 1 018
  • София
Как' Сийке, за прането си напълно права. Имам три деца, пералнята вкъщи не спира, а сушилянта два пъти повече върти - демек на всяка пералня, пускам и по две сушилни Simple Smile. Сметката за ток - да не казвам каква е, въпреки че се топлим на парно и топлата вода е от ТЕЦ. Просто машината за хляб някак не мога да я използвам. За съдовете, които цапам при месенето, ми той е само един. Ама аз готвя много и не ми прави впечатление.

Иначе в моята машина за хляб много точно се спазваха пропорциите - нали има мерителни лъшици - еми с тях няма как да сбъркаш, но хлябът ми залепваше за стените ... факт. Или не се изразих правилно - той не залепва, но толкова тясно е прикован в машината, че много трудно се вадеше.

# 1 019
Има си чалъм при ваденето. Никога не отваряй машината веднага, след като е свършила програмата. Изчакай 5-10-15 минути. Или ако отвориш и извадиш казанчето, остави хляба да постои в него пак за няколко минути.
След това само обръщаш, тръскаш леко и той сам си пада.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт