Кой разбира - тук се спира ... Чехия - 10.та тема

• 15 423
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Ели, радвам се, че ви е харесала наденицата  Sunglasses Иначе имправизираното отбелязване на 8 март и на нас много ни хареса. София и Ема практически сами си се занимаваха. Емето е страхотна кака  Peace Обаче въпреки 3 часовото беснеене, София пак си заспа в 12  Confused

Трейси, радвам се, че си по-добре. Явно ти трябва повече положителни емоции,  спокойствие и почивка.

Миленче, ти ме заинтригува с инфото за Сунарка. Аз бях пробвала два пъти, но без успех. Хами също много не го яде с изключение на 2-3 сладки нещо и боба с чушки, който и е любим. Ние караме главно на ХИП. До преди месец обожаваше всякакъв вид спагети и паста. В момента обаче хита при нас е тиква с картофи и телешко. Обаче последното тук в Чехия го няма.

# 211
Вяра, дано да случите на време, иначе няма да издържите затворени в хотела, напълно те разбирам  Sad

Иринка - малко ме успокояваш, че не съм единствената с толкова голямо дете да го хранят с пюрета,ама като не ми остава време да й готвя и да е толкова разнообразно... Пюретата Хами почти всичките отказва вече, от Хип имаме няколко любими, но нищо не яде така както тези Сунарка или пица Mr. Green. А сега докато пиша е разопаковала един шок. заек и едвам го измъкнах от ръцете ooooh!

оф нямам време да пиша, после ще се доизкажа

# 212
Здравейте,момичета,  love001
Аз в момента съм на тема -запис в детска градина.Миналата година разбрах,че имам право да подам документи само в една детска градина за прием. ThinkingСега чух една майка от Бърно да казва,че ако подадеш в повече градини имаш по-голям шанс.И то си е така.Обаче нали имаш право да подаваш молба само в една градина. newsm78Съвсем се обърках. ooooh!Моля ви помагайте!Някой знае ли как е?

# 213
tracy_t и Me_and_baby, много ви благодаря за линка и за отговорите!  bouquet
Май се оЧертава много неприятно време и аз съм в голямо Чудене дали да тръгнем с детето или да си останем тук. Не Че тук е по-добре, от 5 дена вали поЧти непрестанно, ако прекъсне е за 2 Часа и после пак ни подхваща, студ и виенски вятър... но поне съм си вкъщи.  Confused

# 214
Вяра
ако идвате само за уикенда ли ще е ? свекито пристигат от петък до неделя... няма да стане да скочиме до Прага за среща...

Миленче
Ванеса с колко зъби е? и защо не й даваш от вашата храна ? На Ирка детето само добре смляно яде, иначе се давела... и твоята ли е така?

Аз на Емма само сунарка пŕета съм давала... те бяха единствените които намирах в близост без сол и захар... и много съм доволна от тях, сега Нина ми пие Сунар и пак съм много доволна, но пŕетата ги редувам... сега излезе едно хами био без захар - плодовите ги яде... иначе зеленчуковите й ги готвя аз, пък през ден два, мешам купешко месно с моето и голямо ядене пада за сега...

Ирка
аз от мц Беласек им събрах тиквите, те бяха много доволни че не трябва никъде да ги носят за хвърляне след хелуйн, и днес разрязах последната огромна тиква - слагам в моето варено изобретение, Нина също много обича, има тиква с картофи и пиле на дм серията - много вкусно за нашата калпазанка  Sunglasses

Днес довършихме наденицата печена с картофи във фурна  Whistling Whistling Whistling Whistling Mr. Green

# 215
в тази тема обаче главно за ядене и манджи писахме  Mr. Green

# 216
Ели, ние ако тръгнем ще е в сряда в късния следобед. Мъжът ми трябва да е на конгрес от Четвъртък. Ние ще сме свободни по цял ден от Четвъртък до неделя, в неделя си тръгваме. Така Че по това време сме на разположение за среща и ще ни е много приятно да се запознаем с вас ако имате възможност.  Hug Ох, така съм се настроила, така не съм мърдала никъде от септември насам, Че май и с лошо време ще тръгнем. Wink

# 217
Момичета, искам да ви кажа, че миналия понеделник реших да отида до цизинецката полиция тук в Прага, викам си, ней-сетне да си уредя пустия му трвали побит, че исторически стана. Та и една приятелка чехкиня дойде с мен, с количката и тя. Та като влезнах, като ме удари една жестока смрад, вътре милион души, лудница, блъсканица, та само се обърнах и си излезнах. Не ми стои за то! По-добре без трвали побит, отколкото като луда да вися и да чакам. Една пани уреднице измърмори нещо от рода, че можели, ако се разберат, да ме пуснат с предимство, като съм с бебе, ама трябвало задължително номерче да си взема. Аз обаче изфирясах, дим да ме няма  Mr. Green Да ви кажа, щастливи сте вие, на които не ви се налага да ходите в ЦП в Прага, това е ад и унижение според мен  #2gunfire #2gunfire

За Сунара, и аз бях предубедена, но започнах в последно време да купувам, защото те имат агнешко, телешко, и да ви кажа и аз страшно приятно изненадана останах, оттогавав често го купувам, като искам да разнообразя месото малко, препоръчвам ви да го опитате, не очаквах, че ще е така приятно  Peace

Кристина яде всичко, аз и готвя   chef и купувам основно Алнатура, Сънвал, щото са си БИО, но май най и харесва Сунар и Хами  Laughing ХИП - зеленчуково-месните у нас не влизат  Naughty, в тях има сол от 6 месец май, което е за мен  #2gunfire

# 218
Ти в коя цизинецка ходи бе душко ???
знаеш ли че на панкрац аз ходих последните 1-2 пъти - има цизинецка зад виадукта веднага в ляво,  като идваш от вас към пазара - ул на здр. стредиско - като минеш под магистралата веднага в ляво - и там никакви опашки нямаше на гишето за трвали  Mr. Green ти на олшанка ли се вдигна да ходиш... ooooh! Mr. Green
ама питай кака  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Вяра
драсни ако тръгваш... единствено в чт. значи ми е възможно... ама не съвсем сигурно... от петък до неделя съм със свекърите, който от коледа не сме виждали...

# 219
Елито, ама да знаеш, те я преместиха, няма я там, вече е на Коневова, преместиха ги, уж да е по-добре, има около 20 окенка, ама лудницата е  жестока, не е за мен тая работа  #Crazy. Ще изчакам малко, като събера сили, пак ще отида, но задължително с количката, че да ме пуснат с предимство, ако не дадат, няма да чакам  bowuu даже днеска гледах някакъв репортаж за ЦП в Прага, какъв е ад  newsm78

# 220
така ли .... ауууу егати номера значи  Mr. Green
значи само блъфирам  Mr. Green

# 221
Здравейте,

Вяра- при нас днес е слънчево и върви към затопляне, в Бърно съм аз, най-вероятно в Прага ще е същото Peace

Ели - със 7 зъба сме, яде всичко и не се дави, няма проблем с това от съвсем малка, никога не й се е гадело. Ние сме на Дюкан и не готвя почти,иначе си яде обща храна без проблеми, освен това и не ми остава време, предпочитам да излезем на разходка, да почистя(аз го правя основно всеки ден Mr. Green щото съм вманиачена) и то обед станало... А и заради разнообразието й давам агнешко примерно никога няма да купя и хапна, ма нея що да я лишавам...

Марта - при нас цизенската също не е свете за мирисане, преди бяхме на един адрес с виетнамци и украинци, дето идват с тълпите и с по 2ма адвокати да им уреждат, гнус и смрад, точно както си го описала Whistling. Сега обаче европейците ни оттделиха... в цигански квартал, в стара сграда на 3ти етаж - вити стълби, за количка забрави да носиш до горе... Та май никъде не сме уважавани ние чужденците Mr. Green

# 222
Аз мога ли да попитам нещо? Коя от вас има чех за мъж и и се е налагало да си сменя паспорта и другите документи заради името?  bouquet

# 223
Трейси, аз съм с мъж чех, но не съм взимала негото име точно поради тази причина - да не сменям паспорт и да нямам главоболия с дипломи и др.документи.

Миленче, ние сме пък на бурканчета, защото отказва да яде по-големи парченца. Почва да и се гади и да повръща и отказва да яде. Варен картоф дори не близва. Варих ориз, грах и моркови както Ивето беше предложила, но София само си играе с тях, размачква ги, но в устата нищо не слага. Хляб яде само среда, домат, банан, ябълка и от 3 седмици царевични пръчици. Последните не знам как се излъга да ги опита и взеха че и харесаха.  Това показва, че може да дъвчи. До преди 2 месеца се притеснявах, дали няма някакъв физиологичен дефект и да не може да ги преглъща. Сега се поуспокоих като виждам как нагъва домат или банан. Явно проблема е по-скоро психологически. Втория проблем е, че нищо непознато не иска да сложи в устата. От една страна добре, защото съм спокойна, че не слага играчки и предмети в устата, но не иска да опитва и нови неща. Като готвя за нас и на нея и е интересно, но до толкова колкото да пипне манджата с ръце, а в устата нищо не слага. Опитвам се да я науча да яде сирене, кашкавал, но за сега без успех. Вчера успях да пробутам няколко малки парчета моцарела заедно с домата, но отделно не я приема. Надявам се, че като се появят повече зъби из устата положението ще се подобри  Praynig

Ели, миналата година си купих тиква от пазара, която едвам домъкнах от пазара до вкъщи с помоща на една приятелка. Трябва да кажа на мама да ми прати семе за бългаска тиква, че ми е по-вкусна. Иначе съм си купила семе за тиквички и тази година съм решила да си посадя тиквички в саксия, но да видим дали ще получа реколта. Много ги обичаме запечени на фурна  Sunglasses

# 224
Момичета, правиме, струваме, все се въртиме около манджите  Laughing

Исках да ви питам, знаете ли за някоя добра детска кухня? И въобще, има ли такова нещо тук?

А какво е това Дюнкан?

Общи условия

Активация на акаунт