Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 295 237
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 930
  • sofia
Но пък качеството на хляба зависи от продуктите, не от машината. С качествени брашно и мая става хубав хляб.  Simple Smile
Не само. Колкото и уж еднакво да го правят(като програма и сложени продукти), на двете ми машини става различен хляба. С различна плътност, различна кора....а, бе има нещо  newsm78
То това малко като факта, че въпреки че свекърва ми стои до мен и изпълнявам всичко, погачата не става като нейната...и в същата фурна я пека и пак не е същата. Нейната става по-добра   chef

На зелмера (струваше 80лв) първото казанче издържа почти 2 години, купихме второ - за половин година почна да пропуска през силиконовото уплътнение при отложен старт. Мъжа ми го замаза нещо и сега става отложения старт - до когато издържи. Другата ми машина е лидълската, но нея я ползвам рядко. Почти всеки ден (нощ) пека.
Та, освен казанните неволи, други оплаквания нямам.

# 931
Е, то повечето все от казанчетата ревем.  Laughing
Естествено, че има определена разлика при печенето на една или друга машина. Въпрос на време е да си приспособи човек рецептите, да разучи програмите и възможностите, да ѝ свикне и да докара качеството, което задоволява неговото семейство.
Например на едната машина ползвах една програма, на другата - друга, за да получа определено качество на хляба. Освен това много голямо значение има и околната температура. През лятото ползвах по-кратки програми, защото иначе хлябът превтасваше. През зимата пък - по-дългите.
На едната машина пълнозърнестият хляб ставаше най-хубав на програмата за бял хляб. На едната задължително нагласявах препечена коричка, на другата нямаше нужда.
Иска се да поекспериментира малко човек и да не се доверява сляпо на програмите.  Simple Smile

# 932
  • София
Никаква разлика не виждам дали е лято или зима при нашата, при все, че разликата в помещението е между 10 и 20 в разните сезони.

# 933
Искам машина ,която да работи без проблемно години наред -не евтина дето да изтрака на няма и 1-вата година .И какво ме грее  ,че е евтина!?
 /За пример преди години си купих миксер на Браун за 150лв / за тогава беше доста висока цена / ,но той си заслужи и изработи всяка стотинка и ако пак намеря същият модел / няма ги по магазините вече в Б-я / бих го купила на секундата ./
 Та бих платила и  400лв за хлебопекарна ,но очаквам да работи перфектно и да не търся казанчета или пък да бърникам из нея ,че да не ми препичала хляба. / При положение ,че машината е нова и в гаранция е абсолютна глупост да се правиш на майстор всичко мога и да бърникаш -не се признава после гаранцията ./
   Също да ремонтирам в къщи казанчета и да слагам силикони - ами браво радвам се ,че има и такива сръчковци . Но не всеки може или пък има време и нерви да се занимава с това - има си хора специализирани в това и бих си купила ново казанче -как да съм сигурна ,че моето е правилно отремонтирано -и даденият силикон е безвреден и подходящ за казанчето и хранителни цели.
   Роб на машини не искам да съм .
 Техниката е направена с цел да ни помага и улеснява ,не да ни затормозява и затруднява . И ако ли пък второто е на лице -явно е неудачна и некачествена.
  Как да дам съвет на някой да си купи евтина машина -за да се научел .
 По- лесно и безпроблемно се учи на качествени машини -и ако имате пари защо е нужно да се мъчите и правите на факири с нещо дето е  с по -нисък клас и се амортизира за отрицателно време.
   Затова ми беше и въпроса -искам някой да похвали модел хлебопекарна работила безпроблемно поне 2-3г.
  И абсолютно безпристрастно.
  Отговори от рода "Всеки си хвали собствената машина " -не приемам нито като полезни ,нито като сериозни.
  Както не приемам и коментара на Мунчо ,че брашното на Млин не го кефи -щото на пробите  не се проявило добре .
Без ясни и точно изложени аргументи не приемам ничий коментар за реален и верен.

# 934
  • София
yulmana - естествено е вески да си хвали неговото (ако той си е доволен). В крайна сметка малко са хората, които са имали по 20 различни машини, че да сравнят безпристрасно.
Ето на, от моята съм много доволна, първа машина ми е,  нямам проблеми с нея до тук, как да не бъда доволна... колкото и да объркам рецептата хляб прави (което се случваше докато в началото експериментирах, дори едното бях сигурна, че от това хляб не може да излезе... ама пак ставаше за ядене).. че на великден и чудесни козунаци направи.

Взех си я за 89 лири, на намаление, което за мен си е чудесно.

Направих си труда преди да я купя да изчета  няколко теми от по над 100 страници, плюс  десетки ревюта по чужди сайтове за нея... мислех да си взимам мулинекс, ама се отказах, след доста прочетено именно откъм трошливост... но пък има хора и тях си ползват години без проблеми.
Все пак отчитам, че при всяка техника малко или повече играе и късмета.

За казанчета и бъркалки, все в един момент се налага смяна, все пак си е консуматив това, колкото повече я ползваш, ест се скъсавя вероятно  времето между нуждата от смяна.
Вероятно и зависи какви  хлябове правиш, ако са с повече  семена, те самите също могат да надират покритието по-бързо и т.н.

В крайна сметка какво точно очакваш да чуеш и колко безпристрасно мнение чакаш, след като  желаеш лично мнение...

# 935
Ами не може да си хваля моето ако се счупи или разтрака  и да пиша тук ,че е прекрасна.
 Затова чета тези форуми като се надявам  споделеното да е достоверно.
Аз съм изчела почти всичко  и не само в бг мама и продължавам да чета.
  Това колко безпроблемно и дълго ще имаш една машина зависи от доста фактори ,някой пък от тях са строго персонални.
 Първо може да се попадне на дефектна машина ,може самият модел да има някакъв технически проблем или несъвършенство.
 Важна е и правилната експолатация и нивото на техническа грамотност и то от изключителна важност е .
 Има хора ,които нямат и елементарни техн. познания и може и най -читавият уред да намерят как да опропастят по невероятен начин.
  /Както казва Айнщайн "Има две безгранични неща на света - Вселената и човешката глупост. За първото не съм много сигурен!" Grinning /
 Чета мнения и теми ,но после проверявам и се доверявам изцяло на опита си .
Сляпо не се доверявам на нищо и никой.
  Затова като поискам мнение или рецепта - желая от конкретен човек  с който мога да водя пряк диалог -а не да ме пращат да чета стари постове. Когато пиша или твърдя нещо се старая да е мой личен опит ,а не - върни се на първата страница.
  Няма строги правила и закони и винаги може да има отклонение и изключение .
   Всеки модел хлебопекарна си има своите особености - и когато някой поиска рецепта за хляб печен в Аласка например е добре да отговори някой  имащ тази машина ,а не велик Многознайко и да обясни ,че всички машини са еднакви и рецептите стават еднакво при всеки модел . Несериозно е .
 Споделяйте лично своя опит ,а не чужд и не пробван. Така ще сте максимално в полза на някой .Инак си е просто спам и важничене.

"

# 936
  • sofia
Та бих платила и  400лв за хлебопекарна ,но очаквам да работи перфектно и да не търся казанчета или пък да бърникам из нея ,че да не ми препичала хляба. / При положение ,че машината е нова и в гаранция е абсолютна глупост да се правиш на майстор всичко мога и да бърникаш -не се признава после гаранцията ./

Направи си проучване, така и така имаш време.
1. Гаранцията не покрива казанчетата
2. Най-често те се скапват
3. На някои модели ги няма изобщо по сервизите
4 Ако ги има струват мин. 40-50 лв и те мотаят с доставка

Това са ми впечатленията.....иначе машината е една пластмасова+метал кутия, платка и реотан....гаранция за казанче - няма (в общия случай). Някоя марка може и да има.
Дерзай!

# 937
Искам машина ,която да работи без проблемно години наред
Най- добре е да попиташ производителите дали ще ти удовлетворят изискванията. този който ги удовлетвори на него се спри и ако има проблем на него му пили на главата. вероятно и той няма да се справи с капризите ти.  Laughing

Та бих платила и  400лв за хлебопекарна ,но очаквам да работи перфектно и да не търся казанчета или пък да бърникам из нея ,че да не ми препичала хляба.
и 1000 лв  да платиш вероятността да не ти удовлетворят капризите е близка до 100 %
хей ръчички , хей ги две  тази песен ти приляга най-добре.  Laughing

най-добре не го давай. това е висш пилотаж за теб. при положение ,че много хора не знаят как се борави с такава машина е удачно да придобият опит с по-евтина машина , която в доста случаи изкарва по-дълго време от скъпата.

Затова ми беше и въпроса -искам някой да похвали модел хлебопекарна работила безпроблемно поне 2-3г.
колко пъти да ти казвам - моята работи безпроблемно 3 год. и какво ме грее този факт  newsm78  отговори ми ти ?

Отговори от рода "Всеки си хвали собствената машина " -не приемам нито като полезни ,нито като сериозни.
  Както не приемам и коментара на Мунчо ,че брашното на Млин не го кефи -щото на пробите  не се проявило добре .
ти задавала ли си си въпроса дали твоите мнения ги приемат ?  пишеш като за световно  Laughing  добре че у вас почти цялото домочадие  се храни приблизително с едно и също.  защото ако трябваше да ни обясняваш (без да те питаме) за всеки поотделно ... трябва да си вземем отпуск за да те изчетем.

# 938
Искам машина ,която да работи без проблемно години наред
Най- добре е да попиташ производителите дали ще ти удовлетворят изискванията. този който ги удовлетвори на него се спри и ако има проблем на него му пили на главата. вероятно и той няма да се справи с капризите ти.  Laughing

Та бих платила и  400лв за хлебопекарна ,но очаквам да работи перфектно и да не търся казанчета или пък да бърникам из нея ,че да не ми препичала хляба.
и 1000 лв  да платиш вероятността да не ти удовлетворят капризите е близка до 100 %
хей ръчички , хей ги две  тази песен ти приляга най-добре.  Laughing

най-добре не го давай. това е висш пилотаж за теб. при положение ,че много хора не знаят как се борави с такава машина е удачно да придобият опит с по-евтина машина , която в доста случаи изкарва по-дълго време от скъпата.

колко пъти да ти казвам - моята работи безпроблемно 3 год. и какво ме грее този факт  newsm78  отговори ми ти ?

Както не приемам и коментара на Мунчо ,че брашното на Млин не го кефи -щото на пробите  не се проявило добре .
ти задавала ли си си въпроса дали твоите мнения ги приемат ?  пишеш като за световно  Laughing  добре че у вас почти цялото домочадие  се храни приблизително с едно и също.  защото ако трябваше да ни обясняваш (без да те питаме) за всеки поотделно ... трябва да си вземем отпуск за да те изчетем.

Благодаря за изчерпателният отговор Grinning
 Няма как да знаеш с какво се храни домочадието ми и дали е със едно и също . Това няма нищо общо с темата и си е чисто заяждане .
  За мен ти не си човек на който може да се доверя и освен заяждане не съм видяла нищо друго. 
 Понякога е  на периоди и се чудя ,кое ли има влияние Grinning
  И докато продължаваш да си драскаш дълбокоумните отговори /понякога и не искани / в червен цвят  отказвам да ги чета внимателно /за мен е чиста проба проява на неуважение и постоянният ти заядлив тон тоже ./

# 939
Ох, след това, което чета тук, скоро няма да се осмеля да си купя машина...........тъкмо да не прекалявам  тестените изделия Simple Smile

# 940
Аз не съжалявам ,че съм си купила и за миг и не прекаляваме с тестените изделия мисля.
  Това дали прекаляваш си зависи от теб ,а не от машината  Grinning
  Просто исках да се направи нещо като класация или таблица на ползваните машини от участващите във форума и да се напишат плюсовете и минусите ,но обективно и без пристрастия. Старая се да съм максимално полезна и това търся в темите.
 Не търся реванш или признание колко велика и умна съм.
/Има форуми и в други сайтове за хлебопекарни и там участниците са доста по -толерантни и  максимално полезни -не влизат в отклонения да коментират лични неща или да се подиграват.
 И на мен коментари от рода на " не ме кефи " и " какво ме грее" са най-малкото не сериозни -особено пък като не са аргументирани с  обективни факти и доказателства.
 Та мисля ,че всеки ще е доволен от уред ,който не се поврежда и работи добре години наред и би предпочел да си закупи такава марка ,а не евтин  който няма да издържи и година и да трябва да закупи нов.
  Уредите са направени да вършат работа ,да са от полза -не да греят или кефят някой. 
 И когато някой търси съвет той иска конкретен и точен отговор ,а не някакви укончливи увъртания -купете си евтин уред .
 Даваш конкретен модел ,да си го ползвал лично и споделяш личен опит -не препращаш да се чете хиляда теми назад преди сто лета кой какво бил писал. Ако ли пък не можеш да помогнеш -спираш да спамиш.
 Аз когато пиша мнение Мунчо ,не държа да го приемат и споделям личен опит и никой не те задължава да ме
четеш нито да ми отговаряш -а то и няма въпрос отправен към теб.

# 941
  • София
Всичко хубаво... явно си имате нещо с бонго, че си държите такъв тон един на друг...
Само не мога да разбера какво лошо има в четенето на по-старички мнения, при все, че надали има огромна разлика между сега и година-две в продаваните марки и  качеството им (ясно, че все и някой нов ползвател ще се включи).

Ако ще правиш нещо като  класация(да се направи е малко фъркато казано или ти правиш или никой не прави) тогава всъщност наистина точно  ровене назад по темите ти трябва, така се събират мнения, а и виждаш историята...

Иначе до колкото разбирам ти в момента машина не търсиш.

# 942
По-назад някой беше проверявал с волтметър колко харчи хлебопекарната. Каква й е мощността?

# 943
Твоята с каква мощност е ?
Силвъркрест е 850W.

# 944
  • Пловдив
По-назад някой беше проверявал с волтметър колко харчи хлебопекарната. Каква й е мощността?
800W е паспортната мощност на машината (тази, която съм мерил Finlux FBM-1480)

Общи условия

Активация на акаунт