Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

  • 290 942
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 555
  • sofia
  • Мнения: 9 235
Ееее! Хлябът си зависи от брашното и пропорциите.
Все едно да кажеш, че зависи от пералнята дали ще ти е изпрано прането. Всичко е машини. Важното е какво и с какво качество и количество се слага в тях. Peace
Тук няма да се съглася! Много е важно каква температура прави и колко са дълги програмите. Затова за различните видове хлябове има различни програми. Не са важни само пропорциите. С пералните положението е подобно, поне за мен има разлика  Peace 
Подкрепям kaigi. Времето и t на втасване и печене е от значение.
За някои погачи и подобни "специални печива" и как се меси е от значение.....свекърва ми прави една погача, която удря в масата не знам колко пъти.

# 556
  • Мнения: 1 232
Аз ползвам от година и половина модела на филипс (лилавия корпус) и съм страшно доволна.Работи почти всеки ден и не е дала проблем нито веднъж.Рецептите и мерителните дози са абсолютно точни.Хлябът в сравнение с този който пробвах от мулинекса е съвсем различен.Много по-хубав и плътен е .
Кой модел на Philips?

# 557
  • Мнения: 627
Аз ползвам от година и половина модела на филипс (лилавия корпус) и съм страшно доволна.Работи почти всеки ден и не е дала проблем нито веднъж.Рецептите и мерителните дози са абсолютно точни.Хлябът в сравнение с този който пробвах от мулинекса е съвсем различен.Много по-хубав и плътен е .
Кой модел на Philips?
Мисля, че моделът е PHILIPS HD 9020. Ние си купихме преди седмица този модел, но все още не съм изпробвала как работи.

# 558
  • Мнения: 1 232
...свекърва ми прави една погача, която удря в масата не знам колко пъти.
100 пъти се удря в масата. Аз все още нямам хлебопекарна и всичко меся на ръка. За всяко тесто първо омесвам, добре, казвам си "Дръж се комшо!"  и почвам да удрям.

# 559
  • Ловеч
  • Мнения: 81
100 пъти се удря в масата. Аз все още нямам хлебопекарна и всичко меся на ръка. За всяко тесто първо омесвам, добре, казвам си "Дръж се комшо!"  и почвам да удрям.
А като имаш известно време хлебопекарна ще ти се прииска отново да удряш в масата  Grinning

# 560
  • Мнения: 1 232
А не, ще се надявам хлебопекарната да ми слугува. Много е уморително това месене на ръка, особено за козуначното тесто.

# 561
  • Ловеч
  • Мнения: 81
Ех, а аз мечтая да се науча да меся на ръка, понеже първо се научих на лесното /хлебопекарната../
За всекидневно приготвяне на хляб определено хлебопекарната е предимство. Но за пити, козунаци не бих я използвал.
Дами, а някоя от вас да е ползвала програмата за правене на сладко? В повечето хлебопекарни има такава програма..

# 562
  • Paris, France
  • Мнения: 17 434
Дами, а някоя от вас да е ползвала програмата за правене на сладко? В повечето хлебопекарни има такава програма..

Редовно я ползувам. Дъщеря ми обича да прави конфитюри по рецепти от книжката. След това виси с часове да наблюдава машината как върти  Joy Joy. Конфитюрът от ягоди става страхотен, но винаги слагам по-малко захар отколкото в рецептата. Моите пропорции са 50-60% плодове в зависимост от естествената сладост на плодовете, с които разполагам. Вече правя конфитюрите само с обикновена захар а не специалната, по-ситна за конфитюр. Разтваря се добре без проблем, но не съм пробвала с по-голям процент захар.

На тази програма става страхотен, естествено сладък качамак или банош. Само трябва ако грисът е ситен да се разбърка добре със студената вода предварително. Слага се по-малко вода, защото температурата е ниска и вода почти не се изпарява. Качамакът го правя с около 2-2.5 чаши вода на чаша грис, баноша с 2.5 чаши течна сметана. Никой друг уред (пробвала съм в оризоварка, кукър с налягане, тенджера под налягане и уред за бавно готвене) не прави толкова сладък качамак. Само бавното готвене го изкарваше не толкова горчив.

Можете да правите десерти с кръгъл ориз, жито и други зърнени. Може и ризото, но не ми харесва особено, защото програмата е дълга и го разкашква. Може и супи да се правят. Преди да си купя кукър правех шкембе-чорбата в машината за хляб, но вече не, защото е дълго а машината е шумна докато върти.

# 563
  • Ловеч
  • Мнения: 81
Благодаря Невена! Задължително ще пробвам качам по твоята рецепта   Simple Smile

# 564
  • Мнения: 8 582
Момичета, може да ви се стори малко странен въпроса, но .... аз да си питам.
Моя баща (който е с 2 леви ръце и 2 леви крака в кухнята) се е запалил да му купувам хлебопекарна. Дали са достатъчно устойчиви тези машинки и би ли могъл, ако му напиша последователността за правене на хляб да се справя сам? Покрай мен нямам познат, който да има налична такава машинка и няма как да пробвам на живо какво и как се случва.

# 565
  • Мнения: 677
Да, мисля, че няма да има проблем. Щом децата у нас слагат понякога хляба и се получава, мисля че и при вас ще стане.

# 566
  • София
  • Мнения: 423
Щом майка ми, която е с 2 леви ръце и 2 леви крака, що се отнася до техника, се научи да прави хляб, значи и баща ти ще може  Simple Smile
На моята машина за хляб и протече казанчето и съм към покупката на нова. Знам, че не цената е определяща, но съм се спряла на 2 - Kenwood BM 450 и Breville BR8L. Надявам се да я ползвам години. Ще поръчам от чужд сайт, но не мога да избера. Моля за съвети за и против, трябва ми лек тласък в някоя посока  Praynig Освен всички важни функции искам и задължително да е инокс-черно, за да ми се върже с кухнята  Laughing

http://www.amazon.co.uk/Breville-BR8L-Thompson-Professional-Brea … ker/dp/B0000E5SOM

http://www.amazon.co.uk/Kenwood-BM450-Bread-Ingredients-Dispense … 1&tag=bgma-20

# 567
  • Мнения: X
Щом майка ми, която е с 2 леви ръце и 2 леви крака, що се отнася до техника, се научи да прави хляб, значи и баща ти ще може  Simple Smile
На моята машина за хляб и протече казанчето и съм към покупката на нова. Знам, че не цената е определяща, но съм се спряла на 2 - Kenwood BM 450 и Breville BR8L. Надявам се да я ползвам години. Ще поръчам от чужд сайт, но не мога да избера. Моля за съвети за и против, трябва ми лек тласък в някоя посока  Praynig Освен всички важни функции искам и задължително да е инокс-черно, за да ми се върже с кухнята  Laughing

http://www.amazon.co.uk/Breville-BR8L-Thompson-Professional-Brea … ker/dp/B0000E5SOM

http://www.amazon.co.uk/Kenwood-BM450-Bread-Ingredients-Dispense … 1&tag=bgma-20

Имаме втората. Много добра е. Освен всичко останало има опция сама да си програмираш програма, което е супер за козунак например.  Peace

# 568
  • София
  • Мнения: 423
Обаче за Бревил чета, че има 8 самостоятелни програми, и Континенталната също  Thinking На твоята и пада бъркалката на дъното, нали? На Бревил не знам дали се сгъва  newsm78 .

# 569
  • Мнения: X
Обаче за Бревил чета, че има 8 самостоятелни програми, и Континенталната също  Thinking На твоята и пада бъркалката на дъното, нали? На Бревил не знам дали се сгъва  newsm78 .

Специално отворих книжката - има 14 зложени програми и възможност да програмираш 5 твои. Има 3 опции за изпичне на коричката и 3 тегла на хляб - 500, 750 гр. и 1 кг. Тъч бутони, на капака им място за семена, което се отваря само по време на програмата. Има прозорче за наблюдение и осветление (вкл./изкл.) за да не отваряш капака. Има отложен старт.

Бъркалката е на дъното - да. В Джон Люис има резервен кръгъл съд за печене, но още не съм стигнала до него.

И много добра книжка с рецепти. Peace

Общи условия

Активация на акаунт