Да живеем в хармония със себе си - 3

• 42 092
  • 610
  •   1
Отговори
# 300
  • ул. "Мечтание"
Благодаря, realist, за инфото! Аз иначе кошничката я знам как изглежда. даже свекърва ми има такава. Даже може да я взема назаем от нея, ако не я използва.

# 301
Честита Баба Марта и от мен!  Hug

Книгата, която е показала Реалист, я имаме. Но я оставихме в България. Реших, че няма да ни трябва.  ooooh! Още 2005-та се сдобихме с нея, пак по инициатива на мъжа ми.  Laughing То на него само идейки му ражда главата, но му липсва май амбиция да ги приложи.  Wink

За зеленчуците на пара бих добавила нещо. Броколите и аспержите да се приготвят без да са покрити с капак. С капак стават жълтеникави. Без него се запазват зелени.

Напоследък карфиол и броколи ядем сурови. Забелязала съм, че не са така газообразуващи, както когато са преминали някаква топлинна обработка.

# 302
Благодаря ви за компетентната помощ относно моите първи стъпки в покълването Peace

# 303
Аз зеленчуци на пара правя в тенджерата под налягане с кошничката отдолу- стават супер експресно  Peace . Любимо ми е царевичка от кучан на пара ммммм  Crazy ( днес съм на вода, не ми обръщайте внимание  Laughing)
Междувременно сготвих Киноата с лук, моркови, гъби и малко доматен сос...стана точно като пълнежа на пълнени чушки. май ми се иска друг вкус да постигна, нещо по-свежо  Thinking .

# 304
Клер, киноата става лека и пролетна според мен с малко спанак и/или тиквички, малко целина (celery) и моркови. Гъбите са тежки принципно, а доматения сос допълва картинката.

# 305
Clairette Като каза царевица, се сетих, че аз царевица така и не се научих да ям.
Никога досега никой не е успял да ме изкуши с варена или печена царевица. Много пъти съм пробвала все с идеята да ми хареса и все не ми е харесвало.
До преди 2 години!
Тогава опитах сурова царевица.
Толкова вкусна ми се видя! Направо ми се топеше в устата.
За съжаление само 1 месец , даже няма и толкова през годината царевицата е такава, че може да се яде сурова. И това е някъде в началото на август мисля. Поне тук при нас е това времето.
Невероятно вкусна е. Казват й млечна царевица по това време.
Опитай някой път в този период сурова - мисля, че ще ти хареса.

# 306
Кюбит, спанак ям само суров, но с тиквичките и целина ще пробвам непременно  Peace

Ескориал, на царевица мога да живея, само това да ям няма да ми омръзне, много обичам  Grinning . Ще пробвам сурова...въпросния период би трябвало да е някъде през лятото, няли  Thinking ? А ти си написала  ooooh! - през август.

А суровото какао някой да ме посъветва къде да го намеря из щатско  newsm78 , Кюбит?

# 307
Clairette, свари си киноа и я прибави към суровия спанак.  Wink Пак става вкусно. То и със сурови тиквички можеш да пробваш. Simple Smile

# 308
  • У дома
И аз в кюпа - ходих специално за семена за покълване вчера и само от копър намерих. Знаете ли дали стават за покълване?
Купих пак киноа, защото мисля да спра глутенови и млечни храни, а ми се ще и месото да спра. Пожелайте ми успех.

Утре ще мина през библиотеката за суровоядна книга, че съм позабравила доста как я карах преди.

# 309
Аталанта успех  Peace  Ще съм ти много благодарна ако споделяш находките си, че и на мен ми е много трудно с търсенето на продукти тук. От къде намери семена за покълване?

Вери, аз тиквичките обмислях сурови да ги пробвам с киноата- настъргани с малко копър и чесън..мисля, че ще стане добре  Grinning ( а защо не и спанак )

# 310
Вчера ходихме да пазаруваме. За пръв път от както пазаруваме в този магазин, ни киноа имаше, ни амарант  Shocked Да не би народът да тръгва в правилна посока и скоро да се бием за пакетите Crazy

# 311
  • Варна
Добро утро! Днес е първия ден от великите пости. От днес до петък трябвало да се яде само сурова студена храна, без олио.

Таа... като за опита, ще се опитам да изкарам един ден поне на плодове и ядки. Моля, споделете, колко начесто си хапвате, и примерно меню за храната, която изяждате на ден? Мерси!

# 312
Lilibon, при мен има голяма разлика в количествата "преди" и "след", затова ще споделя за "преди" (понеже "след" е временна промяна):
Сутрин - чаша вода или прясно изцеден сок или чай от билки (липа)
около 10 ч. - плод по желание
обяд - салата без добавки или задушени зеленчуци и сурови ядки (повече от 50 гр на мен трудно ми се отдава)
около 3 ч. - зеленчук или плод по избор
ако преди вечеря пак ми се прихапва - плод, зеленчук, ядки (без да ги смесвам!)
вечеря - зеленчуци (леко обработени или сурови), зърнени и бобови храни, ако искам десерт - сурови лешници Simple Smile

# 313
  • ул. "Мечтание"
Аз от днес съм на 5 дневно прочистване с плодове и чай с мед, после 5 дни захранване. Да видим дали ще устискам. Много ми се ще да успея де.

Само дето установих сутринта, че меда ми е втасал (то от месеци не съм го поглеждала, камо ли да го хапвам!  ooooh!). Та днес чая е без мед, ама какво да се прави... По-късно ще ида до магазина да се заредя!  Wink

# 314
Escorial, отдавна се каня да питам яйца ползвате ли във вашето семейство? Ако да, под каква форма, колко често, на децата даваш ли?

LadyFrost, можеш и бед меда да караш, ако ти е ОК. Съвсем не е нужен...

Общи условия

Активация на акаунт