Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 295 237
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 915
има начин да се измери потреблението на ел.енергия , но предполагам че това не е направено в описания случай.   и на мен ще ми е интересно как точно е изчислено потреблението  newsm78

# 916
  • Пловдив
и на мен ще ми е интересно как точно е изчислено потреблението  newsm78
с уред, който отчита изразходваната енергия за период от време.

# 917
ако към уреда е включена само машината може да приемем инфото за достоверно.
поздравления за което  Hug

# 918
  • Пловдив
ако към уреда е включена само машината може да приемем инфото за достоверно.
поздравления за което  Hug

хе хе хе ... недей, че сега ме хвърли в размисъл - дали да не проверя колко точен ми е електромера - бутам бушоните на всички кръгове, като оставям само един напр. спалня - вадя всичко от контактите и вкл. единствено хлебопекарната... и това само от "...ако към уреда е включена само машината..."  Laughing

# 919
поздравления за тази саможертва.  Laughing

# 920
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Здравейте,

бих искала да помоля за съвет каква хлебопекарна да си взема. До сега ползвах на Taurus - ползвах я неотлъчно 4 години и бях много доволна, но се развали окончателно. Мъжът ми я отваря, но каза, че няма май как да се оправи. Та решихме да си вземем нова - да прави малко по-голям хляб и да е с две бъркалки.

По принцип се бях спряла на тази http://www.technopolis.bg/b2c/details/822953/P11130417/Hlebopeka … ORENJE-BM-1200-BK

но сега видях и една на Finlux https://zora.bg/finlux/fbm-960/7855
започнах да мисля коя от двете, на тази втората ми хареса, че има вградена везна, но пък няма книжка с рецепти за нея; заради това май клоня повече към другата на Горение. Реших все пак да ви питам за мнение, ако някоя от вас ползва някоя от двете марки и има наблюдения

# 921
  • Sofia
Последната ми хлебопекарна е тази https://zora.bg/finlux/fbm-1580n/7857
с две бъркалки и хляба е до 1350гр.

# 922
Аника -а предишните какви марки бяха и колко броя .
 За колко време се амортизират ,къде са най -слабите им места .
 От колко време имаш Финлукс ?

# 923
  • Sofia
Медея 2 бр Първата изкара година, втората месец и половина и двете с един и същ проблем силовата платка един и същ чип. Третата беше Мулинекс започна да прескача зъби и да не мога нормално тесто да въртя в нея, а все по-рядко. Накрая и оста на казанчето пропадна. Изкара три години. Сега съм с Финлукс от 2 месеца.

# 924
За Финлукса тук се писа, че липсват резервни ванички и бъркалки. Което означава, че са еднодневки и работят само докато не се амортизират консумативите. Иначе всичко друго като отзив за машините е супер, но мен това би ме спряло от покупка на такъв уред. За Горение пък една потребителка беше възмутена от сервиза и липсата на някакви части за машината, и беше споделила, че не пекат хубав хляб. Само това си спомням. Аз съм с Мулинекс с функция багети, доволна съм с изключение на цената на ваничка и бъркалки /резервни/ - 55 лв  Mr. Green Иначе вече повече от 4 години съм с тази хлебопекарна и почти не купувам хляб.

# 925
Искам някой да посочи машината ,която е работила поне 1г без да се повреди.
 На моята й протече на второ ползване масло от осите . 
Това със силовата платка не можах да го разбера твърде ,какво точно се повреди -спира да меси или .
Според мен е нормално може би да се амортизира казанче за около година -ама моето на вторият ден да протече.
 Имам случай със излизане на бъркалката и леко е одрано покритието -което е странно -защото имам отвътре една доста дълбока дупка /как не се е пробило казанчето ми е интересно / и там няма паднало покритие -просто е хлътнало.

# 926
  • Пловдив
..Искам някой да посочи машината ,която е работила поне 1г без да се повреди...
Нашата е Moulinex 5023. В момента вече не се предлага този модел. С голямо казанче е, с две бъркалки, до 1.5 кг хляб и мощност 1650W (така пише на табелката на хлебопекарната). Може и да се стори на някой много скъпа (взехме я 300+ лева), но мъжа ми предпочете да купи нещо по-скъпо с надеждата да не се занимава с ремонти. И да чукна на дърво (чук-чук-чук) вече трета година нищо не сме правили по нея, а не е като да не правим хляб.

# 927
моята също е работила повече от година без проблем. и какво ме грее това ?  newsm78

# 928

Две машини съм сменила досега, все евтинджоси (различни марки, първите две отдавна ги няма на пазара) - изкарват си срока на гаранцията, че и отгоре. Т.е. средно са ми работили по 3 години, докато започнат да текат казанчетата и вместо да търся резервно, направо си купувам нова машина. Третата я имам от година и нещо, работи си нормално.
И трите съм ги купувала на цена под 100 лв. Но пък качеството на хляба зависи от продуктите, не от машината. С качествени брашно и мая става хубав хляб.  Simple Smile

# 929
  • София

Това е много ли за машина?
Нашата скоро ще направи година, да чукна на дърво нищо й няма, дори казанчето е като ново. Crazy Панасоник е.

Общи условия

Активация на акаунт