Кой разбира - тук се спира ... Чехия - 10.та тема

• 15 430
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
Този прах нито съм го чувала, нито съм го виждала ... но щом не се продава на масовия пазар ...нищо чудно, никога не съм гледала за прах за пране на нета...

Иначе забравих да напиша, вчера на рехабилитацията казах на г-жата за упражненията на Ирка  Mr. Green
 тя каза, да добра е идеята, ама наша Нина, като лежи на корем и си изправя тялото и стои само със изправени ръце, или лежи на земята... на лакти няма сили...липсват й мусколите за да стой на лакти, прескочила е тази крачка, че ужким постепенно се вдигат децата, от лег, на лакти, и после с прави ръце, та с упр. на Ирка нашата хитруша с правите ръце ще си товари кръста...което пак не ни урежда, та за нас каза е по добре да й слагам играчките една идея по напред, за да се принуждава на лакти да се опре и да се протяга на пред - това което ни липсва ...

# 151
Марти, мерси за линка. Праха е в момента недостъпен за съжаление. Поръчах си обаче възглавницата за кърмене най-накрая!
Ели, представа си нямам как е джоджем. Аз съм много зле с подправките, най-вече защото и на бг не съм наясно кое какво е.
Кое беше босилек? Пишат мамите че предизвиквал раждане, аз вече не издържам с тоя корем.

И аз много обичам еклери, особено залятите с карамел, но така ми се лепи всичко, че ги избягвам. Расте ми "д"-то само като погледна сладкарски изделия.

# 152
Базалката е босилек  Mr. Green
аз се чудя за бг подправките как са на цз
като
джоджен
мерудия
чубрица чат пат съм срещала и си е пак чубрица...

# 153
Ели, магданоза е Петржел Grinning, другите не ги зная, нося си джоджен и чубрица от БГ

# 154
Eли, Михал ми каза вчера, че видял в Била май чубрица и си се казвало чубрица. Както ти писах, на английски джоджен го превеждат като пеперминт, един вид мата на чешки, но това е по-скоро от безсилие според мен Simple Smile

Иначе пахът за пране...на мен ми го препоръча мойта българска швагрова, щото преди да се роди Кристина, аз търсех някакъв наистина добър, шетърен и екологичен прах за пране и нито един не ми се струваше подходящ за новородено и разпитвах. После, като почнах да се интересувам от многократните пелени, видях, че си е класика в този жанр Simple Smile

Деска, супер, възглавниците са кърмене са супер удобни, честито, айде вече скоро да си я ползваш!  Grinning

Иначе, тоя линк, дето ти пратих, аз съвсем случайно го изстрелях, само илюстративно, да видиш как изглежда, но прахът го има на много други места със сигурност, стига да напишеш в Гугл Мио Кеър, няма начин да не го намериш, ако решиш да го ползваш.

Уф, времето е някво дъждовно, ужас!  #Cussing out

Момичета, а видели ли сте колко е отвратителен магданозът тука, това, дето му викат петържел, това си е ужас, въобще няма аромата на магданоз. Аз ли нещо не купувам правилния, или това е наистина единствения магданоз, който продава пазарът?  newsm78

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 12:40 от hypnoza

# 155
В гугъла
http://en.wikipedia.org/wiki/Savory_(herb)
чубрица е може би цз сатурейка - иам такава билка...

джоджен
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%BE%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD

а на мерудията пишат - шарена сол  newsm78

# 156
Ми значи джождженът си е наистина вид мата, пък и пишат, че растял и в Централна Европа...значи би трябвало да го имат  newsm78

# 157
Честит празник, мацки!!! Като сме далеч от празничната атмосфера и съвсем го забравихме Wink

За чубрицата четох, че си е нещо уникално и расте само в нашите географски ширини, демек би трябвало да е чубрица на всички езици Peace. Аз тук съм намирала в Билла - беше смляна и си се казваше точно чубрица.

Аз джоджен най-обичам в боб, а вие на какво го слагате?

При нас пък  е слънчево и топло, разходих кучето само по суитчърт, след малко сме навън да полудуваме.

