2880 лв. накуп за майки студентки

• 47 733
  • 582
  •   1
Отговори
# 480
е ние пък си правим ремонт на старото, но почваме от банята, та тамън парите на Катерина ще са за нея... Joy Joy Joy ама как всички за ремонт ще отидат...

bubole4e уверението ти ще трябва да е с дата към момента на раждането...т.е. ако ще раждаш по времето на първия семестър ще ти трябва уверение, затова че си студентка първия семестър и съответно ако ще раждаш по времето на втория - затова че си студентка втория семестър...

# 481
значи не е нужно да е с дата от месец септември и мога да си го взема още от сега така ли? Аз мисля че в уверенията пише че си студент учебната 2008/2009 г. знам ли...за семестри не знам да пише...охх дано да е така и да го взема от сега че после няма как да пътувам до унито за едно уерение..  bouquet
има ли изисквания какво точно да пише в увереието, да не ме върнат после...

# 482

уверението ти ще трябва да е с дата към момента на раждането...т.е. ако ще раждаш по времето на първия семестър ще ти трябва уверение, затова че си студентка първия семестър и съответно ако ще раждаш по времето на втория - затова че си студентка втория семестър... [/color]

А ако ще раждаш по време на почивката - август? Тогава от кога се взима?

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 14:15 от shtastlivata

# 483
ще раждам през септември, тогава следва да са ми държавните...

# 484
Мами, подадох си молбата. Дано станат работите, че днес се прибих от път за това уверение Crossing Arms

# 485
И аз това се чудя - понеже термина ми е август месец дали сега мога да си взема уверение, че съм редовна студентка за да не си усложнявам после живота и дали уверение ще има давност до тогава.

# 486
никойли не знае????????

# 487
Трябва да е от същия месец,в който подаваш молбата.

# 488
благодаря ти Simple Smile значи не е нужно да е след датата на раждане, важното е да е от същия месеце Simple Smilebouquet

# 489
Здравейте!
  Честито на всички,които са си получили паричките.При мен няма такива изгледи поне за сега(поне не всичките пари).Както бях писала по рано,аз съм редовна  студентка последна година и дипломната ми защита е на 01.07.2009г.,а следващата дата е септември месец.Аз най вероятно  няма да мога да се явя на тези дати,имам и не взети изпити.Бебка се роди на 08.05.2009г.Подадох си молбата за еднократната помощ на 10.06. и в уверението ми беше вписана 1-вата датата на дипломната ми защита(понеже така настояваха от социалните).Вчера като ходих да си подам документи за детски ми казаха,че имам подадени докум. за еднократна помощ и ще ми изплатят 720 лв. другия месец(явно за юни,юли и август).Питах ги кога ще ми излезе заповедта(предния път като ги питах незнаеха нищо-нито кога ще привеждат пари,нито кога ще излезе заповедта),понеже ще искам да обжалвам,защото смятам,че имам право на цялата помощ.И така момичета,аз ще подам жалба след като ми излезе заповедта,но се чудя ако пак не ми приведат цялата сума какво да правя след това,към кого да се обръщам вече незнам.Ако някой има някаква идея,моля да сподели.
Благодаря ви предварително.

# 490
аз не мисля че трябва да е така...нещо са те прецакали...
Аз завършвам през септември тогава са ми редовните държавни изпити и тогава ми е  и термина...при това положение значи ли че нямам право на тези пари...в закона не пише да се изплаят на майката за времето докато е студент, а ако е студент има право на тесзи пари...нещо не ми се струва правилно това дето ти изчисляват по месеци...подай жалба!!
Упоменала ли си в уверението кога ти е защитата и защоооооооо????????Ти имаш право и на поправка след това не значи че със сигурност ще звършиш!!!!!От социалните са длъжни да ти проемат уверение че си редовен студент!Това кога завършваш и ъ.н не им влиза в работата!Имама предвид или СИ или НЕ СИ редовен студент в момента на рабждането!!!!!

# 491
То е ясно,че са ме прецакали.В уверението ми написаха датата на защитата ми,понеже от социалните не искаха да ми го приемат без такава дата и аз се принудих да искам от университета да я напишат.И знам  за още един такъв случай на едно момиче и ако не се лъжа е в същия клон.Мисля тия дни да отида в Дирекция социално подпомагане и на място да говоря с тях.Ще видим какво ще стане,но не мисля да се откажа толкова лесно.

# 492
в кой клон ако може да питам?От сф ли  си?яаз съм клон Красно село не знам там какви "изисквания" имат???? кажиим че ще извикаш медиите за дискриминация да видиш как ще оправят нещата!няма право да ти отказват прием на документи!!!!!

# 493
Момичета, аз в понеделник си подадох документите. В уверението се пише кога се завършва, това си го има в бланката, освен това и кой курс си и кой сместър. Така попълнено уверение се приема от социалните. Моята бебка се роди на 14.05.2009, аз завършвам февруари 2010, но не мисля, че това кога завършваш е от значение, защото помоща се отпуска до навършване на 1год на детето, т.е. гледа се от 01.01.2009 на каква възраст е детето и колко месеца му остават до навършване на 1годинка и за толкова месеца се изплаща. В случая на hris30 спроед мен, както е моя случай трябва да ти преведат цялата сума. Ти си редовна студентка към момента на раждане на детето. Според мен обаче парите ще ги видим най-рано след 6 месеца, поне така пише в закона, ако правилно съм го изтълкувала :
 Вземанията по този закон се погасяват в срок, както следва:
шест месеца - за еднократната помощ за отглеждане на дете до навършване на една година от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение, считано от края на месеца, през който е родено детето.
Това значи, че най-рано ноември ще взема парите?!
А на мен ми казаха да чакам след 23 юли, дано да не са имали предвид "все някога след 23" Sad

# 494
бланката  за уверението от университета ли го взимаш???на всяко уни бланката е различна...това което си написала касае погасяване на вземането т.е след този срок не ти се полагат пари...няма общо с това кога ще ти одобрят молбата...
мисля да отида до социалните и да питам какви са има изисканият за тез ипари защото тук всеки казва различно, едни има раво едни нямат... Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 15:13 от bubole4e

Общи условия

Активация на акаунт