Отговори
# 90
Добро утро и от мене, мамита:)
И аз няма да откажа закусчица:)
аlximka-мерси за кафенцето-аз и едно кафе не мога да стъкмя... Cry
Денят тепърва започва, бебчовците спинкат още, затова не излизат!
Хубав ден на всички!  Hug

# 91
  • Пловдив
Добро утро

Ето я закуската

Ние сме си 2 в 1.

# 92
Добро утро и от мен!

Честит бебок на Галива, само радост да носи на всички около себе си!

Елфитка, един въпрос към теб, понеже нещата при мен вървят към преносване, терминът ми е в събота, ако хипотетично родя в неделя или понеделник, трябва ли да си взимам болничен за преносване newsm78

Аз от вчера по съвет на Хамелионче похапвам ананас, да видим дали ще има ефект Thinking

# 93
 Привет и от нас!

Благодарим за закуската, чудесна идея ми дадохте с тези кифлички...  Party
 Аз да се похваля - разгадах проблема с проклетите рагади, дето ме мъчат от родилното още! След множество изчетени статии и разговори с мами, осъзнах, че цялата гадост идва от скапаните силиконови зърна. Явно са ми големи и когато засмуква бебето изобщо не стига до ареолата, а само мърда напред-назад зърното, което се търка в смотания силикон и резултатът е налице. От вчера окончателно се разделих с тях и мисля, че до ден-два нещата трябва да си дойдат на мястото. Дано  Praynig

Яна, благодаря ти много за съветите. Именно ти ме насочи към идеята за позата на бейби на гърдата и видях какво захапва. Може ли да те помоля (за последно  Rolling Eyes) да ни дадеш един кратък списък със "забранените" и "позволените" храни за кърмачки?   bouquet

За коликите: ние използваме Инфакол (благодарение на Атмосферчето  Hug ), а от 2 дни взехме и БиоГайа. Да ви кажа аз съм много доволна така (да чукам на дърво). Хилендара се успокои, пълни повече от отлично памперсите и с газовете се бори доста успешно. От БиоГайа давам по 2-3 капки на ден, а от Инфакол-а по 3-4 пъти преди хранене.  Peace

Емче-бадемче, твоят разказ много прилича на нашата нощна одисея, ама ти си го разказала много веселко. Ние с таткото се сменяме към 2, него го пращаме да спи другаде, а ние с Бебедарка се търкаляме по спалнята почти до сутринта. Малко ме тревожи само как ще я отучваме после, ама в книгата на д-р Спок пише, че до 3тия месец може всичко да разрешавате на детето (люлеене, носене на ръце и т.н.), а след това да започваме с дисциплината  Sunglasses Само да вметна, че д-р Спок, колкото и голям капацитет да е, е писал някъде през 50те и в книгата му срещнахме съвети от рода на:" Купете си цинкова кофа за изваряване на шишетата" и "Колкото и скъпо да е, помислете за варианта със закупуване на пералня"  Joy

ЕХ, че хубаво е навалял снега навън...  Party Много приятно ме изненада тази сутрин. Ама така де, ние зимни майчета ли сме или какво! Като гледам как продължава да вали до обяд ще става за шейни...

Хубав ден на всички! Да видим коя ще е щастливката с бебче днес  Hug

П.С. Толо, Боянски е голяяям сладур! И ние нашата мацка мислим да я зарибим с бойни спортове (с такъв баща е генетично обременено детето  hahaha) и като гледам как от сега стиска юмруци и размахява колена и лакти никак няма да ни е трудно. Даже се шегуваме, че татко й тренира Муай Тай бокс, а тя Мяу бокс  Laughing Не помня коя мама беше заплюла Боянчо за зет, ама да знае, че ще си има сериозна конкуренция за този красавец. Пу, пу, пу да не му е уроки!  Hug

# 94
  • Пловдив
daya9 ,ако болничният е да събота включително и неделя трябва да се явиш на работа,но родиш в неделя-не ти трябва нов болничен.От болницата ще издадат от неделя нататък.

Обаче ако болничният ти е до петък включително и събота трябва да си на работа.А ти родиш в неделя,за съботата трябва да вземеш болничен от лекаря,следящ бременността.Като това ще стане след като родиш.Т.е не се разкарвай за болничен,ако преносваш.

Разбираш принципа,нали-не трябва да имаш дупка в дните.Не трябва да имаш ден без болничен.

# 95
Добрютро
 yanast МнОго блягодяра  Hug ей, това с топлия памперс май ми спаси живота. Никога нямаше да ми дойде на акъла  smile3555 колко е простичко и елементарно. Бях се изтормозила с тези хавлии да вися пред мивката.
Буците ги няма, но зърното си ме боли и то много яко-о-о-о  #Crazy пробвахме всички възможни пози, само дето на челна стойка не е сукала малката  newsm78 Не ми се вярва да е само чуствително - все пак съм кърмила батковците по 9-10 месеца.
След кърмене зърното става много твърдо и на върха побелява.

Иначе Анди много слушка от 2-3 дена пу, пу.... започна пак да си спинка добре, буди се през деня на 3ч., а вечр на 4 1/2ч.
Много криво ми става когато ви слушам - как се шашкате, че кърмата не ви стига и се надявам да грешите. Все пак бебетата не ревът само когато са гладни. yanast го е казала - първо се убедете на 100%, че кърмата не стига и тогава дохранвайте. Аз лично мисля, че почне ли се веднъж с дохранването връщане назад няма.

За книгата - аз съм много доволна от Грижи за бебето и детето на Бенджамин Спок.
 Обличам я с  камизолка, отгоре памучна блузка. Надолу е с ританка + чорапки и памучно панталонче. Завивам я с памучна пелена. И аз избягвам гащиризончетата и бодитата, че често се разголваме. Температурата  гледам да не е над 21-22гр.

С поставянето в креватчето също имахме проблем, че се буди - нормално е, то е по-твърно и по-студено. Намерих и цаката. Когато я кърмя взимам памучната пелена и я поставям м/у мене и нея да се затопли.
Оригването хич не го можим  ooooh! вече даже не я вдигам. Тя май не поглъща въздух когато се кърмим. След като пие водичка, оригва веднага дори не ме изчаква да я вдигна.
Мартеничка радвам се, че си решила проблема с твойте рагади  newsm10
А това с коликите  newsm78 с батковците сме нямали, май  и тя няма за сега - как разбирате, че са точно колики???
На всички   preggo мами  Hug  Heart Eyes късмет и скоро да си гушкат  здрави и красиви newsm32
Малей 73 бебчета има още да се пръкват.

# 96
Здравейте момичета Hug,
аз само на бьрзо минавам да ви се похваля , че и аз дадох своя принос за увеличаване на февруарския отбор.
НА 13.02.2009- петьк в 14.45 се роди моето момче- БОРИС, 4000 кг, 52 см, нормално раждане.
От вчера вече сме си в кьщи, добре сме и двамата, като ми остане повечко време ще мина да ви разкажа как дьлгото ми чакане беше вьзнаградено с едно бьрзо и лесно раждане.
ЧЕСТИТО на всички обебили се през последните два дни!
И успех на чакащите все още Hug!
До скоро!

# 97
fi1,честита ти рожба!

Мартеничке,мъжът ти значи е от тежката артилерия бойци!Скоро в шоуто на Слави беше на гости един французин(мисля),който демонстрира точно този Муай Тай бокс(даже не бях го чувала..) и тогава казах на мъжа ми,че на това вече му казвам бой ! С такъв татко Хилендара ще стресира бъдещите си обожатели.. Laughing

# 98
Добро утро и от нас   bouquet
 Ха така имаме си едно майче вече нищо, че не е днешно  Hug Като гледам ще прави компания на момата на Дидерончо на "фаталната" късметлииска дата 13. Simple Smile
 fi1 да ти е живо и здраво голямото момче с прекрасното име Борис. Честита ви радост на цялотп семейство.

# 99
  • Пловдив
Добро утро на всички!
fi1, да ти е жив и здрав сина и много да ви радва!

Ние още сме 2 в 1. Днес съм при доктора, ще видим какво ще каже. Миналата седмица ми каза че може и да родя през тази която мина, но уви  Wink Не че бързам, бебето ми е още мъничко, нека си постои още малко на топло.
Към момичетата които вече са родили, виждам че обсъждате капките за колики, искам да питам от кои капки които продават в Бг сте доволни. Голямата ми дъщеря почти нямаше колики, сега сме се запасили с няколко опаковки чужбински, но не съм сигурна че ще ни стигнат.
Поздрави и приятен ден на всички!   bouquet

# 100
ЧЕСТИТ СИН НА fi1, ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ!

Елфита, благодаря ти за бързия отговор  bouquet

# 101
  • окр Пазарджик
Здравейте!

fi1 честита ти рожба!!!

Аз ходих до болницата и утре ще ме приемат , а така ме е шубе , че  ме заболя главата.
Стискайте ми палци

# 102
Честит син на fi1! Да ти е жив и здрав Борис!
marin4e, не се шашкай-всичко ще бъде наред:) Чака те първа среща с бебо:)

# 103
  • Велико Търново
Да е жив и здрав юнака на fi1  Hug

marin4e стискаме ти палци  Peace Всичко ще е наред  Hug

ssillvvi аз почти нямам зърна и в родилното беше ужас. Беба ревеше и се дърпаше от гърдите ми. Аз пък категорично отказвах да й давам АМ, тя освирепяваше от глад и ревеше още повече. Направо беше малък ад  Crazy Като се прибрахме вкъщи си купих силиконови зърна, Габи си засука без проблем от тях и досега така си се кърмим. Пробвах на няколко пъти без силиконките, но пак почва да се дърпа и да плаче.

Бульовче не знам вече какво подейства при Габи, обаче от 2 дни е доста по-спокойна. А в началото като й почнаха коликите по цяла нощ милото плачеше от болка. При всички положения БиоГайа-та ще е от полза за засилване на имунитета  Peace

# 104
Дали някой може да ми отговори:
Искам да си проверявам онлайн дали са ми изплатени болничните, за целта ми трябва ПИК. Адресната ми регистрация обаче е в Пазарджик, а живея в Пловдив-ще се наложи ли да ходя до Пазарджик, за да си пусна молбата.
Благодаря предварително за инфото

Общи условия

Активация на акаунт