СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 70 203
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 050
Леле, като предложих да се запълнят свободните места в по-големите набори ме изядаха с парцалите  Joy...
Някой знае ли предварителното кандидатстване кога започва. В деня, в които намърши 3 ли системата ще ми даде входящ номер  newsm78? Че другия петък сме рожденници и ми е много интересно къде ще сме по опашките, за които съм кандидатствала предварително.

# 1 051

Учителката обикновено поставя задачи на по-малките отговарящи на тяхната възраст,но те.....много често се сърдят.При това съм убедена,че 2 годишните се чувстват доста по-добре в компанията на по-големи деца отколкото в компанията на бебетата от яслата.
За своя син съм убедена,че му е скучно в яслата с деца, които плачат по цял ден за мама..Интересно му е само в ония 20 минути на ден с педагожката, когато пеят , рисуват и апликират..
Тя пък твърди,че той единствен пее и рисува..та...смятай колко по-добре би му било с ПДГ ..
НО..той е роден след 31 май и няма такъв шанс..
Обаче, децата, които го имат..защо да не се възползват ?

# 1 052
  • Върху лъчите на Слънцето.
Lovi - татко.

От доста време само чета какво става в темата и чакам официални резултати от СОС.
Вече нищо не зависи от нас. Дори и квотния принцип, така както го дискутирате тук, не е първоначално предложения.
А какво ще се роди на масите и в главите на СОС е съвсем неизвестно.
Лови-татко, и аз по-напред в темата се питах, дали щом склониха да се използва квотният принцип, няма да е по-добре да се използва в неговия чист вариянт, който ти предложи? Защото ми се струва, че сега може да стане една каша ... Или СОС, притиснати от времето; критериите, които са недомислени; категоричната нужда от някакъв регламент, ще се сетят за добрите предложения на един трезвомислещ родител, но с голямо зъкъснение... И ще ги използват, стремейки се чрез тях да "замажат" положението... и после да кажат, че родителите държаха едикаво си да се направи... но няма да обяснят, че това, което ще направят е далеч от това, което е предложено!

# 1 053
  • Нови искър
Леле, като предложих да се запълнят свободните места в по-големите набори ме изядаха с парцалите  Joy...
Някой знае ли предварителното кандидатстване кога започва. В деня, в които намърши 3 ли системата ще ми даде входящ номер  newsm78? Че другия петък сме рожденници и ми е много интересно къде ще сме по опашките, за които съм кандидатствала предварително.
Не  ти ли казаха: "Все пак това е ДЗ не е бит пазар да си правим каквото искаме:smile3513

# 1 054
Добре де,*щурчо*, това, което обясняваш в момента за запълването на групите при налични свободни места, регламентирано ли е някъде в нормативната уредба, съответно дали не е изрично забранено...защото казваш, това би трябвало да е идея на директорката, а не на родителите...Ако директорките не го практикуват масово този вариант, какво мислиш, че ги спира?
В регланета има само едно изречение, което..би могло да им даде тази възможност..
В него се казва: По преценка на директорките, имат право да образуват смесени групи..т.е..групи от различни набори..
Та...няма никой да им се разсърди- споко..
Идеята на системата не е да ги ограничава, а да им помогне да си запълнят групите..
За съжаление, системата не е достатъчно гъвкава за това, но..ако директорките имат глави на раменете си..и си знаят интересите...Wink.
                 При това в ОДЗ-тата се прехвърлят деца от яслата и се приемат чакащите по списъка.На тях новия регламент не им осигурява предимство за това ,че чакат от една година.Говоря за 2007 набор.Нито има противоречие със системата,нито нарушение или благоволение.Има си текущ прием за 2007 и в момента.Та не виждам какъв е проблема та спорим!

# 1 055
  • Нови искър
       Да но го правят предимно за дега които са вече в ДЗ. В моя кв. категорично ми отказаха. Въпреки, че те самите виждат че дъщеря ми си играе с по-големите деца и съответно те с нея. Това е политика на директорките ако искат, а не би трябвало да е така за съжаление.

# 1 056
       Да но го правят предимно за дега които са вече в ДЗ. В моя кв. категорично ми отказаха. Въпреки, че те самите виждат че дъщеря ми си играе с по-големите деца и съответно те с нея. Това е политика на директорките ако искат, а не би трябвало да е така за съжаление.
Не могат да го направят за други деца..за това..
Преместват се деца от ДГ, а се приемат нови с набора си..
ДОГОДИНА..Wink може и вас да преместят с по-горен набор по същата схема.... Hug ако имате късмет да сте приети...изобщо.. УСПЕХ

# 1 057
Не  ти ли казаха: "Все пак това е ДЗ не е бит пазар да си правим каквото искаме:smile3513

И аз ще се произнеса подобно на Didia  :lol ( в преден пост - сори не съм по форумите знам как се цитира , но следя темата като гост )
От доста време следя постовете и особено впечатление ми прави , че на nirlo са безсмислени - тук маи има мами които се шляят , че няма какво да правят - ще взема да се регистрирам и аз  Peace- та да съм в кюпа де и да пускам безсмислени бисери , но моделиер си спомням ,че помоли без спам в темата и аз реших да послушам  Laughing

# 1 058
  • гр.София
но моделиер си спомням ,че помоли без спам в темата и аз реших да послушам  Laughing

Laughing

Признавам и аз,че става каша с квотите.Хем има предимства-хем няма. Хем точки-хем без точки (райета,сигурно). Хем виртуална-хем физическа опашка.
 Г-н Джонев,защо поне веднъж не ни отговорихте-защо сте против времето като критерий?
 И аз не го харесвам много,защото се опорочи страшно. Но има достатъчно предложения за кандидатстване по дни,по райони,по набори...

# 1 059
  • Нови искър

И аз ще се произнеса подобно на Didia  :lol ( в преден пост - сори не съм по форумите знам как се цитира , но следя темата като гост )
От доста време следя постовете и особено впечатление ми прави , че на nirlo са безсмислени - тук маи има мами които се шляят , че няма какво да правят - ще взема да се регистрирам и аз  Peace- та да съм в кюпа де и да пускам безсмислени бисери , но моделиер си спомням ,че помоли без спам в темата и аз реших да послушам  Laughing

Peace можеш спокойно да не ме четеш

# 1 060
Нещо се размислих и се чудя ако отпадне критерия (предимството) за брат/сестра в ДГ, дали ще има нужда от квотен принцип. 

# 1 061
Нещо се размислих и се чудя ако отпадне критерия (предимството) за брат/сестра в ДГ, дали ще има нужда от квотен принцип. 

И аз това си мисля...в крайна сметка по другите критерии колко са децата, които ще получат точка от тях?

# 1 062
Няма смисъл в квотата
за миналата година близнаци 239, многодетни 177, на родители с увреждане 33 - т.е. към 450 от общо влезли 6609, което е 7%, но поне всички ще влязат ако и сега е такова съотношението

# 1 063
Някой може ли да намери статистиките за предимствата от миналата година. Аз не успявам.

# 1 064
Ели (Hrisa) , редактирах си поста... виж статистика горе. ... само да допълня брат/сестра са били 930, което е 14% от всички приети. Значи общо 21% са всички с предимство. Но, предимствата са били почти 100% за кандидатстване в ясла или яслена група в ОДЗ и по-малко при кандидатстване за градина

Общи условия

Активация на акаунт