Аденом на хипофиzата - тема 3

• 65 803
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  • София-Варна
Да правила съм всякакви изследвания МАТ>1000 (до 12)
ехография на щитовидната- пише нормална топография с променена форма-5.5/2.0/2.1,силно нехомогенна...и т.н.
каквото и да означава това,Ендото ми казва,че вижда някаъв възел,ама не било точно възел,ще го наблюдаваме,
незнам и аз какво да си мисля вече.
Другата седмица съм на ЯМР и ще видим!
Стискайте ми палци Praynig

# 706
ninkata1  стискам ти палци ,дано да имаш добър резултат от ЯМР.Пожелавам ти много късмет Hug

# 707
  • София
Не никакви медикаменти не съм пила от 2004г насам ,защото се води нехормонален ,а достинекса ,парлодела и т.н. действат като подтискат пролактина ,а след като моят пролактин е в норма няма медикамент който да може да действа на аденома.
Д-р Кальонски и д-рДимитров и двамата казаха ,че в такива случаи като моя в които аденома намаля въпреки ,че е нехормонален и не се приемат медикаменти обяснение няма,казаха просто организма го стопява.За това те си мислят ,че по скоро е киста ,защото не било логично нехормонален аденом да намаля./това ми го каза д-р Димитров/
Друг е въпроса дали да вярвам ,че аденома е намалял,защото каква е гаранцията ,че не са сгрешили пак,затова казвам ,че ще слушам организма си ,след като се чуствам добре ,нямам галакторея и нарушение в цикъла,главоболие и т.н.  значи съм здрава.
За мене лекарите в областа ендокринология не знаят отговорите на много въпроси и се учат заедно с нас опитните зайчета.
Пожелавам на всички ви спокойствие и много здраве  Hug
абсолютно съм съгласна с теб  Peace може пак да не са го измерили както трябва, разрезът да е друг и пр. както на мен ми обясниха при последния ЯМР!!!

# 708
абсолютно съм съгласна с теб  Peace може пак да не са го измерили както трябва, разрезът да е друг и пр. както на мен ми обясниха при последния ЯМР!!!
А на теб по малък или по голям го изкараха?Не съм запозната с твоя случай.
Знаете ли какво се питам дали някъде по света Германия ,Русия ,която и да е държава имат по добри резултати от тези в България в тази област ендокринологията,вие момичета интересували ли сте и имате ли някаква идея какво се случва по света?Имам приятелка в Германия която я лекуват с парлодел,но точноста на ЯМР, точноста на изследванията и тези нещица  толкова важни за нас .....дали има някъде по добри newsm78

# 709
Ми на мен са ми правили ЯРМ в Германия и във Франция.
Не знам дали има разлика с България, би трябвало да няма голяма. А иначе лечението - достинекс  Peace

# 710
със сигурност в чужбина техниката е по-съвременна, но би трябвало да дава същите резултати. Иначе за съжаление наистина там има много добри ендокринолози, които знаят много адекватно как да реагират при различни ситуации, ама какво да се прави. Моя ендокринолог каза, че ако срещне случай непознат за него звъни на колеги от Франция, нищо че той самия е на 70 години и не било срамно ако не си чувал нещо да питаш.

# 711
Нахлувам отново в темата с молба за вашите мнения (все пак сте чели и много запознати).
Ще го кажа възможно най-кратко
юли - 2 капки коластра и оскъден цикъл (това повече никога не се повтори)
август - пролактин 714 (при горна 496)
септември - пролактин 1340 , ЯМР - в норма
30 дни бромо ( от които 15 дни по 1/4 таблетка -  вечер, 15 по 1/2 )
октомври - пролактин 1265 (една седмица след като спрях Бромо-то)
 newsm78
има ли някой идея какво ми е в същност? Ендокриноложката при която ходя, не ми се коментира, не ми дава особено обяснения....
Имам дете на 2 години, не работя за бременност в момента........... незнам имам ли проблем, къде да го търся???  ooooh!
възможно ли е да имам проблем с щитовидната и да се отразява по такъв начин?
нямам секрет от гърдите, имам редовен цикъл, нямам симптоми, правя изследванията в Бодимед всеки път......

Последна редакция: сб, 10 окт 2009, 22:32 от mamor

# 712
от къде си да ти дам координатите на моя ендокринолог, той се бори със странни случаи и е много добър специалист. Щитовидните хормони до колкото знам се влияят от пролактина, ама ти трябва кадърен лекар.

# 713
  • Пловдив
Tasty0703 ,  за всичко ти рябва кадърен лекар, не само за щитовидната жлеза.

# 714
Да mamor  може от нарушение в щитовидната жлеза да ти се повлияе пролактина/поне така ми каза ендокринолог ,ако ме е излъгал той лъжа те и аз/Възможно е също само клетка да боледува не е задължително да имаш аденом,освен това след спирането на лекарсвата трябва да минат поне 3-4месеца и тогава да се прави контрола.Моя позната и правиха контрола на пролактина на 4 месец след спирането на медикамента.Да не говорим ,че според мен много малко време и пит бромото/това не е съвет изказвам мнение просто/ и съответно много рано след спирането е правена контролата.
Aнели , а ти кога ще правиш ЯМР ,не минаха ли отпуските вече  newsm78

# 715
# 716
  • Пловдив
skela Hug Hug,те отпуските минаха и като гледам зимните ще почнат LaughingЗасега отложихме ЯМР, защото пролактина е в норма , макар и на горна граница(искам да кърмя поне до годинка, то не остана де).
Но пък започнах еутирокс, защото хормоните на щитовидната жлеза са ми под долна граница на реф стойности .
ВЕроятно има някаква зависимост между хипофиза , щитовидна жлеза  и панкреас, но много се ядосвам на лекарите, че не се напъват да обясняват.Заради тях вече сме половин лекари , сами си поставяме диагнози и назначаваме лечение #Cussing out #2gunfire

# 717
  • София
А на теб по малък или по голям го изкараха?Не съм запозната с твоя случай.
Знаете ли какво се питам дали някъде по света Германия ,Русия ,която и да е държава имат по добри резултати от тези в България в тази област ендокринологията,вие момичета интересували ли сте и имате ли някаква идея какво се случва по света?Имам приятелка в Германия която я лекуват с парлодел,но точноста на ЯМР, точноста на изследванията и тези нещица  толкова важни за нас .....дали има някъде по добри newsm78
на мен ми го изкараха по-малък, а също и пролактина ми е в норма без да съм пила нещо, това при положение че преди двете бременности винаги ми е било много над норма

# 718
звездица ,ако разбирам правилно ти си знаела преди бременностите ,че имаш аденом,ако е така   bouquet смела си  Simple Smile ,аз сега обмислям вариант за второ дете и май ще пробваме пък каквото сабя покаже.

# 719
  • София
звездица ,ако разбирам правилно ти си знаела преди бременностите ,че имаш аденом,ако е така   bouquet смела си  Simple Smile ,аз сега обмислям вариант за второ дете и май ще пробваме пък каквото сабя покаже.

да, знаех и честно казано въобще не ме притесняваше. не съм допускала че състоянието ми може да се влоши, по време на бременност не съм пила хапчета за аденома и до този момент все още не съм пила хапчета...
всъщност, като се замисля единствено за да забременея пих хапчета Simple Smile
тогава се оказа че това е една от пречките Sad
на теб успех ти желая, и ако мога с информация да ти помогна с удоволствие ще го направя  Hug

Общи условия

Активация на акаунт