Майчинство и детски за близнаци - 2

• 28 025
  • 401
  •   1
Отговори
# 75
Нели, защо да не подадеш и ти заявление, няма нищо общо с работата или бъркам  newsm78.

Останах с впечатлението, че е само за майки които ползват майчинство за отглеждане на дете до 2г. възраст - а аз такова не ползвах, тъй като се върнах на работа след изтичането на 315дни. Мислех, че вие сте в течение на нещата и за това попитах  newsm78 newsm78 newsm78 Все още съм в чуденка...

# 76
Нели, защо да не подадеш и ти заявление, няма нищо общо с работата или бъркам  newsm78.

Останах с впечатлението, че е само за майки които ползват майчинство за отглеждане на дете до 2г. възраст - а аз такова не ползвах, тъй като се върнах на работа след изтичането на 315дни. Мислех, че вие сте в течение на нещата и за това попитах  newsm78 newsm78 newsm78 Все още съм в чуденка...

Нели, по приетия декември закон, който би трябвало да действа сега имаш право на 50% от помощта, ако се върнеш на работа. Така, че не пречи да подадеш заявление.
Т.е ако получаваш половин майчинство социално 1/2 от 240 трябва да имаш право и на половината от тези помощи, т.е 100 лв. за двете деца.

Ето конкретно:

Чл. 8б. (Нов - ДВ, бр. 110 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) Месечни помощи в размер 50 на сто от размера на месечните помощи, предоставяни по реда на чл. 8а, ал. 1, се предоставят в пари и/или под формата на социални инвестиции на майката (осиновителката) на близнаци, която има право да получава обезщетение за отглеждане на дете по реда на чл. 54, ал.1 от Кодекса за социално осигуряване. Разпоредбите на чл. 8а, ал. 2 - 4 се прилагат съответно

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 22:52 от *vera

# 77
Днес ходих в соц. в Кюстендил и ме входираха с триста зора по мое настояване.Бях първата с такова заявление  Thinking

# 78
Днес ходих в соц. в Кюстендил и ме входираха с триста зора по мое настояване.Бях първата с такова заявление  Thinking
Искам да попитам  newsm78 може ли да отида и аз да пусна това заявление нали става вьпрос ако сьм разбрала правилно за прословутите и нужни на нас мами с близнаци 1200лв
за мен сьщо важи ли, моите са на 8м. newsm78моляви се отговорете ми  Rolling Eyes
да му се невиди  Naughtyи за майчинството защо е само за едно дете ние се пак сме родили две човечета с  две различни ЕГН .
Заслужават да отидеме и това да ги последва #2gunfire

# 79
Здравейте и аз съм майка на близнаци на 1.1год.от Карнобат искам да попитам нали това заявление се подава при социалните.Защото вчера питах моя позната тя ми каза че нямали бланки като им донесът ще ми се обадят да отида да попълня.Опитах се да й обесня нооооооооо.....Само да се оправи малко това време и отивам че иначе няма кой да ми гледа децата.Аз си мисля че защото съм първата и им идва като  #2gunfire.Ще ви информирам какво е станало. Simple Smile

# 80
Здравей те искам,да ви попитам аз мога ли да подам декларация за тези 2.100 лв и за тези 1200 лв.Мои те близнаци са на 1г и 3м а има ме и батко на 2г и 4м.Тук в гр.Каблешково соцялните,не знаят нищо званях и в Поморие и от там ми казаха,че и те незнаят нищо.Казаха ми че една майка ходила само да занесе молба,че протестирала за променения закон.Благодаря ви много

# 81
Здравей те искам,да ви попитам аз мога ли да подам декларация за тези 2.100 лв и за тези 1200 лв.Мои те близнаци са на 1г и 3м а има ме и батко на 2г и 4м.Тук в гр.Каблешково соцялните,не знаят нищо званях и в Поморие и от там ми казаха,че и те незнаят нищо.Казаха ми че една майка ходила само да занесе молба,че протестирала за променения закон.Благодаря ви много
Имаш право на 2х100 лв по сега действащия закон и можеш да подадаш заявление в социално подпомагане по местоживеене, знаят или не знаят те за закона, той си съществува.
Също ако не си си взела и еднократната помощ за раждане.
Тези 1200 лв на дете /които се коментират, че са накуп/, няма да имаш право на тях, защото децата са ти над 1 г. и защото все още това е проектозакон и не е приет в парламента.

