Баба Марта наближава, Септемврийска мама започва да наддава!

• 13 491
  • 309
  •   1
Отговори
# 210
Здравеите маминки!!!Да се включа и аз.....

Добре дошли на новите мами!!!

Готини саитове за дрешки сте дали.За първата си бременност,пазарувах от един магазин на Пиротска-не беше лош,но сега не съм ходила и не знам,какво предлагат.Аз от миналия път имам доста дрехи и нямам намерение да купувам оште!!!

Относно подстригването и боидисването,нямам никакви задръжки-една промяна дори е благотворна за настроението!!!А и ако това  с рязането на пишлето е вярно,аз като съм с близнаци и искам да са момче и момиче-освен да се подстрижа на половина???

Момичета искам да ви попитам,дали вече сте си избрали каде ще раждате?Аз ходя в Токуда,но като си поисках ценоразписа,направо очите ми щяха да изпаднат от орбитите-като го пресметнах за близнаци ми излиза минимално без ослужнения-3500лв!!!?????И това е по ЗК,не ми се мисли ако не бях по нея!
Даите савети моля..................

# 211
Atrakcia, благодаря за инфото!
Ianita28, аз утре ще давам кръв за всички изследвания по ЗК, за сведение съм в 11 седмица незавършена.

# 212
Нещо не мога да ги оправям тези седмици... Според мен съм в 9-та, а според калкулатора - в 8 - ма.
Нали се брои от датата на последната менструация - от началото й? 

# 213
Ето ме и мен.Здравейте мами,днес ходих на ЖК,незнам защо почти на всички Ви мнението Ви за ЖК не е най доброто,за мен гинеколога който ми следи бременноста е супер,досега съм ходила 3 пъти и ме гледа на вагинален ехограф,днес също,бебчо дори се размърда,имаме си сърчицеи всичко си му е нормално за сега , и се надявам за напред,изписа ми хомеопатичните капки против гадене Вомитусхил и съм доволна,ескаше да ми дава болничен заради това гадене ,но аз отказах,на 9.03 пак съм на ЖК и ще ме пращаш за БХС, каза че е добре да си го направя,но че няма проблем ако не искам,не е задължителво,но аз реших да си го направя,иначе още с първия преглед ми взе кръв ,урина ,секрет и цитонамазка,днес го питах , всичко ми е ок,супер съм доволна,жалко че той не изражда, и се надявам той да ми препоръча доктор,желая ви прекрасен ден

# 214
Извинявам се, но какво е това изследване БХС?

# 215
  • където има любов
За мен не е важно с колко скъпи дрехи си облечена,важно е как ще ги съчетаеш.когато човек има усет може  само с парцалки от втора употреба да се облича и пак да събира погледите.Лично аз имам такива попадения от там.Например чисто нова рокля Бенетон ,с етикет 100%лен на смешната сума от 5 лв и не само това разбира се

# 216
elisaveta, ти къде ходиш на ЖК?

А иначе мамите, които си купуват дрехи за бременни от втора употреба, в кои магазини ходят? Аз също мисля, че е по- добре да си купя нещо от втора употреба( особено ако е запазено), отколкото да давам толкова пари за няколко дрехи, които ще ги нося 1 сезон. Тези пари мога да ги използвам за много по- полезни неща, свързани с бебо. Прекалено практично почнах да мисля..  Simple Smile

# 217
това е биохимичен скрининг,троен тест,относно възможни  малформация на бебчето,като синдрома на даун и др.в интернет ще намериш подробно инфо.
лека бременност

# 218
Далеч съм от София миличка,но винаги съм мислила че в София би трябвало всичко да е по добро и по напреднало и докторите да са по внимателни,аз съм от Добрич Peace

# 219
Здравей, Елисавета!
Вече потърсих повечко инфо в нета. Мисля, че трябва да направя това изследване, пише, че това трябва да стане между 15 - 20 г.с.
Вземат кръв и я изпращат за изследване, нали? Ако има нужда се ходи на ултразвук... май

# 220
  • София
Здравей, Елисавета!
Вече потърсих повечко инфо в нета. Мисля, че трябва да направя това изследване, пише, че това трябва да стане между 15 - 20 г.с.
Вземат кръв и я изпращат за изследване, нали? Ако има нужда се ходи на ултразвук... май

Да отговоря вместо Елисавета Wink Можеш да отидеш и на ранния скрининг, който е между 11 г.с. и 13 г.с. +6дни. Дават го с по-висок процент на достоверност относно болестите, за които изследват кръвта. Най-най подробно можеш да прочетеш на сайта на Националната генетична лаборатория. http://lmpbg.org/
Трябва същият или най-късно предишният ден да си била на ехограф, където замерват определени показатели на бебето, които се изискват за по-голямата достоверност на скрининга.

# 221
Хм,виж ти.Съпругът ми е от там,а аз се записах на ЖК в Добрич този път.

# 222
Благодаря Електра  Laughingаз точно на този ранен БХС ще ходя от 11 г.с,а после мисля и на 3Д ехограф да ме видят ,за да си имам снимка на бебчо Heart Eyes

# 223
Момичета, току що идвам от преглед и толкова се надявах да си имам вече термин.
За сега знам, че съм в 6-та седмица и 2 дена, въпреки, че последния ми цикъл беше на 20-ти декември.
Явно съм имала късна овулация и т.н.
Май терминът ми се очертава да е около 12-ти октомври, но ако ми позволите ще остана в септемврийската тема, защото тук много ми харесва и всички Вие сте страхотни  Hug
Днес видяхме и пулсиращото сърчице. Разплаках се от радост.
Изписаха ми: utrogestan 100. Не знам за какво е. Някой пие ли го? Четох му листовката и не ми се вижда подходящо.

# 224
elisaveta, по принцип всичко зависи от самите лекари в ЖК( дали си обичат професията, дали са меркантилни), а не толкова от населеното място.

Аз също съм доволна от моята ЖК, ама повечето ми приятелки са вдигнали ръце от здравната каса.

Общи условия

Активация на акаунт