Френска все така празнична тема - 19

• 17 883
  • 300
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, здравейте! Да драсна два реда преди да натисна окончателно багажите!

исаве, благородно завиждам! И аз бях решила(наистина) да идем дотам с мъжа ми за един уикенд, но май няма да стане скоро, ама знае ли се...

Клео, добре завънала се! Браво на Йо, тайна българофонка! Grinning

мелинда, защо така се измъчвате с тези имена ooooh!Анна наистина не е лошо и става за всякакви езици. Ние приложихме българската традиция да кръщаваме на бабите и стана бързо и лесно макар че аз в началото не исках.
Аз Лили не го препоръчвах, просто споделях тази странност на моите вкусове. На мен лично Ивон и Ивелин не ми звучат добре на български. ива е добре. Аз харесвам и Ем(м)а, Леа(малко банално в момента във Франция), може Ани или Ина, в която посока искаш Laughing Просто идея, дано скоро намерите разрешение на тази дилема Hug

Аз да ви се "похваля", че днес направихме юнаклък-заведохме с бабата децата на Салона на Агрикултурата, да гледат крави и прасета. Ей, голям ад, цяла Франция сякаш се беше изсипала там, нищо не успяхме да хапнем на щандовете на регионите-кризата ги е направила стиснати...
хайде, оставям ви и отивам да стягам куфарите! Лека седмица и до скоро!

# 121
Девойки, много се извинявам, че ви влизам в темичката, но имам едно питане.
Дайте, моля, идеи как мога да се снабдя с книгите на Бегбеде на френски в България?

Cordialement,

bouquet
Виж дали Fnac, Alapage, Amazon, доставят за България. Те би трябвало да имат тези книги, сайтовете им са много богати на литература.

# 122
  • пак на Рив Гош
Привет и от мен!

Клео, добре завърнала се, тъкмо почнах да се чудя къде изчезна, а ти ски си карала Simple Smile. Ходенето до Индия е предвидено за август. Да ти кажа, и ние бяхме предвидили да отидем след някоя и друга година, ама се случи по-рано Simple Smile. Нищо, след време пак ще идем - следващия път за Раджастан съм се приготвила Simple Smile.

Абе, хора, къде хукнахте всички по Лондон?  Laughing

Мария, весело изкарване в Барселона, после снимки нещо ще покажеш ли? Wink Бравос за куража! Аз на салона на агрикултурата сигурно в близките години няма да стъпя - много народ, дори и за моите представи се събира!

Дайте, моля, идеи как мога да се снабдя с книгите на Бегбеде на френски в България?

Пъзел, имам няколко книги на Бегбеде в електронен вариант. Ако те устройва - кажи.

Dala, кураж в борбата! Това е един от големите недостатъци тук - дългите и неясни административни процедури. Имам чувството, че новите закони се приемат, но обучението на чиновниците отнема доста повече време. Например, на мен март 2007 една служителка от преферктурата на Версай ми заяви, че България на била член на ЕС. Най-любезно я пратих да си прегледа бумагите и да види, че от януари същата година България е! Да не говорим, че дори и от обща култура можеше да го знае, тъй като доста време го споменаваха по новините Simple Smile. А и отменянето на старите и "obsolète"-ни закони не върви с най-бързите темпове Simple Smile. Още веднъж ще дам любимия ми пример със закона от н'ам кой си брюмер Година Трета (ноември 1792), който поне допреди две години беше в сила и който постановяваше, че всяка жена, желаеща да носи панталон трябва да се регистрира в префектурата и да получи съответното разрешително  Laughing

# 123
  • MERIGNAC, FRANCE
Здравейте, Мадами!
Ние снощи се завърнахме от гостито при Мамбата   bouquet . Изкарахме си много добре, децата пощуряха, ние се находихме по магазини, барове и ресторанти ( добре 4е тя си има златен мъж който гледаше трите мом4ета). Малкият Виктор е най-кроткото бебе, което съм виждала. А и от дивотиите на двамата бандита, не можеше детето да вземе ред.

Мадам, и ние сме фенове на Титьоф, гледаме го всяка сутрин по Франс 3. Но внимавай на какво се у4ат децата - ние един ден си тръгвахме от у4илище и Тони се обърна към вси4ки и каза "Au'revoire bande de psychopatates"  Embarassed Laughing

Мария, приятно изкарване в Испанско  Hug

# 124
Роца, даааа, мноооого ще съм ти благодарна!!!!
Имейл или Скайп да дам? Heart Eyes

# 125
Исаве-прекрасни снимки от Лондон   bouquet
И аз го посетих най-накрая....през Ноември миналата година.Брат ми живее там от дълго-и преди да влезем в ЕС няколко пъти исках да му отида на гости-но ме водеха политически имигрант и ми отказваха  Sick Whistling
И на мен много ми хареса...много. Има много силна бг.общност-събират се на партита,веселят се Hug
Мелина,не знам административно как са,но паднах като прочетох  закона,който е споменала Роца.
Във Франция не разбирам защо така боксува в това отношение  Thinking ,но пък аз си мисля че медицината тук е най-високо ниво.
Така усещам поне...дано и тук не греша!
Ще споделя и моите снимки от Лондон-да се запознаем  Hug

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=326026

Още не съм отишла до гара Север да разпитам за влака.Ще пиша като го направя-нещо не се организирам добре напоследък  newsm78  пролетна умора ли е?!решила съм тази годиа да направя Мартенички и да ги раздам на всичките си познати около началото на Март. 

