Проблем с розацея!?!

• 377 276
  • 1 028
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, момичета. Пиша тук, защото съм много притеснена, че може би и аз имам начална форма на розацея, но все още мога да правя само догадки, тъй като не съм посетила дерматолог. Можете ли да ми препоръчате добър такъв? Мислех да посетя д-р Маркова, но се оказа, че тя е в отпуск по болест от около месец и не ми се иска повече да отлагам и да се притеснявам през цялото това време.

А ето и какъв е проблемът ми - усещам почти непрекъснато щипане/парене по бузите, а кожата ми там е силно зачервена, но зачервяването е само след употреба на измиващ гел/крем. Смених си продуктите за лице, но няма особена промяна. Преди това ползвах гел за проблемна кожа на Ла рош позе и мицеларната вода на Биодерма от серията Sebium, които явно ми станаха твърде агресивни, сега преминах на по-мека пяна на Nuxe, кремчетата ми са на Avene. Взех си още едно гелче на Ла рош, което обаче е за по-чувствителна кожа, но отново усетих по-силно парене. Малко преди да се задълбочи проблемът ми пробвах тестер на крем за проблемна кожа на Ла рош и станах моравочервена, а щипането беше неописуемо. Такова нещо не ми се беше случвало досега, а и не се е повтаряло с този интензитет. Може би е важно да спомена, че винаги съм имала чувствителна кожа, мазна Т-зона и сухи/нормални бузи (зависи от времето), излизат ми пъпки често (особено около цикъл), лесно се изчервявам от емоции, студ. Наскоро проведох лечение с антибиотици заради проблем със стомаха. Вече просто не знам какво да ползвам за лице и да ползвам ли нещо изобщо, но все пак трябва да излизам навън в приличен външен вид.

Тези оплаквания продължават вече малко повече от месец, ще съм ви много благодарна, ако ме насочите към специалист или ако сметнете, че проблемът ми може да се дължи на нещо друго.

# 691
Последното мнение пак е мое, но от днес официално и аз съм в клуба. Успях да посетя д-р Маркова, изписа ми 3 вида хапчета, както и разтвор, с който да си правя компрес, и специално приготвен в аптеката крем. След 20 дни трябва да я посетя отново. Ще се радвам да си бъдем полезни и да споделяме опит. Wink

# 692
Влизам да изкажа очарованието си от анти-куперозната серия на Клерадерм и др. Шпилер. От италианските си купих фуид с есцин http://www.jan-cosmetics.com/bg/item/253-kl-antikuperozen-fluid-s-escin-/ и след него нанасям крем с есцин (само тестер имах, защото продукта е с наближаващ краен срок на годност и ще изчакам ново зареждане). От този бранд пробвах и крем с азулен, също с успокояващо действие, но за мен малко по-тежък и не за ежедневна употреба.
Слагах ампула http://www.geba-store.ru/products/ampuly-antikuperoznye. След нея е добре да се приложи гел-а или крема от серията, също така ми предложиха и анти-куперозна маска (не съм пробвала).
Захванала съм се сериозно с експерименти върху себе си, но аз и имам наблюдения върху козметиката на Шпилер от много години и затова съм така смела, засега съм много доволна.

# 693
Към коя марка декоративна козметика ще ме насочите? Вие какво ползвате? Четох, че е добре да се използва минерален грим, за да се избегне дразненето на кожата. Иска ми се да си избера някакъв щадящ за кожата фдт/ бб крем и пудра. Четох, че на Korres нещата са добри, но все пак имам колебания.

# 694
  • София
Здравейте, момичета! Години наред страдах от лека форма на акне. Последната година "сериозни" пъпки почти не ми излизат, ако се случи е около цикъл. Но кожата ми така и не придобива здрав вид и равномерен тен.
Все съм си зачервена и на фона на супер бялата ми кожа това много личи - без фдт навън не се показвам.
От известно време, след четене на инфо в нета, имам подозрения, че страдам от розацея (и невродермит). Доскоро все си мислех, че зачервяванията около носа, основата на челото, брадичката и над устните - е резултат от чувствителна кожа и миниатюрни червени петънца от заздравели пъпки. Но вече се убедих, че не е така. Определено забелязвам видими капиляри на зачервените места, най-вече около и под носа. Имам и парене и щипане на тези места. От време на време сутрин се събуждам със ситен обрив - или на челото, или от двете страни на основата на носа, които отдавах на реакция от кремовете, които ползвах (напр. от колд крема на Mixa определено получавах леки обриви). Само че сега се мажа само с чист зехтин върху влажна кожа преди лягане. И пак имам някакви неидентифицирани леки обривчета от време на време.
Отделно от това - когато съм ядосана и под стрес ми избиват силно сърбящи и удебелени пъпки, около които кожата пламва. Предполагам това е невродермит.
На дерматолог още не съм ходила, то за какво по-напред – имам разреждане на косата вследствие на себорея и неадекватно агресивно „лечение“на същата. Честно казано на дерматолози особена вяра нямам, нямам намерение да се тровя и с антибиотици, странни медицински мазила и прескъпи кремове (за които дерматолозите вземат процент при предписване), затова и чета и изпробвам всякакви (по-природни методи) за проблемната си кожа. Но като разглеждам темата почвам да си мисля, че бая четене и умуване ще падне Mr. Green

П.П. Няколко седмици ползвах масло от пшеничен зародиш на Икаров за капилярите около носа и бих казала, че имаше ефект за свиването им. После се усетих, че Икаров не е особено природен вариант за кожата на лицето, после нещо се отнесох и не потърсих такова масло в био магазините.
А някой от вас пил ли е някаква добавка за заздравяване на кръвоносните съдове, напр. рутаскорбин? Помагат ли тези средства за розацеята?

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 16:51 от Mini Rebel

# 695
  • София
Към коя марка декоративна козметика ще ме насочите? Вие какво ползвате? Четох, че е добре да се използва минерален грим, за да се избегне дразненето на кожата. Иска ми се да си избера някакъв щадящ за кожата фдт/ бб крем и пудра. Четох, че на Korres нещата са добри, но все пак имам колебания.
Да не спамвам само, мога да ти препоръчам минерален фдт (с консистенция на пудра) на Lily Lolo (има на сайта на zoya.bg и в магазина им на Аксаков), изчистен от кофти химии, на добра цена като за такъв тип козметика.

# 696
Здравейте! Имам зачервяване около носа и по скулите на лицето, единствено видях полза  от разтвори  * A & B на здравата кожа* със стерилни частици и билки от Мъртво море. Тези разтвори ми ги доставяха чрез куриер от град София. От известно време не мога да се свържа с предоставения ми номер  0876615981. Ползвал ли е някой тези разтвори, от къде мога да ги намеря и да си ги поръчам?

# 697
Да не спамвам само, мога да ти препоръчам минерален фдт (с консистенция на пудра) на Lily Lolo (има на сайта на zoya.bg и в магазина им на Аксаков), изчистен от кофти химии, на добра цена като за такъв тип козметика.

Благодаря ти! Аз засега не мога да бъда особено полезна. На този етап спазвам указанията на моята дерматоложка - за почистването на лицето си правя единствено компреси с разтвор, който тя ми изписа, не мога да разчета добре рецептата, но в него има 10 процента салицил (май?) и другото май е нещо борово?!....да не те объркам...Изписа ми и кремче, което ми приготвиха в аптеката, но чийто състав отново не мога да разчета. Мирише на бебета и билки. Simple Smile Като хапченца ми изписа Неорозал по схема 10 дни по 2 и още 10 по 1, както и Сандоз Калций и Кларитин. Тя е твърдо против употребата на антибиотици. Ще докладвам как върви по-нататък.

# 698
  • София
Няма проблем. Ако ти се пробва нещо по-натурално, можеш да си вземеш био масло от пшеничен зародиш за мазане вечер - освен за капилярите, помага и при дехидратирана кожа, има и анти-ейдж действие (за около очите може да се ползва).

Ти от д-р Маркова доволна ли остана? Можеш да попиташ в аптеката да ти обяснят какви точна са съставките, за да прочетеш малко повече за предписаните лекове. Частта с избора на дерматолог ме изнервя много - последно преди година и нещо ходих при доц. Казанджиева в Александровска, за лекото ми акне. Ами не бях очарована - купи си тези няколко кремчета на Биодерма, след няколко месеца, ако имаш пак пъпки, ще пиеш антибиотик или роакутан (което е за тежка форма на акне)... Бляк, дай им да промотират "медицинска" козметика и да те тъпчат с антибиотици. Мога да говоря и за други "прехвалени" дерматолози...

Аз също засега не мога да съм много полезна, защото първо не мога да се самодиагностицирам (за съжаление  Mr. Green), но ще изчета темата и ще си направя собствените заключения за подхода на дерматолозите към този проблем. Като цяло, през годините, тъй като винаги съм имала проблеми с кожата и съм ходила на бая дерматолози, се убедих, че традиционната медицина предлага временно и не особено задълбочено решение на повечето кожни проблеми. Аз предпочитам холистичния, цялостен подход и вярвам, че това, което се случва на повърхността на тялото, т.е. кожата ни, трябва да се повлиява най-вече вътрешно, но не с любимите на лекарите антибиотици и кортикостероиди.

# 699
И аз подобно на теб винаги съм имала чувствителна и проблемна кожа, а розацеята ми я мислех за акне и обикновена чувствителност. Заблуждавах се, че съм разрешила проблема, като се скрия зад малко бб крем и пудра, но се появи щипането.

За д-р Маркова не мога да кожа кой знае колко. Обръща ти много внимание, преглежда те, задава ти много допълнителни въпроси, после ти пише рецептата, като ти дава доста подробни обяснения кое как да използваш. Но ми направи впечатление, че не обича да й се задават много въпроси и е подробна и обстоятелствена само в това, което тя е сметнала за важно да се спомене. Изглежда, че просто иска да й имаш пълно доверие. На мен ми допада това, че изписва индивидуални рецепти, а не те праща да си купиш нещо готово от аптеката. Против употребата на антибиотици в този случай е и абсолютно ми забрани да ползвам скрабове за лице.След 2 седмици трябва да я посетя отново. Каза ми, че ще действаме постепенно и като се поуспокои кожата ми, ще ми изпише и маска и други продукти за лицето (имам разни петна от пъпки, черни точици и т.н.).

# 700
Здравейте,
аз също от скоро се боря с нещо,което за сега се лута между  начална розацея и купероза.
Бях при трима лекари, и тримата имат само едно общо мнение,че успешното лечение е с лазер.
Аз се мазах с метроруборил и направен крем от аптеката 2-3 дни и обривите ми изчезнаха,но пък кожата ми се изсуши много.Сега използвам кремове от аптеката на биодерма,и авен антируж,имам и на уриаж,но него още не съм го отворила.За почистване мицералната на биодерма AR,за розоцея.
Кожата ми е спокойна, но зачервена /розова/и с капиляри.

Mini Rebel,
Пих два месеца рутаскорбин 3х2 таблетки,витамин К /за свиване ра кръносни съдове/, и витамин С, - резултат нула,аз нямам микроби в стомаха и не ми се налага антибиотик.

Първия дерматолог ми каза,че трябва и слънцезащитен крем да ползвам.В мрачните дни ползвам макс фактор 3в1,той е с фактор 20,купих си и пудра на Авен с фактор 50+,за слънчевите дни.
От прочетеното във форума разбрах,че няма голяма разлика между фактор 30 и 50,/по някакъв начин го  изчисляват/.Разбрах ,че има и два вида UV филтри минерални и химични,но не съм наясно кои са по-добри за мен.Голяма част от кремовете с фактор са много мазни  и лъщят и затова търся алтернативен вариант.
Започвам сериозно да се замислям за лазер,но мисля че съм изтървала момента,може би през есента.

Мари, и на мен ми изписаха кларитин,предполагаше се че е алергично реакция / това с бодежите и опъването/

# 701
  • София
Мари, Галя  bouquet

Аз ходих на две процедури с IPL миналата пролет за петната от пъпки и зачервяванията. Непосредствено след процедурите кожата е по-спокойна и освежена. Резултат нито за петната от пъпки, нито за капилярите имаше. Но все пак разбрах, че от 2 процедури не мога да очаквам резултат при капилярите и зачервяванията - четох, а козметичката ми обясни, че те най-трудно се повлияват.

Спомням си, че миналото лято харесах много един тестер на слънцезащитен крем за смесена кожа, който не мазнееше, но дали беше Ла Рош или Биодерма трябва да проверя...

# 702
Здравейте, аз също съм с розацея, ползвала съм почти всичко възможно и описано тук, без ефект.

Моят лекар ми каза за някакъв американски крем, който още не е стигнал до европейския пазар, но не пожела да ми каже марката....Като цяло лек няма, въпросът е това нещо да не се разсее по цялото лице...

Що се отсася до диетата, аз не мога да се откажа от шоколад, но като цяло никога не съм се хранила с пикантни храни или пиела алкохол...Дори и пипер в ястията си не съм употребявала, нито пък се храня с червено месо и колбаси.

Ново кремче на Биодерма:

# 703
Има ли го вече на българския пазар и става ли за много светла кожа? Аз си купих http://en.labo-uriage.com/index.php?option=com_content&task= … =62&Itemid=33, но не съм го пробвала все още, не смея, защото продължава да ми щипе лицето дори след употреба на "лечебния крем" и ще видя какво ще ми каже лекарката във вторник.

# 704
От 6 месеца съм диагностициран с розацея, минах през 14- дневен курс с Доксициклин но ми се отрази зле на стомаха, предизвика ми стомашнио киселини и се принудих да го спра, след това ми изписаха Флажил, приемах го 2 месеца паралелно с мазане с Метроруборил на ISISPharma, първоначално имах гнойни пъпчици, които постепенно изчезнаха, но за сметка на това след мазането с Метроруборила участъците, където мазах по бузите се зачервиха повече и сега са още са зачервени. При някои имало ли е такъв ефект със по-силното зачервяване в зоните мазани с Метроруборила?  Препоръчайте нещо ефективно. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт