Френска все така празнична тема - 19

• 17 876
  • 300
  •   1
Отговори
# 165
Роц-ето го питането на elias

Цитат
Здравейте,
Изчетох доста теми във форума , но случай като моя не открих.Виждам , че не ви липсва компетентност и силно се надявам да ми помогнете.
Касае се за следното:

Съпругът ми работи във Франция от две години.Осигурява се и е на постоянен трудов договор.Аз и двете ми деца живеем в България.Скоро се обърнах за съвет към  европейския сайт - Евродирект  има ли право съпругът ми на детски надбавки във Франция при условие , че децата му не са на територията на страната , а живеят в България. Беше ми отговорено доста стандартно , че след влизането на България в Европ. съюз тя е равнопоставена страна членка и след като не получавам семейни добавки в България имаме право на такива във Франция.
Някой   сблъсквал ли се е с такъв проблем и наясно ли е какви са формалностите при решаването му( служби към които да се обърнем в съответните страни , видове формуляри и т.н)
Очаквам ви........
Благодаря
Отговор

Тя го беше пуснала като нова тема и май никой друг не го е забелязал.Аз го мернах,ама нямам инфо по въпроса-дано някой успее да отговори.

elias -добре дошла при нас   bouquet
Моля те не си тръгвай,заради повишеното напрежение-беше момент,който отмина.Какато казва Роца-живеем си мирно и тихо,даже и кафенца си пием
 Hug

ПС-ето сайтът ми http://p12.compte14.free.fr/ .Има правописни грешки,ама нейсе...Работихме го ,заедно с моята бразилка.Затова има и неща за Бразилия.Заради стачката така и не разбрах оценката.Но Чумби( Hug) го хареса.

Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 17:05 от Шомон

# 166
Шомон - Защо ли беше разказана тази история за молещите се студенти ?

Блак Мамба - Защо ли беше коментирана?

Може би защото е било ясно , че емоционалната Дала ще се хване ?!?

Дано не са верни тези мои догатки !

Грозно е , че силни и успешни момичета като вас , живеещи далеч от Родината
не могат просто да се уважават и да си помагат ?!?

Всеки изтълкува ситуацията пристрастно и направи своите изводи - може да прекратите и да се опитате да си простите , че е ден за прошка !

Весели празници, момичета ! Здраве и успех на вас и семействата ви!   bouquet

Миг-миг , ти пък ква се явява6???Адвокатка на Дала ли, 6то ли???Ти слу4айно да забеляза ,4е Дала запо4на да плюе по мамите във френската тема , аз ли4но с какво я засегнах изказвайки мойто мнение???...Айде бе, ква е тя??...Само тя ли е емоционална?!...Ми и АЗ съ6то съм емоционална ...и имам ли4ни страдания...и бла,бла ...и кво дай да разпространя навсякъде ,да се опла4а на модератори , да пи6а и в 4ужди теми...Какво си мисли6-4е аз или 6омон не можехме да се намесим във ва6ата арабска тема ...запита ли се за6то не го правим...айде моля те, Дала може сама да отговаря ,както ве4е ни го показа и няма нужда от адвокати ...И ,Не,Не само тя е Емоционална ,вси4ки сме...но има една граница която въпросната Дала преско4и ...та така ,както и да е...мисля ,4е тя няма нужда от адвокати ...ама то все така става в този форум ,все адвокатки на неоправдани и емоционални жени се появяват по никое време... Peace

# 167
Леле, колко скрити 4етя6ти ,станахме сензация в бг мамма, Мерси Дала за което!!!
6омон отивам и аз да гледам сайта , и да си по4ина , 4е днес имахме тежка програма при свеки ...пък после 6те се вклю4а ако се появи пак някоя адвокатка на страда6тата и емоционална Дала ...и аз пък съм емоционална.. Crossing Arms и аз 6те се опла4а на модераторите и във вси4ки останали теми ,ама ха... Joy

# 168
  • пак на Рив Гош
Elias, детските надбавки тук зависят от много неща. Децата ви къде са родени и колко са големи. Дохoдът колко е. Съпругът ти с какъв статус е тук. Тук детски надбавки (по-сериозни) има до навършване на 3 години на детето и то при доход в определени граници. После надбавките стават доста по-малки. Не знма обаче как стоят нещата ако децата са родени и се отглеждат извън територията на Франция.
За повече информация може да се обърнете към Caisse d'allocations familiales (www.caf.fr). Ако искате да получавате детскки, съпругът ти ще трябва да се регистрира към тази каса, след като той е на френска територия. След това ще получи карта с номер на "allocataire". Един бърз поглед във формуляра за записване (http://www.caf.fr/wps/portal/particuliers/formulaires/metropole/af) ми показа, обаче, че се иска дата на влизане във Франция (за нефренски граждани), това може да ви представлява пречка.  Peace

Шоме, бива ви го сайта Simple Smile, с това зеленото много свежо стои Simple Smile. Само голям пропуск на бразилката - защо не е дала рецепта на някой техен кулинарен специалитет?  Laughing

Аз похвалих ли ви се, че си купихме билетите за Индия? Grinning

# 169
  • In a surreal moment!
Ама като ви дойде ПМС-а и като почнете да ги дрънкате едни....
Черна мамба - много точен ник , душко , много ...не се пали толкова и аз като всеки простосмъртен , скучаещ в къщи ,поради липса на финанси в тез празнични дни , наминах да видя каква е таз пушилка при вас...
Не адвокатствам , пристрастно възкликнах - толкоз и ми е криво от такова отношение . Като на новодошла можехте да подминете емоционално написаният и пост , от който се отвори кутията на Пандора- нали ?
И какво е туй надцакване на връзки със създателите на форума ...ей , богу , не разбрах защо се похвали - егото си ли нахрани ?!?
Аз няма да спамя темата ви повече , няма да изказвам мнение кой крив , кой прав...кой ли дявол ме би през пръстите....

# 170
И аз това се чудя  Laughing....
Мамба, абе отговаряш ти, ама много малко,  Mr. Green отделяш внимание на други хора, ще взема да се почувствам дескриминирана  Laughing
Роца, много хубава информация даваш,  знаете ли ще взема да се опитам да синтезирам информация, защото все след време на някой му притрябва нещо  ThinkingМожем да си сложим и линкове на първа страница, аз мога да се опитам да ги дам и някой по компетентен от мен пускащ темата. Еййй Роца Индия, сега видях бравос  Grinning, кога летите?
Иначе банята епична става, щото мъжо я прави бавно, заради всички работи, които прави наведнъж. Днес познайте излезнахме и къде отидахме....? Пак в магазин за бани  Joy
Ами трябва ни плот за мивката, ама направо се възмущавам много сериозно от цените тук, Мамба ще взема да се ядосам и пак един камион ще натоваря  Joy. Всичко тук е над 1000 евро, е....и шкафа значи  Mr. Green. А пък и ни е малко мястото и пак трябва да се съобразяваме, сега харесах една мивка от черен камък с нещо като крак отдолу, много е фешън, ама 700 евро, та още смилам цената  Laughing.  Не се оплаквайте, че само говоря за мивките, но поне е по-интересна тази тема  Mr. Green надявам се и на вас Simple Smile)

Шомон, този сайт да не е това, което искам и аз да направя, синтезирано инфо касаещо основни въпроси на българите във Франция, преведи и за мен малко, че съм още на първо ниво с френският. Но много добре изглежда честно, аз съм работила в компания, която изработва сайтове, много добре сте се справили   bouquet

Днес мъжо, понеже все повтарям, че не е много романтичен ме изненада с една саксия нарциси  hahaha, хубавка иначе, обаче в пръста гледам забучена една баба и седя и се чудя каква е тази баба  newsm78.По-късно през деня разбрах, че иска да се обади на баба си, защото бил бабин ден днес, хаха и тогава зацепих каква е тази баба в сакцията ми. Ама поне е практичен кво да го правя  Laughing

P.S ей, такива постове дълги от кога не съм дръпвала а? Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 21:03 от jalana

# 171
Ама като ви дойде ПМС-а и като почнете да ги дрънкате едни....
Черна мамба - много точен ник , душко , много ...не се пали толкова и аз като всеки простосмъртен , скучаещ в къщи ,поради липса на финанси в тез празнични дни , наминах да видя каква е таз пушилка при вас...
Не адвокатствам , пристрастно възкликнах - толкоз и ми е криво от такова отношение . Като на новодошла можехте да подминете емоционално написаният и пост , от който се отвори кутията на Пандора- нали ?
И какво е туй надцакване на връзки със създателите на форума ...ей , богу , не разбрах защо се похвали - егото си ли нахрани ?!?
Аз няма да спамя темата ви повече , няма да изказвам мнение кой крив , кой прав...кой ли дявол ме би през пръстите....
Ех,Миг-МИг как разбра ,за името на профила ми ??? Mr. Green
Име6е една потрибителка дето си бе6е написала в профила ,4е е Гномоядка, е аз пък директно си сложих името такова...то4но за такъв тип хора-които дигат изли6но пара ,и после бягат гузни и оставят на "адвокати те си "да пооправят положението ... Mr. Green
За ПМС- хи4 не позна, ама айде как да е.. Mr. Green
За познанството ми с Мамма и Татти - и кво теб кво ти пука  Thinking, ми ей на Оби4ам да се Хваля Laughing , да, Познавам ги , готини хора са и стра6но се забавляват на ей такива хора като твоята приятелка дето им се оплаква за 6тяло и не6тяло ....ако и ти ги познава6е 6те6е да знае6 колко работа имат и как хи4 не оби4ат да си губят времето с глупости.. Peace
За Егото -нахраних го с постовете си ,на които твоята прятелка не отговори ....хи4 не ми е на нивото и ве4е ми стана ску4но... Wink
Айде ,както си Миг-Миг вземи бързо се върни в твоята си тема,няма кво да прави6 при расистки и такива злобни хора като нас, които са заслепени и 4етат избирателно ,изстреляй се бързо на Миг-а или като някой Миг... Peace и Да, недей Спами ,няма нужда... Peace
Пак ви се извинявам френски мадами ,за постовете ми ,но не можах да се стърпя...емоционална си съм вие си знаете , а и си за6титавам името все пак съм Блак Мамба... Joy