# 126
Здравейте, Мадами!
Ние снощи се завърнахме от гостито при Мамбата   bouquet . Изкарахме си много добре, децата пощуряха, ние се находихме по магазини, барове и ресторанти ( добре 4е тя си има златен мъж който гледаше трите мом4ета). Малкият Виктор е най-кроткото бебе, което съм виждала. А и от дивотиите на двамата бандита, не можеше детето да вземе ред.

Мадам, и ние сме фенове на Титьоф, гледаме го всяка сутрин по Франс 3. Но внимавай на какво се у4ат децата - ние един ден си тръгвахме от у4илище и Тони се обърна към вси4ки и каза "Au'revoire bande de psychopatates"  Embarassed Laughing

Мария, приятно изкарване в Испанско  Hug
Шът,Мамо Щрумф не казвай за скъпия,че ще ми завидят  Mr. Green Laughing
А за фразите ,малкия 6трумф е велик - еспес де креатюр,още си го спомням ..... Joy
Дала,да Франция боксува много по отно6ение на 4ужденците , расизма,дискриминацията и т.н...примери много....днес 4етох в страницата на yahoo.fr за Оскарите и да не ти казвам какви отзиви има6е за номирнирания филм от франсетата- как можело този филм ,които представял някаква измислица в Индия да спе4ели ,как тези мизерниците индииците спе4елили ... Sick....абе няма да коментирам , то навсякъде ги има тези не6та ,ама франсетата нали се бият в гърдите как не са расисти, дискриминатори и тоже...да бе ,да.... Whistling
Успе6на седмица от мен. Peace

# 127
Здравейте и от мен.Май всички много се запалихте по Лондон  Grinning

Иве,супер са снимките.

За френската администрация и аз нямам думи просто.За сега и аз съм със соц.номер на мъжа ми,но имам отделна карта.Докато ни изпратят правилните карти се видяхме в чудо,а сменихме и адреса,та получихме около 6 карти.Аз сега обаче много не разбрах,сега не работя и имам титре де сежор за визитер,а ако искам догодина да работя,трябва ли да имам тр.договор или просто да си подам документи за работна виза?

А имам и друг въпрос,първата година не съм получавала детските от CAF,възможно ли е сега да ги получа?Ние уж се пробвахме да обясним,но не знам дали ни разбраха,от  CAF-а пратиха някакво писмо на стария адрес и сега чакаме отговор.

А за индийският филм,аз съм много впечатлена,много ми хареса.Те франсетата все се мислят за най-велики.

# 128
Дала, чудни снимки, определено добре сте си изкарали Hug Пътуването ни до Лондон може би ще се отложи малко, че таткото ни е работохолик.
Мария, приятен престой в Испания  Hug
За мудноста на френската администрация книга мога да напиша, но пък и аз смятам , че  здравната им система е на ниво.

# 129
Момичета, май скоро ще се окаже безсмислено да ходя и аз до Лондон - толкова много чудесни снимки вече видях от вашите пътешествия!

Клео, чудех се къде ли се спускате по българските писти, а вие сте били точно на любимото ми място. Имахте ли време да отскочите до Чепеларе? Четох, че тази година били отворили две нови писти. Браво на малката скиорка Йо!
 За нас ски-сезона още не е завършил - Сашо ще изкара втората седмица от ваканцията на ски-училището, а се надявам и ние да успеем да поначешем краката още малко. Миналият уикенд като бяхме на нашата станция разбрахме, че в момента тя станцията с най-много сняг във Франция (и втора в Европа) - казва се Ла Фу дАлос, понеже Роца питаше в южните Алпи. Пробвах една писта "фрий райд", на която сигурно и лупинги могат да се правят, ама за мен и еднометровите подскоци си бяха силно преживяване.

Мелинда, обаждай се отвреме-навреме, да знаем че още не си тръгнала за болницата! А девойката като се появи сигурно сама ще си каже как се казва. Леко на финала Heart Eyes

# 130
Момичета, простете ми, че така нахлувам в темата ви. Ще сме за седмица в Париж покрай работни срещи на съпруга ми. Интересува ме Монмартър и магазинчетата за платове около площад Сен Пиер, купували ли сте от там платове, бихте ли ми препоръчали по специално някое от магазинчетата там.
Също така не мога да се справя с търсенето на лаборатория. Трябва ми такава, в която изследват за тежки метали, но с търсачката попадам само на такива изследващи определени характеристики на металите и една университетска. Трябва да има, но никак не се справям с френския. Ще съм много благодарна за линк към подобна лаборатория, за да можем да им пишем още преди да сме тръгнали.

# 131
paraplanercheto - тове е мястото,където живея.Имам холеми Хали за платове и шивашки материали-точно срещу Сакре Кьор
И като тръгнеш от магазин Ed,който е в една малка пряка уличка...надолу всичко е само в магазини за платовеи атрактивни бейли Денс костюмчета.Има много голям избор-на шифон,дамаска,памук и коприна...Зависи какво ти е нужно- става хубав пазарлък ,ако вземеш повече метри.
http://www.dala.snimka.bg/album.php?album_id=284527&pid=7563531
http://www.dala.snimka.bg/album.php?album_id=284527&pid=7563534
http://www.dala.snimka.bg/album.php?album_id=284527&pid=7563537
Оттук си купих дамаска за диваните,и съм много доволна.В тези магазнчета има какво ли не.
За сега съм свободна-а прецениш все-пак ,че ще имаш нужда от помощ-пиши на ЛС..не ми е проблем да огледам още веднаж с теб платовете  Hug

а съжаление ,за лабораторията не мога да помогна.....нямам никава идея Embarassed

mari_rus  , chumbi - сигурна съм,че скоро ще посетите Лондон....
И много ми легна на сърцето този град...

# 132
Момичета, простете ми, че така нахлувам в темата ви. Ще сме за седмица в Париж покрай работни срещи на съпруга ми. Интересува ме Монмартър и магазинчетата за платове около площад Сен Пиер, купували ли сте от там платове, бихте ли ми препоръчали по специално някое от магазинчетата там.
Също така не мога да се справя с търсенето на лаборатория. Трябва ми такава, в която изследват за тежки метали, но с търсачката попадам само на такива изследващи определени характеристики на металите и една университетска. Трябва да има, но никак не се справям с френския. Ще съм много благодарна за линк към подобна лаборатория, за да можем да им пишем още преди да сме тръгнали.
Каква по то4но лаборатория ти трябва?За изследване на платове или на друго?От посттата си мисля , 4е е за платове.
В БГ в София има една ,която на6ата фирма ползва ,когато имахме модели от плат , мога да ти я кажа...и тук във Фр-я имат офис,тя е международна и прави най-разли4ни изследвания и тестове...
Ако е не6то с биологията - не мога да помогна .
Незнам дали знае6 но лабораторните тестове на изделията стават бавно ,но са сигурни , особенно тук във Фр-я.
За платовете - да купували сме за фирмата.То4но магазин не мога да ти препоръ4ам ,за6тото това което търсихме го има6е в няколко ,пък и зависи дали иска6 фактура или касова бележка...но мога да ти препоръ4ам да ги огледа6 вси4ките първо , да види6 какви са условията на магазина, тъй като те не са по принцип да продават на едро ,гросистите както тук ги нари4ат са около Париж ..и така .Успех,ако има6 въпроси и мога да помогна ,питай. Peace

# 133
Здравейте и от мен.Май всички много се запалихте по Лондон  Grinning

Иве,супер са снимките.

За френската администрация и аз нямам думи просто.За сега и аз съм със соц.номер на мъжа ми,но имам отделна карта.Докато ни изпратят правилните карти се видяхме в чудо,а сменихме и адреса,та получихме около 6 карти.Аз сега обаче много не разбрах,сега не работя и имам титре де сежор за визитер,а ако искам догодина да работя,трябва ли да имам тр.договор или просто да си подам документи за работна виза?

А имам и друг въпрос,първата година не съм получавала детските от CAF,възможно ли е сега да ги получа?Ние уж се пробвахме да обясним,но не знам дали ни разбраха,от  CAF-а пратиха някакво писмо на стария адрес и сега чакаме отговор.

А за индийският филм,аз съм много впечатлена,много ми хареса.Те франсетата все се мислят за най-велики.
Кери ,забравих да ти отговоря. Wink
Трябва да си смени6 карт де сежура - да не е за турист или визитор , а за резидант .Незнам за6то има6 визитер ,но трябва да ти я сменят ...мисля, 4е и от КАФ за да ти платят детските трябва да я смени6 ,освен ако мъжът ти не се води титуляр на досието ви КАФ.Дано не бъркам , нека и другите моми4ета кажат  ...

# 134
Здравейте, мадами!
dala, като видях снимките с платовете и се разтопих. Обожавам платове, шивашки материали и всичко свързано с производството на дрехи. Работата ми в България беше точно такава. Работех в белгийска фирма за производство и износ на дрехи.
Black Mamba, ти какво работиш? Питам просто от чисто любопитство. Може да си писала, но да не съм го прочела Embarassed.

Общи условия

Активация на акаунт