Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 290 567
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте! Купих си нова хлебопекарна машина First 5152, пиша ви нова защото да скоро имах Mulinex но за 2 години ходи 3 пъти в сервиз, купихме и нов съд защото него не го покрива гаранцията и много главоболия имах с нея. След като изте4е гаранцията отново се с4упи и от доста време не работи. Но мога да кажа, 4е хляба които правеше до първото с4упване беше разкошен. Тогава проте4е съда и тогава тръгнаха и други проблеми. В крайна сметка реших да си купя нова. Моля ако някой знае нещо за модела, които си купих да сподели.Надявам се този път да имам късмет.

# 706
За машината не мога да кажа, но марката е австрийска /ако не се лъжа/ и имаме сокоизстисквачка на 11 години на марката. Още работи, даже сега е в майка ми, която прави сокове за консервиране и й разказва играта.

# 707
За машината не мога да кажа, но марката е австрийска /ако не се лъжа/ и имаме сокоизстисквачка на 11 години на марката. Още работи, даже сега е в майка ми, която прави сокове за консервиране и й разказва играта.
То и аз имах кафеварка с марка Северин /немска/ която и до ден днешен - вече 22 години си работи. Та като си купих машината за хляб с тази марка се надявах, че ще я ползвам и нея дълги години. Нищо подобно - след двегодишна употреба се наложи да я сменя. Та марките не са това, което бяха. Имах един сешоар с марка Фърст - употреба точно една година и замина на боклука. Дано е случайно това и дълго да си ползваш уреда....

# 708
  • София
Баща ми бе купил преди време тази хлебопекарна Midea - ahs20ac, но не се ползва - чудя се дали да не му я взема, но мен ме интересува само ако може да прави хляб с квас (и със сода).

Коя програма се отнасяше до този тип хляб, да видя дали я поддържа. Thinking
http://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/midea/ahs20ac-p45432 … e.html#properties

# 709
Здравейте и от мен Simple Smile Използвам хлебопекарна Moulinex от близо два месеца. Има програма за отложен старт до 15 часа, което е много удобно. Много често си правя тесто за пица и паста, а всяка неделя си приготвям пълнозърнест хляб, който остава мек и вкусен почти цяла седмица. Пицата става мноого по-вкусна, а и не залепва въобще за тавата, което прави почистването след това много по-лесно. Тестото за пастата пък става за 15 минути   Peace  Друга рецепта, която съм изпробвала, е за бял френски хляб, който често нося на родителите ми Simple Smile
Като цяло за момента съм много доволна и не съжалявам за тази ми инвестиция  Peace
По Коледа направих сладък хляб с ядки, който имаше вкус на Панетоне, но още по-вкусен Simple Smile

Споделям рецептата за 1кг. :

Разбити яйца - 2бр.
Разтопено масло - 200гр.
Сол - 2ч.л.
Захар - 6с.л.
Прясно мляко - 120мл.
Брашно - 500гр.
Мая - 3ч.л.
Цели бадеми - 40гр.
Стафиди - 140гр.

Всички продукти се смесват последователно, без ядките. След като се стартира програмата, след няколко минути, машината издава сигнал, който показва, че е време да се добавят и ядките.
Хлебчето се казва Kugelhopf  Peace
Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 710
  • Сред мелниците
Много често си правя тесто за пица и паста, ==========. Тестото за пастата пък става за 15 минути 

За какво използваш тестото за паста? Сигурно въпросът ми е тъп Embarassed Паста ли правиш или го ползваш за друго?

# 711
Много често си правя тесто за пица и паста, ==========. Тестото за пастата пък става за 15 минути 

За какво използваш тестото за паста? Сигурно въпросът ми е тъп Embarassed Паста ли правиш или го ползваш за друго?

Имам си домашна машинка за паста и си приготвям домашна паста и лазаня (веднъж)  Peace

# 712
Моля  ви за отзиви за машина за хляб на Горение https://www.technopolis.bg/b2c/details/822917/P11130417/Hlebopek … GORENJE-BM-1400-E

и две на мулинекс http://www.technopolis.bg/b2c/details/825501/P11130417/Hlebopeka … MOULINEX-OW610131

http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.d … a-MOULINEX-OW6118
Колебая се защото на тази на Горение ми харесва че има две съдчета и при този проблем с бъркалките си е предимство. За двете, Мулеинкс  , които са по-мощни пък  не знам кой от двата модела е по-нов и се надявам да са отстранили проблемите на по-стария модел.
Другите ми варинти са от немски сайтове.
Помогнете със Praynig съвет

# 713
Колебая се защото на тази на Горение ми харесва че има две съдчета и при този проблем с бъркалките си е предимство. За двете, Мулеинкс  , които са по-мощни пък  не знам кой от двата модела е по-нов и се надявам да са отстранили проблемите на по-стария модел.
проблемът с бъркалките е по-малък отколкото с осите им.  Laughing
предполагам ,че Мулинексите са по-мощни заради 2-та реотана за багетите.

# 714
проблемът с бъркалките е по-малък отколкото с осите им.  Laughing
предполагам ,че Мулинексите са по-мощни заради 2-та реотана за багетите.

Да, точно това имах предвид - осите и смяната на казанче на всеки няколко месеца. ТОВА МИ СЕ ПРЕВЪРНА В ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ ПРИ ИЗБОРА НА МАШИНА.  Sick Какво препоръчваш?

# 715
да имаш късмет  Joy
при техниката е като при жената - всичко е въпрос на късмет  hahaha

# 716

Колебая се защото на тази на Горение ми харесва че има две съдчета и при този проблем с бъркалките си е предимство.

Какво точно е предимството!?
Финлукс със сигурност имат един модел 1:1 с един друг модел на Горение, но ми се струва, че и на показания от теб модел може да има аналог. Разликата в цената е сериозна, а кошничките за хляб са едни и същи и на двете марки. Това ми остана като впечатление когато оглеждахме. Та МулЕнекса или магаренекса я пенсионирахме точно поради тоя проблем с осите на кошничките
Здравейте,

Ние имаме хлебопекарна Мулинекс от пролетта на 2009г. Модела с голямата кошничка с две бъркалки - за 1,5кг. За сега единствения проблем е, че за около година употреба уплътненията на осите на бъркалките сдават багажа, почват да пропускат вода, ръждясват и накрая спичат. И така през около година купувах нова кошничка. Но последната не изкара и половин година, а хората от  България Сервиз Груп казват, че това е консуматив и няма гаранция. Значи сега ако пак поръчам може и една година да изкара, може и 1-2 месеца  Thinking Та си мисля да спра да ги спонсорирам. Споделете моля колко често правите хляб, сменяли ли сте кошничките за хляб и след колко време употреба, каква машина ползвате. Ние от както я имаме, с много редки изключени, почти не купуваме хляб. Пуска се винаги на максимална доза, на всеки 2-3 дена. Реотана е отдолу, но изпичането си става идеално, равномерно - чуден хляб прави. Въобще не ми се връща на купешки хляб.

Та кошничките периодично ще се сменят - няма как, но поне да е на приемлива цена. Явно скъпа марка - скъп консуматив(а на практика е едни и също - кошничката за хляб). А всичко останало е късмет както казва Бонго  Simple Smile

# 717
  • sofia
Та кошничките периодично ще се сменят - няма как, но поне да е на приемлива цена. Явно скъпа марка - скъп консуматив(а на практика е едни и също - кошничката за хляб). А всичко останало е късмет както казва Бонго  Simple Smile
Тц. И на моята хлебопекарна, която струваше 90 лв (Зелмер) казанчето (кошницата) е 40 кинта, колкото на Мулинекса. Мъжът ми разглоби оста и нещо натамъни с ново уплътнение - засега държи. Имам и една на лидълска машина. За нея каза, че осите били закачени по друг начин и като се скапат няма да може приложи "хватката", като със Зелмера.

# 718
Здравейте! Много се чудя каква хлебопекарна да си купя, моля ви, дайте ми съвет...Знам, че Мулинекс се водят най-добрите, но попаднах на тази оферта в EMAG и ми се струва изкушаваща. Някой има ли такава хлебопекарна на Philips - http://www.emag.bg/hlebopekarna-philips-14-programi-tajmer-1-kg- … -90/pd/E6B5NBBBM/ ??

# 719
Здравейте! Много се чудя каква хлебопекарна да си купя, моля ви, дайте ми съвет...Знам, че Мулинекс се водят най-добрите,
Мулинекс не са най-добрите , а най-често дават дефекти. поне по данни на собственици.
купи си най-евтината машина.  ако употребата на хляб е малка купи си машина с 1 бъркалка. съответно ако е по-голяма - машина с 2 бъркалки.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт