По Св. Валентин правим деца на пук на кризата- 91 тема САЩ

• 15 322
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
Аз също съм за игрите, но е факт, че за възрастта 3-4-5 много бързо научават нови неща. Нито усетих, кога научи азбуката, да брои, да разпознава числа, форми, да си пише името и т.н. и т.н.

А преди време Тандури беше пуснала списък с изисквания, от който ми настръхна косата тогава. Около година след това, го примем по по-нормален начин.

# 106
Пумпал ...къде се губиш,радвам се че се появи -ти тук ли си или в БГ?

Биз...АВС lower and upper case  ,да си пише името и въобще буквичките да пише,числата да ги разпознава написани -казвам защото Дан се сблъскал с едно детенце на възрастта на нашите което броило до 30 но не разпознавало числата написани.Цветовете също...... друго не се сещам newsm78  

# 107
Биз, той Марти веднага ли ще тръгне на градина? Защото предполагам за там ще му трябват някои основни думи/изрази - че е гладен, спи му се, ходи му се до тоалетна и т.н. Аз по-скоро за това се сетих, а не за АБСто.  Grinning

Анет, не е лошо детето да е в popular crowd, все повече се убеждавам че така се справяш по-добре после в живота, отколкото ако залагаш на едното учение само. (Не че само на това трябва да се седи де, ама....)

Агенте, браво на тебе, и песни измисляш  Laughing Обаче това с напъването върши работа според мен, много копират малките.  Grinning

# 108
  • София
Здравейте! Аз съм в София, но имам едно питане към вас. Grinning Има ли сред вас Маргарита, която живее в Минесота? На нашия адрес пристига вече трето писмо за получател, който не живее тук и доколкото знам никога не е живял. Нямам представа как да го открия, за да предам писмата, има и снимки (най-накрая ги отворих, за да видя за какво става въпрос). Извинете за червения цвят, но ми се иска постът да се набива на очи.

# 109
Ати,няма лошо бпе,как-подаръци получава,картини на затворена принцеса Ния и рицар Кол, който я спасява, в рамка с миди,едно нещо рисувано от нея дето на нищо не прилича беше гласувано за "картина на годината"от класа и , ходим на рд поне по 1/седмица на познати и непознати за мен деца...друго казвах аз,дано само е локален проблем с този прискул,а не повсеместно явление..

# 110
Маргарита не съм, ама името Гюлфия ми е много мило. Ще взема да си препрочета книжката.  Grinning

# 111
# 112
Вики, ама той знае горе-долу, обаче на бг, аз за на английски се чудя.

Атти, тези да, даже вече ги знае, но ще трябва тях да обуча първо. Ще тръгне на градина почти веднага, няма как. Но се надявам да е по малко от началото, защото, дръжте се сега, ще дойде руската баба за месец, да му говори на руски, за да може повече да се разбира с баща си. Правя, струвам, пак до бабите опирам. Флуънт англ. ми е последна грижа, а и както е роден ноември, ще откара 2 години прискул преди да тръгне на К.  Да видим какво ще излезе от плана ми  Whistling

# 113
  • София

Благодаря, сега ще видя какво си ми пратила.  bouquet

# 114
Аз също съм за игрите, но е факт, че за възрастта 3-4-5 много бързо научават нови неща.

така е.
мъжа ми снощи ми разказваше за някаква игра (Тейк офф), с карта на света и не знам си какво си се прави и има държави и столици и т.н. Това му е била любимата игра като дете и още помни всички държави и столици.

бубка, и аз започнах да слагам ЕйДж. на тайм аут. Не искам, но няма друг начин, от нищо не го е страх и въпреки обясненията си повтаря едно и съща беля. И на мен не ми харесва, но според  Нани 911 този метод помага Simple Smile

И аз съм плюшкин за неща на ЕйДж, колко абстрактни рисунки, камъни и пръчки от разходки пазя, отделно има  кутия, в която събирам неща от всяко пътуване Crazy

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 21:03 от benson10

# 115
  • WA, USA
Ученето също може да е под форма на игра - нашият обожава да пише и сам ни кара да го учим на буквички и цифри. Още не разбира разликата между двете азбуки и бърка буквите, но запомня изключително бързо. Може би когато децата са две си играят по-добре, но сега той като е сам в къщи се опитва да подражава на нас и "чете" или пише. Играят и много с баща си, но това са различни игри от тези с децата през деня.
Аз също почнах с тайм аутите и помагат много и на двама ни. Той не обича да е изолиран и бързо си променя поведението за да слезе от стола, а аз крещя по-малко. Все още сме злояди обаче, има дни когато не яде нищо изобщо, само пие. Педс вика д аму спра млякото но само то му е останало и затова си трая. С нетърпение чакам да пооотрасне още малко, защото казват че с възрастта израствали злоядството.
И напоследък се държи съвсем като голям Heart Eyes много е сладък и гушкав. Вече цяла седмица спи в неговото си легло, в неговата стая, което е голямо облекчение за изстадалите ни гърбове и кореми, и други части на телата ни, които понасяха вечерните му ритници. Престана и да се буди нощем... Ахам... животът е хубав Hug   

# 116
Биз, нямаш проблеми ако замисляш 2 години прискул.

Аз се боя, че наблюденията на Анет не са локализирани, а са доста сериозни тенденции. Целта на повечето (има изключения) пъблик скулз е да таргетват средно-стат. нива и да вдигат по-долните... Дори в добри, частни  прискулз, тая тенденция я има. 

Неслучайно parental involvement е сред най-решаващите фактори за успех на детето в училище. Колкото повече приближаваме киндъргартън и училище, толкова повече смисъл откривам в САХМ или парт-тайм работа.  Не бих разчитала на системата, каквито и да добри статистиките на училището.

# 117
Pixie, то SAHM си е фул тайм джоб направо  ooooh! Аз броя дните  докато тръгна пак на работа, че да си почина.

# 118
Тандури, нямам съмнение. Друго имах предвид. Като тръгне детето на училище, ще има много повече нужда от внимание отколкото наивно си мислех (и аз не съм от майките, които някога са имали илюзиите, че "в училище ще ги научат каквото трябва"). Иронично е, защото винаги съм си мислела, че ще има повече директна нужда от мене като бебе или като тодлър... Вече дори разбирам майките които хоумскулват и те са в добри квартали... 

П.П. Няма да си починеш като тръгнеш на работа Simple Smile  Просто ще добавиш, пре-разпределяш, и отсейваш кое е важно, кое не ежедневно....

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 21:58 от Pixie

# 119
АКо у-щето не работи срещу мен -пак келепир, сега това боря,ако не ме застреля д-рът на УМСА прискул-пак ще думам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт