Отговори
# 75
Ей-успокоих се като прочетох за вашите/и нашите/ емоции.Баткото преди 7 год. го гледах по др. правила-последно хранене в 12ч. и до сутринта вода/колко ми е бил акъла ooooh!/Сега я кърмя когато си поиска и действително сама започна да си създава режим.Като минат 2,5-3 часа и търси да яде-като гардже е.Доки каза ,че е рано за колики пък и аз не съм усетила,така че нищо не и давам.
За обличането -май нашата кокона е зиморничава.Обличам я като вас ,но я завивам с по-дебело одеалце.Като я завия после по-някое време я усещам как се е смъкнала надолу под одеалцето и си е скрила ушичките.Уж не шава много,а пък още малко и през глава ще се завие newsm78.
Гърдите и сега си ги мажа с Лансинох от време на време,че ме наболяват.
В общи линии-това е.Почти нямам време да ви чета,камо ли да пиша.Така че Честити да са ви бебчетата момичета.Да са ви живи и здрави.Много да ви радват и да ви слушкат.
На чакащите мами-леко раждане! Hug
 newsm51 newsm51 newsm51

# 76
Тутубуту, пиши как се отразява Биогая на твоето бебче, но може би поне след седмица, за да имат време да подействат. нашата все още е с ужасни газове, ама в сравнение с миналата седмица Дани е по-спокойна. предпочетох комбинация от Биогая с Еспумизан и малко смекта отвреме-навреме, за да помогна на чревната флора да узрее по-бързо, а не просто да й дам нещо потушаващо газовете. чудя се на капките Colief - съдържали ензима лактаза, за да разграждат млечната захар (лактозата), която всъщност най-много тормози бебоците. някоя мама ползва ли ги? виждам, че моята бебона се мъчи, но милата ми тя - не проревава въобще заради тях. ревът й се чува само ако се забавим с кърмата.

# 77
Привет и от мен!
След като изчетох,че и вас ви мъат същите проблеми със заспиването на гърдата и отказа да спи в леглото се УСПОКОИХ !

Даже дадох на таткото да прочете,че той снощи се беше побъркал и само се чудеше какво й е!

Днес е спала пълноценно (ако мога така да се изразя) само от 12 до 3 часа, и после само с прекъсвания, и незнам може сега да спи повече тази нощ.

Аз вчера исках да питам ама забравих - виждали ли сте едни анатомични възглавнички с дупки на Чико. Спомянм си,че в един магазин още лятото ми казаха,че са за бебета още от 0 месеца, но аз не си взех. От вчера си мисля,че в мен заспива, защото е под наклон и някак не й виси главата, така както в креватчето. Дали не трябва да си взема такава възглавница. Тя е с дупки,за да не се задуши бебето.

А относно мърдането - онзи ден я намерих по диагонал на креватчето. Имам една приятелка, която роди ноември и тя ме уверява как в началто не мърдат и не е нужно да слагам решетката на креватчето ( както прави тя), но аз си сложих естествено...и като я видях онази вечер...направо щеше да си падне ако нямаше решетка...

Искам да попитам бульовчето, доколкото разбрах тези капки БиоГайа са по-добри от Инфакол и Саб Симплекс, защото лекуват проблема , а не го потушават както изброените по-горе? Нашата докторка каза ,че Био Гайа са най-добри, защото били близки до кърмата (ако съм запомнила правилно)..но милото не иска да ги купуваме (нямал им вяра)...Всички били доволни от Инфакол, и затова й даваме такива...

Коте, за книгите аз вчера си купих една книжка за грижи за здравето на бебето и от утре започвам да я чета. Автор е един клуб на майките в Русия (тамошния вариант на БГ МАММА сигурно Laughing). От същата серия преди месеци си купих една книга "Развий ума на детето правилно" и е много интересна. Пускам линк към сайта да разгледате книгите ( сега са пуснали още няколко) и като я прочета ще докладвам.http://www.soft-press.com/

Лека вечер от мен!

# 78
  • Sofia
И такааа, експеримента проведен, резултати - кофти  Confused
Малкото си изяде като пич 100 мл от шише, даже и водичка пийна 10 мл, а мама изцеди с 300 зора 60 мл от гърдата Sad И сега какво да правя - да дохранвам ли? newsm78 Утре ще звънна на педито да я питам, ама защо така сега стана... Tired При всички положения тази нощ пак ще се храним през 1 час, защото нямам с какво да го дохранвам...
Милото ми момче, гладно го държа...

Като за капак една ужасна болка в ръката имам още от бременността, която мислех, че е от някой затиснат нерв, ама сега не само че не отминава, а с всеки ден се увеличава и вече едвам го гушкам в определени моменти, вчера щях да го изпусна  Rolling Eyes Embarassed

Аз да не дърпам дявола за опашката, ама засега не давам инфакол на всяко ядене, даже доста рядко давам. Мисля, че засега няма нужда, дано по-дълго да е така, че сега само едни колики ни липсват... Praynig Praynig Praynig

Маринче, мерси за линка за книгата! Simple Smile

Пожелава ви лека нощ и успешно спинкане!  Hug

# 79
  • Пловдив
dorabella ,може да надигнеш матрачето.Сложи отдолу одеало.Казват,че е добре да е надигнато от към главата с 30 градуса.

# 80
  • Пловдив
Момичета, един въпрос леко в страни от темата. Понеже повечето сте по-напред в бременността хронологично да питам кога ви изплатиха болничния за 45 дни преди раждането? В месеца на представянето му или едва след като изтекът 45 дни?

# 81
  • Пловдив
Поля,болничните се изплащат месец за месец.Ако 45 дневния започва примерно на 15 януари,сумата от 15 до 30 януари ще ти я платят от 15 до 25 февруари.За февруари може и по-рано да ги вземеш,примерно около 5 март.

# 82
  • Пловдив
Поля,болничните се изплащат месец за месец.Ако 45 дневния започва примерно на 15 януари,сумата от 15 до 30 януари ще ти я платят от 15 до 25 февруари.Така ще бъде и за февруари.
Благодаря ти!    bouquet  И аз така очаквах, но понеже моите се позабавиха /работя на дъжравна работа и заплатите ни се изплащат по-рано, също по-рано представят и болничните в НОИ/ се зачудих дали от НОИ не чакат да мине целия период и тогава да ги изплатят.

# 83
  • Пловдив
За февруари може да очакваш по-ранен превод-около 5 март.

# 84
бульовче, аз ползвам Colief  и съм доволна, откакто ги давам на Бобо спи спокойно, а нашите колики почнаха още на втория ден Sad

# 85
Инче и аз се притеснявам лекичко за тези стрептококи. А ревът, който описваш в болницата е от боцкане за фенилка. Това е някакво изследване /кръвно/ което се праща в медицинска академия. Една жена трябва да е минала и да ти е взела адреса, телефонният номер и разни данни за бебето. Резултата излиза до 10-на дни и казват, че ако има нещо притеснително тогава звънят.

Но дано бебчовците на Надето и Ивето скоро се възстановят и да си ги гушкат у дома.

Tolo това изследване на тазобедрените стави кога се прави?  newsm78

yanast много ти благодаря за помощта. Ще се опитам да го приложа. Понякога се чувствам много зле, защото се чувствам безсилна и много ме изнервя това.

Ние се обличаме с боди с дълъг ръкав, ританки, камизолка и буйки. Отгоре завивам с едно памучно одеалце. Температурата , която поддържаме в стаята е около 24-25 градуса. В момента, в който намалим температурата бебо започва да киха. А плюс това нослето и ръчичките му винаги са студени. За ръцете знам, че не са показател затова как се чувства бебето и дали тази температура му е нормална.

# 86
Здравейте мили февруарски мами HugАз съм от априлките и от време на време надничам да се радвам на вашите слдурчета да са ви живи и здрави Praynig
Искахда попитам мамите които вече са родили,понеже аз съм с малки и плоски заърна първа бременност ми е и мн искам да кърмя,но се притеснявам дали няма да си имам проблеми с тези зърна.Как се справят тези от вас ако са в същата ситуация?Благодаря ви много  bouquetи успех на тези които все още чакат Praynig Peace

# 87
Geia, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  Hug
Пожелавам ти да бъдеш здрава, жизнерадостна и усмихната, да се радваш на много любов, весели и здрави дечица и много семейно щастие!!!

Galiva, Честито бебче, да ти е живо и здраво малкото съкровище и да ти носи много щастие  Hug

Аз вече полека лека си приготвям необходимите неща за болницата, направих си един списък какво ще ми трябва, че да не се наложи да си събирам нещата под пара  Crazy.

# 88
cutesmallcat, не се подвеждай по цеденето! 60 грама всъщност е страхотен резултат! Много кърмещи майки изобщо не успяват да изцедят кърма или изцеждат мнооого, много по-малко отколкото бебето изсуква!
Имай търпение да кърмиш момчето почти денонощно още 1-2 дни и сама ще се увериш че и този път ще премине!
Нали пишка и ака юнака нормално? 6 напишкани и 4 наакани памперса са точно норматива за здраво, добре похапващо кърмаче.
Опитай да кърмиш отново и от двете гърди на всяко кърмене-гърдите не са складове, в които да се събира кърма, парадокса е, че когато се препълват организма получава сигнал че кърмата не се търси и намалява производството. Затова, когато усещаш гърдите си празни това всъщност е добър знак-значи в момента производството се увеличава. Гърдите никога не са напълно празни-те винаги произвеждат, така че може капка по капка, но като суче бебето получава кърма.
Ако много се притесняваш-заведи го първо на контролно теглене, преди да започнеш да дохранваш Hug

# 89
  Nature Sunnyдобро утро момичета кокичета.хайде днес някой няма ли да ни зарадва?нещо на всички бебета май им е стъдено и не им се излиза от корема на мама.аз понеже съм си малко смотана не мога да ви пусна 1 закусчица само по 1 кафенце ще черпя  food010 пък ще изчакам някоя оправна мама да направи закусчица eat лек и слънчев ден на всички Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт