Кой разбира - тук се спира ... Чехия - 10.та тема

• 15 426
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
нямаш ли име... с името ще я намериш по лесно...
иначе потърси в сезнам - генеколог в празе - кой знае колко стр. ще ти излезат...

Пети
тая твоята болница много готина изглежда

Нямам име.Опитах както ме посъветва и открих една .Името и е българско според мен.Ще проверя.Ели благодаря. moresmile
Трейси ,моятя дъщеря също сънуваше кошмари известно време.Но откакто си сложи под възглавничката талисманче за хубави сънища кошмарите спряха.Много помага.Ако искаш пробваи. Laughing

# 181
Ох, Трейси, мила, стана ми тъжно за теб Sad...Ако мислиш, че работата има някакво влияние, по-добре си остани вкъщи и си почини, поне известно време, някаква немоценска за седмица-две. За постоянно - аз си мисля, че човек вкъщи прекалено започва да скучае, да следи в интерент кой какво написал и да се следи излишно. Ти си прецени. Аз като бях бременна, кошмари нямах, но пък сънищата ми бяха много живи, повече от обикновено.

Иначе за трезалката, аз не бих я пила ей така, без да съм сигурна, че е безопасна, опитай да провериш още някъде.

Стискам палци!!!

# 182
Трейси,

в интернет ще намериш доста мнения по въпроса, но от това, което прочетох аз, мненията са по-скоро НЕ->НЕ, или ако ДА-внимателно. Ето ти няколко линка, има доста информация он-лайн.

http://www.babyonline.cz/tehotenstvi/vyziva/bylinky-v-tehotenstvi.html
http://www.rodina.cz/dotaz30945.htm

http://www.masaze.info/diskuzni-forum-detail.php?id=200

Успех!

# 183
Мила, мерси много за информацията, прочетох я, мисля да не го пия, ще пробвам с Медунка, тя е също успокоителен и се надявам да помогне като я пия вечер преди лягане. Ще видим. Шефа явно и той забеляза уморения ми вид, защото ме пита дали не искам да си взема един два дена почивка. Така че утре сигурно ще си остана дома да си почина  Simple Smile За талисманчето - аз си нямам, но ако знам, че може да помогне - ще си намеря  Laughing Laughing
Иначе доктора като ги чу сънищата и му настръхнаха косите, и мъжа и той се притесни  #Crazy
Ама споко, аз нали съм си българско добиче, ще се опраааавя бързичко.
Кажете вие как сте? радвате ли се вече на настъпващата пролет, изглежда че няма повече да има снежец и аз съм щастлива.
Аз да се похваля - поръчах си първата бременна дрешка, ще пристигнат за 20-25 дена, тъкмо вече може и да имам коремче  Laughing
  https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png за 469 кц. Дано да са хубави  Peace

# 184
Трейси, в детския чай за лека нощ на ХИП влиза - медунка, липа и лайка. Може да пробваш и ти тази комбинация. Само имай предвид, че с лайката не трябва да се прекалява особено в твойто положение.

# 185
Трейси
я си вземи няколко дена почивка по добре  Mr. Green
панталоните изглеждат много добре  Wink
ти каза ли в работата це си бременна?

Деси
тук ли си още?

# 186
Тук съм все още и мятам по някое око в темата.
Така ми се ще да родя вече... В понеделник съм на порадна и голямо чакане ще падне, няма кой да гледа Риша, май мъжа ми ще дойде с мен, а е кофти заради работата му...Ако може да родя днес или утре, за да ми се махне и това притеснение от главата...

Хоровице ме впечатли, но е 53км от нас. На мен Мотол не ми пречи, но ме притесни тази порадна в която чакаш дълго. С час е, но за ултразвук се чака дълго, после да друга опашка за тонове, докато стигнеш при доктора става утре. Риша е добричък, но е невъзможно да изтърпи това.
Та това са моите неволи. Вчера ми се скъсаха и дънките на д-то и се чудя с какво да ходя. ooooh!

