Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

  • 290 562
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 62
Здравейте! Много се чудя каква хлебопекарна да си купя, моля ви, дайте ми съвет...Знам, че Мулинекс се водят най-добрите,
Мулинекс не са най-добрите , а най-често дават дефекти. поне по данни на собственици.
купи си най-евтината машина.  ако употребата на хляб е малка купи си машина с 1 бъркалка. съответно ако е по-голяма - машина с 2 бъркалки.  Laughing


Благодаря! Доста се замислям за тази...само, че никъде не пише колко вата е...странно

# 721
  • Мнения: 186
Здравейте,

Ние имаме хлебопекарна Мулинекс от пролетта на 2009г. Модела с голямата кошничка с две бъркалки - за 1,5кг. За сега единствения проблем е, че за около година употреба уплътненията на осите на бъркалките сдават багажа, почват да пропускат вода, ръждясват и накрая спичат. И така през около година купувах нова кошничка. Но последната не изкара и половин година, а хората от  България Сервиз Груп казват, че това е консуматив и няма гаранция. Значи сега ако пак поръчам може и една година да изкара, може и 1-2 месеца  Thinking Та си мисля да спра да ги спонсорирам. Споделете моля колко често правите хляб, сменяли ли сте кошничките за хляб и след колко време употреба, каква машина ползвате. Ние от както я имаме, с много редки изключени, почти не купуваме хляб. Пуска се винаги на максимална доза, на всеки 2-3 дена. Реотана е отдолу, но изпичането си става идеално, равномерно - чуден хляб прави. Въобще не ми се връща на купешки хляб.

Ние също сме с Мулинекс с двете бъркалки, вече не помня от две или три години, не помня и модела (има приставка за багети, която сме ползвали точно един път).
От машинката съм изключително доволна. Изпича перфектно и отгоре, защото е с 2 реотана. Ползвам я ежедневно като един ден пека хляб, на другия меся тесто за кифли, курабийки, милинки и т.н. Никаква почивка!
При нас положението с кошничката е подобно: през половин - една година купуваме нова, но не за друго, а заради изтъркванията по тефлона. Но взе да ми писва! Чета сега по темите да видя дали са се появлили пекарни, които не са с тефлонови контейнери. Виждам, че има и такива. Ще проучвам дали си заслужава. Иначе сега сме с чисто нов контейнер и започвам да пека и хляба във фурната. Първият ми "хляб", докато пиша, се изпече, но повече прилича на питка. Тепърва ще се уча.

# 722
  • Мнения: 19 990
Фата, може ли да дадеш линкове за пекарни без тефлон?
Търся и аз хубава пекарна и се бях спряла на Мулинекс. Сега се разколебах.
Препоръчайте нещо до 200-250лв с безглутенова програма и две бъркалки. Не знам друго какво да гледам.

Тази добра ли е http://www.amazon.co.uk/Panasonic-SD-2500-Automatic-Breadmaker-P … asonic+breadmaker

Какъв е този проблем с кошничките? Аз имам пекарна на Клатроник, купувана преди 9-10 години от Германия. Нищо й няма на кошничката.

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 17:57 от Сънчo

# 723
  • Мнения: 19 990
Прегледах по-голяма част от темата, но повечето линкове са неактивни вече. Дано някой се включи с препоръки.

# 724
  • Мнения: 186
Проблемът при нас е, че се износва тефлонът. Ние много активно я ползваме обаче. Това едва ли зависи от марката, предполагам, че каквато и пекарна да си купиш, ще се случи рано или късно в зависимост от честотата на употреба. Просто при излизане на хляба на места се изтърква.
А иначе Мулинекса с багетите за мен е съвсем добра машинка. Не бих я сменила с никоя друга. По-скоро търся как да избягам от тефлона.
Ето ти един линк, който ми попадна от тази тема, скъпички идват, а и малки като обем. Няма ги в БГ:
[url]http://www.breville.com.au/the-custom-loaf-protm.html/url]
Ние засега минаваме на вариант да замесваме в машината и да печем във фурната. Вчера ми беше първи опит. Получи се, но нямам подходящ съд. Тръгвам да търся форма за хляб, която не е тефлон и ще се радвам, ако някой ми даде идея на лични, за да не сме вън от темата.