# 82
здравейти мами какво стана със збирката как мина аз съм от казанлък много искам да идвам но ми е трудно до софия но следя темата дано най накрая да ни чуят и да измислвт нещо. УСПЕХ

# 83
  • София
Мога вече да се обръщам със "Здравей БългарияLaughing Laughing Laughing Hug Hug Hug
Мама Сання може да нямаш близнаци или приятели с близнаци , но фен клубът ти се увеличава ежедневно  Peace Peace Peace
Надя Ойро (Защото Катето Евро , някак изтърка Еврото)   Wink и Клео не знам защо толкова много ви обичам бе мами  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Креми  благодаря за клуб "Хъшове " от Браила, права беше, намерих текстове в стенограмата взети оттук, неприятно извъртяни и това тайнствено изписване само на членове, без да става ясно , че променят цялата философия на помощта от месечна в еднократна  и от 1 до 2г. в до 1г..
anadi   по мое мнение много добре си се справила  Peace с жалбата до Омбудсмана и аз предходната вечер обмислях да изпратя, сега направо ще го сторя.  Peace
Отново използвам , да обърна внимание за Заявленията до края на месец март , но е желателно по-скоро родилите 2007г. близнаци да ги подадат, защото според закона са с 3 месечна давност.
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 84
  Да се отчета и от Бургас.След учудените погледи на социалните работници,как така идвам да подавам заявление без нормативи и указания,искаха да ме пратят на среща с директора.Но той пък имал приемен час чак четвъртък.Аз съм обаче понякога тъпа и упорита седя и чакам пред деловодството за заветното картонче.Обясних им,че по закон никой няма право да не ми приема молба,заявление или каквото е там,към която и да е институция,пък ако ще и само да докладвам,че съм видяла извънземно.Е,не можаха да излязат на глава с мен и ми приеха документа,връчиха ми картончето и си тръгнах по живо по здраво.Сега ще чакаме и да видим...
  П.С.Един съвет към мамите от Бургас-подавайте заявленията си направо в управлението,а не по райони,защото  в районните кметства не са информирани.То се намира срещу Механотехникума,в блока на БУСОФТ,отляво на детския магазин(не мога да се сетя името му).

# 85
Ето и при нас как се стекоха нещата. Ние живеем в Плевен само да уточня. Мъжа ми тази сутрин отиде със заявлението и разбира се хич не са му се зарадвали. Попитали са го това от интернет ли го е взел, а той - "Не!". Като нямали какво да правят, взели че измислили да им даде придружително писмо. Звъни ми и аз го написах докато той се върна и хайде пак при тях. И сега едно важно уточнение да ви кажа за мамите от провинцията - в областните градове се подава до Дирекция социално подпомагане, а не Агенция. Това е била забележката на втория опит. Та така вече и ние си имаме входящ номер на заявлението  Twisted Evil Благодаря на всички момичета, които се борят в София чрез медиите ние в провинцията правим каквото ни е по силите.

# 86
Искам да попитам  newsm78 може ли да отида и аз да пусна това заявление нали става вьпрос ако сьм разбрала правилно за прословутите и нужни на нас мами с близнаци 1200лв
за мен сьщо важи ли, моите са на 8м. newsm78моляви се отговорете ми  Rolling Eyes
да му се невиди  Naughtyи за майчинството защо е само за едно дете ние се пак сме родили две човечета с  две различни ЕГН .
Заслужават да отидеме и това да ги последва #2gunfire

Hugмоляви се някои да отговори на моето вьпросче Praynig

# 87
  • София
Мамина, виж пост №81

Абе, Каси, кво почнаха да те мотаят? За втори ли, за трети път отлагат интервюто!? Май си намират по-интересни теми

# 88
Mами на близначета, искам да попитам паричките х100лв се дават според дохода на семейството или не зависят от него? И изобщо какво зависи от дохода?На името на мъжът ми има регистрирана фирма,в такъв случай се гледа годишната печалба разделена на 12 ли?Благодаря ви много!
За съжаление не мога да се включа с декларациите,тъй като живот и здраве чакаме нашите бебки май-юни месец,но ако мога да бъда полезна с нещо само кажете.Следя ви редовно и съм от Варна!

# 89

Тези парички не зависят от дохода на семейството.А и все още не е много ясно кой ще ги взема.Това обсъждаме в последните страници.От дохода зависи само дали имате право на детски или не.Минимума за тази година е 350 лв на член от семейството.

Общи условия

Активация на акаунт