# 172
Жалана-този сайт го правихме в Университета.Всеки сам си избра темите.Имахме за задача да оформим две рубрики.На мен ми се случи да работя с моята бразилска приятелка,защото тя не можа да се справи сама с изтеглянето и инсталирането на фаизилата.Така се кооперирахме и се появиха и темите за Бразилия.Иначе аз си бях започнала рубриките за френската имиграционна политика и начинът по който Франция е станала светска държава.
Противно на някои мнения Франция не е католическа,протестантска,християнска,мюсюлманска...Тя е светска държава след законът от 1905 за разделението на църквата от държавата.Това е записано в конституцията й.Тоест всичките култове имат равни позиции,всеки може да изпълнява, който си иска култ.Но държавата няма да субсидира никой от тях.Училищата и болниците са светски ,достъпни и безплатни.Хората се женят в кметствата и имат право да се развеждат...За съжаление някои виждат проблем точно в този закон,който е повел френското общество към прогреса и искат отмяната му.
Турция също е светска държава.Тоест забранено е носенето на воал в училищата.Затова дъщерите на Президентът Ердоган учат в Америка.(кой ли ще ме оплюе този път  Laughing)За други, в чиято конституция това е записано, аз не знам.Приемам културни поправки  LaughingДаже мислех да пусна такава тема и да попитам,защото ми е интересно.
Другата ми рубрика посветена на емиграцията,която съм започнала е по данни и идеи от Патрик Вейл.Ако на някого му се струват расистки и не знам други какви да се отнесе директно към Мосю Вейл-човекът е жив,социолог е и е преподавател в Сорбоната.Майка му-Симон Вейл е една от най-ярките фигури в движението за правата на жените.

Ако ти се занимава,ще ти дам паролата-можеш да продължиш темата за България.Радвам се,че сайтчето ми ти харесва като оформление   bouquet  

Миг-Миг -наистина ли не схвана,че не става въпрос за емоционален пост на новодошла потребителка,а за целенасочени злобни нападки  newsm78...уморих се да обяснявам,че нито имам сестра,нито тя е бременна   Laughing

# 173
Шомонче, Мамба, заговорнички такива Laughing Внимавайте какво пишете  smile3521
Стига глупости сега, смешно е отстрани! Никой не се опитва да засегне който и да било тук!Лично аз също незнаех, че Дала е омъжена за Алжирец,  в една от старите теми бях писала, че се бях възмутила- крайно от една арабка и невъзпитаното и дете, ами ако беше черна или християнка бих се възмутила по същият начин!
Дала, отстрани изглежда така, че си търсеше за какво да се хванеш, иначе сте ми много  симпатични - ти и цялото ти семейство Hug
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА Hug

Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 23:51 от mari_rus

# 174
Мари Рус , я кажи къде се загуби - другото е пепел в цветята.. Hug Laughing

# 175
Момичета здравейте, минавам да ви честитя  БАБА МАРТА, много здраве и засмени детски личица.
 Hug

Големи спорове сте заформили  Crazy, а стрували си....? Няма да си казвам мнението, защото така и не можах да изчета всичко.

На мен днес така ми е скапано настроението  Tired носталгия ли или нещо друго не знам...
Хайде от утре пак на училище, а беше така готино да сме във ваканция.
Хубава седмица на всички!

