Френска все така празнична тема - 19

• 17 853
  • 300
  •   1
Отговори
# 255
Мелинда още не е родила. Дано да е скоро.

# 256
Мерси, СМ. Тя беше казала, че са и дали "крайна дата" 18 за предизвикване... Дано всичко е наред... Praynig

# 257
Ееее, бях сигурна, че ще роди на 15! Мелинда, леко раждане!

В четвъртък съм в Париж на entretient за по-добра работа от сегашната. Реших и да преспя там, че да си заслужава разкарването. В 12 наобяд ще бъда вече свободна, така че мисля да уважа някой и друг пъб в Латинския квартал. Жалко, че повечето работите, но то и аз по работа отивам, а това може само през седмицата.

4 години ли стана за гражданството? Преди май беше 2 или 3, незнам вече. Иначе не е изпит, най-обикновен разговор е.

# 258
Здравейте момичета , да се разпиша и аз след малко отсъствие.  Поздравявам рожденичките със закъснение да сте живи и здрави и безброй  щастливи усмивки  !
 Аз да си призная съм закъсала с организацията покрай сключването на брака и ходя като зашеметена . Още преди един месец с половинката решихме да сключим гражданския брак много дискретно тук , само  ние , свидетелите и родителите му . На моите родители казах да не идват за едното подписване,  по-скоро аз да се върна в БГ за да подготвим църковния брак и сватбата в София .  Освен това съм започнала опаковането на багаж вкъщи / тук в Тулуза/  за да сменяме по-голяма част от мебелите и ще  ми е страшно неудобно родителите ми да дойдат на гости за пръв път, да видят къде живея,  а да не мога да ги посрещна подобаващо   и да ги пратя на хотел ...
 Речено-сторено, първо уведомихме само родителите на милото за датата и часа на гражданският брак и не сме канили никой друг.  Второ, информирахме всички роднини за сватбата в София ,в началото на май . Но... нещата не се развиха така, както очаквахме . Снощи ме информираха , че  фамилията в Париж и фамилията в Авиньон се организирали и ще дойдат всичките  - англичани , гърци, французи , италианци / родителите , сестри и братя със супрузите си и децата  /  ...общо 18-20  човека  са си купили билети , резервирали са си хотел в Тулуза , и  идват на Сватба!!!  Не мога да ви опиша как се почувствах като разбрах ... Сега за 10 дни трябва да спретна още една Сватба  ..  ooooh!  , а и те са хора които имат определени очаквания..., ако е нещо семпло ще са разочаровани . Още не съм се обадила на моите родители , защото и  там ще стане драма . Баща ми има ангажименти, планирани за седмици напред и е изключено да пътува ненадейно .. и т.н.  Незнам дали ще ме разберете ако ви кажа че искам да избягам точно в този момент !  Praynig  Никак не ми е празнично, а ми се е свило сърцето и ми се плаче ...
 Сутринта милото се обади , че все пак е успял да намери свободен ресторант с достатъчен капацитет, но  малко извън града.  Бърза да ме успокои , а той самият сигурно е изтръпнал, защото преди 3 дни  написа чека за  новата кола , която чакахме около 2 месеца , излезе 10% по-скъпо от предвиденото и  сега  не сме в цветущо финансово положение ... Стискайте палци всичко да мине добре.. !
Жалана, спомням си че си ходи до България след сватбата и че на брачното свидетелство  не пишеше името по съпруг.. аз имам такива дискусии с общината в момента и адски се ядосвам.. Може ли да споделиш как мина при регистрирането на брака ти в България и дали те записаха с новата фамилия  изобщо как мина тази процедура . От общината в София ми направиха много лошо впечатление като се обадих да попитам... направо се държаха заядливо ... Crossing Arms
И аз съм в очакване Мелинда да разведри темичката  с бебешки новини  !  Hug

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 09:57 от Letizia

# 259
Мистик, успех на рандевуто!
В четвъртък има предвидена голяма стачка  #Cussing out, внимание! Има опасност градския транспорт да е засегнат.

# 260
Такмо минавах да честитя на Мелинда Simple Smile , но нищо , скоро ще е Hug
Letizia, може би те тресе предсвадбена треска, споко, всичко ще се нареди Hug
Мистик, успех и от мен Hug

# 261
Здравейте, момичета!
То това нашето стана направо сапунена опера  Sad  и се чувствам виновна, че ви държа и вас в напрежение, но вярвайте ми, и на мен не ми е лесно. Да беше станало неочаквано и да нямам време да го мисля, а то само разни мисли ме обладават постоянно и не ме оставят да спя. Вчера пак бях на преглед, има светлина в тунела, но не достатъчно  Blush
С две думи или утре, или в петък ще декланшират, ако не отида междувременно. Всяка акушерка казва нещо различно и започнах да се дразня вече...
Много ви благодаря отново за вълнението. Шомон ще ми е вестоносецът предполагам, дано само новините са добри!
Летиция, с преведено брачно свидетелство от фр.на бълг. отиваш в ритуалната зала към общината по местоживеене и заявяваш, че искаш да си декларираш брака. Вземат ти превода и ти издават бълг.свидетелство за сключен гр. брак, като предварително ти дават да изпишеш как искаш да ти е фамилията след брака, което го отразяват върху бълг.свидетелство. С този акт за гр. брак отиваш и си сменяш личните документи в РПУ-то, към което се водиш. Това е.
Мистик, късмет и от мен!
Кокай, успех в градинарството!   bouquet

# 262
Да; разбрах за стачката. Незнам как от гар дьо лест ще стигна до първи район за един час. Мноооого тъпо!  Sad

Такситата скъпи ли са?

# 263
  • пак на Рив Гош
Melinda, няма страшно - девойката ще излезе Simple Smile. А ако не иска - поискай ù наем Wink.

Мистикова - сега по новините казаха, че уж метрото щяло да е почти нормално (предвижданията са на сайта на RATP). До къде в 1-ви аррдт трябва да стигнеш? По принцип не е много далече, даже с такси може и по-дълго да излезе (ако е задръстено). Можеш да провериш цената на пробега тук - в графата "infos pratiques" има "estimer coût et durée".
Кой ден ще ти е преспиването? Ако нямаше стачка, след работа можех да се вдигна да ти помогна при проверката на пъбовете  Laughing, ама според предвижданията, май после прибирането до моя вилает ще е трудно Sad

Letizia, спокойствие и само спокойствие, както казва един много мъдър човек с перка на гърба  Grinning. И хич да не се кахъриш какви са очакванията на гости, които не познаваш, още повече, че отначало сте били предвидили празнуване в тесен кръг! Това е денят на теб и твоят човек, останалото са подробности Simple Smile.

Jalana, според сегашните закони, Франция позволява двойно гражданство. Иначе също условието е само да си женена за французин Wink. Преди можеше да се поиска натурализация след като изтече 1 година от брака. После сегашният ни президент стана министър на Интериора и увеличи срока на 4 години Simple Smile (аз минах по старата процедура и в момента съм с двойно гражданство). Изпит не се държи, но на един етап искаха да се представят документи, доказващи съвместно съжителство - обща банкова сметка, договор за наем на името на двамата, сметка за тока на името на двамата.

Kookai, оправи ли си цветята? Massifs са цветните лехи, bordures = цветни бордюри (граници),  jardinières = сандъчетата за балкони, fleurs à couper = цветя, които се подрязват и слагат във ваза. Щом на твоите пише "jardinières", сади смело на балкона Simple Smile. Аз в моята "градина" имам две вечнозелени дървета в двата края, по средата един зокум. Миналата есен сложих един храст лавандула (да ми мирише хубаво). Като цветя имам - кокичета, лилаво-бели минзухари, зюмбюли, лалета (те ще са изненадата на сезона, че ми ги носи един авер от Холандия и не си спомняше какви точно цветове е купил - аз бях поискала бели и лилави, по възможност с "фру-фру"-та по чашките  Laughing) и момини сълзи. Хубавото е, че цъфтят едно след друго и така поне до юни ще имам цветя. Посадих и виолетки миналия уикенд, ама те ще цъфнaт чак догодина.

Роца, какво решихте с индийската сватба, ще взимате ли Камбанката, или ще я оставите на съхранение на бабите в БГ ? С личната карта пъруваш и нямаш грижи;  да потвърдя и азз  Laughing
isave, Камбанката ще я вземем с нас, даже и билет вече има, и рецепта за необходимите ваксини Simple Smile. Чудихме се, чудихме се и накрая решихме, че все пак отиваме в най- "хай-тек" града в Индия, ще сме основно в града и с група разглезени европейци, пък и няма да е честно, ако изпусне такова събитие - все пак такива покани не се случват всеки ден Simple Smile.

# 264
Мелинда вече е кралица-от около 4 часа е мама на принцеса   Laughing
Бебчето е перфектно-3210/50-мерки на бъдещ модел  Laughing
Малката от сега е послушна-не е мъчила мама.

Мелинда   bouquet Честито-желая ви много щастие на теб и девойката,и на щастливият  Мистър Мелиндов  Hug

ПС-Него няма да го коронясваме.Те мъжете много си предават заслуги,но дефакто се трудят 10 мин за туй бебе  Joy

# 265
  • пак на Рив Гош
Я, тъкмо наминавах за нoвини!
Честито Мелинда и мистър Мелиндов, да е жива и здрава и много радост да ви донесе!

А как се казва?

# 266
Честито мелинда! Браво за тази прекрасна дългоочаквана принцеса! Леко възстановяване  и много сили и търпение за предстоящите месеци!   bouquet

Сега пък започваме да чакаме за името Laughing

# 267
Мелинда, да ти е жива и здрава малката принцеса Hug

Днес само чудесни щъркелови новини, една моя съфорумка, мама на януарче също роди дъщеричка Hug

# 268
Честито на г-н и г-жа Мелиндови! Да ви е жива и здрава принцесата, много щастлива и късметлива!

Сигурна съм, че сте избрали най-нежното име, но и аз като останалите съм много нетърпелива да го науча.

# 269
честито Мелинда! Само здраве и радост с малката принцеса Wink

И аз чакам за името, пусто любопитство. Embarassed
Шомон, мерси и на теб!

Общи условия

Активация на акаунт