Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 290 969
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 525
Пред голяма дилема съм  Wink
За да угодя на мъжа ми, който от две години ми опява за хлебопекарна, най-накрая склоних. До колкото познавам себе си, почти съм сигурна че ще отлежава тоз уред.
Та сега в Метро има две на прИмоция: едната обсъждата по-горе Тарингтън (много им уважавам чаршафите с ластик) и Зелмер на идентични цени. Зелмера на външен вид ми харесва повече. Май ще е той.

Щом са на една цена, виж характеристиките - напр. грамажа на хляба, който правят.

# 526
Момичета, аз четох, четох и за сега съм се спряла на марката SEVERIN.
Малко се чудя между 2 модела (малко повече клоня към втория):
SEVERIN BM 3990 http://www.dekom.bg/index.php?page=product_details&instanceI … cdc21581fddefb57b
SEVERIN BM 3992 http://www.dekom.bg/index.php?page=product_details&instanceI … cdc21581fddefb57b

На пръв поглед основните разлики са мощността: 600 на 860 W и големината до 1 KG и 1,6 KG, но като гледам други марки има доста машини с мощност 450-500-600W  newsm78
Нека тези, които имат 1 от двата модела (или които са запознати) да кажат кои са им "+" и "-"
Мерси   bouquet

# 527
  • Ловеч
*Мариана*, ще ви дам за пример моята Severin BM 3983 http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=%C4%CE%CC%C0%CA%C8% … p;product_id=5344
Доказано надеждна, но с мощност 450 вата. 3 години ежедневно е правен хляб с нея и не ми е правила никакви проблеми. Така, че и по-евтиния от тези двата модела да вземеш няма да сбъркаш.
1кг хляб на ден го считам за напълно достатъчен, но 1.6кг. вече ми се вижда много. От друга страна по-мощните хлебопекарни по-лесно  заместват тесто и не се затормозяват, но 600 вата ги считам за напълно достатъчни за домашни цели..

# 528
  • sofia
Щом са на една цена, виж характеристиките - напр. грамажа на хляба, който правят.

На хартия го дават еднакъв - до 1 кг.
Току-що установих, че Тарингтън, всъщност е Аляска.

# 529
Здравейте Simple Smile преди няколко дена се сдобих с хлебопекарна на Gallet какви са ви впечатленията,още не съм я пробвала Wink
Гледам,че във всяка рецепта има олио или масло,възможно ли е да се приготви хляб без да се добавя мазнина или машините не го позвалояват? Rolling Eyes

# 530
Да ви споделя и моите опити да се справя с хлебопекарната tarrington house, която експлоатирах вече един месец.
Почти се бях отчаяла след като изхвърлих 4-5 хляба, но вече всичко работи. Рецептите в книжката на моята хлебопекарна не са това, което са. Трябваше аз да си правя точните пропорции за хляба, защото явно по книжка не стана. След това замених сухата мая на доктор Йоткер с прясна мая и се получи нещо чудесно.
Хляб без мазнина може, аз така го правя - вода, брашно, сол, захар и мая. Това е Simple Smile За да омекне коричката я намазвам с масло (не че омеква особено, но бива))
Сега съм започнала да меся в нея козунаци. Първите 2 не съм ги изхвърлила, ядат се Simple SmileSimple SmileSimple Smile Но пак се оказа, че пропорциите на рецептите не стават за тази машина.   chef

# 531
Ооо чудесно Simple Smile благодаря,за бързия отговор Simple Smile)))) Hug Мисля,да пробвам с един козунак,пък каквото излезе Mr. Green  chef , ще го направя по рецептата в книжката и ще споделя опита си после Simple Smile))

# 532
  • София /Абсурдистан
Какви машини с 2 бъркалки можете да препоръчате, освен Мулинекс?
Аз малко отложих покупката, но сега съм сигурна, че искам да е с 2 бъркалки, поради което още избирам  Simple Smile

# 533
  • Sofia
Каквато искаш, ама аз вече две Мидеа изхвърлих и то с един и същ проблем. Едната ми издържа година, другата - 2,5 месеца и сега съм с Мулинекс.

# 534
  • София
Аз малко отложих покупката, но сега съм сигурна, че искам да е с 2 бъркалки, поради което още избирам  Simple Smile
А защо с две бъркалки? newsm78Мойта е с една,на Мулинекс и много съм доволна от нея,обаче онзи ден нещо ми се повреди казанчето ConfusedОтдолу на казанчето ,там където се захваща за машината и има една перка,спря да се върти,машината върти иначе без казанчето,но като сложа казанчето прещраква и не може да почне да се върти бъркалката,случвало ли се е на някой?И самото казанче отдолу не се върти грам,какво ли може да му е станало?

# 535
А защо с две бъркалки? newsm78Мойта е с една,на Мулинекс и много съм доволна от нея,обаче онзи ден нещо ми се повреди казанчето ConfusedОтдолу на казанчето ,там където се захваща за машината и има една перка,спря да се върти,машината върти иначе без казанчето,но като сложа казанчето прещраква и не може да почне да се върти бъркалката,случвало ли се е на някой?И самото казанче отдолу не се върти грам,какво ли може да му е станало?
има втулки през които минава оста за перките. те се износват , започват да пропускат вода (течност) от казанчето  и изкарват смазката към тестото. и не след дълго време блокират.
това е според мен. ако не е капсуловано може и да се отремонтира - стига да се намерят тези втулки/уплътнения. в противен случай отиваме към ново казанче. обади се на сервиза и ще разбереш.

# 536
Сега съм започнала да меся в нея козунаци. Първите 2 не съм ги изхвърлила, ядат се Simple SmileSimple SmileSimple Smile Но пак се оказа, че пропорциите на рецептите не стават за тази машина.   chef
ами коригирай пропорциите де  Laughing

# 537
  • София
има втулки през които минава оста за перките. те се износват , започват да пропускат вода (течност) от казанчето  и изкарват смазката към тестото. и не след дълго време блокират.
това е според мен. ако не е капсуловано може и да се отремонтира - стига да се намерят тези втулки/уплътнения. в противен случай отиваме към ново казанче. обади се на сервиза и ще разбереш.

Мерси много  bouquetразбира се ,още утре ще я нося на ремонт,макар че вече не е гаранционна и може би е по-добър вариант направо ново казанче да си поръчам,какво ще кажеш?То без това проблема е само в казанчето Confused

# 538
Мерси много  bouquetразбира се ,още утре ще я нося на ремонт,макар че вече не е гаранционна и може би е по-добър вариант направо ново казанче да си поръчам,какво ще кажеш?То без това проблема е само в казанчето Confused
[/quote]
и да е гаранционна машината казанчето и бъркалките не влизат в гаранцията.
така че си поръчай ново казанче , а ако може това да се отремонтира ще е добре - ще имаш резерва.   bouquet

пп. гледам че си от София. в Лозенец и Люлин мисля че им бяха сервизите.

# 539
  • София
и да е гаранционна машината казанчето и бъркалките не влизат в гаранцията.
така че си поръчай ново казанче , а ако може това да се отремонтира ще е добре - ще имаш резерва.   bouquet

пп. гледам че си от София. в Лозенец и Люлин мисля че им бяха сервизите.

[/quote]Да ,знам го в Лозенец сервиза и те ме знаят вече там Mr. GreenВсичките ми уреди са там гаранционни и всеки месец съм там почти JoyМерси много за инфото  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт