Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 72

  • 30 542
  • 302
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
  • Мнения: 640
Здравейте, момичета!
Искам и аз да се изкажа по дискусията, която се е заформила. Снощи на няколко пъти писах и трих ... Дано не бъда разбрана погрешно. Следя темата за тортоправене още от времето, когато бяха две отделни теми - за фигурки и за торти, но както сами виждате, рядко се разписвам, още повече със "ЗАПИС", което разбира се не ми пречи да си следя редовно темата -ама тя почти винаги е на първа страница. Та си мисля, че поне този спам можем да спестим. Разбирам раздразнението на момичетата, които отговарят на новодошлите на елементарните въпроси за съхранение на фондана и пр. ...Признавам, че аз нямам това търпение ... Мисля, че идеята за тема Бързи въпроси и отговори за тортоправещи като цяло е добра, но няма ли да се получи в рамките на една страница да се задава един и същи въпрос по няколко пъти  newsm78 . На мен понякога ми идва в повече следенето само на тази тема. При всички положения обаче ще продължавам да я следя!  Peace

И за де не се води като "Запис" съобщението ми искам да покажа тортата, която приготвих за днешният Рожден ден на сина ми! Замисъла беше да я покрия с чаршаф, но се попорязах леееекинко и минах на вариант Б - сметана. Еййй, трудна работа ... Шапка свалям на момичетатта, които правят сметанови торти - измъчих се ...пресиропирах я, Килна се леко на една страна (всичко съм се постарала да замаскирам все пак де  Laughing ) Ето я и нея (Пепи, краднАх си идеята от теб  Embarassed   bouquet ) Аз съм доволна- Grinning

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 12:57 от I r r a

# 91
  • Мнения: 9
       Здравейте момичета!Реших да взема отношение по вашия спор като човек,който никога не е писал в тази тема и ако може моето виждане да ви бъде от полза.
       Започнах да следя темата през май 2008.Реших да направя сама торта за втория рожден ден на дъщеря си.Попаднах на тортената тема,след като ми излезе в търсачката.Останах очарована и вече 10 месеца я следя ежедневно.Сладкарството е мое хоби още от детството ми,но това което намерих тук даже и не предполагах ,че може да се направи в домашни условия - имам в предвид           техники,инструменти,рецепти за покрития и фигури.Мислех ,че всичко това е забулено в дълбока тайна и е достъпно само за професионалисти.Искам да кажа ,че за да направя тази торта,прочетох целия първи пост,тъй като по това време все още нямаше тортена библиотека.Пробвала съм почти всички покрития и са били успешни.Изписала съм един тефтер с рецепти и указания,защото ми е по-удобно да си чета в кухнята докато действам.                                                                                                                    Така че благодаря на всички,който са допринесли за създаването и продължаването на темата.Не съм се записвала в темата,тъй като тя е винаги на първа страница и то благодарение на вас.За 10 месеца четене имам чувството ,че познавам всички ви.
         Относно разделянето на стари и нови - мисля,че не е добра идея.Всеки в даден момент е бил нов.А и без нови хора няма продължение - като в живота.Да не говорим ,че никой няма нищо против да се включват нови талантливи и можещи хора /професионалисти/ като Албена, Нелка,Милен@ и др.от които и старите има какво да научат.
        Благодаря за вниманието!Дано съм ви помогнала да разберете колко важен и значим е вашия труд.Пожелавам успех на всички!

# 92
  • Мнения: 1 173
Аз за последно и това ми е крайното мнение - то се видя че тази тема замина.
Тандури подчерта , че идеята НЕ е да се делят НОВИ и СТАРИ !!!
Дайте сега например да подновим малко информацията в Тортената - Под рецептата на Татяна да се напише "НЕ СЕ СИРОПИРА" както и така популярния крем на Сребърен облак.
Да направим и обясним стъпка по стъпка повечето покрития - Аз се наемам да направя за ММФ и да споделя всичко което знам за това тесто. Други като Пепи например могат да направят за Руска мастика 2 , а който работи с Варна - ще сподели всички препятствия с него. Не знам дали друг освен Наталина може да добавя и редактира , но тя вече се е заела - предполагам ще може и да допълни информацията.
 Колкото и да си чешем езиците , не сме дорасли за под теми ( като в Кухарка или Кукинг  , каквото е предложението на Нелка).
НОВИ , СТАРИ - човек се учи докато е жив.
 Сега ще допълня и още нещо като се надявам никой да не ми се обиди . Повечето в темата са на едно ниво - единствено Ани и Нелка имат друго виждане за нещата, а те правят рядко торти. По една или друга причина много нови неща не се показват - не може да се очаква че темата ще остане "вълнуваща и образувателна" след като вече си достигнал нивото на другите.
 Но както казах това че един го вълнува едно , а друг друго , това че един може и иска да пробва нещо ново а друг не - не прави темата безполезна!!!
 

# 93
  • Мнения: 668
Доста нещо попрочето, но ще се въздържа от последващ коментар, защото повечето от моите мисли са изказани вече.
АЗ се наемам, както Райчето предлага, да обясня как ползвам Варения Фондан, по рецептата на Силрай, свойства на тестото, методи за работа съхранение  и тн, с колкото имам снимков материал по въпроса. Ако Силрай има желание може да пише и тя, пък да се синтезира един общ материал. Също така предлагам активната си помощ в обновяването на Библиотеката (което незнам как да стане без права ? или да преработим нещата и да ги пратим на Нат ?)

# 94
  • Мнения: 1 610
Помощ!Помощ!
Я като има толкова доброволци за обяснение на ММФ-а да кажат защо ми се накъса чаршафа.
Като го постлах беше ок,малко тънък , но ок.  едната торта / в последствие пробелемната/ я сложих в кутия, другата открита. Откритата е с малко по-дебел чаршаф  и е супер, не мърда, не бута. Другата се разводни няколко часа по-късно, сега не само прозира, ами е на дупки. върху нея ще редя много фигури, които са хем много , хем и много тежки. И ще замазвам с трева.  ooooh!
Въпросът ми е > Да изчакам ли да засъхне, има ли такава  възможност или да ходя да маскирам положението? Отивам да слагам снимки и ще пусна линк в този постинг.
Оттук нататък http://www.snimka.bg/album.php?album_id=342911&pid=10632986

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 22:18 от rien

# 95
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Под ММФ-то какъв крем сложи? Маслен, млечен, сметана - много ли беше студена тортата - има ли конденз който да топи покритието?
И при всички случаи няма начин да се оправи топящ се ММФ. Най-добре махни покритието намажи хубаво с маслен крем и покрий отново с нов чаршаф преди да редиш фигурите.

# 96
  • Мнения: 1 491
rien и след като намажеш с маслен крем, преди да покриеш, прибери в хладилника да стегне известно време.  Peace

# 97
  • Мнения: 1 610
Ооо Оставете се! Днес докато правих първи маслен крем ми се счупи миксера. И аз по средата, една торта без крем. Какво да правя, обърках един ванилов пудинг, намазах тортите. Бях прочела, че под чаршафа се маже с маслен крем, чудих се чудих и много тъкно намазах с ванилията. Изчаках да изстине. ММФ ми беше още леко топъл, но студен не мога да го разстилам, Даже за втората торта се наложи да стоплям. Имам още малко, няма да мога да покрия цяла торта, имам бонбони, отивам да правя, щом няма да стане да маскирам. Щеше ми се да го поизрежа, и да лепна нещо по средата  Joy Или отгоре тревичка.
Сега говорих с niko_leta. Въх, трябва да го махам. Лоша работа! ама като ми е слаб акъла, да са ми здрави краката.  hahaha

# 98
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
rien под ММФ слагай само разбито масло с пудра захар - много е капризно на топене - никакво мляко, сметана, вода.

# 99
  • Мнения: 1 610
Знам вече!  Peace МЕрси ти за съвета, отивам да работя, няма спирка за мен.
Майка ми навремето като скапеше някоя торта и все им говореше -"като ти се ядосам и като те буФна в кофата"  hahaha  hahaha
Какъв хладилник, вайлетблу! Навън е минус 15 поне  newsm53 Ще я сложа на "Шокова терапия".

# 100
  • Мнения: 2 185
Риен, не разбрах какво точно си намазала под покритието, но май не е масло и заради това то се е накъсало. Едиснствения начин според мен да го оправиш е- да сложих тортата в хладилника да стегне и отгоре да намажеж с масло, после пак да стегне и да покриеш с по-дебело разточен чаршаф. Сега при това положение, дори да се опиташ да замаскираш, ще цъфне на други места  Thinking .

# 101
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
rien внимавай с шоковата терапия щото да не се върне като бумеранг - от много студена торта вътре на топло става чудесен разтапящ покритието конденз ...

# 102
  • Мнения: 1 610
rien внимавай с шоковата терапия щото да не се върне като бумеранг - от много студена торта вътре на топло става чудесен разтапящ покритието конденз ...
Мерси , ще изчакам.
Не е масло, ванилев крем е, викам си, ако е много тънко няма да има проблем.Нъц.   Embarassed Хем четооооох като замаяна.

# 103
  • Мнения: 492
момичета минавам набързо, само да ви почерпя за рождения ден на моя малък мъж Simple Smile  имах интензивен ден, ще ви чета утре, сега отивам  smile3524

# 104
  • Мнения: 592
Добър ве4ер,

бая зор видях докато ви ииз4ета  #Crazy #Crazy , къде сподробности, къде по диагонал, та реШих и за да си дам мнението. ( акой ми го иска )
Аз ли4но съм питала много  по4ти постоянно, но защото не съм 4ела библиотеката или старите постове, ами заЩото не разбирах, самите понятия не разбирах. Не правих разлика на елементарни неща, които сега ми се струват съвем прости. Добре 4е имаше снимка на Маршмелус бонбонките, да знам 4е става дума за "дунапренените" бонбони на4е щях да си мисля , е това е някаква голям рядкост.
Против съм разделянето на темата на подтеми4ки. Това само ще усложни нещата
 Напълно подкрепям идеята за поставяне на снимки и то по няколко стъпка по стъпка. само така най-добре ще се помогне на на4инаещите
От вас съм нау4ила много ( вси4ко ), за което много благодаря   bouquet А и комлиментите , кото съм полу4авала са ме окуражавали  Simple Smile

А сега и по темата
Риен, лоща работа, дефектът е доста голям.  Sad Но ти ще се справиш та дори и да не спиш цяла нощ. Как без миксер ще направиш нов ММФ не ми е ясно. Ако искаш пиши на ли4на

Общи условия

Активация на акаунт