Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 291 034
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 225
В тази машина за хляб, освен хляб може ли нещо друго да  прави? Примерно козунаци, теста за тутманици?  Thinking
Да, всичко изброено от теб.

+ всякакви теста, включително за сладки Laughing.

Значи си залужава инвестицията! Мен хич ме няма в месенето, така че  едно роботче ще ми е от полза...

# 226
 Hug
близо 9месеца ползвах Северин 3986, през тези 9месеца всеки ден му се радвахме на хляба, защото вече знаехме какво ядеме и бяхме много доволни и от машината и от хляба и(само в началото имаше проблемче със капака).
Hug преди седмица смених си машината със Breville BBM600 icon , освен многото и предимства сега вече зная че ядем наистина хляб  Hug

# 227
Hug
близо 9месеца ползвах Северин 3986, през тези 9месеца всеки ден му се радвахме на хляба, защото вече знаехме какво ядеме и бяхме много доволни и от машината и от хляба и(само в началото имаше проблемче със капака).
Hug преди седмица смених си машината със Breville BBM600 icon , освен многото и предимства сега вече зная че ядем наистина хляб  Hug

Ердинч, понеже и моята е Северин - твоят модел и също съм много доволна, би ли казал нещо повече за качествата на новата ти машинка? Ама тя и цената й си я бива! Ще се радвам, ако споделиш нещо повече за новата ти придобивка!

# 228
Ердинч, понеже и моята е Северин - твоят модел и също съм много доволна, би ли казал нещо повече за качествата на новата ти машинка? Ама тя и цената й си я бива! Ще се радвам, ако споделиш нещо повече за новата ти придобивка!

Hug Бях доволен от Северин'а, но още от началото си бях наумил  Breville(имам слабост, като си наумя нещо, рано или късно го правя) , приятеля ми хлебар има и ползва доста машини  , ползва предишния и модел на Breville и е пре доволен от нея

предимствата според мене са:
_много по качествен хляб(някак си по истински на вкус и вид )
_програма с ръчна настройка(импровизация без граници)
_програма за хляб безмая(соден) и безглутенов хляб
_Континентална програма за хляб(4,35часа продължителност, само заради тази опция може да се купи тая машина)
_сгъваема бъркалка(след като се изпече хляба всеки се мъчи да извади хляба от казана и после бъркалката от хляба , някои даже след предпоследното втасване вадят тестото, махат бъркалките и после наново пускат машината, в тая машина след месенето бъркалка се "скатава" на дъното на казана, благодарение на нея 1во хляба много бързо излиза и 2ро отдолу не остава голяма дупка )
_казана и бъркалките са емайлирани, мисля че така е много по здравословно
_Pause бутон(може да спреш програмата и да я пуснеш пак от там дето си я спряла)
_автоматично джобче за сухи плодове, орехи и др(слагаш допълнителните продукти и тя ги пуска автоматично при звуковия сигнал)
_осветление на камерата
_може да се включи и изключи презатоплянето на продуктите
_при прекъсване на електричеството ти осигурява 60мин захранване на зададената програма
_много точни рецепти в упътването
_inox
_Breville Simple Smile

недостатъците:
_много скъпа

# 229
Ердинч,колко много,че ме зариби?Влиза ли в 4 цифрените суми???!!! Simple Smile

П.П; видях в линка цената... Mr. Green

# 230
Ееее! Ама и екстрите са й супер! Дано повече производители се сетят за тези хитринки, че да поевтинее малко това чудо. Между другото май от БГ не може да се купи машинката или греша?

# 231
Аз пък не видях никъде цената...

Ердинч, тази която си показал е напарво мечта! Колко струва това чудо?  Thinking

# 232
  • Paris, France

Hug Бях доволен от Северин'а, но още от началото си бях наумил  Breville(имам слабост, като си наумя нещо, рано или късно го правя) , приятеля ми хлебар има и ползва доста машини  , ползва предишния и модел на Breville и е пре доволен от нея

предимствата според мене са:
_много по качествен хляб(някак си по истински на вкус и вид )
_програма с ръчна настройка(импровизация без граници)
_програма за хляб безмая(соден) и безглутенов хляб
_Континентална програма за хляб(4,35часа продължителност, само заради тази опция може да се купи тая машина)
_сгъваема бъркалка(след като се изпече хляба всеки се мъчи да извади хляба от казана и после бъркалката от хляба , някои даже след предпоследното втасване вадят тестото, махат бъркалките и после наново пускат машината, в тая машина след месенето бъркалка се "скатава" на дъното на казана, благодарение на нея 1во хляба много бързо излиза и 2ро отдолу не остава голяма дупка )
_казана и бъркалките са емайлирани, мисля че така е много по здравословно
_Pause бутон(може да спреш програмата и да я пуснеш пак от там дето си я спряла)
_автоматично джобче за сухи плодове, орехи и др(слагаш допълнителните продукти и тя ги пуска автоматично при звуковия сигнал)
_осветление на камерата
_може да се включи и изключи презатоплянето на продуктите
_при прекъсване на електричеството ти осигурява 60мин захранване на зададената програма
_много точни рецепти в упътването
_inox
_Breville Simple Smile

недостатъците:
_много скъпа

Моите поздравления   bouquet. Направо искам ръка да ти целуна. Това е уреда за мене. Колкото и да струва, си струва само заради емайлираните съдове и бъркалки, защото здравето е безценно, а тефлонът е толкова вреден, колкото повечето хора не си и представят и което беше причината да нямам такъв уред досега.......... Преди 20 години машините за хляб бяха по-прости, изискваха повече участие и усилия, но правеха по-хубав хляб и бъркалките се прибираха. Тук Бревил няма, но имам подозрения, че същата машина се продава под друго име и ако наистина съдът е емайлиран ще я предложа тук.

Още веднъж   bouquet за професионалното мнение.

Имам въпрос. Този уред намира ли се в БГ и колко струва? Ако да, ще помоля майка да ми го купи.

# 233
  • Paris, France
Такааааааа. Намерих още 2 уреда с падащи бъркалки. Бревил, за съжаление, никъде не я намирам в Европа. Тук има модел на Ривиера и Бар, който е като брат на този модел. Добрата новина е, че има

-падаща бъркалка
-възможност за персонализиране на програмите
-целият е инокс
- реотанът се повдига и когато е във вертикално положение може да се почисти кухината на уреда
- отделение за ядки, семена и шоколадови частички
-програми за тесто без глутен
- Съд за хляб и отделен за десерти и ориз, кускус итн.

Лошата новина е, че няма Континенталната програма, но съм сигурна, че с малко игра може да се програмира да меси и пече такъв хляб. Ето упътването (съжалявам, на френски е, ако имате въпроси ще помагам):

http://www.riviera-et-bar.fr/notices/NoticeUtilisation_QD%20792A.pdf

Ето тук се предлага за 156 евра с 2 години гаранция и безплатна доставка до адрес във Франция.

Намерих модел на Домо с падащи бъркалки, 2 на брой. Предлага се с 2 съда, ето ги:

Това е засега. Ще следя темата с интерес.

Ако някой знае немски, би ли се наел да потърси в германските сайтове хлебопекарни с падаща бъркалка? Аз пробвах, но не зная какво да търся.

# 234

Ердинч, тази която си показал е напарво мечта! Колко струва това чудо?  Thinking
RRP $289.95

1 Австралийски долар = 1,20053152 Български лева

# 235
Някой ще ми каже ли каква е тази "континентална програма" дето толкова много ви харесва, че не ми стана ясно....Пък и много дълга ми се вижда!

# 236

Ердинч, тази която си показал е напарво мечта! Колко струва това чудо?  Thinking
RRP $289.95

1 Австралийски долар = 1,20053152 Български лева
Деси, ама австралийски ли са доларите, че аз го сметнах към лева по 2 като за американски!

# 237
  • Paris, France
Някой ще ми каже ли каква е тази "континентална програма" дето толкова много ви харесва, че не ми стана ясно....Пък и много дълга ми се вижда!

Хлябът става най-хубав, когато се меси и втасва по-дълго, естествено с по-малко мая или захар или и двете, особено хляб от брашно с високо съдържание на глутен.

# 238
Наскоро си купихме машината на Моulinex за багети http://www.onlinetrading.bg/product/hlebopekarna-za-domashni-bag … -ow-5003-xxl.html, и сме много доволни, особено детето Simple Smile Той преди винаги искаше да му купуваме разни малки питки и багети от супермаркетите, които са пълни с неясно какви съставки, а сега мога му ги правя в къщи.

# 239
Ако правилно съм разбрала - багетите се правят като първо се пуска машинката на тесто, след това ръчно се оформят багетите в тавичките и се пекат  - нали? Ако е така - определено смятам, че само заради таки екстра е ненужно скъпа машинката на Мулинекс . Това мога да си го правя и в тавичка във фурната - че и най-разнообразни форми да си измислям, и даже хлебчетата да не са 4, а повече. Моля да ме извинят собствениците на такива уреди, ако все пак има и други екстри, за които не зная. Но ако някой знае къде в БГ може да се купи машинка като тази на Ердинч, моля да пише тук - ще съм му много благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт