Мама и тати са опиянени от обичта си към АПРИЛчета засмени

• 14 671
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
Привет и от нас!
Оставихме Амалия на баба й и дядо й, които бяха хремави. тя също - сега и аз. През уикенда бяхме при приятели в Плевен на Трифон Зарезан. Ходихме на лозе, ядохме и пихме! прекарахме си страхотно. татко Лам ме изненада с подарък - та се оказа, че сме празнували хем Трифон, хем Валентин  Joy

Честит имен ден на патерици на априлчето Валентин! Hug

# 76
  • София
Намерих триколката 3в1, мисля, че нещо подобно беше и на Танчето, само дето май са мъничко пораснали за единия вариант, но все пак си е чудесно превозно средство. Управлението от родителя става, като натиснеш дръжката и повдигнеш предното колело... като я гледам картинката не изглежда много маневрено, но на практика беше елементарно за управление.

"Но"-то тук в цената, 373лв в Кикиморско царство например. Rolling Eyes

# 77

Стягам багажа, стягам багажа... Whistling Ветровито ли е, варненки, да си нося ли шапка и шал?  bowuu

Тук североизтока е наш вечен спътник...взимай всичко, че ще ти залепне пръстчето на спусъка, довечера на нощното снимане  Joy

# 78
Здравейте

Кка прекарахте СВ. валентин - ние бяхме в къщи, по късно ще ви пратя някоя снимка от нашият мини празник, но пък много се забавлявахме, танцувахме, а и получих подарък от моят мъж, сребърни бижута ! А аз го изненадах с един фотоалбум със наши снимки ! Нали нямам време да изляза сега !
Поли представям си какво си изпитала.
Даная вчера си прещипа пръстачето на скрина, така много ме е страх от него, тя по принцип не пипа там, но вчера искаше да и обя едни друго обувки, и за да станат и сабух чорапчето , и ги сложих пед мен, кога за секунди ги взела и отишла да ги пребира, и писна бягам аз и какво да видя пръстчето в крина щях да умра, такъв страх изпитах да не е останало там, плака малко , сега е малко зачарвено нокътчето, сега казва че няма да пипа там, но много е прибрана, сутрин чисти с мен, оправя леглото и ....

Аз уча в свободното си време , което не е много, но пък Даная много ме слушка ! Много е сладка !

Хубав ден !

# 79
  • София
Привет момичета!
За малките палавници с контузени пръстчета и ударени главички - много гушки от нас!  Hug Hug Hug Бързо оздравяване и на болничките!
Честито колело на Томи! Със здраве да си го ползвате. Смут, Кетлера ни е така - без контрол от родителската дръжка... Ужасно е! Поне има ли заклюване на кормилото (в смисъл да не може да го върти детето)? Завиваме с набиране по дръжката, но девойката много рядко държи направо кормилото, в най-добрия случай е лееко на една страна Confused съответно предната гума е напрекъснато във въздуха, а а аз с мускулна треска на ръцете след това. #Crazy

Све, вашия батко ми стопли сърцето с изненадата! Страхотен малък романтичен и внимателен джентълмен! (по-спокойна съм за бъдещето на дъщерите си   Heart Eyes)

В къщи неочаквано за мен страхотен фурор предизвика диска за Крокодила Гена и Чебурашка. Събота и неделя по цял ден, луднах.... И днес Мими се събуди, дойде в хола и каза "Икам Гени"

# 80
Честито колело на Томи! Със здраве да си го ползвате. Смут, Кетлера ни е така - без контрол от родителската дръжка... Ужасно е! Поне има ли заклюване на кормилото (в смисъл да не може да го върти детето)? Завиваме с набиране по дръжката, но девойката много рядко държи направо кормилото, в най-добрия случай е лееко на една страна Confused съответно предната гума е напрекъснато във въздуха, а а аз с мускулна треска на ръцете след това. #Crazy

При нас това вече не е проблем, научи се за завива доста бързо.....обаче дълбоката детска психология пак ни сюрпризира....току-що се връщаме от разходка с колелото, т.е.без колелото. У нас не се отделя от него, вози се, даже си го милва, но като излязохме навън........ пак го досрамя  Embarassed, явно иска Бентли това детенце да му купя. Не го поглеждаше, сякаш не е негово и естествено  не се качи.
Вече си казах, че нищо няма да купувам. Naughty И това ще стои докато благоволи да го обязди.
Той днес усети навдигащата се вълна от гняв в мен и може би, за да ме успокои, чинно вървя пеша за ръчичка и то доста надалеч. Flutter А аз сега замислям коварен план как да го приуча да се вози навън, а не у дома.       Mr. Green                                                                                                                                                       

# 81
Ради, много са хитри децата!
Опитай да приложиш по-твърд подход - колелото не се дава да се кара в къщи, защото е само за навън. снимката на аватара е велика!!!

нашата маймуна си има кола с акумулатор, която изобщо не иска да кара - нито вкъщи, нито навън.

# 82
Здравейте милички,
Много ми е драго да ви посетя.

smooth Да ти кажа точно на това колело бях метнала око, единствено се чудех дали ще се побира в асансьора. Сега обаче като чух и за "но "-то май се разколебах напълно.
Страшно се насладих на снимките от Дубай , просто е друг свят , в който си успяла чрез уменията и таланта си да ни пренесеш. Благодаря Hug
Много си мила , че така търпеливо се отнасяш към Томи и си положила доста усилия да не му секнеш блаженството от кърменето. Даже с риск да те обявят за международен терорист си носила помпата в ръчния си багаж , много самоотвержено Wink
Поли Не се упреквай , аз всичките по-страшни инциденти със Мони съм ги наблюдавала от такова разстояние , тъпо е че не сме реагирали както трябва, но пък в крайна сметка , трябва да се научим да превързваме рани , а не на всяка цена да ги предпазим от всичко, защото точно така те се учат да се пазят самички.
КлерМного страшно е било, дано е минало пръстчето вече Praynig
tevolere Praynig За бързо оздравяване.
Ели и вашето приключение в Египет е било от класа. Хубаво е , че сте имали възмажност да сте в най-добри условия. Самите пирамиди като ги видиш чувсва ли се нещо магическо или е трърде комерсиализирано вече? Интересно ми е , защото на мен преди много ми се искаше да ги видя, но напоследък ми се струва, че изключително ми допадат по-незнайните места има много красиви места които още не са така комерсиални.

Илит Браво на Калина , много търпеливо си седи и играе с пластелина и някак е пристрастяващо да се занимаваш с нея. Де да получавах такова разбиране и такова спокойствие поне за малко.

Започвам сериозно да се притеснявам за поведението на Монко, преди не знаех как да го опиша и по-скоро мислех , че е хиперактивност, но не е точно. По-скоро избухва в безпричинна агресия, не ни бие и удря, не бие и други деца, но хвърля играчки, бута неща от масата и страшно се гневи. В най-лошите сценарии, като днес, поредния... изваждам го след къпане от банята и той изпада в ужасна истерия. Целия се извива във всички посоки , един рееееееев, тръшкане и така твърде дълго време около 40 минути с нищо не мога да го успокоя. Да не говорим, че в това време трябва и да го облека, страшно се съпротивлява Cry , а вече е почти 15 кг. и е само мускули , наистина понякога не го удържам. Същото го прави всеки ден след следобедния сън(е в хубавите дни когато спи) и понякога нощем.

На 14 бяхме с приятели на хижа и с Монко, въпреки огромния студ игра доста навън и беше прекрасно дете през деня, но през ноща пак се тръшна и събуди всички. Разбира се никой не може да разбере, как е възможно за 40 мин. да не можем да го оспокоим, но аз не мога и да обяснявам вече, просто се изтощих.

# 83
  • София
neci, май точно на тия изблици американците казвата 'тантруми'. Няма рецепта за справяне, най-ефикасно е, ако успееш да хванеш от какво се предизвикват и го избягваш. Най-лошото е по време на и след сън, защото няма как да се избегне, поне аз не виждам как. Ето пак линкът, който ми беше много полезен. Забелязвам, че при Калина се явяват, когато й забранявам неща, когато се мъчи да направи нещо и не може или когато е изморена, но не иска да спи. Изобщо класика като по учебник. Като избягвам такива ситуации, положението се подобри значително, макар че съм се примирила, че още година-две ще е труден период, придружен с подобни изблици. Tired

Въоръжи се с търпение и ако наистина с нищо не можеш да го разсееш /все още се разсейват с любими неща/ или успокоиш, го остави сам в стаята, докато се успокои. Откакто започнах да излизам от стаята, когато Калината ми се тръшне, тя започна да ме гони и да иска да я гушкам. Не че е голямо справяне с проблема, като трябва да я държа на ръце половин час, но поне не лежи крещейки на пода.
Абе чудя се... аз ли бъркам нещо, защото знам, че има деца, които никога не правят така. Rolling Eyes Свеки например казва, че за нея това е много странно поведение, защото нейните деца никога не са се държали така. А сега и двете й внучки го правят и не може да разбере от къде идва. Но тя е царица на разсейването. Ако не мога да се справя с Калини, се обаждам на свеки и щом тя дойде, все едно не е имало тръшкане! Twisted Evil

... отивам да сложа четката за зъби в куфара... много се вълнувам, като пред любовна среща сякаш Joy

# 84
Моля, за софиянки - вижте тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367229.0;topicseen

# 85
Малко снимчици от нас http://venilaif.multiply.com/photos/album/8#1 и едоно клипче , как ядем мляко, скоро ще направя и това с водата   http://venilaif.multiply.com/video/item/2 и едно как ядем пастичка http://venilaif.multiply.com/video/item/3, с малка миличка въпреки че тук изглежда огромна

# 86
Илит, айде лек полет! Докато стюардесата раздаде сандвичите с кашкавал и евентуално с шунка, вече ще си при нас!  Hug

# 87
Илит благодаря за информацията и за полезните съвети.

Непрестанно се мъча точно това, да не го поставям в ситуации , които го изнервят, но няма как например да се къпе цял ден. След събуждането от сън исерията май е от глад и за това винаги съм въоръжена с купичка супа във микровълновата, та приготвянето да трае не повече от 30 секунди. Нощем сме с шише от литър пълно с разредено мляко с водичка, че ако се забавим се заревава страшно и после дъъълго продължава приспиването.

Ами това е , знам , че ще ми е доста трудно още дълго време, но се старая и то много. А иначе бабите му не са виждали това състояние само при нас го прави. Май причината е , че му е писнало да ме гледа само мен и баща му.  Rolling Eyes

Илит приятно изкарване във Варна. Толкова си мечтая за там напоследък... , а и със самолет не съм летяла. Мисля, че си заслужава такава екскурзийка да си направя и аз. А от летището само с такси ли може да се придвижиш към центъра или има градски транспорт(простете за невежеството)

# 88
neci , ти само ела пък ние ще ти устроим посрещане, няма да се тревожиш за транспорта  Joy Hug

# 89
  • София
А аз сега замислям коварен план как да го приуча да се вози навън, а не у дома.       Mr. Green                                                                                                                                 
При нас действа безотказно тактиката някой друг да прояви интерес към "безинтересната" вещ. В идеалния случай - познато детенце Wink За триколка интересуващи се ще има, повярвай ми Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт