Аденом на хипофиzата - тема 3

• 66 178
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
ShockedВ Окръжна поне си правят труда да попитат колко килограма съм.От така написаното излиза,че има спекулации с това контрястно вещество Tired

Очевидно  #2gunfire,ама то кое ли в нашата държава е нормално та...............

# 301
  • Пловдив
Ами след като ЯМР-а минава с направление,поне от контраста да изкарат нещо CloseАз като съм питала да си закупя ли контраста,или те го имат,нямате си напредстава как ме убеждават,че няма нужда да си го купувам,защото те винаги имали в наличност.Отделно на 1-вия ЯМР хиляда човека ме попитаха кой ми е казал,че струва 100 лева контраста и се споглеждаха много странно,дали пък не съм им се видяла повече килца от за 100 лева Mr. Green

# 302
  • Пловдив
Аз не съм за 200 лв, не че са  малко Naughty, ама защо внасяме здравни осигуровки ,като  и без туй плащаме повечето  неща като  изследвания, прегледи  и лекарства.

Последна редакция: нд, 24 май 2009, 20:44 от Aнели

# 303
  • Пловдив
Анели,права си,миличка TiredМежду другото това е единствената сравнително скъпа диагностика,от която съм се възползвала по Каса като изключим и 24-те таблетки Достинекс,които също ми бяха отпуснати безплатно,но след хиляди перипетии и тичане напред-назад,вие знаете Whistling

# 304
И друго не раzбирам аz. За да ти отпуснат 24 таблетки достинекс те вкарват в болница и ти правят (ненужни) иzследвания на стойност поне 10 пъти по 24 таблетки достинекс. И накрая и касата в раzход и пациента се набутал zаради отпуски и раzправии и потребителски такси.  ooooh! Типично по български. От цялата работа печели болницата и/или лекуваЩите лекари.

# 305
  • Пловдив
Мен даже не ме бяха  одобрили и не получих разрешение за ЯМР. Добре , че майка ми е медицинси работник , дългогодишен служител на  една пловдивиска поликлиника , та в нейна чест самата поликлиника  плати ЯМР  #2gunfire Sick

Ох ,нямам думи и нерви.Вярвайте ми нямам желание вече да ходя по лекари и изследвания  #Cussing out

# 306
  • Пловдив
Да,Миле,така е при нас за жалост.
Анели,че на какво основание ти отказаха ЯМР-а ShockedНямам думи направо #Cussing out

# 307
  • Пловдив
Отказа звучеше много идиотски като повечето неща в БГ , сега не се сещам какво точно бяха написали

Ненужния престой за нас е добре дошъл за болниците, защото усвояват средства по клиничните пътеки .Така първо има пари за болницата, второ персонала получава възнаграждение за брой клинични пътеки.

Мен ме приеха  да раждам с диагноза високо кръвно и като възразих док ми каза, че за мен няма значение какво ще пиша на листа, но за тях по тази пътека имало повече пари Даже ме помоли да предам в отделението  ,че нямам кръвно Laughing Laughing

# 308
Момичета и мен никой не ме пита колко килограма съм ,но сестрата ми написа рецепта и ме прати в аптеката на военна болница да си купя контраста който беше 150 лв
Така че май наистина с тези контрастни в-ва нещо ........
А да попитам момичетата които са им  дали снимки там вижда ли се нещо ?
И ако има аденом къде пише колко мм е той?

# 309
  • Пловдив
Вивия,в епикризата,която ти дават пише колко мм е аденомът.На снимките също се вижда,но на мен лично ми е трудно и само като ми покажат и обяснят,тогава виждам и аз.

# 310
Цецинка, нищо не знам за контраста ,тъй като приятелят ми ми записа час ,а той не се е сетил да попта  Crazy Все пак се надявам да не ме изръсят солидно  #Cussing out ,обаче ,колкото поискат толкова - щом съм отишла ,значи имам нужда - т.е. ще платя ,колкото поискат  ooooh! Tired
ПП за ЯМР др. Бостанджиева ме посъветва  да не кандидатствам в Пл ,защото напоследък давали много откази ,така че се наложи ендо в родния ми град да пусне молба към тамошната Здравна каса Stop

# 311
  • Пловдив

ПП за ЯМР др. Бостанджиева ме посъветва  да не кандидатствам в Пл ,защото напоследък давали много откази ,така че се наложи ендо в родния ми град да пусне молба към тамошната Здравна каса Stop

ooooh! aз kъде да отида да кандидатсвам тогава.Май е най-добре да разтворя джоба и да извадя и за това пари.

# 312
Здравейте, момичета.
Съжалявам много Viviq за неприятностите, които си имала с направлението и ЯМР.
Следващия месец и на мен ми престой тази процедура с направления, ЯМР и т. н., хваща ме страх още от сега, какво ме чака.
Преди 1г. и 7 м. когато правих първото ЯМР нищо не казаха за контраст, ходих в окръжна болница в Пловдив, но си бях подготвила200 лв.
Каква е цената на контраста в обикновен на аптека, някой знае ли?

# 313
Здравейте момичета!
Viviq, съжалявам за всичко, което си преживяла покрай ЯМР.
Това е нашата българска управия за съжаление..
Аз имам правени 3 ЯМР...Първия без контраст, но не се видя аденома, въпреки, че не е малък..
Следващите са с контраст и платих по 180 лв..
Интересувах се колко струва в склад и се оказа, че е горе-долу същата цена..
От моя позната знам, че може да се лежи в клиниката по еднокринология и от там
да те изпратят..тогава не плащаш нищо..
Желая приятен ден и успешна нова седмица на всички.. Hug Hug Hug

# 314

Каква е цената на контраста в обикновен на аптека, някой знае ли?

Миличка не знам в Пловдив колко е но тук ми взеха в аптеката 150 лв -рецептата ми я написа сестрата в ЯМР ако ме е преценила за килограми нещо аз съм към 65 кг
Момичета днес взех епикризата -заключението на док е следното :
Хипофизата се вижда с нормални размери без асиметрия на лобовете .Лекостепенна конкавност на горния контур (какво ли е това)?Нормална дължина и ход на инфодибулума,без белези за латерална девидация.На ранните и късни постконтрастни Т1В-образи не се ограничава нискосигнална находка суспектна за аденом .Нормално изобразяване на оптичната хиазма ,на каротидните сифонии на кавернозните синуси

Нормална хипофизарна МРТ- находка !
Много нормални работи има написани тук което тр да ме успокои но още май съм в стрес не мога да повярвам !
Утре ще отиваме да видим нивото на пролактина дали е в норма и дано този месец има яйчице че да го хванем Ейййй  спрете ме унесох се да пиша!

Общи условия

Активация на акаунт