Да живеем в хармония със себе си - 3

• 42 086
  • 610
  •   1
Отговори
# 315
  • ул. "Мечтание"
Ееее, супер! Мога и без мед преспокойно. Има само два-три билкови чая, които не мога неподсладени да ги пия иначе ми е перфектно. Аз все пак ще си взема мед, в случай че приритам за нещо сладичко. Тогава ще си сложа медец малко в чая да ми мине.

# 316
Здравейте, момичета! Hug
Честита баба Марта и от мен! (малко на патерици) Wink

Мег, много благодаря и аз за написаното. Точно се канех да ви питам всъщност какво ядете.

Може ли някой вегетарианец за напише менюто си (нали вегетарианците хапват и млечни продукти newsm78)? Praynig Hug

# 317
Atalanta  , ти вече имаш ГОЛЯМ успех със взетото решение да спреш месото.  smile3501Така че- бъди уверена в себе си, не се насилвай, и действай смело! Между впрочем за подсилване на мотивацията, използвай момента! Както Lilibon ни е напомнила, днес започват Великите пости. Желая ти щастливо и безпроблемно приключване с месото в твоя живот!newsm10
Не знам дали това ще е интересно за някоя от вас, но съм чувала, че има организми, които са предразположени да не ядат месо и такива , които имат такава потребност. От чисто физическа гледна точка. Правени са изследвания за връзката между кръвната група на човека и вегетариаството. В интернет има много интересни резултати за това.
А духовната страна на човека също е доста определяща. Може би най- решаващата. Но това е дълга и сложничка тема на разговор. Simple Smile
Lilibon , по принцип съветите са да се поема храна начесто по малко. Но всичко зависи от твоите моментни нужди, така че слушай организма си. Мога да ти дам пример със себе си, но той си е индивидуален....При мен има периоди, в които се храня само със сурова храна. Понякога това са само плодове. И нищо друго. Омитам килограми за един ден. Спокойно и с кеф съм изяждала за едно ядене, например обяд, килограм- килограм и половина грозде или ябълки. Тогава не ми се пие чай. Пия само вода. Чувствам се изключително заредена, регенерирана и енергична. Кожата ми става сочна, гладка, нежна. Наспивам се бързо и ставам свежарка без да имам нужда да се излежавам по половин час......Карала съм седмици, дори и повече от месец само с плодове. Друг път предпочитам сурови салати! Само салати- огромно разнообразие. Умирам за тях. Но тогава количествата са може би по-малки като порцион Wink
Много зависи от сезона, от натоварванията, от общия режим.
Сигурна съм, че когато се чувства някакво насилие- не е добре. Трябва да ти е хармонично на душата и тялото.  И по-добре е да няма драстичен режим, да няма стрес. Ще ми се да предложа примерно меню, но не съм наясно с предпочитанията ти, със спецификата на твоя организъм. Понякога смяната на диетата е рискована за здравето. И нещо друго важно, към което се придържам- когато организмът е здрав, за мен е грешка да се приемат синтетични, концентрирани добавки към храната- витамини, минерали и т.н.

А по време на Великия пост е добре да помислим не само за храната , а и за пречистването на душата, съзнаниято, мислите. Т.е. - "Пост телесен и пост духовен".
И ето една от многобройните публикации на тази тема, която не мисля, че е "най- най", но все пак си има какво да се прочете:
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1171661
Успех на всички, които са започнали  постенето! Simple Smile

# 318
  • Варна
Мег и реалист, мерси!   bouquet

Дотук я карах на два-три плода и малко ядки, но вече ми стана твърде студено и си направих чай.

Това:
"Чувствам се изключително заредена, регенерирана и енергична. Кожата ми става сочна, гладка, нежна. Наспивам се бързо и ставам свежарка без да имам нужда да се излежавам по половин час"
определено дава стимул човек да се пробва. Simple Smile

Духовното пречистване също е сериозна работа, но и там ще е на принципа - малко по малко, а ако храната променя отвътре тялото, би трябвало да повлияе и на емоциите. Надявам се и слънцето да се включи, за по-добри резултати.  Grinning

# 319
Meg! - не, не ядем яйца под никаква форма Simple Smile

Lilibon, а и към всички постещи.
На плодове и ядки ще стартирате първоналачното прочистване на организма и то наистина ще ви накара да се чувствате така, както Lilibon описва.
Но в дългосрочен план не може организма да се храни пълноценно само на плодове и ядки.
Най-пълноценната храна са зеленолистните - в големи количества и сурови естествено, и водораслите.
Помислете как да ги добавите към менюто си, за да може да приемате всички необходими вещества, като витамини и минерали от тях и да се чувствате наистина нахранени. Защото на плодове и ядки аз лично съм си гладна, но ако ям достатъчно зеленина - няма проблем.
Това е един извод, до който стигнах след около година и половина четене и главоблъскане как точно да се чувстваме наистина нахранени със сурова храна и как физическото ни тяло също да е нахранено.

# 320
При пречистването с плодове и чай меда е много важен! Неутрализирам голяма част от токсините, които се отделят при пречистването и помага на организма да не се самоотрови. До 4 чаени лъжички дневно.

# 321
Клер, като напишеш raw cacao в гугъл и ще ти изплюе много сайтове за покупки в най-различни разфасовки, на зърна и смляно. И в амазон има мисля. Иначе знам няколко органик/роу фууд магазини тук в НЙ и има сурово какао, аз си имам едно пакетче, но не го ползвам много.

Аталанта, колко хубаво да те видя тук. Simple Smile
Поздравявям те с решението и ти пожелавам лека промяна.  Grinning

Лурдес, лакто-ово-вегетарианците ядат млечни продукти и яйца.
Не разбрах за примерното меню с или без тези продукти питаш...

Откакто съм бременна имам проблем да ям яйца, само в баница ги ползвам (засега). Нямам никакъв апетит и съм на плодове (и малко зеленчуци) основно. Изкушавам се от торти, но само ментално.  Mr. Green

Ескориал, от зеленолистните ми се подува корема и страдам, ако ям в продължение на няколко дни само или основно това. Без въглехидратни зеленчуци в диетата не се чувствам физически комфортно.
Имаш ли схема за избягване на страничните ефекти от целулозата?

# 322
Ескориал, от зеленолистните ми се подува корема и страдам, ако ям в продължение на няколко дни само или основно това. Без въглехидратни зеленчуци в диетата не се чувствам физически комфортно.

Кюбит Въглехидрати трябва да има в диетата. Аз искам да предотвратя евентуално погрешното впечатление, че може да се живее на плодове и ядки. За кратко най-вероятно ще се чувствате много добре на такъв режим, защото изключвате много вредни храни от менюто си. Но организма няма да я задоволен ако това продължава в дългосрочен план.

Имаш ли схема за избягване на страничните ефекти от целулозата?

Да - блендирай ги!
И дори и след като са блендирани - дъвчи всяка хапка поне по 40 пъти.

# 323
Ескориал, благодаря за отговра за яйцата! Питах, понеже знаеш колко отривисто се препоръчва даването на жълтък на бебета под годинката тук. Пък аз не ям яйца, покрй мен и мижът ми рядко ги вкусва.

# 324
  • ул. "Мечтание"
Clairette, благодаря за отговора за меда! И аз си мислех, че не е случайно да се пие чая с мед.

# 325
Clairette  
Аз понеже не съм привърженик на какаото, не искам много много да обсъждам темата, но щом се интересуваш:
Ето го гуруто на суровото какао: David Wolfe. Той ще ти обясни колко е полезно... Пиши в гугъл неговото име и ще намериш много информация.
А това е неговия сайт за сурови храни:
http://www.sunfood.com

Аз съм поръчвала много пъти от там и са им хубави нещата. Само, че вече малко скъпичко ми идва със шипинга  Sad

Meg!
 Знам, знам....ако знаеш колко педантично съм си захранавала първите две деца по тая схема.... ooooh!

# 326
Кюбит, Ескориал благодаря ви за какаото.
То е ясно, че не е полезно, но поне от време на време бих го консумирала. От всичко мога да се откажа попринцип, но не мисля, че е необходимо, затова мисля да замествам част от нещата с подобни алтернативи  Wink .

Кюбит, аз ям страшно много зеленолистни, всеки ден по 2 пъти ям зелена салата. По принцип преди да започна да ям разделно ( преди месец) имах страшни проблеми с подуването на корема. От както махнах животинските храни и ям предимно плодове и зеленчуци, при това разделно- корема ми е тип-топ. Веднъж направих грешката да ям зелена салата, която не беше органик и се подух като плондир  Rolling Eyes . Та мисълта ми е опитай се да взимаш зеленчуците органик и да ги изкисваш поне час-два в студена вода ( махат се нитратите ), особено за зеленолистни и краставици  Peace

# 327
Мег не се притеснявай за яйцата,моя син е на 2,2 год. и все още не е вкусвал яйце.

# 328
Лурдес, лакто-ово-вегетарианците ядат млечни продукти и яйца.
Не разбрах за примерното меню с или без тези продукти питаш...

Да, меню с тези продукти. Hug

# 329
Аз освен зелена салата и спанак за никое друго зеленолистно не се сещам Rolling EyesА какво значи в големи количества?
И за кълновете да питам-за три дни житото ми прокара малко,но тази вечер забелязах,че има и няколко мухлясали зрънца.Измих всички,изсуших ги и ги прибрах в хладилника-дали стават за ядене като са толкова къси newsm78И последно-нахутът също покълна,но има доста странен вкус-вие с какво го комбинирате?

Общи условия

Активация на акаунт