~Трифон или Валентин-с АПРИЛчо всеки празник е любим!~

• 12 339
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Hug
Сращата беше много хубава,много се радвам,че видях тези хубави муцунки,които не бях виждала отдавна! Бебоците бяха много пораснали(смятайте колко често се виждаме hahaha)! Много се радвам,че се запознах с Жана(много сладък човек) И с Деви(да се включващ по-често ей) Hug Миленчето пак галеше Марти на Хриси-Писи,ама той беше по-заинтересован от един Бейк Ролс Heart Eyes
Криси,честита количка-много е хубава и лека! Joy

# 121
Здравейтееее.Аз не съм от най-редовните,но пук си ви чета когато мога  Hug.
За соковете-не съм му предлагала. Вода не близва,но още се кърмим и не се притеснявам че не приема течности.
За гърнето-ние си вършим и двете работи там от седмия месец.  Разбирасе случва се и да сменям на..ан пампер но се случва рядко.
Съжалявам за всички болни децица.   Ние също сме болни. От една пуста хрема преди 2 дни,та вчера бяхме на ренген,сега сме на АБ и ина инхалации .....много тъжно........

# 122
Аз ли съм най-тъпата ,бе  newsm78  Не мога да разбера как да кача снимки в нашия сайт  #Crazy  Оф, сигурно е много лесно,ама не се справям, моля ви , помагайте ! Praynig

Мерси за помощта !!! Mr. Green не се притеснявайте, Сиска ми помогна  Hug

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 20:22 от Tea - fea

# 123
  • София
Пак се включвам и съжалявам, че не мога да взема отношение по коментираните теми, но искам набързо да ви попитам дали някой е давал Калциев глюконат или Сиракол. Водих Велин на лекар и тя предписа сироп Сиракол и Калциев глюконат, но аз преди да купя лекарства чета в нета за тях и се оказва, че въпросният калциев глюконат е неприемливо да се дава на деца, още повече при прием през устата. А на Сиракола си пише, че е за деца НАД 2 години и него не смея да го взема и тотално съм вдигнала ръце вече!  Така си мечтая за някой наистина компетентен и загрижен педиатър, не разни лелки, отбиващи номера  Tired

# 124
Koalkata, нета не е най-подходящия съветник в случая! Бих те посъветвала да се довериш на преценката на лекарката - тя е предписала медикаментите след преглед и оценка на състоянието на детето; надали въпросната "лелка" има за цел да отбие номера или да му навреди по някакъв начин.
Стискам палци бързичко да се оправи Велин и мама да е спокойна!

# 125
koalkata аз съм давала Калциев глюконат на Габи когато имаше р-во, предписа ни го педито и нямаше никакъв проблем. Нали е на ампулки, ние такъв сме давали, споко все пак педиатър ти го е предписал. Не се притеснявай давай го Simple Smile

# 126
Коалке,абсолютно всеки път щом беба е болна давам калциев глюконат и всичко е наред! Предписва ни го страхотната лекарка,която открих,която е с 40 г стаж жената и работила навсякъде по чужбина! повече и вярвам,отколкото на нета! Peace Препоръчвам ти калциев глюконат под формата на сиропче-с мандаринов вкус е и детето го приема много по-добре! Hug

# 127
  • Канада, Монреал
Ясмина, бях чела, че е важно съотнишението, но нашият педиатър не мери обиколката на гърдите. Благодаря за припомнянето, ще премеря сама, стига да успея, че много подвижни тези бебета. А знаеш ли къде мога да видя кое е в норма? Нещо гуглето не дава много инфо.
Ritka, радвам се за вас, всички казват, че Австралия е страхотна държава, акушерката ми беше автстралийка, беше много готина Simple Smile
А за разтворимите каши, нали имаш предвид тези оризови, овесени и т.н. ? Те се водят cereals. Щом има американски стоки, няма как да няма и разтворими каши. Виж тука на Heinz: http://www.forbaby.com.au/modules/feeding_baby/article.php?id=27 Това си е австралийски сайт, доколкото видях. Ние сме на техните каши, много са хубави, като гледам са и по-евтини отколкото в Канада Wink Е, на Milupa са по-хубави май, мисля да ги пробвам скоро. Ето и още един сайт за онлайн пазаруване в Австралия: http://www.online-chemist-australia.com.au/ProductDetail.asp?Par … p;ProductID=99089
Това е само набързо като потърсих в google, сигурно ти по-лесно ще намериш инфо, като си там. Тук най-вече ги продават в големите магазини в бебешкия сектор.
А всъщност има и австралийска тема в bg-mamma: http://www.bg-mamma.com/index.php?board=67.0
Благодаря за честитките   Party Time

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 22:04 от Lady_Cherie

# 128
Moмичета, много се радвам, че се видяхме днес и се запознах с Диди, Tanzen и мама Деви Hug
Благодаря за приятното изкарване и затова, че успях да намачкам толкова много сладки бебоци. А и вече реших - второто ще го поръчаме на щъркела момиченце, по възможност спящо и кротко като Миленка на reiana Hug, защото ако си имам още един като Марти (да ми е жив и здрав, много го обичам, ама всички силици ми изпи, а тепърва се започва интересното) ще се стопя съвсем (между другото аз наистина много отслабнах, но се харесвам така. Но не искам повече да свалям)

Хелънче, благодарско за снимките, много са хубави  Hug!

Течности различни от вода съм предлагала само чай, пие уж.
Трудно пие с биберон, с обикновена чаша пие по-добре.
На гърне го слагам сутрин или като се видя да се напъва. Лятото съм решила повече да го слагам, защото сега ми е неудобно с разните чорапогащници, панталони и т.н.

Всички болнички да оздравяват Praynig

# 129
  • Някъде на път....
koalkata, аз съм давала и калциев глюконат от ампули - 1 ампула на 2 приема за деня, а също и Калциев глюконат-лактат - сироп по 1ч.л. сутрин когато Габче имаше лека хрема. И двата варианта са ни изписвани от педиатърката. Така че, спокойно - давай!  Peace

# 130
Публикувах още снимки - мерси на тези, които са ги преместили и описали..bouquet
За срещата - нямам думи Hug Добре, че не се подвих ан мързела си и се замъкнах в МОЛ-а! Беше ми невероятно приятно...и мерси на всички мами, които се занимаваха с детето ми...че си изпих колата на спокойствие!!!
Didka82, Елена, Милиса, Koketka – мерси за отговорите за гърнето...Аз бях много против, но след няколко разправии с баща й вдигнах ръце и купих гърне, за да му докажа, че нищо не става...и от 3 дни я слагам на гърне (тя винаги ака по 2 пъти на ден по едно и също време) – и от 3 дни съвсем чинно детето ака в гърнето!!! Забавно й е – барабани по него и почти веднага си се изаква...естествено, Иван само натяква колко е прав...Криси – страхотна количка!!! Веси – сърчицата са се разтопили от любов, не от течния шоколад!!!Акварелка – аз днес за първи път на срещата бях с новата си Инглезина – НЕВЕРОЯТНО е усещането след Танк-а!!! Колкото и позитиви за  бебето да имаше тоз Танк – днес бутах с една ръка, с един пръст, въртях я, радвах й се – абе направо летях!!! Дано по-бързо ви идва новата Ариа!!!Бай дъ уей, мерси на Ласи за идеята за количката!!! И те да оздравяват!!! Че запустя квартала без нас! Сиска – въх!!! Звъни, звъни на социалните – питай дали могат да ми я вземат вечер и да ми я връщат сутрин...А?Що не питаш? И вий да оздравявате!!! И Коалкини и Милисини също!!! [b]Коалка [/b] – мила, нет-а не е референция!!! Може да е съветник за каши, гърнета и т.н. – но не му се доверявай за лекарвта...ако не се доверяваш на лекаря си – смени го – но не го заменяй с нет-а...а иначе – за Cа gluconate – напоследък има много ЗА и ПРОТИВ – но е стара истина, че освен противоалергично действие има и ефект, „укрепващ” капилярите и така – намалява отока, а оттук – болката, възпалението и т.н. Ласи и Акварелка – дано ви ядат чаветата от кухните – голямо облекчение е!!! Ласи – и сега при Айшето ли ще я даваш Емата? Ще я социализирате в общински заведения, а? Ама да ти кажа честно и аз донякъде съм съгласна с мъжа ти – в смисъл, че някои монте-Валдф-сори наистина мааалко прекаляват с натурализма...аз си спомням, че в моята соц детска градина също имаше много калинки (и един Кръстин им късаше крилата, а аз плачех и той ме дразнеше с това – ама това е отделна тема...)
Ритка - прекрасно е, че сте в тази красива  Австралия бе! Надявам се бързо да се адаптирате -  успех! Hug
Целувки!!!

П.С. И я само вижте на снимките наистина Хриси колко бебоци е нагушкала...всички, всички...плаче си тя за второ беб, наистина!!! А, да, и Хриси и Танцен да не се спотайват - мен днес наяве ме досрамя, ама сега навиртуале да им напомня да   пратят снимки на мъжете си, дето много ги хвалеха... Laughing

П.С.2. аа, ама ей сега видях, че вече не съм новак, а Ентусиаст! Ха да ми е честито - че като почна работа ще се върна пак май на новак Wink

# 131
не съм си показвала отдавна детето, та сега ми изби музата, затова ето ви една снимка Simple Smile

# 132
Tea-fea, страхотна мадама е твоята щерка Mr. Green

Коалка, щом не вярваш на педиатърката си, едва ли на мен ще хванеш вяра, но аз съм давала на Боби калциев глюканат още на 2 месеца, заради едни обриви  Peace

Отивам да гледам снимките Grinning

# 133
Въх, Тейче, какви са тези изблици бе? Много е сладка!

За срещата - макар и за малко се радвам, че ви видях. Както ви казах във вторник пак съм там, тъй че и да не е в МОЛ-а, само да е след обяд. Много драго ми стана да се видим на живо с някои от вас, които не бях виждала до сега(не казвам да се запозная, защото си се познаваме вече от година и кусур...)
Хелън, не разбрах, кой кого е хвалил... Simple Smile

ЗА гърнето - пробвах да ви кажа, но нещо ме домързя, пък и му замръзва задника на това нещо. Като се затопли ще пробвам пак.

На всички болни големи прегръдки и да се оправяте!

Ритка  Hug

# 134
Здравейте момичета!
Ех ,че хубави снимки много са сладки бебешоците Laughing
Хелън аз започнах да го слагам на гърне към 7 месец и имах успех,нооооооооооо от един месец диването не иска в гърнето скрива се и си върши работата.Ако го  хвана слагам го веднага ,но познайте не иска да седне и за секунда Mr. Green и го бях оставила.Но тези дни започвам пак с опитите пък да видим.
Мамите ,които дават кухня какъв режим имате ,че  давате супата за вечеря?Искам да опитам да му дам супа за вечеря ,но нещо не мога да ги оправя тези хранения.
към 9ч. закуска,13ч.обяд,17ч.следобедна закуска ,21ч.ад.мляко и къде да я наместя супата newsm78
Много болнички пак  нека всички оздравяват бързо и да няма болни дечица Praynig

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.

Общи условия

Активация на акаунт