Проблем с розацея!?!

• 377 133
  • 1 028
  •   1
Отговори
# 615
crosser, какви пари ти излиза и на колко процедури са ти казали , че трябва да отидеш .

# 616
100лв струва една процедура за цялото лице.
80 лв е за двете бузи.
Правят се 3-5 процедури . Аз съм на 2ра.
Ако искате опитайте , доста доволни хора има от този вид лазер , който стимулира колагена.
Процедурите се правят през 20тина дни до към края на април

# 617
Трябва ли да се пазиш от слънцето после . Ако има полза , може да опитам , ако заделя и пари разбира се .

# 618
Как после ? Няма значение дали се прави тази процедура или не , мисля ,че трябва да се пази по принцип Simple Smile

# 619
Здравейте,лекувал съм се при доктор Сирокомски в Украйна .Ако на някой му е интересно мога да споделя как  е лечението на Розацея при него .

www.dr.syrokomskyy.com 

# 620
Как после ? Няма значение дали се прави тази процедура или не , мисля ,че трябва да се пази по принцип Simple Smile

Може да се или да не се ходи на плаж примерно . С фактор или без с крем няма 100 % защита, за това такива процедури се правят зимата, когато няма много слънце примерно ... в тоя ред на мисли .
Иначе може да се получат силни пигментации , после и те трябва да се третират.

# 621
  • София
Здравейте,лекувал съм се при доктор Сирокомски в Украйна .Ако на някой му е интересно мога да споделя как  е лечението на Розацея при него .

www.dr.syrokomskyy.com 

Сподели

# 622

www.dr.syrokomskyy.com 

Да, моля споделете...живо се интересувам!

# 623
здравейте !
преди време се заех сериозно и четох до към средата тази тема .
сега не разполагам с много време и признавам ,че прегледах само последната страница .
ще следя с интерес как се развиват нещата с лазерните процедури на crosser  .
цените ме изненадаха . бях проверявала някъде , вече не помня точно къде , но се касаеше за суми около 200 лв. за двете бузи .

моята розацея се изяви рязко и остро по време на първата ми бременност . случая доста измъчи докторите . спрягаха се страховити диагнози . отделиха ми наистина голяма внимание . взеха решение за лечение след академичен съвет . тоест - смятам ,че това което тогава ми предписаха , за онзи момент , беше наистина най-доброто и щадящо , предвид състоянието ми тогава и бременността .

ФИНАЦЕА ГЕЛ . обаче по някое време просто изчезна от пазара .
действаше бавно , но сигурно . веднъж изчистена кожата , прилагах само на местата ,където се появи петънце и пъпка . малко инфо :
http://www.rxlist.com/finacea-drug.htm

http://www.netdoctor.co.uk/skin-and-hair/medicines/finacea-gel.html

сега ще търся да го купя от чужбина .
не знам дали това лекарство е било споменавано по-назад . поне до там ,до където съм чела не беше !
някой от вас използвал ли е ФИНАЦЕА ?
ако - да , от къде си го набавяте ?

# 624
Осака, лекарството, което си пуснала доста прилича на Скинорен. ТОчно сега го използвам, защото в момента проявата на розацея при мен са единични пъпки, не малко на брой, които не минават. Забелязвам завяхване откакто го използвам иначе не ми влияе добре на червенината на бузите, имам чувството, че повече пламвам даже.

# 625
red shoe , като гледам активната съставка е същата .
чудно защо от аптеките не са ми го препоръчали като заместител , а съм питала години наред !

при мен сега също не са изолирани пъпки - гроздове пъпки и зачервяване .
ето моят опит с ФИНАЦЕА , предполагам ще е същото и с този крем.
мажех на двете бузи , изпитвах парене и щипене в началото . е, поне си мислех ,че това е знак ,че помага . беше описано като ефект и в листовката .
мажех сутрин и вечер . ефекта се проявяваше бавно , до към 3-тия месец се получаваше пълно изчистване . след това , както писах , само на новопоявилите се места .
неприятно е , изсушава кожата , в началото изглежда безнадеждно , но пък действа .
бих ти препоръчала да си по-упорита и да не се отказваш .
това не е козметика , но и  не лекува завинаги . когато го спрях напълно , розацеята ми се обостри отново и така си остана .

ще взема да си купя този Скинорен , дано има ефекта на финацеа !

# 626
Осака, лекарството, което си пуснала доста прилича на Скинорен. ТОчно сега го използвам, защото в момента проявата на розацея при мен са единични пъпки, не малко на брой, които не минават. Забелязвам завяхване откакто го използвам иначе не ми влияе добре на червенината на бузите, имам чувството, че повече пламвам даже.
От абсолютно всички мазила "пламвам". Независимо колко скъпи и величани производители - много неща съм пробвала...но мазнината+тепература на въздуха (вятър, слънце и т.н.) винаги води до еритемата. Разчитам само на декоративна козметика, която свалям с най-обикновено тоал. мляко на Ариес козметик (за 1,80лв.)
Този Скинорен много ми помогна за премахване на акне на гърба и гърдите. Не е било нещо тежко, но пък беше хронично. Въпреки предписаната пауза след ползване...аз се третирах системно с поне 4-5 опаковки. За пръв път имам пълен успех (за сега). Изненадана съм и много щастлива.
Нямам идея как би повлияло на чувствителната кожа на лицето. Ако бориш акне сигурно ще има страхотен ефект, но относно червенината и горенето... ooooh!
Стискам палци на всички Hug

# 627
 Фръц! , ей сега сравнявах двете мазила . има разлика в процентите
FINACEA®
(azelaic acid) Gel, 15%  Розацеа: Значителен първоначален терапевтичен ефект се забелязва след 4-8 седмици лечение. За да се постигнат оптимални резултати, Финацеа Гел трябва да се използва в продължение на няколко месеца в зависимост от клиничния резултат.

и

Скинорен :Активно вещество:

Азелаинова киселина 20 %.
ПОКАЗАНИЯ: Acne vulgaris във всичките му форми, но главно acne comedonica и acne papulopustulosa. Нова индикация са хиперпигментации
(melasma) с различна генеза.

и

Как действа Skinoren?

Skinoren съдържа микронизирана ацелаинова киселина, която потиска развитието на бактериите, участващи в появата на акне.Тя въздейства върху процеса на вроговяване на епидермалните клетки и по този начин оказва положителен лечебен ефект срещу образуването на комедони (черни и бели точки).

странно е , че Скинорен се препоръчва само за акне , а Финацеа за акне и розацея .

това описание съвпада и за двата крема :
Води ли прилагането на Skinoren go появата на нежелани местни реакции?

Чувство на парене или сърбеж, понякога зачервяване и лющене може да се появят в началото на лечението. В повечето случаи оплакванията са леки и намаляват в курса на лечението.

последното  потвърждавам от личен опит .

добре ,че писах тук !
колкото и да е неприятно по време на прилагане , мнението на Фръц!  ми дава надежда , че тези препарати м.б. наистина действат .

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 12:45 от oska

# 628
Здравейте на всички!
Бях споменала, че имам розацея. Нещо ново при вас ? Или някой успял да се излекува?
Аз не съм успяла и все още търся начини, та въпроса ми е някой ходил ли е при д-р Томов във Варна?
Дали ще помогне при този проблем?

# 629
Здравейте от мен  Simple Smile
Отдавна не съм поглеждала тук, та сега наваксвам Simple Smile
Ходих и аз на лазерни процедури, направих си 4 но ефект нещо го хванала липсата. Лекарката ме "ощастливи" с обещанието, че след около 10 ще има някакъв ефект. 150 лева е едната процедура (от ония, дето стимулират колаген-лазер дженезис)... Засега ги спрях, в чужбина съм, но като се прибера, иска ми се да пробвам със друг вид лазер, който премахва зачервяването (ай пи ел), но все още ме плаши това, че поне една седмица ще се ходи със отоци по лицето - поне според лекарката. Има ли сред вас тези, които са се подложили на този вид лазер?Споделете дали си струва. И съм чувала, че ефекта е нетраен, трябвало да се повтарят всяка година процедурите...
относно козметика, както писах преди, пробвала съм какво ли не, но мазилата не помагат (в моя случай). Интересното е, че последните ми придобивки доста добре се справят със пламванията и сърбежа (взех измиващ крем, серум, маска, крем и тоник на Zenmed), но пъпчици по бузите все едно се появяват тук таме. Поръчах си арганово масло, някъде четох че помага п/в възпаленията при розацея, ще пиша после. По-лошо едва ли ще стане, пък може и да помогне при фините линии, които забелязвам под очите ...

Общи условия

Активация на акаунт