Френска все така празнична тема - 19

• 17 881
  • 300
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте френски дами  Wink
Много сте писали и ще трябва да прочета цялата тема за да вляза в час. Много хубави снимки и нови попълнения забелязвам.
Аз си бях дала малка почивка от Интернет, по 20 мин. максимум на ден  Laughing .
Мелинда - сега прочетох, че успешно сте се преместили и имаш нова съседка и то каква! Като чета за имената си спомням, че когато трябваше да избираме име на малката, тотално бях оставила избора в ръцете на таткото, исках само да ми хареса и да има еднакво звучене на три езика. Тогава ми се въртяха три имена в главата за момиченце - Калина, Белослава и Наталия ( Натали) . За първото един приятел ми каза, че звучало много coquin на френски, второто беше с много българско звучене, а третото беше просто име, което винаги много ми е харесва, но нищо повече. Но си спомням, че той ми предложи две, от който едното - много екзотично и доста африканско Simple Smile, той сам го отхвърли, спрях се на второто, от раз, без да се замислям по-дълбоко, защото го чувах за първи път и звучеше нежно.
Всъщност, надявам се да изберете име, което на теб ти харесва, щом това е важно за теб, не остана време, стискам палци  Hug

# 136
Dala, Black Mamba, много благодаря  bouquet
Трябва ми лаборатория, която да изследва съдържанието на тежки метали за хора. Дребосъчката ни е с аутизъм и ни препоръчаха лаборатория в Лондон. Търся подобна в Париж, за да не пращам изследването до Лондон, който остава като вариант, ако не намеря лаборатория в Париж.
А платовете ме интересуват по различни десени, които не мога да намеря из София. Подготвям една малка изложба на пачуърк и куилт пана и търся нещо интересно Grinning
Дала, ще пиша на лични, благодаря за предложението и за снимките bouquet Хотелът ни е от другата страна на Сена до Place d'Italie, но Монмартър е едно от задължителните места за посещение.

# 137
Чакайте да се включа и да ви съобщя, че още сме във формат матрьошка, специално включване за ЧумбиBlush
Вчера жижито каза, че са ни броени дните, според него до 7 дни ще се излюпим, малката е в позиция вече и аз чувствам всякакви симптоми за наближаването на льо жур Жи. Само правя уговорки с нея тихичко да е март, нали си помня съня съм заплюла 1, ама както майка ми казва "тя като реши да си излиза, не можеш да я върнеш, сама ще си реши", така че както си избере. Само получавам неочаквани тел. обаждания я от родителите ми, я от свекърите и приятелки... изглежда мислят, че ще изпуснат момента и ме проверяват от време на време, а като ги питам защо точно звънят се правят на разсеяни  WhistlingJoy
Сложих си списъче с 10-12 имена в болничната чанта и ще решавам на кои две най-много ми прилича като я разгледам  Laughing
Една приятелка роди преди 2 дни (8-ми успешен след 7 неуспешни опита ин витро!много се радваме за тях newsm44 ) и нарекоха бебето Скарлет. Мъжът ми вика "Не е ли красиво име?", а мен така ме напуши на смях като се сетих за разказа на Роца от посолството  rotfImbo Все пак Скарлет е хубаво име...  tooth
Кокай, най-после! Почнах да се тревожа! Даже те споменах скоро в темата. Много се радвам, че се появи!   bouquet
Поздрави на всички малки и големи!  smile3525

# 138
Здравейте и от мен,
Прекрасни емоции и с много настроение ми звучиш  Мелинда ,  като чета и  още повече се вдъхновявам за майсторене на бебе  Heart Eyes  Леко раждане и бързо възстановяване !
 Хубаво ми припомни историйкаta за Скарлет на Роца . Разказах я образно на моя мъж  и той като зяпна..тзъ тзъ ...и класика четат ромите в българия ... hahaha

Дами, от днес официално имаме одобрение за брак от кметството, записахме дата за сватбата -  28 Март в Тулуза , а в София един месец след това  bowuu  До вчера са ни били публикували известие в кметството , срока изтекъл и никой не се бил възпротивил на брака   Joy  Точно 2 месеца им трябваха , да ни приемат всички документи, но свърши се !

Исаве, Дала , с голямо удоволствие гледах Лондонските семейни снимки и на двете ви !  Много хубави !  Голям гъдел този Лондон .., ама мен не ще ме огрее скоро .  За сега плануваме след сватбите на моренце през Май да отидем , но дестинацията е  неизвестна ..
Приемам идеи   Hug 

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 13:31 от Letizia

# 139
Здравейте,
Изчетох доста теми във форума , но случай като моя не открих.Виждам , че не ви липсва компетентност и силно се надявам да ми помогнете.
Касае се за следното:

Съпругът ми работи във Франция от две години.Осигурява се и е на постоянен трудов договор.Аз и двете ми деца живеем в България.Скоро се обърнах за съвет към  европейския сайт - Евродирект  има ли право съпругът ми на детски надбавки във Франция при условие , че децата му не са на територията на страната , а живеят в България. Беше ми отговорено доста стандартно , че след влизането на България в Европ. съюз тя е равнопоставена страна членка и след като не получавам семейни добавки в България имаме право на такива във Франция.
Някой   сблъсквал ли се е с такъв проблем и наясно ли е какви са формалностите при решаването му( служби към които да се обърнем в съответните страни , видове формуляри и т.н)
Очаквам ви........
Благодаря

# 140
Black Mamba,много ти благодаря!Вси4ко се води на мъжът ми,то е титуляр,така 4е ще 4акаме.

Дала,много хубави снимки.

Много се смях с тази Скарлет,но пък наистина името не е толкова лошо.

Letizia ,честито за брака,ще 4акаме снимки от церемонията.

Хайде моми4ета,следваща дестинация е Барселона,давайте да се съберем  Grinning

# 141
Здравейте и от banlieu 93(13 във филма)
Извинявайте,че не пиша редовно,но съм много заета-държа под око  съседката  LaughingВсеки път като отворя вратата след позвъняване,очаквам да видя един разтреперян Мистър Мелинда  LaughingЩе става татко на принцеса-не е шега тая работа.

Момичета-благодаря за милите пожелани за рожденният ден на Белята  Hug
Той е един дърдорко в пълна форма, с чувство за хумор и дебела северняшка глава-същата като на татко му  Laughing-трудно влизат забрани в нея тоест.

Аз също съм добре-добре ми се отразява ваканцията.Иначе в У-та даскалята  стачкуват-постоянно ни отменят заниманията и още не сме получили оценките от януарската сесия  #Cussing out
А що се отнася до социалният живот-хайде и аз да се похваля.Запознах се с Нейно превъзходителство( Laughing) Г-жа Посланничката Ирина Бокова.Ходих на откриването на изложба посветена на буквите от българската азбука http://triennial.orbitel.bg/exhibitions/LETTERSofBULGARIA/COVER-LETTERS.html ,представени от 30 творци от различни държави.Като кликате на next ще можете да ги разгледате всичките една по-една.Ако някой успее да разшифрова идеята на "Г" да свирка.

Ще ми се да взема отношение по темата за расизма,която се подхванали-нали като бъдещ социолог, точно такъв изпит държах наскоро ,но ...
Само една случка ще ви разкажа пък вие си решете кой прав,кой крив...
Сградата на У-тета в Кретей е новичка и чистичка с много голямо аварийно стълбище.Коридорите към това стълбище имат големи противопожарни врати,които абсолютно винаги трябва да стоят отворени и пространството около тях да бъде свободно.Идеята е,ако на някой от 7-те етажа избухне пожар,хората да могат да се евакуират по стълбите бързо.
Но преди няколко години тези стълби и врати са се превърнали в ябълка на раздора...
Група студенти-мюсюлмани ги превърнали в джамия.По няколко пъти на ден затваряли всичките врати, за да се молят.Когато управата на У-та ги уведомола,че актът им е незаконен и опасен от гледна точка  на безопасността,У-та бил обвинен в расизъм.Няколко месеца минали,докато стълбите започнат да изпълняват единственно прякото си предопределение,което не минало без тусове и нападки.

Момичета-хубави снимки от Лондон-благородно ви завиждам за екскурзията.Но и мен въпросните восъчни фигури малко ме разочароваха-дали те не мясат на оригиналите,или оригиналите не си мясат с фотошопските си снимки из нета-не знам,но за някои истински се зачудих кого представляват  Laughing

Скарлет е чудесно има-и заради романа и заради чара на Г-ца Йохансон,и заради страхотната Вивиан Лий

Роц-сънувах ви с Мосю Роц.Вчера гледахме новият филм за върколаците и вампирите и в сънят ми вие бягахте от вълците...Хубав филм

Дала,към момента имаш нужда от разрешително за работа-соц. номер си е едно,разрешителното друго,карт дьо сежура трето-не ги смесвай.
Има професии, за които лесно се взима разрешително-списъкът им е на страницата на Посолството-за тях не могат да ти откажат по причина,че има безработица или презасищане в сектора,ако си имаш работодател и трудов договор.Разрешителното се взима от DDTE  Peace,освен ако имаш карта за пребиваване като съпруга или майка на фр-извинявай не съм разбрала с какви документи си  Embarassed,или студентка(или БАК +5 във ФР)-тогава нямаш нужда от разрешително, за да работиш

Клео-добре се завърнала  Hug
Мамбич-имам още снимки от срещата в Париж-дай едно мейлче на лични,за да ти ги пратя-и който друг иска да свирка.

Hug

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 17:38 от Шомон

# 142
Здравейте от Испания! Ей, слънчасах, загубила съм тренинг!

До скоро!

Доротея, опитвам да ти изпратя съобщение, но ти е пълна кутията.

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 17:53 от Мария К.

# 143
Момичета,благодаря за добрите думи.  bouquet
Приятно ми е да се запознаем
Благодаря сърдечно на всички,които ми обясниха административните плетеници тук Rolling Eyes
Всъщност,мен нещо доооста ме затегли към Лондон,но половиката не смее още да рискува.Времето ще покаже bowuu

Шумон-отдавна ми е минала възрастта да съм студентка.Може би не си личи,но съм на 35 и съм мама на три хайвана Joyда са ми живи и здрави  bouquet А ,и си се изучих на младини -по родна земя.
  Ако съм пропуснала-то да  си пиша,че моя конкюбин е французин,но с алжирси произход.Мюсюлманин е. Никога не съм делила хората по религия,класа ...Деля ги по инелекта обаче bowuu,което не значи винаги получено образование,пък бил то в Париж

А дали някоя мама не знае наистина нещо повече за лабраториите-относно питането на paraplanercheto.  bouquet

# 144
Black Mamba, ти какво работиш? Питам просто от чисто любопитство. Може да си писала, но да не съм го прочела Embarassed.

Работя за френска фирма с прозиводство в БГ - игра4ки за деца, и се занимавам с износите и много други не6та...Били сме колежки,но в разли4ни области.. Peace
Шомон пускам ти майл на лични.Случаят ,който си дала за мен не е дескриминация , а по скоро нарушаване правилата за сигурност в един университет от група хора ,които си имат определено място за молитва..не ми се представя,ако това се случи в болница,така че университета си е в правото ... Peace
МарияК после да пуснеш снимки ,да ти завидим за топлото време Grinning
Мелинда,леко раждане,ще чакаме снимки  Hug
Хайде лека вечер Hug

# 145
Black Mamba и Шомон- като компетентни личности-особенно Социолога бъдещ-
Бихте ли ми обяснили КАК едно учереждение,или Сграда може да бъде одухотворено като Живо и да бъде обявено В Расизъм Crossing Arms

Прочетете Още венъж написаното-
Сградата на У-тета в Кретей е новичка и чистичка с много голямо аварийно стълбище.Коридорите към това стълбище имат големи противопожарни врати,които абсолютно винаги трябва да стоят отворени и пространството около тях да бъде свободно.Идеята е,ако на някой от 7-те етажа избухне пожар,хората да могат да се евакуират по стълбите бързо.
Но преди няколко години тези стълби и врати са се превърнали в ябълка на раздора...
Група студенти-мюсюлмани ги превърнали в джамия.По няколко пъти на ден затваряли всичките врати, за да се молят.Когато управата на У-та ги уведомола,че актът им е незаконен и опасен от гледна точка  на безопасността,У-та бил обвинен в расизъм.Няколко месеца минали,докато стълбите започнат да изпълняват единственно прякото си предопределение,което не минало без тусове и нападки.

но Съфорумката набляга на факто че Хората са Мюсюлмани и чистите и нови стълби са затворени от тях,за молитва! 
Идеята е-както се осигурява место за молитва на нас-хрстияните в болници и учереждения,така и да се осигури место за ДРУГОверващте,които практикуват релгията си.

Само не Схащам...това в какъв РЕД на мисли ...беше Написано и Споделено Тук- newsm78 #Crazy
За всеки случай-никак не направи Чест на написалият го Crossing Arms
Аз пък ще го споделя в темата-при арабските мами....просто като Чист пример на Дискриминация и Расизъм-от родно бг.ниво #Cussing out
това е за втори път-след цинизма ..по повод брат`чедите на Зидан
Ще уведомя моератора...

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 12:35 от dala

# 146
Dala-недей да търсиш под вола теле.
Какъв ти е проблемът не разбирам-Къде видя расъзъм?Историята беше разказана по време на лекция пред студенти,голяма част от тях мюсюлмани.За сведение-тези,които са родени и закърмени с тази религия окачествиха акта като неправилен.Не знам на теб-понеже без съмнение знаеш всичко за мюсюлманството и  четеш Корана в оригинал,как ти изглежда.

Стълбите на противопожарният изход са стълби на противопожарен изход.Няма да мислиш,че мястото е "живо",ако си на 7 етаж и избухне пожар,нали?
Още повече според френската конституция Франция е светска държава-тоест всичките култове имат равни права-тоест има си места,където всеки да си изпълни култа и това не са стълбите на обществените сгради-училища,болници,транспорт...

А подчертавам,че сградата е нова и чиста,за да стане ясно,че това е инвистиция за милиони-една съвременна сграда с широки противопожарни стълби и големи прозорци-сграда, в която на потребителите,независимо коя религия изповядват, да им е приятно и сигурността им гарантирана.За разлика от средноистатистическите стари сгради с малки коридорчета-силно опасни в случай на бедствие.

Освен това щях да съм не по-малко възмутена ,ако хората бяха християни,евреи,будисти...

Цитат
Идеята е-както се осигурява место за молитва на нас-християните в болници и учереждения,така и да се осигури место за ДРУГОверващте,които практикуват релгията си.
Това тук не го разбрах-твърдиш,че християните затварят противопожарните изходи в болниците и учрежденията?Или предлагаш да започнат да го правят?Това ли е твоята позиция-всеки да си прави това,което иска?Под маската на вярата да пуснем да влезе хаосът?

Цитат
Само не Схащам...това в какъв РЕД на мисли ...беше Написано и Споделено Тук-
Ти ли си тази ,която ще определи кой и какво ще пише тук-публичното място?Но само за да ти отговоря:Писна ми от тази мода,каквото не ни отърва да го обвиняваме в расизъм.Особено,ако имаме малко информация и гледаме да я тълкуваме както ни изнася.И най-вече когато ни изнася да спрем работа със залеза на слънцето,защото така го изисква култът ни,но да обявим работодателя за  расист.

А относно Зидан и бртовчедите му-ако беше чела повече мои постове,щеше да знаеш,че Зидан е един от хората ,които ужасно много уважавам.Не,защото е брилянтен футболист,а заради много приятните интервюта,които даваше.За мен би било чест той да ми е братовчед.Колко жалко,че неговата житейска мъдрост не е пример за повече хора?!

Да ,уведоми ,когото искаш.Не забравяй да им кажеш също така,че ме мразиш още от гимназията.
На твое място щеше да ми е неудобно да говоря за чест и цинизъм.

ПС-Хвърлих едно око и в арабската тема-да видя доколко можеш да подведеш и тях с необмислени писания.
Обвиняваш ме,че виждайки подписа в профилът ти хвърлям кал по теб????Защо реши,че хората,за които пиша са алжирци?Ти самата алжирка ли си,та ме обвиняваш в расизъм срещу алжирците?Само в Алжир ли има мюсюлмани?

Ако искаш да си "ги мерим"-не е тук мястото.Не взимай момичетата в никоя тема за невинни жертви на негативни чувства кумулирани с години.
Сега пък ще се правиш ,че не си ме познала--ха-ха-ха-наскоро имаше снимки в нашата тема!

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 14:47 от Шомон

# 147
Не мислех да пиша в темата, тъй като вече не съм от френските мами и не съм пряко засегната. Но може би поради това мога да дам достатъчно обективно мнение, още повече, че съм запозната добре с обстановката във Франция, впечатленията са ми още пресни.

Дала, и двете ви със Шомон не познавам лично. Впечатленията ми за вас са само от тук - форума. И за двете ви впечатленията ми са много добри.
Мисля, че прекалено навътре взимаш нещата. Прочетох внимателно какво е написала Шомон. Ами права е - стълбите са противопожарни, евакуационни. Не е редно да се ползват за молитви, куклен театър, хорово пеене или каквото и да било. Не беше акцента върху религията, със сигурност.
Мисля обаче и друго - прекаленото акцентиране върху религиозна нетърпимост, дискриминация и невъзможност за практикуване на религията, идва винаги от тези етноси с мюсюлманско вероизповедание. Мисля, че в една християнска страна (Франция) са дадени достатъчно свободи по отношение на религията и на практикуване на своеобразни традиционни обичаи на различните етноси.
Има много грешки, които Франция е направила по отношение на правата на малцинствата и на хората от бившите френски колонии, и продължава да прави. Заради тези грешки сега си пати.
Ти казваш: "Идеята е-както се осигурява место за молитва на нас-хрстияните в болници и учереждения,така и да се осигури место за ДРУГОверващте,които практикуват релгията си." - Кажи моля, в коя страна от Магреба например, в болница или училище има християнски параклис или кът където християните да практикуват религията си? Защо това трябва да се изисква, и то по този агресивен начин, от мюсюлманите живеещи във Франция?
А за нетолерантността на хората, които са отказали да освободят стълбите, за да бъдат ползвани по предназначението им, какво ще кажеш? Ако стълбите бяха окупирани например от банда пънкари, решили да правят там сбирките си, какво щеше да ти бъде мнението. Въпроса е принципен, мисля.
Не смятам да влизам в диалог или спор, това ще ми е първия и последния постинг по темата. Просто искам да изкажа мнението си.  А то е - че се търси под вола теле.
За да не си създадеш неверно мнение и да ме обвиниш в расизъм или нетърпимост към други религии ще спомена 2 факта : В Бг съм родена и израсла в град със смесено население, научила съм се и съм възпитавана да живея в мир и търпимост към различните от мен. Най-добрата ми приятелка беше помакиня. Съседите ни бяха етнически турци и винаги заедно сме празнували празниците в християнския и мюсюлманския календар. Във Франция най-близката ми позната беше алжирка, децата ни ходеха заедно на матернел и играеха и след това заедно.
В заклжючение пак ще кажа - търсиш повод за скандал, който не мисля че може да бъде намерен в постинга на Шомон. Нека запазим добрия тон на темата. Мир?

# 148
 Газирах се от факта как е написано и представено.....
Всъщност трябва да поясня ЧЕ вооще НЕ Е това.
Във Франция-на публични места има СТАЙ-за молитва...като по летищата например.Никъде непише че са Само за християни или Само за Мюсюлмани или за Будисти....това са места,където религиозният практикант МОЖЕ да се усамоти и да прави молитва

Ядосах се на това,че в случая студентите НЯКОЛКО пъти са правили Запитване до управата на Университета-за да се определи такова место. Но,ето виж как го предава тази съфорумка-като вулгарна постъпка ,като акт на Незачитане от страна на релииозните мюсюмани ,които НЕ се съобразяват Дори с вътрешния ред и правила.
НЕ Е ТАКА  
Управата на Унивеситета писменно дори се извини на Главния мюфтия за настъпилите недоразумения и поясн ЧЕ никой НЕ е иска да пречи на студентите да се молят...търсили са просто по-подходящото  место-което е иНормално-естественно че на стълби не е!
Не е преадено вярно-отказано е да се направи коментар....и последвалият пост е Логичен-
друга съфорумка Естественно се пита-ами ако се случи в болнца?! 
Тоест....подадното ИНФО навежда на мисълтта-Фанатичните мюсюлмани....

Лично аз-дори не съм мюслманка...но ми е обидно,когато плюят неоснователно и то С ТОН на компетенция!Имам приятели-които са!
Имам и такива,които са Черни...какво?!-да ще си затворя очите като ги наричат Негри ли?!
Не е такава работат-това е!дори се извиниха  от Университета на студентите за неудобството....

Колкото до въпросната Съфорумка-от моя старан е едно голямо- #Cussing outТя ме познавла?!?!?!може би от снимикте ми?!....а аз нямам Спомени за нея-странно!НИКОГО НЕ МРАЗЯ-не си позволявам този ЛУКС
Направих си прото изводите и заключенията по написанотоSick Whistling

# 149
- Кажи моля, в коя страна от Магреба например, в болница или училище има християнски параклис или кът където християните да практикуват религията си?

aз    ше  ти   отговоря 

в  Мароко  кодето  съм  от  12  години    освен  в  големите    градове   където  има  практикуващи    църкви   в  провицията  в  всяко  селце  на  разстояние  около  30км   има  църкви  ,както  и  християнски  гробища  които  се  поддържат 
Ако  църквите  не се  използват  по  предназначението за  ритуали ,то    те   са  такива  като  културни   центрове   или  библиотеки   Peace

Шомон     какво  значи   това  име   newsm78    не  е  ли  братчетско  бе   Joy

И най-вече когато ни изнася да спрем работа със залеза на слънцето,защото така го изисква култът ни,но да обявим работодателя за  расист.

хайде   пък  и  ти    Rolling Eyes  една  молитва  мюсюлманска  трае  не  повече  от  5  минутки   Peace

все  едно  да  отидеш  до  тоалетната  и да  поискаш  разрешение  от  работодателя   hahaha hahaha

Сега пък ще се правиш ,че не си ме познала--ха-ха-ха-наскоро имаше снимки в нашата тема!

това  шантаж  ли  е   newsm78

на  френските  мами  едно  голямо    bouquet  за  едно  инфо  на  времето    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт