Програмата за детегледачките - 5

• 37 018
  • 452
  •   1
Отговори
# 240
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Преди малко говорих със Социалните - пари няма  #Cussing out и не се знае дали ще има до юни-юли когато се правело отчет на полугодието  #2gunfire.

# 241
Здравейте,
От доста време чета темата и намерих много разяснения, за което благодаря на всички - питащи и отговарящи  bouquet
Днес и аз посетих Социално подпомагане Варна с нагласата, че съм наясно с програмата, но бях много изненадана като отказаха да приемат документите ми. Пред-текста им беше че няма пари и са им казали да спрат приема на нови молби. Не можаха да ми покажат никъде черно на бяло такава заповед. Въпроса ми е имат ли това право при положение че програмата не е спряна? Нали все някой ден ще започнат отново финансирането, а има и такива които освобождават места. Аз как да се възползвам от програмата при положение, че дори не ме допускат до някакво класиране? Ще съм благодарна, ако някой може да ми разясни ситуацията.

# 242
Едно въпросче и от мен, може и да е отговаряно, но не съм го намерила в старите теми.
Аз живея в София, но нашата баба е с постоянен и настоящ адрес в друг град. Детето ще се гледа в София.

Бабата в кое Бюро по труда трябва да се регистрира?
В София - след като си смени настоящия адрес или в града, в който си живее?

# 243
  • София
Едно въпросче и от мен, може и да е отговаряно, но не съм го намерила в старите теми.
Аз живея в София, но нашата баба е с постоянен и настоящ адрес в друг град. Детето ще се гледа в София.

Бабата в кое Бюро по труда трябва да се регистрира?
В София - след като си смени настоящия адрес или в града, в който си живее?
Ако майката живее в един град, а детегледачката в друг, трябва детегледачката да си направи временен адрес там където ще се гледа детето и да си подаде документи в Бюрото по труда по временния адрес.

# 244
  • София
при нас по 2 пъти минимум май  ooooh!

искам друго да попитам, които има инфо моля да помогне  Hug
в момента както имаме детегледачка - има ли възможност без да участваме наново в програмата само да си сменя детегледачката или ако освободя тази ще трябва все едно наново да кандидатстваме,
питам защото майка ми нямаше как да участва, но скоро ще е безработна и ми се иска тя да е гледачка, дали има такава възможност да се сменят без да си губим мястото в програмата и пак месеци да чакаме ново одобрение
с нетърпение ще чакам отговора ви
благодаря предварително   bouquet
Според мен няма как да стане и трябва наново да се подават документи.

# 245
  • София
Здравейте,
От доста време чета темата и намерих много разяснения, за което благодаря на всички - питащи и отговарящи  bouquet
Днес и аз посетих Социално подпомагане Варна с нагласата, че съм наясно с програмата, но бях много изненадана като отказаха да приемат документите ми. Пред-текста им беше че няма пари и са им казали да спрат приема на нови молби. Не можаха да ми покажат никъде черно на бяло такава заповед. Въпроса ми е имат ли това право при положение че програмата не е спряна? Нали все някой ден ще започнат отново финансирането, а има и такива които освобождават места. Аз как да се възползвам от програмата при положение, че дори не ме допускат до някакво класиране? Ще съм благодарна, ако някой може да ми разясни ситуацията.
Според ме няма основание да ти откажат прием на документите.

# 246
Благодаря anii_ta за бързия отговор   bouquet

# 247
  • София
Здравейте, днес подадох документи в социалната служба за участие в програмата. Понеже съм неплатено майчинство първо не искаха да приемат документите ми, след това вежливо ми обясниха, че ще ги приемат, но може би нищо няма да стане. Казаха, че трябва да съм на работа, но и не отрекоха че няма гаранция, че ще се се освободи изобщо място за да назначат нашата детегледачка. Как трябва да процедирам, нужно ли е да се връщам на работа, за да се включа найстина в програмата?
Трябва да се върнеш на работа от момента на включването ви в програмата, тъй като не се позволява едновременно ползване на програмата и на неплатен отпуск за гледане на дете.

# 248
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте,

Отказват от приемането, незнам на какво основание, но го правят.

# 249
Здравейте, днес подадох документи в социалната служба за участие в програмата. Понеже съм неплатено майчинство първо не искаха да приемат документите ми, след това вежливо ми обясниха, че ще ги приемат, но може би нищо няма да стане. Казаха, че трябва да съм на работа, но и не отрекоха че няма гаранция, че ще се се освободи изобщо място за да назначат нашата детегледачка. Как трябва да процедирам, нужно ли е да се връщам на работа, за да се включа настина в програмата?
Трябва да се върнеш на работа от момента на включването ви в програмата, тъй като не се позволява едновременно ползване на програмата и на неплатен отпуск за гледане на дете.
Благодаря anii_ta , точно това се опитах да обясня днес на соц.служителка, че като бъда одобрена веднага ще прекъсна отпуската си, но тя ми каза че нямало как да стане веднага, а щяло да отнеме поне седмица. Другото, което ми обясниха че след като съм подала документи щяла да започне процедура по проучването ми. Така, че варианта е да се върна на работа възможно най-скоро. Аз искам да се възползвам от програмата и да се върна на работа, но докато не ме одобрят няма кой да гледа детето ми. Има ли риск настина като съм неплатен отпуск да бъда отхвърлена от програмата, а ако ме одобрят ще може ли веднага да прекъсна неплатената си отпуска.

# 250
Здравейте,

Отказват от приемането, незнам на какво основание, но го правят.
Благодаря Ви за отговора!

# 251
Подала съм документи по програмата още в края на декември - София - Младост. ДЕтето ми е на година и половина. Ще навърши 2 години през септември.
Някой найсно ли е, след като няма средства, и ементуално ако се преразглежда бюджета юни - юли и се намерят средства, дали пък социалните няма да се присетят да ми искат нови документи за включвансе в програмата за периода от 2 до 3 години, ако въобще ни огрее? Или да считам че след като съм подала документи ДОСТА ПРЕДИ детето ми да навърши 2 години, то ако ме приемат     ще имам право да се възползвам от програмата до 2 годишна възраст на детето?

# 252
anii_ta 

хиляди благодарности, че отговаряш на всички   bouquet

# 253
  • София
Подала съм документи по програмата още в края на декември - София - Младост. ДЕтето ми е на година и половина. Ще навърши 2 години през септември.
Някой найсно ли е, след като няма средства, и ементуално ако се преразглежда бюджета юни - юли и се намерят средства, дали пък социалните няма да се присетят да ми искат нови документи за включвансе в програмата за периода от 2 до 3 години, ако въобще ни огрее? Или да считам че след като съм подала документи ДОСТА ПРЕДИ детето ми да навърши 2 години, то ако ме приемат     ще имам право да се възползвам от програмата до 2 годишна възраст на детето?
За майките, чиито деца са навършили 2 години се изисква служебна бележка от работодателя, че работят. Така че ако назначат детегледачката след като детето ти е навършило 2 години, мисля че ще трябва да представиш само такава бележа.

# 254
За майките, чиито деца са навършили 2 години се изисква служебна бележка от работодателя, че работят. Така че ако назначат детегледачката след като детето ти е навършило 2 години, мисля че ще трябва да представиш само такава бележа.
мерси Grinning

Общи условия

Активация на акаунт