Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява невротренингът?
Какви са приложенията на невротренинга?
Какво представлява биофийдбек методът?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява невротренингът?
Невротренингът е метод, който използва електроди, поставени върху главата, за измерване на мозъчната активност. Терапевтът избира индивидуална програма за обучение под формата на компютърна игра. Целта е детето да играе играта само с мисълта си, без да използва мишка или клавиатура. Този метод се прилага при деца над 4-годишна възраст и е напълно безопасен и забавен.
-
Какви са приложенията на невротренинга?
-
Какво представлява биофийдбек методът?
-
Къде мога да намеря лицензирани кабинети за невротренинг и биофидбек в България?
-
Какво представлява биофидбекът (неврофидбек) и как се използва за лечение на деца с различни проблеми?
Наистина имах нужда от още едно потвърдение от специалист.Аз залагам много надежди на този метод,подготвена съм за това,че резултат не трябва да очаквам веднага.Но последно време чух много негативни мнения за метода от специалисти осланящи се само на медикаментозната терапия.Майките от форума пробвали метода също не се включват,дали продължават със сеансите? Съвсем скоро прочетох в една книга издадена преди почти 10г. за този метод,името там беше Неврофитбек и по дори оскъдното обеснение става въпрос за същото.Направи ми впечатление,че още преди 10г. са препоръчвали този метод за деца с психични проблеми.Както винаги при нас всичко с огромно закъснение.
на всички.