# 725
  • Мнения: 19 990
Благодаря за отговора! На моята бъркалката е изтъркана,иначе тефлонът на кошницата е ок. Но хлябът не става добре вече.
А в стъклена тава с хартия за печене отдолу не става ли за фурната? Стъклени тави има всякакви форми.

# 726
  • Мнения: 186
Нещо такова ще търся или керамична, или най-проста тава, но с форма на хляб. И ще намалим количството, защото си е една идея повече занимавка. Wink
Ако се появи на БГ пазара пекарна без тефлон, най-вероятно ще се реша, защото е голямо улеснение. Дано някой скоро публикува такава приятна новина.

# 727
  • Мнения: 21 559
Аз си купих силиконова форма за кекс - продълговата и ми става идеален в нея хлябът ако не го пека в пекарната, а на фурна. Взех си я точно като ми се изхаби съдчето за печене и хляба не падаше лесно. Сега имам нова ваничка за печене, но от време на време пак си пека във фурната.

# 728
  • Мнения: 12 768
Момичета на колко време ви се изхабяват кошничките  newsm78, моята е на 5м и няма и драскотина, а понякога не се вади лесно, но заради бъркалките не защото е залепнал.

# 729
  • Мнения: 186
Не знам, може би на година купуваме по една. Аз не слагам зехтин/мляко и трудно ми излиза всеки път хлебчето. Може би, ако слагах малко мазнина и ако махах перките, нямаше да се изтърква.

# 730
  • Мнения: 7 779
свикни да вадиш бъркалките. тъкмо ще си оформиш и тестото.  Laughing
когато хляба е готов извади казанчето ,но не вади веднага хляба. след 5 мин ще се овлажни малко и би трябвало да излезне лесно   bouquet

# 731
  • Мнения: 21 559
Да споделя моя опит по отношение на ваденето на хляба. С извадени бъркалки много трудно ми пада след печене - оголените шишове не са така гладки като бъркалките и явно задържат хляба. Започне ли да се задържа във ваничката и да не иска да падне, дори с бъркалки, време е за смяна на контейнера. И да, почти всяка година трябва контрейнер и бъркалки при мен да се сменят. Това при почти ежедневна или през ден употреба. Като се захаби контейнера докато си купя нова ваничка правя само тестото, след това пека в силиконовата форма в обикновената фурна.

# 732
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
при мен е обратното.
Сега с новия контейнер не мога да извадя хлебчето. В стария си падаше веднага... дори и децата се справяха с ваденето му.
Сега и самата бъркалка остава в хляба... със стария не беше така.

# 733
  • Мнения: 186
Съветът на bongo_2007 ®/ винаги работи.  На мен ми омръзна борбата по изваждане на хляба и го оставям няколко минути в казанчето след като се е изпекъл. После съвсем лесно излиза. С по-мека странична коричка заради изпотяването, но не е фатално.
Аз току-що изпекох във фурната и черен хляб. Всъщност става много по-бързо, дали аз не бъркам нещо в процедурата, не знам, но хлябът си стана. Даже е много по-касив. 20-тина минути замесване в машината, само активното месене чакам, после около час на 50 градуса във фурната да втаса (черният го чаках малко повече  за всеки случай) и след това около 40 мин печене на 200/180 градуса. Това прави около 2 часа за програма 3 часа 40 минути.
Търсих в рецептите да видя как го правят другите, но не открих съвети, затова импровизирах.

# 734
  • Мнения: 7 779
Да споделя моя опит по отношение на ваденето на хляба. С извадени бъркалки много трудно ми пада след печене - оголените шишове не са така гладки като бъркалките и явно задържат хляба.
тези оголени шишове са осите на които се поставят бъркалките.   Laughing
както си извадила контейнера с хляб с едната ръка врътни осите половин оборот , но от външната (долната) страна на контейнера. така ще се отлепят от хляба.  след това следва ваденето на хляба по стандартния начин.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт