Баба Марта наближава, Септемврийска мама започва да наддава!

• 13 480
  • 309
  •   1
Отговори
# 240
dundito2 Аз не съм много в час.. но според мен когато са завишени, това не означава ли, че си по-защитена...?

чисто информативно и ако мога да те успокоя, аз в 4-5седмица също имах такъв контакт, а не съм карала нито една шарка. да чукна на дърво всичко ми се размина.
стискам палци всичко да е наред Praynig Hug

# 241
Много ти благодаря aguto , успокояващо е ама.... newsm78, нали знаеш как е винаги се настройваме и за най лошото. Ти в коя седмица си? Wink

# 242
абсолютно..аз днеска така едни ужасии четох и така се стреснах...
 Peace но няма страшно! с всичко ще се справим Simple Smile няма как
 на лентичката пише 9+4дни Simple Smile

# 243
ти си с мойте размери...офф дано всичко да е ок. Генеколога каза че е добре да имам антитела, защото едното изключва другото,ако имаш антитела това значи че организма се е сблъсквал вече с това нещо и дори да си правиш тест за ранна зараза като мен е малка вероятността да е положителен. А иначе не чети чак толкова много.... имам чувството че това ни е белята че сме много информирани...Нали се сещаш нашите едно време като не са били информирани колко по спокоини са били Rolling Eyes

# 244
  • Испания и Стара Загора
И аз съм на мнение,че колкото по-малко чета по-добре.С първата бременност нямах интернет,дори не бях чувала за БГ-Мамма и форума.Незнаех какви изследвания ми правят.Като ми кажеха да дам кръв- давах.А сега като чета разни неща и почвам да мисля и да се плаша. Shocked
Аз пък не съм си мерила температурата откакто съм бременна.Даже и незнам,че се повишава през първите месеци. Embarassed
Аз питах АГ какви лекарства мога да пия за главоболие и тя каза Парацетамол 500мг по 1 на ден или Ефералган.Но на ефералгана пише,че не се препоръчва при бременност. newsm78
Лека вечер на всички Hug

# 245
Добре дошли на новите майчета, katia_o_m и dundito 2   bouquet. Леко бременеене Simple Smile.
Аз пак с лоши новини ще се включа, незнам какво ми стана обаче съм почти с постоянно гадене, тежест в стомаха и болки от време на време. Вчера докато обядвахме с колегите ми се наложи да стана от масата и да търча до тоалетната  Sick, сутринта докато закусвах пак. Аз упорствам и пак дойдох на работа, но вече се чудя дали да не се консултирам с лекар. Освен това имам хронична кашлица и се почва гадене, кашляне и  Sick. Направо карам на автопилот вече и абсолютно нищо не ми се яде. Пробвам с айрян както ме посъветвахте, но ефекта е много краткотраен.
За многото информация и аз мисля, че повече вреди. Особено тези дни се хващам да чета в Майки бъдещи и настоящи, истории за раждане и други. Определено сега по-лошо ми влияят отколкото преди като ги четях.
Сутрин като дойда на работа и си отварям този линк (от първите темички) http://yourembryo.blogspot.com/2007/06/see-your-baby_14.html и си гледам как изглежда бебчето и се настройвам положително  Simple Smile. Прекрасен ден ви желая  Hug.

# 246
Благодаря ви за посрещането момичета!  Grinning Не знам за вас, но аз като че ли още не мога да осъзная, че ще си имаме бебче Rolling Eyes много ми е странно!!! Ако преди половин година някой ми беше казал, че скоро ще чакам бебе, щях да му се изсмея в лицето.... не ме разбирайте погрешно искаме си го бебчето и си е напълно планирано, но до скоро идеята за бебе ми беше абсолютно чужда Mr. Green
Още когато видях двете чертички, същия ден отидох при моята лекарка, която веднага ме видя на вагинален ехограф за да потвърди бремеността. То още тогава чухме сърчице, после и на коремния пак... може би когато почне да ми расте коремчето, ще ми е по лесно да го осъзная...  Rolling Eyes
Всъщност вяжното е всичко да е наред, пък осъзнаването ще си дойде, когато му е времето, нали?

# 247
Dundito, не се притеснявай за варицелата, ако си сигурна, че като малка си я карала, няма проблеми. Синът ми от два месеца е в непрекъснат контакт с варицело-болни хлапета, но така и засега не е прихванал. И аз в началото се притесних малко, но майка ми ме успокой, че съм карала като малка и няма проблеми. За всеки случай съм решила да питам днес гинеколожката си, но съм сигурна, че няма да има проблеми.

А за страхотиите и ужасите из нета с първата ми бременност се начетох и нагледах на такива неща, че чак се чудих за какво и как съм се навила да раждам, но сега съвсем умишлено избягвам такива неща. Знам, че се случват всякакви неща, но Господ да ни пази и се старая да не мисля много, много.

# 248
  • Габрово
Добро утро!
Вече съм в 12-та г.с а все още не мога да се похваля, че гаденето е изчезнало, тъкмо си го помисля и ей го вчера пак цял ден бях  Sick
Тази бременност обаче пък много бързо ми минава, докато предната броях всеки ден и дните така бавно се точеха,а аз нямах търпение да си видя по-скоро бебка, но сега хич не горя от нетърпение и до края на бременноста дано почна да вдявам, че ще имам друго бебе  Embarassed

# 249
  • Испания и Стара Загора
Добро утро и от мен,
и аз още не мога да се осъзная,че ще имам бебе.С миналата бременност всеки ден броях дните,в коя г.с. съм,а сега не.Може би защото целия ми ден е зает с Алекс.Дори сега времето ми минава по-бързо. Wink
Tanja_cwete нещо липсва последните дни. newsm78Надявам се,че всичко е наред. Hug
Лек ден на всички Hug

# 250
gingerina  това с гаденето е нормално, но ако те притеснява се посъветвай с лекар. Проблем е само ако е прекалено често и организмът ти се обезводнява.
bubara аз си меря температурата всеки ден още отпреди да забременея. Сутрин, когато се събудя е около 37.1, следобед се повишава до 37.4 - 37.6. Това си е напълно нормална температура за бременни. Един-два пъти вдигах 37.8, но докторът ми също каза да не се притеснявам, освен ако не качвам над 38.
dundito 2 една моя приятелка също имаше контакт с болно бебе, но си роди нормално. Аз се бях изплашила с едни резултати от тестове, докато не отидох при гинеколога. При мен имаше два вида антитела в резултата - IgM и IgG. Оказа се, че IgM се появават до 10 дни, т.е болна си и в момента организмът ти ги образува, докато IgG са по-стари, т-е била си болна и организмът ти вече ги е образувал и имаш имунитет. При мен така бяха резултатите от рубеола, която съм прекарала като малка - имах IgG, но не и IgM. При токсоплазмоза обаче, нямах никакви и за това ми пряват тест всеки месец.

Много съм се притеснила. Вчера ходих при гинеколога ми. Каза ми, че факта че не се вижда пикочен мехур при бебето не е страшен (правих изследването в 11 г-с) и че при много жени не се виждало толкова рано. Но поради повишената вероятност от Трисомия 13 (при мен е 1:240, а нормалното било 1:500) + пикочния мехур трябвало да правя амниоцентеза. Трябвало да ходя на преглед и на всеки 20 дни да ми мери амниотичната течност, понеже е по-малко. Sad

# 251
  • До хладилника, който обичам
МОмичета, понеже наистина се чувствам зле много се извинявам, че не съм записала новите майчета. Ще помоля следващият, който прави темата да го свърши вместо мен Blush
Мога да пусна следващата, ако не ви идва твърде постна  Laughing Пък новите девойки ще подсетят кои са, да ги пиша после.

Вчера видях най-после сърцето - не, че съм се съмнявала, но все пак ми беше вече леко досадно кога най-после ще се види. Всичко засега е ок, дава ми по-ранен термин със седмица почти (както са и личните ми изчисления), но това са подробности.

Гинекологът искрено ме разсмя, като каза "Вие каквато сте слабичка, много добре се вижда всичко." Казах му, че слабичка скоро никой не ми е казвал и му благодарих, а той настоя, че на фона на останалите слабичка съм била... Че не съм, не съм, но забавно беше.

# 252
ох момичета, днес ми е много изнервено.. Още от сутринта деня ми тръгна накриво. Изпокарах се със сумати хора, включително и колеги. Котарака снощи ме изнерви и той до краен предел. Разкъсвам се между това да е при нас и това да го подарявам на някой. Просто незнам какво да правя. Привързана съм към котарака, но вече почват да ми тежат грижите за него и почистването. Почва да ме натоварва факта, че се старая да поддържам хигиена и чистота на високо ниво.
Скъпи мами, ако познавате някой който иска коте, моля да ми кажете. Ще съм ви много благодарна.

А иначе gingerina, наистина този сайт, който си споделила с нас много ми оправи настроението.Благодаря ти за това  bouquet

# 253
  • Габрово
anita29, писали сме по едно и също време едни и същи неща  Grinning
Бу, ами пускай я ти темата, виж как сладко си раздумваме и без шаренийки  Peace
Ти сигурно щото си падаш по "постните неща" затова си такава слаба  Joy
Аз като живях в Испания се чувствах направо слаба в сравнение с тамошните кифли. Поне в района, където живеех слаба жена почти не съм виждала. Даже като бях бременна и ходех на ЖК пеша и колите отзад все ми свиркаха, ама като ме видеха отпред им ставаше неловко  preggo Ама тук в Бг май по-скоро се класирам при леко закръгленките  Mr. Green
Gorska_Kitka, сестра ми иска котка, ама живее чак в Равда  Rolling Eyes

# 254
Здравейте, мами!
Снощи ми се случи нещо много странно-хубаво.Имам навика да си държа ръката на корема като си легна да спя, и тъй като спя на една страна се изненадах много приятно когато усетих нещо много бързо тупкащо в корема ми. И си казах че си въобразявам, за това си пипнах пулса- беше мноого по-бавен. Та сега си въобразяавам че съм усетила бебото. Тази сутрин усетих нещо като пърхане на пепруди за малко.
Дори да си въобразявам съм супер щастлива! Joy

Общи условия

Активация на акаунт