Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 291 543
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
Развали ми се хлебопекарната и трябва да си купя нова  Mr. Green Засега нищо не мога да харесам, защото предишната ми беше от тези за багети с два реотана, но сега на пазара има само 2 модела такива и то на цени, които са зашеметяващи - над 400 лв. Та питането ми е - актуално ли е, че Горение и Финлукс се справят добре с печенето на хляб, ориентирала съм се към тези марки с мощност 800- 850 вата, 2 бъркалки и задължително да правят тесто. Четох отзивите ви, но ще се радвам още някой да ми препоръча нещо. За съжаление в е маг имаше Тефал с функция за багети на добра цена, но в момента там също няма нищо интересно.....
TEFAL PF6101 e на редовна цена 359,00лв. Наскоро имаше и великденски промоции и беше още по-изгодна. Другия тефал е на редовна цена 419лв.

# 1 216
Афродита, не те разбрах - редовната цена на втория модел е над 400 лв струва ми се, промоцията съм я изпуснала, а моделът от 359 лв беше в е маг със сто лева по-евтина, та няма да спонсорирам Техномаркетите. Ерго - пак моля за мнения добра хлебопекарна в средния ценови клас, че това че ще дам 360 лв не ми гарантира качествен хляб, а и програмата за багети съм я ползвала веднъж за времето през което я имах предишната....

# 1 217
  • София
Афродита, не те разбрах - редовната цена на втория модел е над 400 лв струва ми се, промоцията съм я изпуснала, а моделът от 359 лв беше в е маг със сто лева по-евтина, та няма да спонсорирам Техномаркетите. Ерго - пак моля за мнения добра хлебопекарна в средния ценови клас, че това че ще дам 360 лв не ми гарантира качествен хляб, а и програмата за багети съм я ползвала веднъж за времето през което я имах предишната....
На втория модел цената е над 400лв. или по-точно 419лв. В емаг не плащаш ли и за доставка? Няма ли да излезе почти същото като в технотата накрая? Според мен е по-добре да се вземе нещо качествено, отколкото нещо на което постоянно ще му се сменят бъркалки, казанчета и няма да опича добре отгоре, но това сие  мое мнение и не ангажирам никого. Успех в избора.

# 1 218
Аз за 4 години на Силвъркрест съм сменила веднъж казанче, като подозирам, че сама си го прецаках, когато месих тесто за козунаци с повече от указаното като максимум на машината брашно.

# 1 219
На втория модел цената е над 400лв. или по-точно 419лв. В емаг не плащаш ли и за доставка? Няма ли да излезе почти същото като в технотата накрая? Според мен е по-добре да се вземе нещо качествено, отколкото нещо на което постоянно ще му се сменят бъркалки, казанчета и няма да опича добре отгоре, но това сие  мое мнение и не ангажирам никого. Успех в избора.
В е маг доставката е безплатна. Не ми се дават 419 лв определено, както вече писах, това не ми гарантира качествен хляб. Търся отзиви на потребители. Казанче и бъркалки - независимо какъв е моделът /включително при моя предишен/ се сменят, няма как да се избегне това - затова питах за Финлукс дали е отстранен този проблем. Имала съм и модел с един реотан и този на Мулинекс с два реотана, няма разлика в качеството на изпичане или в дълготрайността на ваничката или бъркалките. Разликата е в това, че Мулинексът беше по-траен уред, но при цена 140 към 360- 419 познайте колко хлебопекарни могат да се сменят за тези 6 години, в които ползмах Мулинекса. И благодаря за пожеланието, наистина изборът на домакински уред е индивидуално решение.

# 1 220
  • София
Скрит текст:
В е маг доставката е безплатна. Не ми се дават 419 лв определено, както вече писах, това не ми гарантира качествен хляб. Търся отзиви на потребители. Казанче и бъркалки - независимо какъв е моделът /включително при моя предишен/ се сменят, няма как да се избегне това - затова питах за Финлукс дали е отстранен този проблем. Имала съм и модел с един реотан и този на Мулинекс с два реотана, няма разлика в качеството на изпичане или в дълготрайността на ваничката или бъркалките. Разликата е в това, че Мулинексът беше по-траен уред, но при цена 140 към 360- 419
познайте колко хлебопекарни могат да се сменят за тези 6 години, в които ползмах Мулинекса.
Скрит текст:
И благодаря за пожеланието, наистина изборът на домакински уред е индивидуално решение.
Ами за 6г. не би следвало да сменя нито една машина. Една приятелка има мулинекс с 1 бъркална и го ползва точно 6г. и няколко месеца и нищо не му е сменяно до сега. Не знам защо считате за нормално да се сменят казанчета по 2 пъти в годината, но както казах това си е лично мое мнение.

# 1 221
Сменят се, защото тефлонът не е добре да е наранен, става опасен. а аз пека само пълнозърнест хляб, който е по-агресивен към покритието и то не издържа. Индикатор за смяна ми е по-трудното излизане на хляба от съда за печене. Като престане да се хлъзга и да излиза веднага - сменям, защото не виждам смисъл да рискувам здравето на семейството си за 50 лв, колкото струва съда за печене и бъркалките.

# 1 222
  • Countryside
Не знаех, ще търся тефал тогава  Hug бтв на тефал съм харесала един уред, мисля беше Актив Фрай, уж пържи с 1 лъжица мазнина, незнам в коя тема да питам, но тук ми се струва подходящо. Дали наистина се ползва само една лъжица мазнина и дали примерно стават добре  пържени тиквички и пържени картофи? Понеже аз за друго не мисля да го ползвам.
За картофи става Актифрай-а. Особено обикновените стават хубави, бланшираните стават малко сухи. За тиквички не ги прави добре - мачка ги. Пилешките крилца стават супер, обаче после почистването му е по-времеемко. Хубав уред, ако имаш достатъчно място винаги трябва да седи в някой шкаф да е подръка  Sunglasses
То аз само за картофи и тиквички мисля да го ползвам. Мерси за мнението! Ще помисля още малко, че нямам много място, а и слоу кукъра заглеждам. Засега от дребните кухненски уреди имам само кафе машина, тостер и кухненски робот. Обмислям да подменя кафе машината с кафе автомат и да взема хлебопекарна, че купешкия хляб не ми харесва, а и е с разни нежелани добавки...

# 1 223
Какво ви е мнението за тази хлебопекарна
https://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/first-austria/fa-51 … 3569260/#opisanie
Някой има ли впечатления от нея?

# 1 224
  • София
https://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/first-austria/fa-51 … 3569260/#opisanie
Малка мощност за тази вместимост, а самата марка си е  Stop.

# 1 225
Малка мощност за тази вместимост, а самата марка си е  Stop.
Аз съм със Силвъркрест, която е със същите данни и съм доволна от нея. Тази е за подарък, а не знам как е сервизното обслужване.

# 1 226
  • Paris, France
Аз за 4 години на Силвъркрест съм сменила веднъж казанче, като подозирам, че сама си го прецаках, когато месих тесто за козунаци с повече от указаното като максимум на машината брашно.

За осем, май станаха, години, нищо не съм сменяла и силвъркреста си работи като пушка. Едната бъркалка почна да не се върти добре и мислех да сменям казана или бъркалките. Почистих с оцет и почнах да наливам по-малко зехтин върху оста преди да сложа бъркалката и се оправи. Но дори и да потрябва нов казан не е проблем - струва 20 лева заедно с две нови бъркалки. Единственият минус е, че е шумна. А, и трудно бърка 100% ръжен хляб. Единствената машина без гореспоменатите недостатъци е един модел на Панасоник. И ако някога си купувам хлебопекарна различна от Силвъркрест това ще бъде само панасоника. Но пък в него недостатък е, че не работи добре на висока хидрация. Най-добрата ми приятелка, която ми препоръча Силвъркреста от лидъл ползува същата от ........., дръжте се ................ 11 години и веднъж е сменила казан. Около мене хората, които имаха Мулинекси отдавна ги смениха, някои по няколко пъти. Лидъл дават 3 години гаранция, което не е за пренебрегване. И мармалад ми прави и тесто меси и кексове пече. Даже и мамалига съм правила вътре и десерт муфатака.

Багетки от машина не харесвам. Не са като тези от фурна никога по простата причина, че багета се мята в гореща фурна. Иначе кората става дебела. Имам форма за багети. Тестото правя в машината, втасвам в хладилника и пека в газовата фурна. Успех

# 1 227
  • София
Моля препоръчайте ми машина за хляб к

оято да работи по-безшумно.

# 1 228
  • Paris, France
Моля препоръчайте ми машина за хляб к

оято да работи по-безшумно.

Panasonic. Имам Silvercrest, обаче е като самолет.

# 1 229
Здравейте! Може ли да ми помогнете в избора на хлебопекарна. понеже гледам в сайтовете,но не на всякъде е отбелязано всички функции. интересувам се от модели,които имат фумкция безглутенов хляб.

Общи условия

Активация на акаунт