И да почерпя за именния ден на Тomáš &Tomáš

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 16:42 от Deziderata

# 187
Честити ти именници. Да се почерпите добре.
И стискаме палци малчо вече да излиза по - бързичко  Naughty

# 188
Деси,честити именници!Да са ти живи и здрави,с много любов и щастие да те даряват  bouquet.Весело изкарване на празника...То не ти останало,потърпи още малко,а аз ще се присъединя към Трейси и ще стискам палци Party

Трейси,а ти реши ли да си вземеш почивка...Момиче,почивай си колкото е възможно повече,защото ще има да я търсиш тази почивка.Помисли за себе си и за бебчо най-вече...

# 189
Здравейте,

малко се намесвам аз тук в това форумче, където само жени видях да пишат Simple Smile но нищо. Аз и моята жена живеем в Чехия вече от 2 години, като и двамата сме българи. В края на Ноември бяхме зарадвани, че очакваме дете, което ще се ражда туй в Чехия. Въпросът ми е има ли някоя от вас на която съпругът и е да е българин също и да е раждала тук. Живо се интересувам когато детето се роди то гражданин на коя държава ще е, какви документи се уреждат и т.н. Всяка помощ  и съвети ще бъдат добре дошли. Благодаря ви предварително,

поздрави,
Тишо

# 190
Понеже докато си пишех взе, че стана 8-ми март. Честит празник на всички жени пишещи тук Simple Smile Нека днес бъдете уважавани не само днес и нека е 8-ми март всеки ден Simple Smile. Хайде поглезете се днес Simple Smile

Поздрави,
Тишо

# 191
Здрасти Тишо
в темата са повече бг семействата от колкото смесените... така че много сходни ситуации  Mr. Green
Детето ви има право на гражданството на своите родители - във вашия случай бг.
Къде сте в цз и кога чакате бебето, въобще похвали се още  Mr. Green
още инфо
http://www.domavcr.cz/rady-pro-zivot-v-ceske-republice/rodina/narozeni-ditete
http://www.poradna-prava.cz/info_cizinci.htm

Деси
сега видях че си имала именяци в къщи - честито!

Роси
какво стана с вашата родичовска не каза...

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 00:50 от Eli_cz

# 192

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,МОМИЧЕТА!!! ПОЖЕЛАВАМ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ МНОГО ЗДРАВЕ,КЪСМЕТ,ЛЮБОВ И ЩАСТИЕ И НЕКА ВСЕКИ ДЕН ЗА НАС БЪДЕ 8-МИ МАРТ!
[/size]

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 10:24 от rosita13

# 193
А каво ще кажете за това момичета?

Де да беше реалност... Joy

Ели все още чакаме...Взе да ми писва...Всеки път излиза нещо ново.Иде ми да разстрелям някого #2gunfire #2gunfire #2gunfireВ крайна сметка  от всичкото това разкатаване сме за 4-годишния план,но и това не се знае кога ще получим.Поне се радвам,че ще получим породнето.Аз живот и здраве от другия месец съм на работа,защото с тези пари просто доникъде няма да е докараме.Утре ще пиша повече,за да не си развалям днешния празник.

Здрасти Тишо...Ние сме едно от семействата,в което и двамата сме българи и ние като вас отскоро сме тук.Само едно да те питам имате ли трвали побит,защото ако е така доста ви се улесняват нещата...В социалките те питат или за трудов договор или за трвали за всеки документ,който подаваш.Ако майката има 270 работни дни тук,има право на майчински.Породнето може да го получи само майката срещу представянето на валиден трудов договор или трвали.Молбата за родичовски се подава преди детето да навърши 22седмици(това е важно,защото от това зависи колко ще получавате и за колко години).Ние все още сме във водовъртежа на тези неща и ми е много наболяла тема .Надявам се,че съм била полезна.Ако има още нещо питай....

Весело изкарване на празника...Повече усмивки и повече любов....  love001на всички и гушкайте мъниците...

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 11:02 от rosita13

# 194
Роси
ако питаш мен - пак е по добре от до сегашното нищо което вземахте... пък и би трябвало да ви дадат всичко от деня на раждане на детето - така че никак няма да е зле като начало...
Кой ще гледа хлапето като тръгнеш на работа ?

Общи условия

Активация на акаунт