2880 лв. накуп за майки студентки

• 48 589
  • 582
  •   1
Отговори
# 405
Еми и аз днес завърших семестриално Whistling newsm10 newsm44 smile3501 smile3501 smile3501!!!
Държавният ми е юли, но госпожиците секретарки казаха, че няма никакъв проблем да ми дадат уверение, че все още се водя редовна студентка! В моето уни (унсс) се водиш студентка докато си вземеш държавния, а понеже аз ще раждам юли , няма да ида на държавния , така че може би ще имам шанс да взема малко парички за бебешорката ми малка Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 406
  • София
Здравейте искам да питам нещо извинявам се ако сте го коментирали вече,но темата е доста дълга и наистина нямам време да я изчета цялата...та въпроса ми е ако съм взела еднократната помощ за дете 250 лв. имам ли право на тези пари за студентите? Hug

# 407
и аз това искам да питам...мисля че да но не съм много сигурна

# 408
  • Видин
Тази помощ от 2880лв е отделно от 250 за първо живородено дете, както е и отделно от майчинството - социално или от НОИ  Peace
Демек имаш право  Joy (много пари, много чудо)

# 409
аз на 23 чакам решение  newsm78 странно,какво ще е това решение не ми е ясно като си подадох документите и всичко останало.....а пък на 20 юни щели да превеждат парите......вие знаете ли нещо по въпроса newsm78???

# 410
а има ли значение дали съм забременяла преди или след като съм станала студентка? Аз забременях точно след изпитите,резултатите ми са такива,че на всяка цена съм приета,но докато дойде моментът да се записвам ще съм на половината на бременността.

# 411
а има ли значение дали съм забременяла преди или след като съм станала студентка? Аз забременях точно след изпитите,резултатите ми са такива,че на всяка цена съм приета,но докато дойде моментът да се записвам ще съм на половината на бременността.

има значение дали към датата на раждането си редовна студентка, кога си забременяла никой никаде не пита Wink

# 412
Честито на мамите дето са одобрени за помощта.
Не тези пари ги дават на майките студентки, а не на бременните, но явно не сте ме разбрали, че питам за догодина и въпроса ми беше принципен

# 413
Май не питам на точното място,но все пак.....ще знаете,мили мами, след като сте студентки Wink Редовните студентки осигурени ли са от университета (става въпрос за майчинството) или само здравните осигуровки се покриват от унив.?т.е ако не си на трудов договор никаде(неработиш) сама ли трябва да се осигурявам за да взимам майчинство после ?И колко месеца преди раждането трябва да е това?Благодаря ви предварително ! Hug

# 414
  • Видин
Университета плаща само здравни осигуровки.Социални - не.Трябва ти 1 година соц. осигуровки за да взимаш 90% от заплатата като майчинство Peace

# 415
Май не питам на точното място,но все пак.....ще знаете,мили мами, след като сте студентки Wink Редовните студентки осигурени ли са от университета (става въпрос за майчинството) или само здравните осигуровки се покриват от унив.?т.е ако не си на трудов договор никаде(неработиш) сама ли трябва да се осигурявам за да взимам майчинство после ?И колко месеца преди раждането трябва да е това?Благодаря ви предварително ! Hug
осигурени са, но само здравно... ако не си работил и дохода ти е под 350лв. на член от семейство взимаш по 100лева майчинство до 1година на детето и 35лв. за детето и тези пари ти ги изплащат социалните (и отделно за 45 дни преди раждането май 200бяха, ма може и по-малко и за раждане 250). А ако си осигурен от работата или сам се осигуряваш, ти плащат там по разни други сметки, които не ги знам от НОИ. А за да взимаш от НОИ мисля, че поне 1година трябва да си се осигурявал, но не съм много сигурна, някой по-запознат да каже...

zi$inka на тях им трябва да те удобрят със заповед, за да ти платят тези пари и тази заповед ще трябва да е готова на 23ти

# 416
Гледат се осигуровките за 12 месеца назад,майчинството е 90% от заплатата на която се осигурява работодателя.Ако само университета те осигурява,тези здравни осигуровки не са ти достатъчни за майчинството

# 417
Много ви благодаря за бързите отговори   bouquet Simple Smile

# 418
Къде по дяволите се подават тия документи?  съжалявам за езика, ама наистина това не разбрах  Mr. Green
и друго, моя бебок е почти на годинка. но по времето, когато са приели закона - 01.01 - беше на 6 месеца. не ми ли се полагат тия пари за 6те месеца след това?  ух тюх newsm78

# 419
Има ли други получили паричките освен Лорини  newsm78?Аз още чакам решението
Baduizm, подават се в агенция Социално подпомагане  Peace

Общи условия

Активация на акаунт