Детска млечна кухня - Бургас

• 116 095
  • 591
  •   1
Отговори
# 360
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Днес имахте ли сокчета? Баща ми е ходил да вземе кухнята и го питах преди малко каза " давам купона, жената гледа и дава. само бурканчета ми даде"  newsm78  а в менюто пише "кисел с нектар", последното предполагам е това сокче?
Не че толкова ми е притрябвало, аз така или иначе съм се запасила със сокчета и му давам, но се чувствам прецакана нещо  Mr. Green  а ако усетя, че някоя лелка си прави своеволия ... 

# 361
therisa,не сме на тази кухня,но според мен кисел с нектар е само кисел направен с нектар и нишесте,а не отделно нектар да дават.(според мен )Така  че не се чувствай прецакана,по принцип не съм чула лелка да си е прибирала нещо досега,а с баткото сме били 2години на тази кухня.

# 362
Абе и аз така си помислих ама ето го менюто http://www.burgas.bg/uploads/c4b3423552f3626ebe3ee6041f8a9465.pdf   аз никъде не виждам да пише отделно сокче  newsm78

Междудругото вчерашното кремче беше гадно, предните ги харесах, но това беше много гъсто някак си Sad  аз ги опитвам по 1/2 лъжички преди да заминат в канала, малкия кремчетата хич не ги одобрява, всичко друго си хапва

# 363
  • Stavanger, Norway
Нямам време да изчета всичко  Crazy Кажете каква е процедурата за записване  Praynig Взехме бележка от педиатърката, но от там нататък - какво?  newsm78 Споменаха ми за някакво записване на Републиканска...Веднъж лис е прави? Ако може някой да опише целия процес ще съм благодарна  Heart Eyes

# 364
  • София
Здравейте!
Предполагам, че няма да съм единствената, която иска да има цялата информация относно как да се запиша на детска кухня в един пост, тъй като тези дни го направих ще напиша как стоят нещата. Извинявам се предварително, ако досаждам...
С копие от акта за раждане, лична карта и бележка от педиатъра, че детето няма алергии при навършване на 10 месеца (т.е. 10 х средно 30,5 дни = 305 дни да е детето, че една майка беше питала). С тези документи отивате до Новата поща, срещу Райфайзен банка, до пенсионерския клуб. Записването става от 8:00 до 9:50 часа, като там попълваш един лист с имената, адреса, телефона си, името на детето и ЕГН. Дават ти картонче(малко листче хартия), на което пише че можеш да вземаш храна от кухнята до 3 г. на детето, т.е. записана е датата, на която ще ги навърши. Като това листче ти е нужно при закупуване на купоните. От там можеш да си закупиш такива, съответно за 10 дни = 20 лв или за 20 дни = 40 лв. Моите купони са бели със зелени надписи, на които пише, че детето е на възраст 10 мес.-1 г.И повече ходене при тях нямаш. Тук четох коментари, че се отнасяли грубо, аз останах с абсолютно противоположно мнение, бяха много разбрани и отговориха на всичките ми въпроси. Носочиха ме към раздавателния пункт, който ми е най-близко по местоживеене и ми казаха да отида там в 11:30 часа да заверя купон, като съответно на 2 купона един до друг удрят печат с дата и единия остава при тях, а с другия ще си вземеш храна. Заверката става за през ден – заверяваш в понеделник, вземаш в сряда. На следващия ден отново ходиш за заверка, т.е. вторник заверяваш за четвартък, и от сряда вземаш храна и заверяваш купони. Като при третото ходене, вземане на храната, носиш 4 малки бурканчета от по 190 мл като държаха да не са с ръбче на капачката, т.е. да не са бурканчета, в които сега се предлагат пюрета, а да са от старите и 4 средни от по приблизително 400 мл , с винтови нови(нераждясали) капачки, измити и без надписи(хартии) по бурканите. Закупуването на още купони става в раздавателния пунк. Работното им време е от 11:00 до 12:10, като ми казаха със сигурност да ходя преди 12:05 ч. И жената в пункта откликна на въпросите ми, но да уточня става въпрос за този зад народен юмрук, тук четох много негативни мнения за славейков, препоръчвам на всички сблъскали се с неправди да си търсят правата на посочените телефони!
Специално за Карамел, за да не се затруднява да прочете 2-3 странички назад.Инфо за пунктовете също има в темата, както и в сайта на общината.

# 365
  • Stavanger, Norway
Vivi, благодаря  Peace Наистина нямаше да имам време да ровя в темата, въпреки, че много майки тук са така любезни да предоставят подробна информация  Hug

# 366
На мен ми искаха 4 бурканчете от по 190гр  и  2 от големите. Това е единственото различно в описаното от цитирано от Vivi  Peace
Цвети, ние сме на кухня от месец вече и съм много доволна. Има пилешко, свинско и телешко, вярно няма заешко и пуешко, но ако държиш ще му готвиш през уикендите точно такова месо (аз така правя),  има 2 пъти седмично рибка и един постен ден ( който аз добавям 1/2 жълтък, правилно ли постъпвам  newsm78 ). Бурканчетата винаги са били чистички, капачките нови, до сега не съм срещала нищо смущаващо по отношение на хигиената  Peace  И най-важното Борис яде, та му пръщят ушите  Laughing
Ако сега ще се записвате вземи си купони от Републиканска за повечко дни, защото продаваха този четвъртък и после май ще продават последният четвъртък май  newsm78  - за Славейков става въпрос ако някой е по-запознат да пише  Peace  Аз така предният месец за малко да остана без купони - съседката ме спаси  Peace

# 367
Искам да изкажа възмущението си от пункта , който се намира в ж.к "Братя Миладинови" на ул. "Странджа". Днес след като отвориха , на земята имаше над 10 полу-умрели хлебарки и жената , която раздава бурканите най-безцеремонно си ги измете и излезе през главния вход мина през всичките майки и деца , които чакахме на опашка и ги изхвърли в най-близкия контейнер !  Попитах я това нормално ли е , а тя изобщо не си направи труда да ми каже нещо .Обадих се да подам сигнал в дирекцията и от там ми отвърнаха , че ще проверят и ще вземат мерки ! А , дано !

# 368
Обадих се да подам сигнал в дирекцията и от там ми отвърнаха , че ще проверят и ще вземат мерки ! А , дано !

много правилно си постъпила, дано вземат мерки и подобрят условията и аз станах свидетел на тази сцена жалко че повечето си мълчат и чакат отсамо себе си да се оправят нещата ....

# 369
  • Бургас
Здравейте,
заради работното ми време ми се налага да ползвам друг пункт на ДК, за да успявам евентуално да я взимам. Знаете ли дали този на Кирил и Методий, номер 1 мисля, функционира? Питам заради ремонтите, които са там.

# 370
Здравейте,
заради работното ми време ми се налага да ползвам друг пункт на ДК, за да успявам евентуално да я взимам. Знаете ли дали този на Кирил и Методий, номер 1 мисля, функционира? Питам заради ремонтите, които са там.
В началото на ремонта го затвориха за неопределно време.  Peace Предполагам че говориш за пункта на ул. "Вола" №1.

# 371
  • Бургас
Благодаря за отговора   bouquet
Няма ли друг пункт наблизо?

# 372
Благодаря за отговора   bouquet
Няма ли друг пункт наблизо?
Най близкият е на ул. Цар Симеон 111, срещу Коджакафалията.  Peace

# 373
  • Бургас
Този до сладкарница Неделя нали?
Далече ми идва, не успявам да ги хвана в работно време.  Rolling Eyes