Дез, разходките помагали за скорошно раждане, ама на юнака сигур чака по-топло време за да излезе Mr. Green

# 158
Здравейте мами,

Честит 3 Март!

А сега набързо и аз да се влюча по темите, които се дискутират в момента:

Прах за пране - Персил Сенситив, но изплаквам 2 пъти нейните дрехи. Бях купила и Ланза, но не съм доволна. Омекотител използвам само като пера якета и полари за да не се наелекризирват. Използвам Силан Сенситив. Опитах да сменя с Ленор, но това съвпадна с един обрив по лицето на София и понеже не беше ясно от какво е -  изпрах всичко наново. Сега Ленора го ползвам за наши дрехи. Като химик мога да препоръчам течните препарати, защото тези на прах им трябва време за да се разтровят добре. Аз лично от 6 години само с течни препарати пера.

Подправки - Чубрица е сатурейка. Навремето бях купила нещо с име Чубрица от Теско, но се оказа някаква смеска със сатурейка вътре. После от магазин за подправки купихме и чиста сатурейка, но не е същата като в БГ. Така че си нося от БГ. Иначе джоджен бях носила на моя шеф, но той каза, че го знае и че си го отглежда в градината. Обаче той и чубрица си отглежда   Sunglasses Беше ми носил два пъти в саксия малка чубричка да си я прихвана, но и двата пъти ми вехнеше  Crazy

Миленче, завижвам ви за слънчицето. При нас не е студено, но е облачно  Cry Ох, искам вече да идва пролетта...

Дез, още мъничко изтрай, миличка  Hug Последните една-две седмици са най-трудни, но съвсем скоро ще гушкаш бебчо.

# 159
Дез, а най-помагал сексът Simple Smile

# 160
Дез, а най-помагал сексът Simple Smile

ох, милата с тоя корем сигурно само за това си мисли... Joy

Дез, казвай кога да почнем да стискаме палците Hug

# 161
Да, преди да тръгнеш за Нератовице, пусни един кратък пост, че потегляш, да знаем, да не се приесняваме и да стискаме  Grinning Хайде, и бързо да минава  Hug Само, дано там не си в стаята точно срещу родилната зала, аз бях там и преживявах всеки ден по няколко раждания  ooooh!, но веднага му хванах цаката, пускахме си телевизора по-високо, та не чувахме  Laughing. Но в Нератовице това е неизбежно така или иначе, щото там нямат предродилно, а всички са на едно място, това е един от малкото недостатъци може би  Naughty Освен, ако не си в надстандарт, но те почти винаги за пълни.

# 162
Разбира се, че ще пиша като тръгна да раждам. С Водафон имам и нет в мобила безплатно за 6 мес., така че ще пиша и от родилното. Няма отърване от мен. Mr. Green
Марти, ако няма породни бокс къде си в първата породни доба? В хекарната ли? А таткото в този случай го пускат чак в родилна зала където те водят за втората доба- изгонването?
Ако няма свободни надстандарди ще съм  в четворка. А това е кофти. Пишат че пускат роднини и деца по всяко време, само стълпотворения ми липсват.
Дори нямат ерарни нощници. Това ме смая.
Май към Мотол ще тръгна накрая, но още ще претегля всички за и против.

Това за секса го знам и с радост се възползвам. Blush

# 163
Айде мила, стискаме палци малчо да се появи по - скоро на бял свят  Hug

# 164
Деси
сега се възползвай ... до като е време  Mr. Green

нещо л´бопитно

Тест на Фройд
1. Телефонът звъни!
2. Бебето плаче!
3. Някой чука(звъни) на вратата!
4. Имаш закачено пране и започва да вали!
5. Забравил си да спреш крана на чешмата в кухнята и водата започва да прелива!

В какъв ред ще решиш проблемите?

Решение:
Всяка от дадените ситуации представя нещо от живота ти. Сега може да видиш, какво значение има всяка от тях :
1. Врата = Приятели
2. Телефон = Работа
3. Вода = Секс
4. Бебе = Семейство
5. Пране = Пари

Избраната от теб последователност на действията определя приоритетите в твоя живот ( тоест кои неща са важни за теб и в каква последователност).

Общи условия

Активация на акаунт