Баба Марта наближава, Септемврийска мама започва да наддава!

• 13 483
  • 309
  •   1
Отговори
# 135
  • Испания и Стара Загора
Mirinda и аз спя в същата поза ,която си описала,но понякога се събуждам изцяло по корем или по гръб.С миналата бременност спах само настрани. Peace
И аз мисля да не купувам нова количка.Ще изкарам с количката на Алекс. Wink
Лека вечер на всички от мен. Hug

# 136
  • До хладилника, който обичам
Количка втора ръка ще взема аз, категорично.
Безумие ми е да се дадат толкова пари за количка, ще ме прощават привържениците на идеята.
И първото дете беше с количка на старо, и това ще е така.

Виж, дрехи ще имам повече, категорично. Предния път карах от началото на 5-ти месец до раждането с един гащеризон и една пола и накрая не можех да ги гледам. При положение, че този път и талията ми значително по-бързо расте, категорично ще имам повече дрехи, поне да се чувствам колкото е възможно добре предвид фи-то си.

# 137
  • Троян
И аз количка няма да купувам,на Маги си е здрава и функционираща.

# 138
anita29 и на мен ми взеха кръв. Днес ми излязоха кръвните резултати - с тях изчисляват вероятността за Даун и за още две болести- тези трите тук http://www.bg-mamma.com/site/content/view/509/53/ .

При мен има и пълно описание на това какво е видял лекаря. Малко съм се притеснила, че не успях да се чуя с моя гинеколог за резултатите днес, пише за главичката - нормална, ръце, крачета, но пише, че не се вижда пикочен мехур (поне така си превеждам думата) и не мога да разбера дали е рано или имам проблем.

# 139
  • където има любов
Здравейте мацки!Изпратих детенце на градина,тати на работа и си пия с кеф кафенцето.Даже и до тоалетна успях да отида.При мен гаденето също се завърна и три дни не бях пила кафе,съответно вчера вече се чувствах като плондер и без капка натроение.Днес обаче се събудих свежа и това кафе  newsm44ми подейства страхотно.
Относно количките ,този път съм категорична че ще си купя втора употреба.Първия път взехме нова на средна цена,която се раздрънка още първия месец,та сега съм решила нещо по-качествено,но втора употреба.
Относно дрехите-за сега си влизам в дънките,за следващите месеци ще се сдобия с дрешки от сестра ми ,която също е бременна и е мой калибър,а за горещите дни предполагам ,че ще си нося летните дрехи,които са с много ниска талия и завършват с ластик.
А сега ще тичам закръвните резултати.Хубав ден от мен!

# 140
Здравейте, благодаря на всички за съветите. Ще ви послушам за айряна, аз го пия без сол, но ще си купя днеска със.
Plamito, аз ходя на частно във Фемина при д-р Врагалева. И тя ме посъветва да се запиша на женска консултация по здравната каса. А личната лекарка пък ми препоръча много настоятелно д-р Барбова от Полимед. Попрочетох хубави отзиви и мисля при нея да се запиша.
Nadina, усещам аз, че количката ще я избираме повече и от колата Grinning. Половинката отсега се е запънал за евтина количка, но ще се помисли сериозно по въпроса. И аз забелязвам, че цените са много нагоре. Кумът ни миналата година се сърдеше за количка от 1000лв, пък то като гледам не са кой знае колко вече.
За дрехите, незнам какво ще си купя, но вече съм си харесала много дрешки за лятото, за голямо коремче Wink.
Лек и приятен ден на всички от мен Simple Smile.

# 141
Привет и от мен.

За количките - на мен две приятелки ми предлагат техните колички, така че ще избера една от тях, като и двете са от скъпичките и малко се притеснявам дали ще ги опазя. Същото важи и за кошарката и шезлонга, защото с малката не съм имала такива удобства, че бяхме много зле финансово. Тъкмо започнах за гледам за такива втора употреба и взеха да валят предложения от една приятелка и от кумата ми. Много ми е мило, че ми ги предлагат, ще ми спестят доста разходи.

А относно дрехите - моите дънки все още ми стават, но вече ми стягат на корема и не се чувствам комфортно с тях. Вчера си купих от Продавалника едни дънки за бременни и ги чакам до края на седмицата да ми ги пратят, но се притеснявам дали ще ми станат, че мацката, от която ги купих е по-ниска от мен и се притесняваше, че може да са ми къси. Та ще видим. Иначе ще си купя потничета и блузки за лятото от тези дето са с висока талия и могат да се носят и от небременни.

Gorska_Kitka, значи с теб ще ходим на една дата на преглед. Хубаво е, че ще вземеш мъжа ти с теб, на мен така ми се иска и моя да дойде, но знам че ще си намери някакво извинение и няма да дойде с мен. Той се чувства неловко в такива ситуации, незнам защо така.

При мен гаденето също продължава, дори е по-силно от преди. В същото време съм постоянно гладна и като хапна нещо се чувствам по-добре, но само за кратко. Ужасно е, като отида на прегледа ще кажа на док, та дано измисли нещо.

# 142
Страхотна тема! Благодаря!

Хубав ден на всички!  Hug

# 143
Ох, това гадене край няма, всяка сутрин е кошмар  ooooh! И малкия като напълни памперса и положението става нетърпимо  Sick
До кой месец е това неразположение? Аз с първата бременност нямах такива проблеми и сега ми е странно  Confused

Колички имам тамън 3, та се надявам с тях да си изкараме. Щеше ми се една двойна или поне с борд за баткото, но ще го измисля някак си.
Дрешки засега не гледам, с дебелеенето ще се ориентирам и към тях  Mr. Green

# 144
gingerina,

Добре е, че имаш кой да те съветва. Моята лична лекарка е пълна боза и ми се иска скоро да я сменя.
Някой ако може да ми препоръча личен лекар в района на Манастирски ливади ще съм благодарна и как става сменянето.
Спомням си обаче, че тази д-р Барбова я бях срещнала веднъж в Черния списък, което не значи, че не е тнденциозно попаднала там.
Относно гаденето - днес ми е савсем зле. Едва се помръднах от леглото. Не повръщам, но страшно ми се гади. Нетърпимо чак. Дано скоро се оправи. Нищо не ми се яде и пие  Cry

А за количката - представа нямам нито от хубави марки, нито къде се предлагат колички втора употреба, нито коя количка е хубава. Ако някое мамче разясни ще и бъда безкрайно благодарна. Нали ми е за първи път - съвсем не съм наясно с много неща.  Hug

# 145
Lusesita  това с гаденето е индивидуално. Аз съм в 12 седмица и още ми се гади. Една приятелка спря в четвъртия месец, а една друга почти до края на бременността и се гадеше.
Аз лично си намерих начин и съм повръщала само два пъти. Когато започне да ми се гади лягам на дясната си страна без възглавница, леко присвита като на кравай Laughing и странното е, че за 1-2 минути гаденето изчезва.

# 146
Добро утро! Аз вчера се записах на ЖК. Не бях влизала в държавен кабинет и още съм потресена от гледката на допотопната техника и мебелировка. За щастие доктора не ме кара да сядам на стола Sick.
Иначе ми отдели почти час внимание, мери, тегли и какво ли още не. В четвъртък ще давам кръв за всички необходими изследвания. Определено основният ми лекар ще бъде в частната клиника, този ще го ползвам само за нещата, които покрива ЗК.
За колички и аз имам избор от приятелки. А за дрехите - от две седмици си слагам ластиче на дънките и не ги закопчавам. Купих си и равни обувки, че тези токчета ме измъчиха.
Слънчеви мигове момичета!

# 147
Здравейте,
За количката и аз мисля да ползвам количката на дъщеря ми, запазена е. Е малко демоде е Simple Smile вече на 5 години, ама който не му харесва да не излиза да се разхожда с мен Simple Smile
Според мен 2000 лв за количка са пари, които е безмислено да се дават. Както някой спомена горе за тези пари можете кола на старо да си вземете Simple Smile, кабрио можете да я направите и да Ви останат пари за бензин за да си разхождате бебо Simple Smile

# 148
Здравейте момичета!
Plamito в кои Манастирски ливади си? Аз живея в Гоце Делчев и мисля да ходя на ЖК м 29то ДКЦ. Там ми е и личната лекарка. В ДКЦто има двама гинеколози - д-р Маленов и д-р Пулева. За първия не ща и да чувам. Нищо, че е добър специалист - на една приятелка в 7мия месец й каза, че не може да се занимава повече с нея и да се оправя.
При мен гаденето като че ли отшумява вече, ама съм като болна - всичките храни имат еднакво гаден вкус в устата ми Sad
За количка още не мисля да гледам, ама мисля да си купя нова. С милото имаме намерение да имаме още деца, така че ще я употребяваме и друг път.

# 149
  • Габрово
Аз също не държа количката да е чисто нова, но понеже ще вземаме сега двойна, та изборът на такива втора употреба едва ли ще е голям и ще видим. Жалко е, че не мога да използвам и досегашната количка на Чико от която съм супер доволна, но зимният й кош остана в Испания и само летният вариант ще използвам като порастне бебо. За нея бяхме дали 500 евро обаче не ми се увидяха парите понеже още като забременях и спрях цигарите и си направих касичка в която слагах всеки ден по 2-3 евро(все едно съм ги дала за цигари) и като бях в 5-ят месец се бяха събрали достатъчно парички и още тогава си взех количката. Не смея да ползвам неща от познати, понеже така взехме проходилка и малката я потроши за отрицателно време, та умрях от неудобство.
А за дънките от продавалника направо се разочаровах, чакам вече трета седмица да ми ги пратят, егати несериозните хора, искаш пари да им даваш, а те бягат. Ще разгледам да си избера някой други.

Общи условия

Активация на акаунт