Отговори
# 240
  • Велико Търново
 pepi111 студио СК се намира точно на гърба на Скорпиона.. или по точно уличката с/у немските стоки..има една табела Авточасти .. тръгваш по тази улица(иначе улицата се казва Ильо войвода),във втората кооперация ... то има и табела вижда се,има козметичка ,маникюристка и фризьорка.

# 241
И точно до този салон сега отвори и още един  Wink

# 242
Така и така говорим на разкрасителна тема.Имам едни бели като пъпчици на лицето.Махах ги веднъж но се появяват пак.Ако може някой да ми препоръча козметик и да не е с много високи цени.Първият път ми ги маха Катя  от Козм.студио Ники

# 243
И какво не си ли доволна от Катя, аз от години  си ходя там

# 244
  • някъде там
здравейте мами, в този сняг никак не са добре нещата с едно издивяващо хлапе, което вече и ключовете и ботушките си носи към вратата, като неможе да си каже още, уж гледам всеки ден да излизаме поне за час но явно не и стига, е сега се усеща липсата на детски кът в града ни ......

търся дървен пъзел, от тези които имат изрязани разни неща и животни и детето трябва да ги слага на мястото им, да сте виждали скоро някъде ?

по темите
фризьор си имам личен - мама Wink

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 23:16 от renyto

# 245
Отдавна съм установила, че мъникът има нужда от логопед, но тук нямам възможност да го заведа по ред причини. Ако някоя от вас  има впечатления от такъв специалист и може да ми даде координати ще съм много благодарна, защото си идваме за седмица ...
Отдавна не бях влизала в темата и сега видях питанката ти. Прочетох до края темата и не видях някой да ти е отговорил. Тъй като ще си идвате за седмица до колкото разбрах, явно имате нужда само от консултация с логопед, а не от постоянни срещи с него. В такъв случай мога да ти препоръчам логопеда, при който водя моето дете от близо 3 години, но е от Горна Оряховица не от В.Търново. Ако те интересува пиши ми на лични да ти дам GSM и. А иначе можеш да направиш и една виртуална консултация тук  Wink:
Консултация с логопед - тема 3

# 246
Момичета заключвайте си хубаво апартаментите. Дита и комшийката на първия етаж вчера чула шум в коридора и излязла от стаята да види какво става.  Трима-четирима мангали на 16-17г. може и да са същите били в коридора и изчезнали щом я видяли! Не можах да разбера дали са взели нещо. Оня ден може и тези екземпляри да са са разбили мазите на всички апартаменти в блока ни. Доста гладен народ шета из града.

# 247
Момичета....плашите ме...  Shocked
и както съм сама - съвсемммм

В кой квартал става това???? Че ние съседстваме с подобни индивиди и сега .... Thinking

# 248
  • Велико Търново
Здравейте търновски мами!
Отдавна се прокрадвам тук и следя темите ви, много ми е интересно!
Но за съжаление все още не мога да се впиша като пълноправен член в редиците ви  Weary ...
Сега най-после се престраших да се включа, за да ви споделя това, което имам за питката. Това е събрано от Анатол Анчев - етнолог в БАН и е публикувано в негов съновник, който го имам от почти 15 години.

Пита за родилка (Богородична пита)
На питата ходят само жени.
Ако при родилката, която е родила първи път, дойдат "на пита" жени, които не са раждали, родилката ще роди отново.
Ако при чупенето на питата остане парче с по-изострен край, следващото дете на родилката ще е момче.
Питата се чупи на две половини и се подава от двете страни на трапезата. Всяка жена взема по един къшей. Ако при някоя жена се срещнат двата къшея, тя ще има близначета.
(Дай боже на мен  Joy )
Жените, поканени "на пита", на трапезата не използват вилици, защото в противен случай детето ще е болнаво (ще има бодежи).
Бабата прекадява питата, повдига я и над главата си и подскача с нея, за да е пъргаво детето.
Тренирайте баби!  rotfImao
Ако питата не се изяде без остатък, детето ще е крадливо.
Ако питата се разчупи над главата на някое роднинско момченце, специално поканено за случая, следващото дете на родилката ще е момче.

Е, това е....Надявам се и аз да съм била полезна.
Лек и весел ден на всички!   bouquet

# 249
iva_neta , добре дошла  Hug
Щом си от Търново или региона - спокойно можеш да си членуваш при нас  Peace

Това за питата - с годините се изменя...някои правят всичко, други - само част...Ние не сме правили чак такива работи, но ако знаех това за бабата - задължително щеше да има скачащи бабета из къщи  Joy

# 250
  • Велико Търново
благодаря, polinita за приветствието... Embarassed
Ами, плевенчанка съм, но вече шестнайста година живея и работя в Търново. От две години намерих любовта на живота си (колкото и тривиално да звучи това, но е истина  Blush ) и от 4 месеца опитвам да забременея отново, но още не се получава...  Close Ходя на работа, ровя се из нета, гледам телевизия и чета форума за търновските мами. Ако искаш вярвай, но съпреживявам всичко написано от вас, следя на коя мама колко й остава до уречения ден, ... и най-вече следя коментарите ви за специалистите от Търново, тъй като не ги познавам.

# 251
16-та година??  Flutter че ти ти си търновка според мен вече  Hug

Можеш спокойно да пишеш тук , не само да следиш. Пиши за това, което те тревожи, това, което не знаеш, а искаш да знаеш...изобщо ние сме за това тук - хем да се разведряваме, хем да си помагаме...

....хем да си кипваме манджите (тъй стават по-хубави)  Whistling

# 252
  • някъде там
момичета, в пощата има пакети от Редута, които чака да провери, ето моя бил пристигнал на 10.02 а едва вчера си получих бележката, че ми объркали адреса

# 253
  • Велико Търново
Здравейте Simple Smile Симонка гледам ви писала,че по Варуша само по кози пътечки се движим. Дааа, така си е, но днес бях смела и сложих беборана в кенгуруто и потеглихме за консултация. Справих се без проблеми  Sunglasses Е, походката ми сигурно е изглеждала интересна от страни...

Прегледът мина добре, всичко е ок, само ни увеличиха двойно вигантола, че задната фонтанела не била зараснала още, а било време.

Мартеничка, в началото и Преслава имаше сополки. Капехме и физиологичен разтвор в нослето и мазвахме после с бакторбан, който доки ни изписа. Оправи се сравнително бързо и вече няма проблеми Simple Smile

Гледам за фризьори говорите. Аз пък само при Жана ходя, веднъж я смених уж за по удобно и съжалявах, та сега не се решавам да ходя на друго място. Жалко, че се измести чак на ул. Полтава, ама ще се примиря, няма как.

# 254
 Nadejda:))) ,  Grinning
Жана от Ugly ли? Студиото, което беше в старата част ли???

аз пък направих супер бърз кекс и сега го чакам да изстине и....  Crazy ще го изям

Общи условия

Активация на акаунт