# 176
Здравейте! Минавам да ви пожелая ЧБМ преди да е минало полунощ-да сте здрави , бели и червени, румени засмени!

Ние кацнахме днес следобяд , много съм доволна от Райънер, за по-малко от 300 евро пътувахме 4-ри човека отиване и връщане, самолетите са големи и комфортни(аз очаквах малки чартърни самолетчета), много точни, този път съм без никаква забележка към тях и ги препоръчвам! от летището в Бове има автобуси за 13 евро до Париж.
В Испания изкарахме добре, бяхме в едно спокойно градче, Манреса, в Каталуния. Времето беше наистина супер, децата играха на воля навън , без шапки и шалове, прибирахме се след 19 часа, което тук е немислимо по това време. Видимо показваха, че са доволни.
В събота бяхме в Барселона.Малко трудничко беше да се практикува туризъм с нашата чета, но успяхме да видим малка част от парка Гуел, където имаше много Бг групи туристи, после видяхме Саграда фамилия отвън и се отправихме към плажа. Там ядохме автентична паела, децата се държаха супер в ресторанта. След още няколко часа шматкане м/у палмите и по пристанището се прибрахме изморени, но все пак доволни. Ще опитам да кача някоя снимка, крайно време е да се науча Embarassed

Та такаааа. Отивам да спя, че от утре пак ще ни завърти въртележката!
Лека седмица на всички! Hug

# 177
Момичета, забравих да ви кажа, че тумора на Еди е доброкачествен Hug Hug Hug Малката вече е едно здраво, щастливо и енергично дете.
Мамба, тук съм си , в добрият стар форум Simple Smile  love001

# 178
Мари, това е една прекрасна новина за начало на новата седмица! Нека от тук нататък Еди да бъде здраво и усмихнато дете! Поздрави и на щастливите родители!

# 179
  • France - Toulouse
Здравейте по никое време и от мен,
Честита Баба Марта, да сте здрави, бели и червени, румени, засмени!
Момичета, забравих да ви кажа, че тумора на Еди е доброкачествен Hug Hug Hug Малката вече е едно здраво, щастливо и енергично дете.
Това е чудесна новина, браво mari_rus на теб и семейството ти за всичко, което правите!

Аз пуснах мухата за среща в Барселона и изчезнах, ама то по-скоро майтап беше, но ако пък се решим сериозно защо да не се организираме. Ние тулузките мами да се организираме да се видим пак ще е хубаво, но всеки си има ангажименти, а и още е сезон на болести, но като се оправи времето и като няма болни деца, хайде ще организирам една среща, само кажете моторизирани ли сте всички да я организирам в покрайнините.

В четвъртък в яслата има карнавал, това го разбрах в петък, мен никак не ме бива в шиенето за това реших да търся готов костюм, но за толкова малко дете не намерих, а пък и тези, които видях за по-големите ми се сториха скъпи, та реших да маскирам бебока на мартеничка, ще го облека с бели дрешки, ще вържем един червен пояс и една червена кърпа на врата и готово, според мъжа ми това си е чист костюм на festayre (извинявам се, но не знам как да преведа на български, то това си е местен югозападен термин), което е вярно, та с един куршум два заека, хем мартеничка, хем festayre ще е моето момче. Обещавам и снимки да покажа, ако успея да изляза по-рано от работа и да снимам.

Благодаря на всички за информацията относно бебешките паспортни снимки, в събота свършихме и това, само че във Фото Стасион не пожелаха да го снимат та ходихме на фотограф тука в нашето село, ако  на някой му потрябва да знае, че има в Бланяк.

А сега една много полезна информация, аз не мога да се включа и да не споделя нещо покрай хапването, но след доста години в Тулуза отново, казвам отново защото едно време в Леклер имаше, има българска лютеница. Една моя колежка рускиня ме открехна, че има руски магазин и там има много български зеленчукови консерви, та който обича такива родни благинки може да се снабди в магазина Сказка, намира се на 143 Faubourg Bonnefoy.

Не искам да се включвам в спора, аз рядко пиша, но тук винаги е имало добър тон и моля ви да го запазим, а относно вметката на Миг-Миг, че сме тук за да си помагаме, ами така де кажи само, къде видя някой на някого да е отказал помощ, моето впечатление, е че кой както може помага кой с информация, кой с друго, а пък и раздумката винаги е била приятна, нека такава да си остане.

jalana, успех с ремонта, знам какво е ние от лятото се каним да боядисваме и сега като се постопли май с това ще си уплътнявам уикендите. Да покажеш банята после да видим, ама ти не прави ли ремонт на баня в София или аз нещо диагонално съм чела.

На melinda пожелавам да мине всичко като по вода, това е страхотен момент, аз като си помисля за моето раждане и искам пак, моята най-добра приятелка е в Бостън и всеки момент трябва да ражда, така че стискам палци и за двете

Лека седмица на всички

Последна редакция: пн, 02 мар 2009, 00:57 от svety

Общи условия

Активация на акаунт