Свети Валентин наближава-януарчето с радост мама дарява

• 17 502
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
Ха, добър ден!

Да има друго дете, дето да се закача на гърда само за ядене? Казвам го като оплакване, защото като се наяде и започне бодърствено-гърчавия период и не ще да лапне млекоцентралата или биберон и да не ми мрънка на главата.  Да, гушкам, нося ( в тоя ред на мисли, на дали гръбнакът ми ще се оправи след 6 месеца, то центърът на тежестта и сега е някъде изнесена напред Mr. Green), но на ръце. Така и не схванах номера със слинга, по-точно връзвам го според нагледни инструкции, слагам бебето и то започва да нервничи, докато го извадя. newsm78 Същата работа и с кенгуруто. Нещо даваме дефект, но не виждам къде, че да го отстраня.

Опа - редактирам се, че пиша поста вече няколко часа, та през това време успях да го сложа в слинга, че и да заспи и да докара блажена физиономийка.

Да питам, защо ми е докуметн за родствени връзки, като имам акт за брак и там пише какви сме на бебето? Документи за 600-те лв не съм подала още, надявам се да няма срок на валидност.

По повод трето дете - винаги съм искала три и ще се пробваме, щото трудничко ни се получава (и първия и втория път, тоже), ама по-нататък. Пък бременността толкова да ми е досадна и дискомфортна, аааа не ми се говори - ужас просто, ама пусто това е положението.

Сладурчеста - страхотен сладур е! Аз все не мога да хвана усмивка, но с постоянство... Simple Smile))))

Доника- до женско звучи амбициозно:) Пробвайте от рано, че може да не стане и следващия път, та д аима време за поправителен.  Mr. Green И ние уж до женско, ама ще се задоволя и с тримата братя без златната ябълка, ако ми е такъв късметът.

# 76
Да се похваля, туко що ме дариха с прекрасна първа усмивка Grinning

Murvet, и аз не съм го получила 45 дневния болничен – той е от декември
ral4e:), въпроса за хемороидите и мен ме вълнува – аз моя го търпя и стискам зъби ама не си е работа
Сладурчеста – много сладък бебо, пупу

# 77
Ето ни и нас.
Да се отчета след вчерашната консултация Дени е наддала за 1 месец 950 гр. и е пораснала 3 см  newsm44
Вече редовно ми се усмихва и почти съм сигурна, че го прави съзнателно, защото усмивките следват след закачки от страна на баща и или от мен.
На мен са ми превели еднократната помощ от социалните.Преди малко мъжът ми донесе хубавата новина.Купих си и ваксината Пентаксим.Другата седмица ще отидем да я бият на куклата.
На болните пожелавам бързо оздравяване. На всички хиляди целувки и  Hug от нас с Деничка.

# 78
За хемороидите аз ползвам Прокто гливенол свещички и съм доволна. Всъщност аз съм имала хемороиди един единствен път - след първото раждане и сега ми е за втори път Sick Ама е гадно и то много...направо им влизам в положението на мъниците като не могат да се изакат и се мъчат Sad

Доника- до женско звучи амбициозно:) Пробвайте от рано, че може да не стане и следващия път, та д аима време за поправителен.  Mr. Green И ние уж до женско, ама ще се задоволя и с тримата братя без златната ябълка, ако ми е такъв късметът.

Някои ще го карат до женско, ние ще трябва за мъжко да наваксваме Joy

# 79
Еспа, значи не съм единствената, аз се притесних защото ги знам какви са умници в нашата фирма.
Сладурчеста, пу пу, много е сладък.
Невенче,  Hug, хайде да се стопля времето и на среща  с количките.
И моята се усмихва, но мисля че е несъзнателно, но вече се заглежда.

# 80
Иники нашите деца ще са си конкуренция по пистите и двамата с мъжа ми сме бивши състезатели по ски,та имаме мечти,но ще поживееме и ще видиме,защото моята принцеса и на баба си да се метне е добре-гимнастичка!Нашето пъпче отива в Полша на МЛАДЕЖКА ОЛИМПИЯДА по зимни спортове и след това в ще бъде хвърлено на на Гледчера Дахщайх,Австрия,където тренират много известни скиори,пък дано стане работата! Praynig Blush   Espa и аз срещнах затруднения с социалните,то са един куп документи които да събереш,на мен ми искаха и доходите ми за миналата година и дали имам родствена връзка с детето,за кой дявол е това незная,като представих акта за раждане?Знаете ли като съм без брак,дали ще ми искат и документ за семейно положение,че ми омръзна да ходя нагоре надолу!Взехте ли си еднократното жъзнаграждение за раждане? murvet77  как няма да ги получиш,невъзможно е,нали си взимала болнични преди това,просто се бавят,всичко в БГ е става бавно! Mr. GreenПоследната снимка в албумчето е наша,но неуспях да я надпиша и да помоля да ни я сложите на датичката на раждане отпред,че съм скарана с техниката малко,благодаря ви момичета предварително! Blush   ral4e:) това е много гадно,гледай да не се напъваш много и пии повече вода,има лекарства за мазане по аптеките,пробвай,пък ако не се свият отиди на доктор,което е много гадно,но за добро,има вече напреднали технологии и лазерни лечения без да те боли!успех! Рокси тъкмо ти се чудех как се справяш с двете съкровища,като съдя по моето Shocked и ти с проблеми отгоре на това,оправяйте се бързо,неможеше ли да се мине без антибиотик  Sad?горкото! А колкото до снощи беше малък ужас от 18 до 1 часа нощес не спря да реве,яде,по едно време вдигнах ръце и я оставих да поплаче сама!На sladur4esta  си е сладурчесто това е!!!Хайде отивам да вадя вимето пак или отново незная breastfeeding

# 81
Бърз отчет,докато малката си пее нещо в кошарата!
Уууууу тези колики я съсипаха.В коремчето й е бунт ooooh! Тази нощ и тя спа неспокойно,може и пълнолуние да е било.
Дони тази абривиатура РПТ ми намирисва на "Repetez!" демек "Повторете!" на французки (без ударенията,че немам на клавиатурата Flutter) Така,че повтаряте докато се получи. hahaha И на мен ми се иска трето,но не сме направили второто Joy
Ралче и аз съм се сдобила със зверски хемороид и го третирам с Долопрокт крем Peace А това с хъркането след ядене и адашката го прави като я вдигна,ама нали не може да си държи главата изправена и й клюмва напред и аз като я притискам и може от това да е.
Лорини честити ти розови придобивки.
Рокси дано мъника се оправя бързо Praynig
Мюрвет радвам се,че наминаваш Hug Моя 45-дневен го изплатиха,но  на 9 януари наведнъж,че ми беше от 19.11 до 3.01,а парите от социалните във вторник или сряда ще ги имам,а акта си е в мен вече.
Сладурчеста твоя Никола страшен бонбон,давай го за зет  hahaha
Невенче браво на Деничка.И ние взехме Пентксима,но ще й го слагат чак на 10-ти март,ама пусти доставки по аптеки и складове. ooooh!
Емски добре дошла отново Hug
Ето я нашата докато пиша пак върна Crossing ArmsТя видя сега кърма в повечко и дай да я разхищаваме,амаха Naughty
Ай чао

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 15:24 от daninceto

# 82
  • Варна.....
ЕЕЕ, ама защо толкова много ви бавят издаването на акта за раждане. На Преслав беше готов два- три дни след изписването. И майчинските от първият болничен даже ми преведоха. Проверете си във счетоводството кога са пуснали вашите н НОИл
Да се отчета след първата консултация- влиза в категорията Шишко- изписан на 27.01- 3500, 53 см, днес 4700, 57 см. И аз се чудя що дрехите му омаляват  Mr. Green
 Аз с детераждане и т.н. смятам, че приключих. На благоверният му казах, че за трето дете може да помисли само тогава, когато може да ми осигури начин на живот, какъвто аз искам, без да се налага аз да работя.
Рокси не се обвинявай, все пак не си ходила да му ръсиш вируси в устата на бебето. Ще му мине.
 Днес като бяхме на консултация, то в болницата суми и народ кихаши и кашляше. Уж обънах коша така, че да не гледа детето към хората ама.... Дано не е лепнал някой вирус.

# 83
tanitka, аз когато се цедях и давах от шише го затоплях при мен в леглото, докато я чаках да се събуди.  Wink Слагай шишето под мишница и не се бой! То ще придобие телесна температура.

И моят 45-дневен болничен го изплатиха в началото на месеца. Взела съм удостоверението за семейно положение, но още не съм ходила в Социалните да подам молба.
Информация за мамите от Младост /ако все още не знаят/ - Социалните ще се местят в сградата на Общината - даже казаха, че преместването е започнало.

Усмивки и ние даваме - повече насън, отколкото наяве. Някои са осъзнати според мен, защото се усмихва, докато й говорим. Но много бързо става сериозна и не мога да я щракна с апарата.  Wink

Бързо оздравяване на всички болни!  Hug

# 84
  • Бургас
Здравейте!
Документът за родствени връзки го искат за поредност на детето - защото за първо дете си пише всичко в Акта за раждане, ама ако има и други..Нали има разлика в сумата за първо и второ дете.
Рокси - дано мъничето да се оправи бързичко  Praynig
tais - затова нашата педиатърка организира консултации за бебета в точно опр. дни и часове, да няма кихащи и кашлящи хора, а само бебета за теглене и имунизации  Simple Smile

За трето дете хич не ми се мисли , макар че мъжът ми е много навит, но пък какво ли му пречи на него  Wink
Пъпчето ще го хвърлим на стадиона, да ставал футболист и да ни храни на старини  hahaha На каката още си стои  newsm78
Моят хубостник вчера цял ден не беше акал, съответно се почна една серия през нощта от 2 ч. до сутринта - през час пъшкане, зор, смяна на памперси...Върхът биши на сутринта, когато тъкмо го преобличам и ме окъпа в цвят горчица  Joy Добър начин да започнеш деня  Laughing
Днес пак не е акал, дано да не се повтори одисеята  Wink
Чао от нас  Hug

# 85
здравейте мацки,

e, и аз да се отчета, ние за месец сме качили 1250 от изписването, и вече сме дунди - 3800, някои хора такива раждат, ние на месец, ама хапваме добре, имаме гънки вече навсякъде, и сме пораснали 3санта. сладурчето се усмихва и насън и наяве, като е наядена и е с тати и сменят памперса и аз вляза и кажа нещо - и тя такива усмивки пуска, милата тя. само ме мъчи, че постоянно се напъва - коликите я морят. вечер се изморява и става малко нервна - и не може да се наслади на ваната пълно, а иначе мн обича - и когато си правят масаж с тати - умира от кеф - особено докато и бърше главата. такива са ми сладури.

за еднократната помощ питаше някой - аз подадох документите преди 2седмици точно и днес получих смс, че са ми я превели, за 45дневния- още януари получих декемврийския - а преди няколко дни и остатъка от 45дневния за януари.

за хемороидите гледам че се чудите, на мен от раждането ми беше излезнал , че и външен, момичета, най ме облекчаваше лед в торбичка - и налагам и така. като си се прибрах във Варна - тук имам интимен душ и редувам - студен, топъл, мн е добро. иначе, чакаш да мине общо взето...

за слинга - Ланг и ние така се мъчиме, ако имаш снимка или нещо пусни една, аз добър сайт намерих за слинг повиване http://www.wearyourbaby.com/Default.aspx?tabid=36 - там във ляво има навигация за какво точно повиване става на въпрос, ама мойта малката нещо се муси.

Лорини - и на мен ми се иска да разбирам кога пишка, акането почти го оправям, но засега само запомням физиономии, че в това студено време не ми се иска да я разголвам, а и сега с това напъване, не мога да оправя въобще, почти до момента, в който го прави..

за 14ти - за нас е 3ен празник - утре правим месец  Peace
а моите мацки, 2 от които не живеят във Варна от 5месеца - та са тук, и моят любим ми каза - ти защо не отидеш да избухнеш с тях, ихууууу, и смятам да се съберем по женски в по късния час, иначе преди това с моят любим у нас и поръчка суши.   chef

лек ден на всички

# 86
  • София
Роски, дано се оправя детенце бързо.Аз много смело  го извеждам и сред хора и вчера бехме на един рожден ден и сто човека му скочиха на главата, преди това бях с него до работата-същата история. ooooh!Милото ми момче. Замислям се, че май съм малко безотговорна, особено след като за един ден ака 6 пъти и взех, че се притесних. А днес такъв номер ми скрои, че само като се сетя и ми става смешно GrinningСложих го на повивалника (който се намира на има няма метър от нашата спалня), да сменя памперса. Отварям аз памперса и виждам, че се наакал и се обръщам да взема нов, поглеждам и Преслав изстрелва едно течно ако върху нашите чершафи, завивки, нощницата ми...абе.........всичко хигиенизира естествено #CrazyТакова чудо не съм си представяла ShockedСмях се с глас, зараязах всичко и само стоях и сама се смях Grinning
Иначе днес бяхме на църква, четоха ни молитвата пред вратата - там където се продават свещички-много странно-може би защото там имаше един чугунен радиатор newsm78и да стоим на топличко.
В неделя ще правя погачата и като сметнах-малееее -30 човека, ама така исках-всички да дойдат, че да падне веселба. Мисля да занеса обаче Преслав в другата стая, че това вече не знам, как ще го понесе горкото.Hug
Лорини, много са ти хубави нещата, а стола го имам същия, даже в момента го полюшквам с крак, че иначе пада рев Laughing
Поздрави на всички и  txtloves

# 87
аз да се похваля...пък дано така се и получи...за Свети Валентин ще получа подарък не от Коко, а от свекъртие...изнасят се...и то май още тази вечер...ХИП-ХИП-УРААААААА  newsm44 newsm44 newsm44
а на всичкото отгоре взеха старата микровълнова и ще ни купят иноксова, понеже старата е бяла, а на нас уредите ще са ни иноксови... newsm68
днес взехме акта за раждане и другата седмица трябва да отида да подам документите за еднократната помощ и благодарение на Доника ще питам и за помощите за студенти...очертава се това да са 2880лв които ще ми бъдат изплатени наведнъж...
има и за майките на близнаци помощ в размер на 1400лв на дете, които също ще се изплащат наведнъж...

мойта малка принцеса почна да спи по 4-5 часа през нощта...вчера е будувала пак цял ден като от 16:30 докъм 22ч ми вися на гърдите почти постоянно...след което заспа и се събуди чак към 3:30ч... но пък стоя будна пак на гърдите ми до към 5ч...

Хубава вечер на всички...

elena_d айде сега е твой ред да научиш sisi_8227 да слага снимки...
а за всички не знаещи...ето тук може да се научите...

# 88
Мери, за слинга как се връзва ползвам тези нагледни инструкции, а тук една дама дори е записала видео.

Лорини - честито!!!!!!!!!!!

# 89
  • Варна.....
Малее, Лорини, това твоето не е  просто празник ......  smile3521
Честно да си кажа, моята свекърва преди две седмици дойде в неделя, за няколко часа, при бебето.... амиии, едвам я изтраях. Чак ми стана гузно после, че нали и аз свекърва ще съм някой ден (двойна при това) . Ако идва тия дни съм решила да съм по- дружелюбна.
А това със снимкитееее, не е за всеки- при много трудно се получи едни- два пъти и се отказах. Тия тагове и т.н. не са за мен. (сега се загледах, че под болда има някаква икона за снимка, ама как ли се използва.....
Алина и аз със час ходя на консултация, в определени дни, ама кво да ги прави лекарката болните, които чакат пред съседните кабинети.

Общи условия

Активация на акаунт