Баба Марта наближава, Септемврийска мама започва да наддава!

• 13 479
  • 309
  •   1
Отговори
# 120
  • Karlovo
Здравейте момичета ,
може ли тези които ходят и на частни гинеколози да ми кажат колко са станали сега прегледите ?
Наканила съм се и аз да ида да проверя всичко по план ли върви Laughing преди да се запиша в ЖК .
Гледам обсъждали сте зодиите ,та да споделя скромния си опит .Аз съм Дева и моя бъдещ мъж също е Дева .Двамата сме коренно различни по характер ,моето детство не е било от най-тихите ,за неговото доколкото знам също е било щуро .Така че всичко си зависи от средата в която е детето според мен  Grinning .Дъщеря ми е Везни - не е лошо детето ама сега такова хормони са я хванали ,че ще побелея докато мине пубертета .Иначе е голяма домакиня ,реши ли апартамента го чисти идеално ,готви вече по добре от мен (не че ми е дъщеря Wink ) .
Един последен въпрос към мамите от Пловдив - имат ли впечатления от д-р Матев ? Работи в АГ "Селена" в Пловдив и има кабинет в Карлово .

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 17:07 от dreems

# 121
Здравейте и от мен, не съм писала няколко дни.
Пламито и аз съм като теб, почти по цял ден ми се гади, направо е голям ужас с това ядене и повръщане. Беше ми станало по-добре и се успокоявах, че е минало най-лошото, но уви ме подхвана нова по-силна вълна. Четох съвети да се яде кисела ябълка ??! Аз не бих пробвала защото имах много лоши премеждия с малко лимон.
анита, чудесни новини. Моят преглед пък е на 26-ти, малко след вас Gorska_Kitka и Kiarra. Само броя дните, така искам да видя ритащо и мърдащо човече... Simple Smile)).
Имам и едно въпросче, кога трябва вече да се запиша на женска консултация. Дали ми е рано още?

gingerina, давай наистина подсолено айранче, пробвай, не е зле и дорбе действа  newsm44 smile3514

# 122
  • Троян
Ох честно да ви кажа ,аз не съм толкова вдъхновена този път.При  първата си бременност бях все нетърпелива да видя бебето,а сега са ми повече притесненията дали ще се справя като родител,дали ще успявяам да обръщам достатъчно внимание и на двете и как Маги ще посрещне новите условия в дома ooooh!

# 123
Здравейте  Hug

Албена и аз съм така, с първата само се ослушвах какво ми е дали ми се гади или пък спи или пък какво ми се яде. А сега честно хич не ми и пука за нищо, още не мога да се настроя, че ще имаме бебе. Даже и лекарката ми каза тази седмица да отида на преглед, а аз смятам да отложа за следващата.
Хем сега съм си по цял ден в къщи (или по улиците де) и имам много време да си мисля и мая за новото човече. Единственото, което е по-така в актива ми като бъдеща майка, е справка с цените и моделите на количките. Ама те страшни цени. През 2005 година като си търсех количка около 250 лева беше някакъв оптимален вариант, а около 600-800 си беше живо изхвърляне. А сега "нормалните" цени почват от 500-600, а за изхвърляциите говорим едва в ценови диапазон около 2200 лв.  #Crazy
А да и днес реших вече да си потърся от т.нар. дрехи за бременни, не че имам нужда, ама да си направя справка с цените и магазините и се отчаях от предлаганите модели.
Айде дребния ме чака за игри.

А и добре дошли на всички нови мами, а доколкото виждам са доста. Успешен финал момичета   bouquet

П.п. а за прегледа на частно, май навсякъде е различно. Моя преглед в Майчин дом Варна, ми излезе  30 лева и това заедно с ехографа.

# 124
Здравейте на всички и добре дошли на новите мами   bouquet аз нещо съм мързел последните дни и не пиша,но ви чета редовно Simple Smile
При нас празника мина много хубаво, за първи път,обикновено се караме...но явно вече сме поузряли Wink нямам търпение до датата за преглед след 3 седмици Sad все се безпокоя дали всичко е ок. иначе засега повечето дънки  ми стават, но апетита ми се пооправи и може да започна да качвам .
пожелавам ви лека вечер и до утре  Hug

# 125
  • around the world
Здравейте и от мен, не съм писала няколко дни.
Пламито и аз съм като теб, почти по цял ден ми се гади, направо е голям ужас с това ядене и повръщане. Беше ми станало по-добре и се успокоявах, че е минало най-лошото, но уви ме подхвана нова по-силна вълна. Четох съвети да се яде кисела ябълка ??! Аз не бих пробвала защото имах много лоши премеждия с малко лимон.
анита, чудесни новини. Моят преглед пък е на 26-ти, малко след вас Gorska_Kitka и Kiarra. Само броя дните, така искам да видя ритащо и мърдащо човече... Simple Smile)).
Имам и едно въпросче, кога трябва вече да се запиша на женска консултация. Дали ми е рано още?

gingerina, давай наистина подсолено айранче, пробвай, не е зле и дорбе действа  newsm44 smile3514
абсолютно подкрепям идеята за подсоленото яйрянче. Аз единствено благодарение на него преживявам в последните 2-3 седмици. Но пия много, 2-3 кофички кисело мляко под формата на яйрян на ден.Мъжът ми  се смее, че много евтино съм започнала да му излизам,но не можел да ми смогне с купуването на киселото мляко. Как няма да му излизам евтино: единственото което ям е зелена салата с малко сирене и пия айряни и вода  Wink.
Добре че започнах да взимам витамини, с което се надявам да си набавям липсващите от диетата ми полезни неща.

Другото нещо което могат да пробват да взимат мамите на които им се повръща е: Вомитосхил С. Хомеопатично лекарство е и е безвредно за бременни. Има го под формата на капки и като свещички( в по-тежки случаи на мен ми казаха да използвам свещичките).  От това което четох и след консултации с двама доктори разбрах,че за сега само това е единственото, което мога да взимам. Аз съм от 2-3 седмици с ужасно мигрено главоболие, което още повече влошава гаденето и повръщането и за това редовно ми се налага да използвам Вомитосхил-а.
В аптеката ме предупредиха,че не при всички бременни действа, но лично аз се чувствам по-добре.

# 126
 Здравейте сладуранки ! Добре дошли и на новите мами  Hug   Аз ходя на частно в Шейново, прегледите ми са м/у 40 и 50лв според зависи какво ми е правила. Колебая се дали да се запиша там за ЖК - струвала над 300лв.  Rolling Eyes
 Бубара, миналата ми бременност се следих при Илиева от 24 п-ка/понеже съм от Надежда/. Още в началото и бях казала.че имам мъртво раждане преди по малко от година и очаквах повече внимание,но уви. Получих средно статистическо внимание ,каквото могат да ти предложат в държавна поликлиника  #Cussing out За съжаление и това бебе загубих - не я обвинявам в никой случай.
 А относно зодиите - девите като големи са ужасно критични и все те са прави.Моята дъщеря е везни - не съм имала абсолютно никакви проблеми като дете . Сега е на 15 и ми иде да се гръмна понякога,ама пубертет кво да го правиш.Абе да е жива и здрава!
 На мен вече не ми се гади толкова,но има още какво да се желае  Laughing Лека вечер и до скоро   bouquet

# 127
  • around the world
Здравейте сладуранки ! Добре дошли и на новите мами  Hug   Аз ходя на частно в Шейново, прегледите ми са м/у 40 и 50лв според зависи какво ми е правила. Колебая се дали да се запиша там за ЖК - струвала над 300лв.  Rolling Eyes

Peace И аз ходя на частно в Шейново. Ти при кой лекар си?
И моите прегледи струват около 40-50 лева и все още се чудя и аз дали да се запиша там на ЖК като до колкото разбрах цената е 400лв.( или нещо такова). В сряда съм пак на преглед. Толкава чаках да наближи прегледа, а сега започнах да се притеснявам от него ooooh!.
Не мога да спра да мисля: дали бебчо е добре, дали всичко е наред, какво ще каже доктора и такива работи.....

# 128
gingerina, аз пък в момента съм на портокали и царевица в консерви.. само това ми се яде. Минах през толкова много вкусове и всяка седмица изненадвам съпруга ми Simple Smile

Nadina, аууууууууу това е срамота за количките. То за една от най- скъпите колички човек може да си купи кола. Ужас... просто тези хора се самозабравят. Кожодери Close
А що се отнася до дрехите за бременни и аз вече пообиколих магазините из София. Цените са по- високи от тези на останалите дрехи, ама карай.... Даже аз вече си купих един гащеризон, ей така да имам за всеки случай. Защото не искам да мисля в последния момент какво ще облека ако някоя сутрин се събудя и вече сегашните ми дрехи не ми стават..

Момичета, мисля си да вземам съпруга си с мен на 25-ти, за да види бебо на ехограф. Тогава би трябвало да съм 10 седмица и 3 ден. В интерес на истината нямам никаква представа какво точно ще се види. Май ще трябва да се поровя из нета да видя как би изглеждал бебо в тази седмица. Ако имате някаква идея или опитност, моля да споделите. Освен това, моля за съвет кога най- добре се вижда бебо на цял екран. В коя седмица?

# 129
  • Габрово
Здравейте и от мен! Не че нещо, но да взема да се разпиша и днес.
анита, радвам се, че прегледа е минал добре. Ти бая си и почака Wink А да не би да правят БХС щом веднага след ехографа ще ти взимат кръв?
При мен тъкмо гаденето отшумя и се почна пък едно страшно главоболие и понякога киселини.
Направо ви казвам се чувствам не като бременна, а като пред умирачка с тези болежки  Tired

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 09:06 от valkata78

# 130
  • Испания и Стара Загора
valkata78 незнам какво е БХС,но доктора каза,че е някакво изследване,различно от обикновените.Може и това да е. newsm78

# 131
  • around the world
gingerina, аз пък в момента съм на портокали и царевица в консерви.. само това ми се яде. Минах през толкова много вкусове и всяка седмица изненадвам съпруга ми Simple Smile

Nadina, аууууууууу това е срамота за количките. То за една от най- скъпите колички човек може да си купи кола. Ужас... просто тези хора се самозабравят. Кожодери Close
А що се отнася до дрехите за бременни и аз вече пообиколих магазините из София. Цените са по- високи от тези на останалите дрехи, ама карай.... Даже аз вече си купих един гащеризон, ей така да имам за всеки случай. Защото не искам да мисля в последния момент какво ще облека ако някоя сутрин се събудя и вече сегашните ми дрехи не ми стават..

Момичета, мисля си да вземам съпруга си с мен на 25-ти, за да види бебо на ехограф. Тогава би трябвало да съм 10 седмица и 3 ден. В интерес на истината нямам никаква представа какво точно ще се види. Май ще трябва да се поровя из нета да видя как би изглеждал бебо в тази седмица. Ако имате някаква идея или опитност, моля да споделите. Освен това, моля за съвет кога най- добре се вижда бебо на цял екран. В коя седмица?
Можеш да погледнеш тук. Преди няколко дни го видяй и толкова ме развесели записчето на това толкова малко човече с толква живот в него.
http://www.i-am-pregnant.com/Pregnancy/calendar/week/10

# 132
bueno, туко що ровейки се в нета намерих същия сайт. Много ти благодаря.

# 133
Bueno,ходя при Е.Василева.Препоръча ми я моя приятелка с големи проблеми при зачеване и износване. Даже,когато се роди дъщеря и  я кръсти на доки. Peace

# 134
Здравейте!
Gorska_Kitka, при мен лично миналия път бебето се видя за последно цялото някъде около 13-14 седмица. После - само на части  Grinning Но пък ехографът, на който ме гледаха беше старичък. Сега не знам как е...
Наде, като спомена количките, аз този пък съм решила да ки купя втора ръка. С Невена количката ми я даде моя приятелка, но си я върнах и сега е в друго бебе. И понеже не мисля, че 500-600 лв. е оправдан разход за второ (пък и за първо, де) дете, реших, че мога да се възползвам от предлаганите тук колички. Сега имам оферта от една приятелка да ми даде нейната, но все пак до септември има още даста време.
А за дрехите - миналия път не купувах специални, и сега мисля да си дпестя този разход. Е, поне едни панталон летен ще ми трябва. Днес си взех една туника и една рокличка, но са летни. Т.е. избирам ги така, че да мога да ги нося и след това. Пък и от предишната бременност имам две-три неща, мисля така да си изкарам. Мужду дргото, не помня кой беше писал, но и аз отдавам дължимото внимание на магазините за втора употреба. Набелязала съм си няколко, които докарват наистина хубави дрехи. Имам старохти попадения и за мен, и за мъжа ми. Даже тези неща, които взех днес са от такъв магазин, само дето той ги получава с етикетите и са малко по-скъпички, но пак доста поносими.

А относно зодиите - девите като големи са ужасно критични и все те са прави.Моята дъщеря е везни - не съм имала абсолютно никакви проблеми като дете . Сега е на 15 и ми иде да се гръмна понякога,ама пубертет кво да го правиш.Абе да е жива и здрава!

Хахах, това все едно слушам мъжа ми  Joy Като започнем да спорим все последната дума трябва да е моята, и винаги става на моето, което е най-правилно  Rolling Eyes
Малката е Везни, според мен е най-доброто дете на света, но понякога ме докарва до лудост  #Crazy Оня ден, например, докато била при баба си, издебнала и се подстригала самичка  ooooh! На бретона!!! Добре, че първо го е вдигнала и е хванала кичур отдолу, но е точно по средата, не е малък и е почти до кожа... Направо удар щях да получа като видях... А баща й направо откачи, нареди да приерем всички ножеце вкъщи на недостъпно място (което е трудно вече, защото тя откри ползата от столовете).
Иначе сестра ми е Везни, за нея нищо не мога да кажа, освен че тя си създаде своя собствена, 13-а зодия  hahaha Няма такова животно като нея... Съкрати живота ма майка ми сигурно с 20 години, бяга от вкъщи, прави какви ли не истории.... За щастие вече се освести, от 1 година и косур живее в Италия, готви сватба в края на тази година...
А иначе от коя Надежда си? Аз съм във втора част, може да се засечем някой ден.  Wink
Тия дни като ми стоне време вкъщи ще ви напиша и текстовете за Везните и Лъвчетата от списанието, че сега пиша от работата.
Аз в четвъртък най-накрая ще отида до лекарката, вчере е вече мисля, все се каня и все изниква нещо непредвидено... После ще пиша  Peace
Да ви питам нещо, сетилъ съм се тия дни... Как спите? Аз лично през 98% от живота си съм спала по корем, останалите 2% бях много блеменна и лежах настрани. По гръб ми е изключително неудобно настрани - същи. Засега спя в някаква много изкривена поза - почти по корем, но с единия крак малко се повдигам, за да не се сплескам съвсем (мале, какво обяснения праснах, със сигурност не сте ме разбрали  Laughing)
Лека вечер, спокойни сънища (аз ставам поне по два пъти да пишкам и направо откачам  Tired ...)

Общи условия

Активация на акаунт