Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 290 654
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 645
Що за марка е SNG? В търсачката ми излиза, че е Снайге. Има ли някой такава хлебопекарна?
Продавачката твърди, че е немско производство Wink

# 646
  • ride my bike...
Хм...
Преди години на работа ползвахме хладилни витрини Snaige, но мисля, че бяха италиански. Знам ли... В интерес на истината не сме имали проблеми с тях.

# 647
Що за марка е SNG? В търсачката ми излиза, че е Снайге. Има ли някой такава хлебопекарна?
Продавачката твърди, че е немско производство Wink
да не би да си запомнила грешно буквите на марката ?  Има  SHG и е немска марка. мощността е добра ,но като модификация е малко стара - 2008 г.

# 648
  • София
Търся начин да мелям зърно, пудра захар. Захар - около 10-20кг за 0.5-1 ден (на порции), в момента го правя с кафемелачка.  Crazy

Има ли тестобъркачка с капацитет около 2-4л? (или кой максималния който е предназначен за домашни нужди - понеже професионалните ще са скъпи)?

Трябва ми за месене (втасване) на тесто хляб (с квас, сода, мая) и за омесване на "тесто" от захар, мед, вода) - функцията за печене не е приоритет, предпочитам във фурна в емайлирана тава или глинен съд.

# 649
  • Sofia
Явно ти трябват професионални машини Simple Smile

# 650
  • София
Дали можете да ми препоръчате или да ме насочите кои модели да погледна за читава машинка с хоризонтален контейнер, две бъркалки, да пече добре, да има гаранционна поддръжка, добро покритие на казанчето, до ок. 1200-1300 г на хляба, бюджетен модел. Представям си я до ок. 150 лв някъде, дано да има такива Simple Smile

# 651
Дали можете да ми препоръчате или да ме насочите кои модели да погледна за читава машинка с хоризонтален контейнер, две бъркалки, да пече добре, да има гаранционна поддръжка, добро покритие на казанчето, до ок. 1200-1300 г на хляба, бюджетен модел. Представям си я до ок. 150 лв някъде, дано да има такива Simple Smile
http://www.intermarket.bg/index.php?item=1410&group=1 Аз ти препоръчвам тази. Колежка си я купи, много е доволна, има си всички необходими програми, даже и безглутенова, а и в момента е в промоция.

# 652
  • София
Много благодаря! Ще я разгледам обстойно   bouquet

# 653
Моята хлебопекарна е Severin и съм много доволна, но е само с една бъркалка. Аз по принцип съм фенка на немските марки, особено ако са и немско производство.
Вече 7 години я ползвам, единственото което съм сменила веднъж е перката на бъркалката, понеже й се изтърка покритието. Но у нас хляб се пече ежедневно и то със семена, а това си казва думата в амортизацията на покритието.
 Peace

# 654
  • Варна
Най-сетне дойде ред и аз да си потърся нова хлебопекарна.

Дали някой от вас има модел, за чието незалепващо покритие да пише PFOA и PFTE free? Моля, погледнете, ако пазите документите или кутията... ще съм много благодарна.

И още един въпрос: дали някой има машина с прибиращи се бъркалки?

Ако е било обсъждано, извинете...

Благодаря предварително!

# 655
На моята Мулинекс за две години три пъти ѝ сменям казанчето. Първото тече, престана и после направо оста излезе от от гнездото, второто започна да хвърля масло и цапаше хляба, а третото след около 4 месеца ползване започна да прави като второто - засега още съм с него, но ако се влоши... А казанчетата, уверявам ви, не са никак евтини. Просто четвърто няма да има, защото едва ли не изхарчих пари колкото за една нова машина. Правя хляб през ден. Ако и това казанче се разбие, ще взимам нова машина, така че ще проследя темата.
На въпроса „Каква машина за печене на хляб да си купя - моля дайте съвет“ давам съвет да не си купувате Мулинекс OW 200034.

# 656
  • София
Аз все още си търся машина от неръждаема стомана (без вредни покрития) която да меси и втасва тесто (поне 1,5кг).  Whistling

# 657
Здравейте бихте ли сподели с каква мощност са ви хлебопекарните?
Аз си избрах една на молинекс с мощност 1650W,която е 320лв.,Но гледам че сега има доста на намалена цена в ТМ и мощността е 700.
Вашият съвет какъв е?
Тази харесвам 1650W
http://www.technomarket.bg/products/09071850/moulinex-ow-5023
Двоумя се тази 700W и цената сега е много изгодна
http://www.technomarket.bg/products/09094127/moulinex-ow-310131
По скъпата има и програма за варене на сладка,другата не мога да разбера дали има тази опция?От друга страна гледам,че повечето са с тази мощност около 700-800.
Но ще изчакам вашето мнение  Peace

# 658
първата е по-мощна защото е с 2 реотана. те се използват когато се пекат бегетите -на 2 височини по 2 бр.

# 659
първата е по-мощна защото е с 2 реотана. те се използват когато се пекат бегетите -на 2 височини по 2 бр.
Е това не го знаех за мощността,че е по висока,заради багетите.Не държа кои знае колко на тях,като екстра към хлебопекарната.

Общи условия

Активация на акаунт