Проблем с розацея!?!

• 377 074
  • 1 028
  •   1
Отговори
# 630
моята кожа си беше супер претенциозна и преди да се появи Розацеята .
в годините съм давала стотици левове за скъпи кремове , които после подарявах или продавах с отстъпка , защото още от 1-2 намазвания ставаше ясно , че са ми много зле .
най-сетне намерих един , който ползвах с години , докато не решиха да си обновят асортимента и го спряха от производство .
а след като се появи Розацеята , нещата станаха съвсем невъзможни и започнах да се мажа само с масла .
всичко това казвам , защото се оказа ,че единствено Аргановото масло не ми предизвиква усложнения и ми понася .
то обаче не лекува Розацеята - просто не я възпалява и освен него си трябва успоредно и някакво лечение .
на бръчките при мен не повлия (а го използвах година поне ), но моята кожа е ужасно съсипана .
дано при вас да има този допълнителен положителен ефект!

а относно лазерните процедури - изчетох сума мнения и са 50 на 50 - положителни и отрицателни .
съмнителна ми е тази работа !

# 631
И аз като вас, съм ползвала много мазила и кремове, но наистина при тази розацея нищо не помага, отчайвам се с всеки изминал ден, а съм на 21г. Чувствам се много нещастна, нямам никакво самочувствие. Искам пак да ходя на лекар, но вече ме е страх и от тях   Cry  Embarassed Сега ползвам крем здраве и масло жожоба, донякъде помага за зачервяванията, но няма как напълно да разреши проблема. Четох в интернет за жълтия кантарион, че помага при розацеята, но аптекарката ми каза, че от него кожата става по-чувствителна и може да стане по-зле, да се появаят петна. Т.е. когато се ползва да не се излага на слънце.  Embarassed

# 632
Тетрациклинови антибиотици като я повлияват положително ,защо не се мажете, а не да се пие . Не е ли по-добре ?

# 633
Не знам, аз не съм пробвала. Иначе лекари са ми изписвали такива антибиотици да пия, като се пият добре- има подобрение, но като се спре пак същото, даже и по-зле.  Confused

# 634
Момичета , вижте на какво попаднах (обаче не е в България за съжаление Sad )
http://www.drdarm.com/skin_problems/rosacea_before-and-after
погледнете само този д-р Дарм какви трансформации прави. Дали това наистина е възможно и лечимо ?

# 635
Момичета , вижте на какво попаднах (обаче не е в България за съжаление Sad )
http://www.drdarm.com/skin_problems/rosacea_before-and-after
погледнете само този д-р Дарм какви трансформации прави. Дали това наистина е възможно и лечимо ?
И аз съм го гледала точно този лекар...в ютюб има няколко клипа. Според мен, да се премахнат капилярите е напълно реално...на 100% Peace Но за цялостната червенина мисля, че няма кой знае какъв ефект. Тези снимки преди/след, все пак, може да са правене на различна светлина или пък в даден момент, в който кожата е била по-спокойна. И ние не винаги "горим" Thinking Ти имаш ли капиляри?

# 636
Да , имам доста лоши капиляри по лицето. В момента ходя на лазер Елос , но не виждам промяна след 2рата процедура. Не знам какво ще помогне за тях....

# 637
Significant clearing takes 3-7 treatments but improvement is seen with each treatment. Occasionally, more difficult cases can take 10-15 treatments to clear.
Ако имах някаква сигурност да ти препоръчам от опит лазер в Бг...но нямам. На предните страници изказах колебание за Клиниката на ВМА.
Може да отидеш на една консултация с проф. Кадурина, да провериш какъв опит има тя с лазера им, да я усетиш (сигурна ли е в себе си Crazy). По рекламите им в сайт-а изглежда обнадеждаващо, но фактически какво може да се постигне?
Така и така сме хвърлили маса пари и ще пръскаме още толкова, може би нямаш какво да губиш.
След като се премахват капилярите по краката на същия принцип и тези по лицето могат. Въпросът е в опитността на оператора и в точнота му преценка за обработката, за да няма изгаряния и усложнения.

# 638
Моят лекар ми каза, че лазерът не би могъл да помогне особено, даже напротив, защото лазерът излъчвал топлина, която разширява капилярите още повече, съответно червенината се засилва. На мен ми махна две капилярни звезди с някакъв апарат, който все едно ги изсмука, не помня как се казваше, че беше при около 2 години.
По принцип моят случай не е от най-тежките, порите ми са разширени, имам руменина и няколко капилярни звезди около носа. Използвам специална козметика, зимата по-мазен крен на Ларош за нетолерантна кожа, лятото не излизам без флуида (пак на Ларош) с фактор 20. Притеснявам се с времето да не се засили и затова следя темата, ако някой някога открие лека срещу тази болест. Според мен до голяма степен розацеята се влияе от това как се чувстваме емоционално. През последните години съм подложена на доста силен стрес и според мен той я е отключил. Опитвам да си налагам да бъда по-спокойна и когато съм щастлива и лицето ми се избистря, но когато се ядосам-пламвам цялата  Sad

# 639
Аз имам въпрос към тези които са ползвали Акваруборил и Руборил крем. Преди 2 месеца ми ги изписа лекар и аз ги взех. Мазах се само два пъти с тях и после ги спрях, защото от тях кожата ми се зачерви страшно много. Сега си мисля  ако продължавах да ги ползвам, дали нямаше да ми помогнат наистина, т.е. това зачервяване в началото нормално ли е ? А и лекарката нищо не ми каза във връзка с това, да бъда готова за такава реакция на кожата или нещо друго. Чета във форумите, че на някои наистина са помогнали тези кремове или зависи от човека ли и аз не знам. Тези, които са ги ползвали може ли да кажат ? 

# 640
Имах този тежък козметичен проблем години наред, особено в нежните зони с по-тънка кожа- около носа и устните. Реших го след 2-месечно мазане 2 пъти на ден с МЕТРОРУБОРИЛ  (крем+почистваща вода ), продукт на ISIS Pharma, ако се не лъжа, има го в аптеки "Ремедиум", към 30-тина лв. е. Предписа ми го д-р Коцева от "Торакс" след щателно микробиологично изследване. Пробвала съм какво ли не друго, това е единствената медицинска козметика, която не само ми помогна, ами и ми реши проблема. Сега само през зимата в силен студ имам леки зачервявания, но като усетя, че имам раздразнение се намазвам вечерта и на сутринта всечко е наред.
ето го:

А като почна да се мажеш с тях в началото имаше ли зачервявяне. И на мен ми изписаха Акваруборил за почистване и Руборил крем, но се мазах с тях 2 пъти и спрях, защото лицето ми страшно много се зачерви и не съм ходила след това при лекарката. Сега си мисля ако продължавах да ги ползвам, дали нямаше да ми помогнат. Т.е това зачервявяне  нормално ли е в началото, при теб имаше ли ?

# 641
Според мен всичко е индивидуално с тия специални кремове за розацея...Мазах се и аз с Метроруборил, около месец, така си прецаках кожата, особено по бузите Sad белеше се чак под очите ми, макар че не мазах там...Но явно има и хора, на които им помага Simple Smile При мен е трудно, защото кожата реагира на всичко, антибиотици-алергична съм към тия с които се лекува уж и метронидазол също, отдавна оставих опити да търся хапчета Simple Smile Единствено което много добре помага за възпаления и пъпки, комбинация от Септилин+Пурим на Хималая, но сега като съм в чужбина и няма откъде да си ги набавя и пак здравейте, възпаления...но ще си ги пия, щом поне донякъде помагат, успокоява ме че са билкови. Иначе почти година ги пия, и мога да кажа че действа Simple Smile
А от козметиката все пак много ще похваля маската, която ползвам в момента - свива пори, веднага успокоява кожата, зачервяванията, сърбежа...кожата е толкова спокойна след нея.
Със серума прави много добра работа Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 14:03 от Asmegin

# 642
Здравейте!
  Аз също имам розацея! Може ли някой да сподели за "Lazer Genezis" инфо? Има ли някой да е правил процедури с лазер и какви са впечатленията? Кожата изсушава ли се много след процедурите?

Благодаря Ви!

Здравейте ,
и аз следя темата с интерес, защото както си мислех , че розацеята ми е в ремисия, така пламна изведнъж без никаква причина. За това след търсене в нета, попаднах на конкретен пост за лазера във ВМИ при Кадурина в zakojata.info.  Може би си струва да го прочетете...

# 643
Момичета , аз четох доста лоши коментари за тези лазерни процедури , които правят във ВМА и специално Кадурина !

Аз ходя на елос в хилл клиник , за сега не виждам резултат , но не мога да разбера защо така ми се образуват червени петна и спукани капиляри ? Нося 50+ фактор , пия по 1000мг вит Ц , не ползвам нищо освен масло от жожоба и гроздови семена и пак е същото.
Вече ми писва , отделно и пъпки ми излизат , да не говорим за розовата кожа ......

# 644
crosser, това което знам е че големи дози от вит.Ц не се препоръчват при розацея.
Мисля, ч е е добре да намалиш дозите, а и защо въобще го пиеш в такива количества ежедневно?
Омега 3 е подходяща добавка за кожа, но пак не очаквай подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт