Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 72

  • 30 517
  • 302
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 259
Здравейте момичета!Искам да попитам когато се прави пълнена торта/като тортата с рула на Лео или Барби като на Ванчето/ т. кремът да съдържа желатин колко наъ-малко може да се държи в хладилник преди да се обърне и да се намаже с маслен крем.Въпроса моцже да ви се стори глупав ,но е спешен Grinning

# 181
  • Мнения: X
diana7102 ,на желатина му трябва поне 4-5 часа да стегне.Ако имаш време,най-добре цяла нощ.

# 182
  • София
  • Мнения: 2 130
Нелка, благодаря ти за отговора...Знам за това швейцарско меринге (swiss meringue), ползвах го за един маслено-шоколадов крем преди време, хареса ми на вкус, но много работа има по него...Белтъците наистина стават разкошни, чак ми беше жал да им бухна отгоре маслото после:))) Сега да видим дали сме се разбрали - ти говориш за "пръчици" от тези белтъци, аз си мислех, че тези дантелоподобни творения, завършващи с топчета са роял айсинг, а питах за орнаментите, направени със звездовидния накрайник - те са и малко по-тъмен цвят...А като стана дума за крема, с какви блатове го комбинира?

Това с каренцата е адски ефектно! Трябва да го пробвам!!!

# 183
  • Мнения: 259
Благодаря.Снощи говорих с Ванчето и тя ми каза около 12 часа ,но нямам толкова време.Като четох рецептата на Лео там пише 3 часа ж хладилник и затова реших да питам

# 184
  • Norge
  • Мнения: 2 311
"Благодаря.Снощи говорих с Ванчето и тя ми каза около 12 часа ,но нямам толкова време.Като четох рецептата на Лео там пише 3 часа ж хладилник и затова реших да питам"

Експресен отговор на това, после_ на останалите момичета:

При недостатъно време оставям тортата в камерата за да желира по_ бързо. Зависи и от вида на крема. Опитай да загряваш минимално онова, което е с топлинна обработка. И охлаждай всичко преди да го събереш на торта, примерно постави съда с крема в друг, пълен със студена вода...трикове от този род... Wink

# 185
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Нат, виж моя шоколадов крем. Масло, течен шоколад и какаов пудинг Wink

Наталинка таман щях да ти пиша че е много вкусен ама явно и сама ще се убедиш Simple Smile Благодаря за превода за каренцата - отдавна съм им хвърлила око - даже и каренцето е купено отдавна при това тук се оказа голям зор да се намери такова - ако е успешен експеримента ще взема да си поръчам няколко от БГ.

svetlane Textured Lace Set  е подобен на пачуърк кътърите - има една линийка с кътър която отрязва лентата в съответната форма а другите три линийки са щампи с които да докараш релефа. Маргаритките и сърчицата всъщност са релефна силиконова подложка на която да разточваш покритие - получават се красиви вдлъбнатости и изпъкналости Simple Smile аналог е на точилката със спиралките.

# 186
  • Мнения: 359
Нелка, тортата е разкошна.

# 187
  • Мнения: 7 091
При недостатъно време оставям тортата в камерата за да желира по_ бързо. Зависи и от вида на крема. Опитай да загряваш минимално онова, което е с топлинна обработка. И охлаждай всичко преди да го събереш на торта, примерно постави съда с крема в друг, пълен със студена вода...трикове от този род... Wink

Аз правя и друг трик  LaughingКогато ще слагам нещо с желатин ( не правя тортата на Лео, но други торти с парфе и подобни) и нямам време, просто като си наредя блатове или каквото, слагам ги във фризера, да замръзнат и като изсипя крема, който трябва да е с желатин, той стяга доста по-бързо. НО....това е за домашна употреба. АКо ще го режа пред хора, не рискувам и го оставям поне 12 часа в хладилник.  Peace

# 188
  • Мнения: 259
Момичета,а мога ли да поставя тортата за 15 мин във фризер?

# 189
  • Мнения: 2 708
Момичета,а мога ли да поставя тортата за 15 мин във фризер?

Ти дали четеш, или само си питаш

"Благодаря.Снощи говорих с Ванчето и тя ми каза около 12 часа ,но нямам толкова време.Като четох рецептата на Лео там пише 3 часа ж хладилник и затова реших да питам"

Експресен отговор на това, после_ на останалите момичета:

При недостатъно време оставям тортата в камерата за да желира по_ бързо. Зависи и от вида на крема. Опитай да загряваш минимално онова, което е с топлинна обработка. И охлаждай всичко преди да го събереш на торта, примерно постави съда с крема в друг, пълен със студена вода...трикове от този род... Wink

Извинявам се, ама точно в тази тема се дискутира въпросите и отговорите и тяхната повтаряемост - в рамките на 1-2 страници, а цитата, който аз използвах е 3-4 поста над твоя последен....

или държиш да разбереш точно 15 или точно 16 мин и 23 секунди са ти нужни. Peace

# 190
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Krische не се нерви - момичето пита дали вместо в камерата да не сложи тортата във фризера - за теб и за мен може да няма разлика ама за нея има!
Може и във фризера но само за 15 минути не мисля че ще стегне достатъчно.

# 191
  • Мнения: 259

Krische ,да чета.Правя разлика между хладилник и фризер.Наистина питам за фризера,защото ми трбва да стегне по-бързо.Извинявам се затова,че съм ти досадила ,но никой не се родил научен.Все пак благодаря на всички.

# 192
  • Мнения: 2 708
Еееее ама сега аз пък станах много любопитна Peace

Да не би да участваш да кажем утре или днес по някое време в състезание за бързо тортоправене, защото наистина, съвсем добронамерено питам, ми стана интересно, как от
14.35 питаш това за бързото стягане на желатин;
15.27 казваш, че още снощи си говорила с Ванчето по темата; (на мен все още ми се струваше, че питаш за това дали ще ти стегне тортата в момента, щото обикновено това значи спешно питане)
16.28 - вече 2 часа след първото питане (оставям настрана снощното) питаш за 15те минути във фризера.
и в 16.53 вече си сърдита, че на мен може да ми стане странно... Peace
И написах целия този ферман, за да обясня защо пък аз реагирах така.

Иначе си признавам, че не съобразих разликата между фризер и хладилник Peace

# 193
  • Мнения: 259
Не участвам в никакво състезание Simple Smile.Просто утре дъщеря ми има рожден ден -става на 4 години.А искам тортата да стане,защото след няколко часа пристига свекърва ми Mr. Greenи не искам да чуя:защо не купи готова торта на детето.Освен това снощи направих ена,ноне съобразих,че желатина е за 0,5 л течност  и като обърнах тортата се полуразпадна-т.е. не ставаше за Барби затова питам глупави въпроси Simple Smile

# 194
  • Мнения: 1 173
Хайде аз да разсея спора с една торта  Mr. Green

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229804
Свекито я поръча за колежка ( 'що пък цици за жена не знам , но явно за майтап  Mr. Green)

Общи условия

Активация на акаунт