добър гастроентеролог в София

• 635 245
  • 822
  •   1
Отговори
# 360
  • в страната на чудесата
В Иван рилски работеше Николай Кацаров

# 361

Сега Нексиум взимам рядко, при нужда, но всяка вечер пия от Гастротус-а, преди сън, както и Салвигол, от детския взимам, при най-малкия проблем със сухота или дразнене на гърлото.

Gastrotus абсолюно всеки ден ли взимаш? четох, че е подходящ за честа употреба, но се чудя дали мога да го пия и аз толкова често? Simple Smile

Всяка вечер взимам редовно.
И желязна диета. В по-горе посочените неща на снимката, в графата разрешени - и от там имам много забранени неща, които са за при  повишени киселини - едно от тях е - в никакъв случай каквито и да са цитрусови плодове. Шоколад може, но само пред деня и само млечен.
Джоджена все пак дразни.
Овче сирене в никакъв случай - само краве и то обезсолено, както и само кашкавал Витоша, но вечер - не.
При мен са и никакви колбаси. Овесените ядки са и да и не, който може да ги яде, без да му дразнят гърлото.
Посочено е доматено пюре - но при мен ми каза доцента - никакви домати, лютеници и подобни, под каквато и да е форма, както и никакви оцети.
Прясното мляко да се избягва, само в редки случаи, като да е само 2%. Киселото също много рядко, и пак само 2%.
Докато пробиотици може да се взимат. Аз ползвам от Ентеросан, които се държат в хладилник.
Зехтин - обаче само Екстра Върджин, студено-пресования, никакви рафинирани.
Фибри, посочени са в списъка, в никакъв случай, правят много тежки поражения не само на стомаха, но и на червата, буквално ги скапват и развиват полипи и колити. Фибрите яко ги рекламират и хвалят за супер "полезни храни", но са смъртно опасни - препатено и преживяна вече, едва ми се размина рак на дебелото черво от огромен полип...

# 362
В Иван рилски работеше Николай Кацаров

Д-р Николай Кацаров е в болница "Здравето", при него си правих колоноскопия и съм много доволна. Април-май ще правя отново, за махане на 3-ти последен полип.
За този лекар става въпрос - http://zdraveto.com/doctor/%D0%B4-%D1%80-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B … 1%80%D0%BE%D0%B2/

# 363
Здравейте.Какво ви е мнението като специалист за доц.д-р Пламен Пенчев Исул?Както и за  доц.д-р Манова от Св.Иван Рилски София.

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 13:56 от kokolino1

# 364
Някакви впечатления за проф.Спасова? В темата намирам само едно мнение за нея, а ми е препоръчана като много добър специалист от последния мамолог, при който бях на преглед.

Проблемът е с червата ми - много често къркорене, подуване от време на време, проблеми с отделнителната система. Изходният материал е твърд, на бучки, често като малки топченца. Опасявам се да не ми докара проблем това състояние, затова ми се иска да направя една консултация.

Доволна съм от Радин Цонев, който преди години помогна на роднина, като я насочи към правилния специалист, но като се обадих за час ми съобщиха 90 лв за преглед, които ми се струват много и се отказах.

Някой с подобни оплаквания на моите, който е успял да се пребори с проблема?

# 365
Проблемът е с червата ми - много често къркорене, подуване от време на време, проблеми с отделнителната система. Изходният материал е твърд, на бучки, често като малки топченца.

Това състояние не е ли нормално в известна степен? Simple Smile И на мен червата ми често къркорят и не ходя всеки ден до WC-то, но никога не съм считала това за проблем. Може и да е моя грешка, разбира се.

# 366
Аз не го чувствам като нормално състояние. Преди сякаш нямах такива проблеми. По-скоро ме притеснява другото от поста...
Скрит текст:
(извинявам се, формата и консистенцията)

Мисля да правя тест за хранителна непоносимост и за хеликобактер пилори. Първото - защото ми е интересно дали имам непоносимост към някои храни и ще експериментирам с включването и изключването им. Сааамо имам нужда от още малко време да преглътна немалката сума за изследването Grinning) . А бактериите - чисто профилактично. Да знам дали ги имам или не Grin

# 367
И за двете можеш сама да си направиш изследване. За храните не се поема от каса, фонд и т.н., пък и гастрото едва ли ще те насочи, ако ен си на умирачка, евентуаааалнооо за цьолиакия, лактозна и т.н. и то ако си с разстройство и отслабване. Иначе едва ли. За единия хеликобактер да ходиш...пусни си го сама в някоя лаборатория, не е скъп( на фона на хранителните тестове особено) и вече при положителен резултат, може да се насочиш към лекар. 90% вероятност да ти изпише еспумизан, дуспаталин или просто мента на първи преглед Wink и диета Simple Smile

# 368
Май си права...
За Хеликобактер пилорите даже има ваучер за Кандиларов. Пестят се само 10 лв, но пак е нещо Simple Smile
https://www.ofertomat.bg/Bolki-v-stomaha-TEST-za-Helicobacter-Py … ilarov-p5389.html

# 369
  • в страната на чудесата
Ще дадете маса пари за хранителна непоносимост - тест, който е пълен булшит и няма никаква стойност, но няма да платите консултацията на радин Цонев
Изумително!

# 370
Точно така! Парите са си мои и аз решавам кога и за какво да ги дам Wink

# 371
  • в страната на чудесата
Разбира се. Аз се учудвам на избора, а не на произхода на парите Ви.

# 372
Ако имате желание да сте полезна, може да обясните защо смятате, че тестът е "пълен булшит". Останалото не добавя никаква стойност за никого и спокойно може да го запазите за себе си. Благодаря.

# 373
Аз направих тестове на децата в Иван рилски и съм доволна. Ходили сме вече по гастроентеролози, изписват описаното от мен и нищо. Оплакванията са сходни размити. Човек може поне да си направи няколко теста, да отиде подготвен, не да дава няколко по 90 лева, докато се стигне до тях. Иначе при установен проблем с нужда от специални изследвания и т.н. естествено че е съвсем друго.

# 374
Не мога да не се съглася.

Общи условия

Активация на акаунт